imr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Λογιστικά για όσες θέσεις έχω δει ζητάνε προυπηρεσία αλλά που θα τη βρεις αυτή τη προυπηρεσία αφού δεν σε παίρνουν; Έκανα συνεντεύξεις σε δύο εταιρείες για λογιστήριο για θέση βοηθού - παιδιού για όλες τις δουλειές , στη μία δε πέρασα στη δεύτερη φάση και από ό,τι είδα ξαναβάλανε αγγελία και στη δεύτερη είχανε αποφασίσει ήδη ποιόν θα πάρουν και κάνανε τις συνεντεύξεις για τα μάτια του κόσμου. Σε καμία από τις δύο εταιρείες δεν εξετάστηκα σε τίποτα , να τσεκάρουν γνώσεις ( έστω αυτές τις θεωρητικές, δεν έχω αυταπάτες ). Ας με εξετάσετε και ας με απορρίψετε ρε παιδί μου... Βέβαια εγώ δεν έχω τελειώσει τμήμα Λογιστικής , απλά τμήμα που έχει κάποια μαθήματα Λογιστικής και δεν έχω άδεια υπογραφής ( ούτε και θα αποκτήσω ποτέ δικαιώματα υπογραφής Γ ας πούμε αφού δε βρίσκω ανάλογη εργασία ) , δε ξέρω αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για κάποιον με δικαίωμα υπογραφής. Αυτο με την προυπηρεσια ειναι γιατι υπαρχουν πααααρα πολοι που εχουν δυνατοτητα υπογραφης χωρις να εχουν ιδεα απο λογιστικη (οπως εγω πχ). Εφοσον εχεις γνωση πανω σε ενα αντικειμενο δεν νομιζω να εχεις προβλημα να βρεις δουλεια, το θεμα ειναι να τους αποδειξεις με καποιον τροπο οτι οντως εχεις κατεχεις το αντικειμενο και δυστυχως για τον εργοδοτη ο πιο ευκολος και ανωδυνος τροπος ειναι να παρει καποιον με προυπηρεσια.
dimitris arti Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Αυτο με την προυπηρεσια ειναι γιατι υπαρχουν πααααρα πολοι που εχουν δυνατοτητα υπογραφης χωρις να εχουν ιδεα απο λογιστικη (οπως εγω πχ).Εφοσον εχεις γνωση πανω σε ενα αντικειμενο δεν νομιζω να εχεις προβλημα να βρεις δουλεια, το θεμα ειναι να τους αποδειξεις με καποιον τροπο οτι οντως εχεις κατεχεις το αντικειμενο και δυστυχως για τον εργοδοτη ο πιο ευκολος και ανωδυνος τροπος ειναι να παρει καποιον με προυπηρεσια. παιδες να ρωτήσω, ξέρει κανείς τι είναι το αcounting auditing and control σε μεταπτυχιακό στα οικονομικά..?
mkopa13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 θα ηθελα καποιος να με βοηθησει..... δεν ξερς τι να κανς και σκεφτομαι μεταξυ cfa acca και mba.....οχι στην ελλαδα στην κυπρο για να μπορω να βρω παραλληλα δουλεια.......ποιο πιστευτε οτι ειναι το καλυτερο...για αποκατασταση στην ελλαδα σε περιπτωση που γυρισω μετα απο 3-4 χρονια??????
jpaokx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 θα ηθελα καποιος να με βοηθησει..... δεν ξερς τι να κανς και σκεφτομαι μεταξυ cfa acca και mba.....οχι στην ελλαδα στην κυπρο για να μπορω να βρω παραλληλα δουλεια.......ποιο πιστευτε οτι ειναι το καλυτερο...για αποκατασταση στην ελλαδα σε περιπτωση που γυρισω μετα απο 3-4 χρονια?????? Εξαρτάται τι ψάχνεις...τα 2 πρώτα είναι εξειδικευμένα για συγκεκριμένους τομείς. Πχ. το acca για αν ψάχνεις για ορκωτός λογιστής και το cfa ψαχνεις για αναλυτής στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Βεβαια θεωρείται μεγάλης βαρύτητας αν τα κάνεις. Από την άλλη, το MBA θεωρείται τεράστιο εφόδιο και καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα κλάδων. Μπορείς δλδ να μπεις απο human resources μέχρι project management. Θεωρείται απο τα διαχρονικά ατού για να έχεις μια καλή θέση. Όμως, πιστεύω όμως ότι αν ειναι να επιλέξουν κάποιον ανάμεσα σε ACCA και MBA σε ορκωτό λογιστή, θα επιλεξουν τον πρωτο. Κοίτα πρώτα τι θες ως δουλειά και μετά κάνε το μεταπτυχιακό που είναι να κάνεις. Δεν είναι παιξε γέλασε. Θελουν πολύ διάβασμα όλα αυτά που παρέθεσες και είναι να κρίμα να το μετανοιώσεις στην πορεία.
mkopa13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται τι ψάχνεις...τα 2 πρώτα είναι εξειδικευμένα για συγκεκριμένους τομείς. Πχ. το acca για αν ψάχνεις για ορκωτός λογιστής και το cfa ψαχνεις για αναλυτής στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Βεβαια θεωρείται μεγάλης βαρύτητας αν τα κάνεις. Από την άλλη, το MBA θεωρείται τεράστιο εφόδιο και καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα κλάδων. Μπορείς δλδ να μπεις απο human resources μέχρι project management. Θεωρείται απο τα διαχρονικά ατού για να έχεις μια καλή θέση. Όμως, πιστεύω όμως ότι αν ειναι να επιλέξουν κάποιον ανάμεσα σε ACCA και MBA σε ορκωτό λογιστή, θα επιλεξουν τον πρωτο. Κοίτα πρώτα τι θες ως δουλειά και μετά κάνε το μεταπτυχιακό που είναι να κάνεις. Δεν είναι παιξε γέλασε. Θελουν πολύ διάβασμα όλα αυτά που παρέθεσες και είναι να κρίμα να το μετανοιώσεις στην πορεία. φιλε μου σε ευχαριστω πολυ.....θα ηθελα να μου απαντησεις αν ξερεις....μου εχουν πει οτι αν κανω το aca μετα μπορω να διαλεξω με τι θελω να ασχοληθω...πχ financial analyst κτλ πανω σε finance .... και να φυγω απο το auditing ξερεις αν ισχυει??
jpaokx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 φιλε μου σε ευχαριστω πολυ.....θα ηθελα να μου απαντησεις αν ξερεις....μου εχουν πει οτι αν κανω το aca μετα μπορω να διαλεξω με τι θελω να ασχοληθω...πχ financial analyst κτλ πανω σε finance .... και να φυγω απο το auditing ξερεις αν ισχυει?? Βασικα, μην το βλεπεις ετσι. Αν ριξεις μια ματια στα μαθηματα που είναι να δωσεις για εξεταση, θα δεις οτι καλυπτουν σχεδον πολλους τομεις οπως αυτου του financial analyst. Αλλα η εξειδικευση που θα εχεις θα ειναι λιγο διαφορετική. Δες το πιο πρακτικα και ανταγωνιστικα το θεμα. Αν υπηρχε καποιος με acca και cfa για την θεση financial analyst (και υποθετωντας οτι ολα τα αλλα κριτηρια ειναι ιδια), τοτε θα επιλεξουν τον πρωτο. Παρε παραδειγμα, εναν που εχει τελειωσει το οικονομικο (γενικα και αοριστα) και εναν που τελειωσε την λογιστική και είναι για την θεση του λογιστή. Ποιος εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να προσληφθει??? Το αλλο πραγμα που πρεπει να δεις ειναι κατα ποσο τα μαθηματα που θα δωσεις εξετασεις σε αντιπροσωπευουν και σου αρεσουν να ασχοληθεις στον επαγγελματικο τομεα σου. Μην βλεπεις την φραση "financial analyst" απλα ως κατι πιασαρικο, αλλα το ειδος της εργασιας που ασχολειται. Γι' αυτο πιασε και δες τα μαθηματα, το κοστος τους, την ανταποκριση στην αγορα κτλ....Κανε δλδ μια ερευνα αγορας. Οσο για την ερωτηση σου, η πιο αμεση απαντηση που μπορω να σου δωσω ειναι οτι ΝΑΙ...γινεται δλδ κατι τετοιο μονο αν το αντικειμενο της απασχολησης θα ειναι το ιδιο. Δηλαδη μην περιμενεις να βρεις δουλεια (ή εστω θα ειναι πολυ δυσκολο) απο εταιρια επιπλων σε φαρμακευτικη επειδη απλα και μονο ησουν analyst.
chill Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Λογιστικά για όσες θέσεις έχω δει ζητάνε προυπηρεσία αλλά που θα τη βρεις αυτή τη προυπηρεσία αφού δεν σε παίρνουν; Έκανα συνεντεύξεις σε δύο εταιρείες για λογιστήριο για θέση βοηθού - παιδιού για όλες τις δουλειές , στη μία δε πέρασα στη δεύτερη φάση και από ό,τι είδα ξαναβάλανε αγγελία και στη δεύτερη είχανε αποφασίσει ήδη ποιόν θα πάρουν και κάνανε τις συνεντεύξεις για τα μάτια του κόσμου. Σε καμία από τις δύο εταιρείες δεν εξετάστηκα σε τίποτα , να τσεκάρουν γνώσεις ( έστω αυτές τις θεωρητικές, δεν έχω αυταπάτες ). Ας με εξετάσετε και ας με απορρίψετε ρε παιδί μου... Βέβαια εγώ δεν έχω τελειώσει τμήμα Λογιστικής , απλά τμήμα που έχει κάποια μαθήματα Λογιστικής και δεν έχω άδεια υπογραφής ( ούτε και θα αποκτήσω ποτέ δικαιώματα υπογραφής Γ ας πούμε αφού δε βρίσκω ανάλογη εργασία ) , δε ξέρω αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για κάποιον με δικαίωμα υπογραφής. Γιατί δεν κάνεις κανένα σεμιναριάκι πάνω στο αντικείμενο σε κάποιο σωστό και ονομαστό κέντρο να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για να καλύψεις άμεσα, ήτοι από την 1η μέρα θέση βοηθού λογιστή? Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τελειώσει αποκλειστικά τμήμα Λογιστικής για να αποκτήσεις δικαίωμα υπογραφής.....ευτυχώς. Κατά τα άλλα από 1/1/11 κάτι μου λέει ότι ο κλάδος θα γνωρίζει πρωτοφανή ζήτηση \0/. Αν δε, μειωθεί και στο μισό ο απαραίτητος κύκλος εργασιών για διπλογραφία τότε θα κάνουμε πάρτι σε καθημερινή βάση.
mkopa13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Βασικα, μην το βλεπεις ετσι. Αν ριξεις μια ματια στα μαθηματα που είναι να δωσεις για εξεταση, θα δεις οτι καλυπτουν σχεδον πολλους τομεις οπως αυτου του financial analyst. Αλλα η εξειδικευση που θα εχεις θα ειναι λιγο διαφορετική. Δες το πιο πρακτικα και ανταγωνιστικα το θεμα. Αν υπηρχε καποιος με acca και cfa για την θεση financial analyst (και υποθετωντας οτι ολα τα αλλα κριτηρια ειναι ιδια), τοτε θα επιλεξουν τον πρωτο. Παρε παραδειγμα, εναν που εχει τελειωσει το οικονομικο (γενικα και αοριστα) και εναν που τελειωσε την λογιστική και είναι για την θεση του λογιστή. Ποιος εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να προσληφθει???Το αλλο πραγμα που πρεπει να δεις ειναι κατα ποσο τα μαθηματα που θα δωσεις εξετασεις σε αντιπροσωπευουν και σου αρεσουν να ασχοληθεις στον επαγγελματικο τομεα σου. Μην βλεπεις την φραση "financial analyst" απλα ως κατι πιασαρικο, αλλα το ειδος της εργασιας που ασχολειται. Γι' αυτο πιασε και δες τα μαθηματα, το κοστος τους, την ανταποκριση στην αγορα κτλ....Κανε δλδ μια ερευνα αγορας. Οσο για την ερωτηση σου, η πιο αμεση απαντηση που μπορω να σου δωσω ειναι οτι ΝΑΙ...γινεται δλδ κατι τετοιο μονο αν το αντικειμενο της απασχολησης θα ειναι το ιδιο. Δηλαδη μην περιμενεις να βρεις δουλεια (ή εστω θα ειναι πολυ δυσκολο) απο εταιρια επιπλων σε φαρμακευτικη επειδη απλα και μονο ησουν analyst. εννοειτε παλι πανω στο αντικειμενο...οσο για τα μαθηματα δεν ξερω παρα πολλα ...εχω τελειωσει μαθηματικο ...πιστευω οτι θα μου αρεσε να ασχοληθω με οικονομικα....αλλα δεν μπορω να ξερω ωσ τι??δλδ να παιρνω αποφασεισ να κανω μελετες κτλ.....μου ειναι δυσκολο να ξερω αν δεν τα δοκιμασω.....για αυτο ρωταω αν κανω το aca αν δν μ αρεσει το auditing κομματι να παω για advisory πανω σε financial που ειναι πιο πρακτικο και πιο κοντα στον κλαδο μου.....πιστευω να με καταλαβαινεισ....εσυ αν επιτρεπετε με τι ασχολεισαι η τι εχεισ τελειωσει???
black_widow Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Αυτο με την προυπηρεσια ειναι γιατι υπαρχουν πααααρα πολοι που εχουν δυνατοτητα υπογραφης χωρις να εχουν ιδεα απο λογιστικη (οπως εγω πχ).Εφοσον εχεις γνωση πανω σε ενα αντικειμενο δεν νομιζω να εχεις προβλημα να βρεις δουλεια, το θεμα ειναι να τους αποδειξεις με καποιον τροπο οτι οντως εχεις κατεχεις το αντικειμενο και δυστυχως για τον εργοδοτη ο πιο ευκολος και ανωδυνος τροπος ειναι να παρει καποιον με προυπηρεσια. Μα δε μιλάω για θέση με δικαίωμα υπογραφής , για μία θέση βοηθού λογιστηρίου που θέλανε κάποιον για εξωτερικές δουλειές, τηλέφωνα και έκδοση τιμολογίων . Δικαίωμα υπογραφής θα έχω δύο χρόνια μετά από την απόκτηση του πτυχίου αν βρω ποτέ σχετική προυπηρεσία ( δεν έχω τελειώσει ΑΕΙ , έχω τελειώσει ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων , για την ακρίβεια εκκρεμεί η παρουσίαση της πτυχιακής ) . Αν ήταν άλλες οι απαιτήσεις της θέσης θα έλεγα O.K. φταίει που δεν έχω προυπηρεσία και που δεν έχω τελειώσει τμήμα Λογιστικής. Δεν έχω πάει σε κάποια εταιρεία που να εξετάζουν τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό που σπούδασα και για τις θέσεις που στέλνω βιογραφικό είναι entry level jobs , δε στέλνω όπου να ναι βιογραφικό. Για σεμινάρια και μεταπτυχιακά δεν υπάρχει μία ( άλλο ένα μειονέκτημα με σχέση με άλλους υποψηφίους για τις ίδιες θέσεις που μπορούν να έχουν και την οικονομική υποστήριξη από τους γονείς ) , με το ζόρι επιβιώνω αυτήν την εποχή. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να εγκαταλείψω το αντικείμενο γενικώς αφού δεν μπορώ να επιμορφωθώ και θα γίνομαι και μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους υποψήφιους αλλά και το μισθό που θα παίρνω όταν βρω μία οποιαδήποτε δουλειά θα τον χρειάζομαι για να καλύψω ό,τι μπορώ από έξοδα και λογαριασμούς , δε θα έχω την πολυτέλεια να δίνω λεφτά σε μαθήματα . Σε λίγο καιρό θα είμαι από τους λίγους του τμήματος μου χωρίς μεταπτυχιακό όχι επειδή δεν έχω καλούς βαθμούς αλλά επειδή δεν έχω λεφτά. Η μόνη ελπίδα μου πλέον για μεταπτυχιακό είναι οι εξετάσεις του ΙΚΥ . Υ.Γ. Αnyway δε σχολιάζω άλλο γιατί βγαίνω offtopic.
lebron15 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Λοιπόν, για να μην φτιάχνω άλλο θέμα, έχω μία απορία, σπουδάζω σε τμήμα με κοινωνικό κυρίως προσανατολισμό, μαθηματικά δεν ξέρω και οικονομικά επιπέδου ΑΟΘ, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής σε οικονομικό τμήμα που έχει εισαγωγικές εξετάσεις στο μεταπτυχιακό του όπως είναι αυτό του τμήματος οικονομικής επιστήμης στο ΠΑΜΑΚ ή να το διαγράψω τελείως από το μυαλό μου; Εδώ αναφέρεται και η εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5415&tmima=101&categorymenu=3
Accountant2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Αφού βλέπεις αναλυτικά την ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων, είσαι ίσως ο μοναδικά αρμόδιος να κρίνει και να συγκρίνει τις γνώσεις σου σε σχέση με αυτήν την ύλη. Γιατί ζητάς γνώμη από άτομα, που δεν γνωρίζουμε τις γνώσεις σου? Ο καλύτερος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, είσαι εσύ, μιας και βλέπεις και την ύλη μπροστά σου. Έχεις κάποια σχέση με αυτά που ζητάνε? Τα έχεις ξαναδεί? Σου φαίνονται Κινέζικα? Και αν κατά κάποιον τρόπο καταφέρεις και περάσεις τις εισαγωγικές και μπεις, μετά το επίπεδό σου θα είναι αρκετό για να βγάλεις με κάποια άνεση το πρόγραμμα? 'Η θα φορτώσεις κάποια στιγμή λόγω δυσκολίας κατανόησης και θα τα παρατήσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα