alan2 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 @dimitris_arti εσύ ξέρεις τι σου αρέσει και τί θέλεις... επειδή αναφέρθηκε το CFA,certified financial analyst, τι δουλειά βρίσκεις με cfa(εχοντας ηδη και πτυχιο στα οικονομικά)?
dimitris arti Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 @dimitris_arti εσύ ξέρεις τι σου αρέσει και τί θέλεις... επειδή αναφέρθηκε το CFA,certified financial analyst, τι δουλειά βρίσκεις με cfa(εχοντας ηδη και πτυχιο στα οικονομικά)? φίλε η απορία μου προκύπτει από το γεγονός ότι οποιον κ αν ρωτησω μου λεει να ασχοληθω με τα λογιστικα. κ επειδη δεν μου αρεσουν , ρωταω αν βαση με τα μαθηματα που σου αρεσουν μπορεις να διαλεξεις κατευθυνση.... επειδη τωρα αρχισα να κοιταω για μεταπτυχιακα κ εχω χαθει τελειως,αν μπορει καποιος να βοηθησει με μια ιδεα θα το εκτιμουσα πολυ..
Praetorianos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 επειδη τωρα αρχισα να κοιταω για μεταπτυχιακα κ εχω χαθει τελειως,αν μπορει καποιος να βοηθησει με μια ιδεα θα το εκτιμουσα πολυ.. Αν δεν αναφέρεις μαθήματα που σε ενδιέφεραν όμως πως θα σε βοηθήσουμε?
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 φίλε η απορία μου προκύπτει από το γεγονός ότι οποιον κ αν ρωτησω μου λεει να ασχοληθω με τα λογιστικα. κ επειδη δεν μου αρεσουν , ρωταω αν βαση με τα μαθηματα που σου αρεσουν μπορεις να διαλεξεις κατευθυνση.... Οπότε δε θα πας με την καμία ΙΕΣΟΕΛ ή ACCA.
dimitris arti Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 φίλε κοίτα τα μαθήματα που μου αρεσουν είναι..αρχικά μου άρεσε η μάκρο, μέτα η αξιόληση επενδύσεων, η δημοσια οικονομική και φέτος που έδειξα ενδιαφέρον γιατί την είχα πάρει με φόβο η οικονομετρία, αν κ επείδη την έψαξα λίγο πέρα από το επίπεδο τησ σχολής μου φάνηκε να τείνει στο χάος..
Critter Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 kkol, μία λέξη θα σου πω και αυτή φτάνει : ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ α) Λίγοι ειναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν οικονομετρια β) Αν είσαι καλούτσικια, θα σε κυνηγάνε οι χρηματιστηριακές με τρελούς μισθούς και σου ανοίγουν και οι πόρτες για το εξωτερικό ευκολα αν σε ενδιαφέρει. γ) Golden Boy = Τρελός οικονομέτρης...Αυτο τα λέει όλα. Μη χαραμίζεσαι σε αυτο το μεταπτυχιακό.
Praetorianos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 φίλε κοίτα τα μαθήματα που μου αρεσουν είναι..αρχικά μου άρεσε η μάκρο, μέτα η αξιόληση επενδύσεων, η δημοσια οικονομική και φέτος που έδειξα ενδιαφέρον γιατί την είχα πάρει με φόβο η οικονομετρία, αν κ επείδη την έψαξα λίγο πέρα από το επίπεδο τησ σχολής μου φάνηκε να τείνει στο χάος.. Μάκρο, δημόσια οικονομική και οικονομετρία για μεταπτυχιακό στα economics σε βλέπω μιας κι έχει απ' όλα μέσα και δεν βρίσκω πιο γάντι μεταπτυχιακό. Δεν ξέρω πως συνδυάζεται η χρηματιστηριακή με οικονομετρία που ανέφερε ο Critter αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα δεν επιμένω, αν και πιστεύω πως οι χρηματιστηριακές κοιτάζουν πολλά άλλα μαθήματα (μαθηματικά, στατιστική, τεχνική/θεμελιώδης ανάλυση, θεωρία χαρτοφυλακίου, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων κτλ) πρώτα και μετά οικονομετρίες. Οι ελεγκτικές από την άλλη στα μεγάλα επίπεδα, ίσως και να απαιτούν τέτοιες γνώσεις.
dimitris arti Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μάκρο, δημόσια οικονομική και οικονομετρία για μεταπτυχιακό στα economics σε βλέπω μιας κι έχει απ' όλα μέσα και δεν βρίσκω πιο γάντι μεταπτυχιακό. Δεν ξέρω πως συνδυάζεται η χρηματιστηριακή με οικονομετρία που ανέφερε ο Critter αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα δεν επιμένω, αν και πιστεύω πως οι χρηματιστηριακές κοιτάζουν πολλά άλλα μαθήματα (μαθηματικά, στατιστική, τεχνική/θεμελιώδης ανάλυση, θεωρία χαρτοφυλακίου, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων κτλ) πρώτα και μετά οικονομετρίες. Οι ελεγκτικές από την άλλη στα μεγάλα επίπεδα, ίσως και να απαιτούν τέτοιες γνώσεις. ναι κ εγώ προς τα εκεί με βλέπω..Εφαρμοσμένη Οικονομική όπως το λένε οι τύποι.. αλλά φίλε αύτο έχει καθόλου ζήτηση στην αγόρα..? κ πες ολα πάνε κάλα κ σε παίρνουν κ τέλειωνεις, με τι ακριβώς 8α ασχολείσαι..? 8α σε παίρνει μια εταιρία για να εργάστεις σε τι..? ευχαριστώ που βοηθάτε..
Praetorianos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 ναι κ εγώ προς τα εκεί με βλέπω..Εφαρμοσμένη Οικονομική όπως το λένε οι τύποι..αλλά φίλε αύτο έχει καθόλου ζήτηση στην αγόρα..? κ πες ολα πάνε κάλα κ σε παίρνουν κ τέλειωνεις, με τι ακριβώς 8α ασχολείσαι..? 8α σε παίρνει μια εταιρία για να εργάστεις σε τι..? ευχαριστώ που βοηθάτε.. Καλά τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Τυπικά το πτυχίο αυτό είναι λιγότερο ηχηρό σαν τίτλος αποκατάστασης από μεταπτυχιακό πάνω στο μάρκετινγκ ή πάνω στην λογιστική αν κινηθείς σε μέσα επίπεδα. Ξέρεις, να βγάλουμε τα μαθήματα, να πάρουμε κανα πτυχίο στα χέρια μας να το έχουμε στο βιογραφικό μας. Όχι γιατί είναι εύκολο (αντιθέτως), αλλά γιατί στα άλλα δύο έχεις άμεση συνάφεια με δύο συγκεκριμένα αντικείμενα και ειδικά η λογιστική είναι από τα πιο τεχνικά οικονομικά πτυχία, κάτι που προσφέρει σιγουριά. Αν όμως το κυνηγήσεις, ψαχτείς, διαβάσεις, κάνεις μια καλή διπλωματική, ένας πολύ καλός οικονομέτρης ή γενικά μεταπτυχιακός των economics απέχει πολύ από το "ψάχνω δουλειά". Και φυσικά όλα αλλάζουν αν έχεις μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο με brand name εγγύηση. Κανείς δεν πρόκειται να διαλέξει έναν με μεταπτυχιακό στη Λογιστική από το Agnosto University over κάποιου που έχει μεταπτυχιακό στα economics από το LSE.
imr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Καλά τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Τυπικά το πτυχίο αυτό είναι λιγότερο ηχηρό σαν τίτλος αποκατάστασης από μεταπτυχιακό πάνω στο μάρκετινγκ ή πάνω στην λογιστική αν κινηθείς σε μέσα επίπεδα. Ξέρεις, να βγάλουμε τα μαθήματα, να πάρουμε κανα πτυχίο στα χέρια μας να το έχουμε στο βιογραφικό μας. Όχι γιατί είναι εύκολο (αντιθέτως), αλλά γιατί στα άλλα δύο έχεις άμεση συνάφεια με δύο συγκεκριμένα αντικείμενα και ειδικά η λογιστική είναι από τα πιο τεχνικά οικονομικά πτυχία, κάτι που προσφέρει σιγουριά. Αν όμως το κυνηγήσεις, ψαχτείς, διαβάσεις, κάνεις μια καλή διπλωματική, ένας πολύ καλός οικονομέτρης ή γενικά μεταπτυχιακός των economics απέχει πολύ από το "ψάχνω δουλειά". Ακριβως ετσι ειναι Η ζητηση για λογιστικα δεν εχει πεσει, παντα ηταν και θα ειναι ασφαλης κλαδος και ειναι κατι εξειδικευμενο Η Οικονομετρια μπορει να εφαρμοστει σε παρα πολους κλαδους (Marketing-finance-για ερευνα/διαδακτορικο) στην ουσια ειναι εργαλειο, δεν ειναι κλαδος Εγω εχω μολις τελειωσει μεταπτυχιακο economics με κατευθηνση finance και πολυ οικονομετρια και διπλωματικη με full οικονομετρια-finance. Ο συγκεκριμενος κλαδος αντιθετα με πριν 2 χρονια δεν προσφερει ορθανοιχτες πορτες, αλλα οπως ειπες εφοσον ασχοληθεις σοβαρα εχεις πολλες προοπτικες (ετσι θελω να πιστευω τουλαχιστον μετα απο 1 μηνα αναζητησης εργασιας )
Critter Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Η οικονομετρία έχει τρομερές εφαρμογές στο forecasting (π.χ Χρονοσειρές) και χρησιμοποιείται ως επι το πλείστον απο τους τεχνικούς αναλυτές αλλα φυσικά και απο τη θεμελιώδη ανάλυση, σχετικά με τα προβλεπόμενα μεγέθη των εταιριών τις επόμενες περιόδους, για τις οποίες βγαίνουν κατα καιρούς και ανάλογες εκθέσεις. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2010 από Critter
dimitris arti Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Ακριβως ετσι ειναιΗ ζητηση για λογιστικα δεν εχει πεσει, παντα ηταν και θα ειναι ασφαλης κλαδος και ειναι κατι εξειδικευμενο Η Οικονομετρια μπορει να εφαρμοστει σε παρα πολους κλαδους (Marketing-finance-για ερευνα/διαδακτορικο) στην ουσια ειναι εργαλειο, δεν ειναι κλαδος Εγω εχω μολις τελειωσει μεταπτυχιακο economics με κατευθηνση finance και πολυ οικονομετρια και διπλωματικη με full οικονομετρια-finance. Ο συγκεκριμενος κλαδος αντιθετα με πριν 2 χρονια δεν προσφερει ορθανοιχτες πορτες, αλλα οπως ειπες εφοσον ασχοληθεις σοβαρα εχεις πολλες προοπτικες (ετσι θελω να πιστευω τουλαχιστον μετα απο 1 μηνα αναζητησης εργασιας ) Praetorianos: μάλιστα.. τα λογιστικά είναι λογικό να έχουν ζήτηση, με την κρίση τώρα όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται ενα ''συμάζεμα''. άπο το επίπεδο της σχολής και μόνο έχω δει ότι ο κλάδος αυτός δεν είναι κάτι που με ''ευχαριστεί'' , που 8α ήθελα να ασχοληθώ μαζί του για μια ζωή. όσο για το μαρκετινγκ, δε ξέρω και πόλλα γιατί και στη σχολή το είχαμε μολις ενα μάθημα και αύτο επιλογής με αποτέλεσμα να ξέρω για το μαρκετινγκ μόνο τον ορισμό του πάντως τείνω προς τα εφαρμοσμένα... ευχαριστώ.. imr: που έκανες μεταπτυχιακό μέσα η έξω..? κ πως σου φάνηκε το επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τη σχολή..?
imr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Praetorianos: μάλιστα.. τα λογιστικά είναι λογικό να έχουν ζήτηση, με την κρίση τώρα όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται ενα ''συμάζεμα''. άπο το επίπεδο της σχολής και μόνο έχω δει ότι ο κλάδος αυτός δεν είναι κάτι που με ''ευχαριστεί'' , που 8α ήθελα να ασχοληθώ μαζί του για μια ζωή. όσο για το μαρκετινγκ, δε ξέρω και πόλλα γιατί και στη σχολή το είχαμε μολις ενα μάθημα και αύτο επιλογής με αποτέλεσμα να ξέρω για το μαρκετινγκ μόνο τον ορισμό του πάντως τείνω προς τα εφαρμοσμένα... ευχαριστώ.. imr: που έκανες μεταπτυχιακό μέσα η έξω..? κ πως σου φάνηκε το επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τη σχολή..? Επιπεδο δυσκολιας σε σχεση με το προπτυχιακο λες ε? Ηταν πολυ πιο δυσκολα απο το προπτυχιακο, αλλα φυσικα οχι ακατορθωτο, με λιγη συνεπεια δεν υπηρχε προβλημα (δεν υπηρχε το κλασικο διαβαζω 1 μηνα πριν την εξεταστικη και ειμαι κομπλε, καθε μερα διαβασμα, προετοιμασια για παρουσιασεις κτλ)
dimitris arti Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Επιπεδο δυσκολιας σε σχεση με το προπτυχιακο λες ε? Ηταν πολυ πιο δυσκολα απο το προπτυχιακο, αλλα φυσικα οχι ακατορθωτο, με λιγη συνεπεια δεν υπηρχε προβλημα (δεν υπηρχε το κλασικο διαβαζω 1 μηνα πριν την εξεταστικη και ειμαι κομπλε, καθε μερα διαβασμα, προετοιμασια για παρουσιασεις κτλ) αχααα...ευχαριστώ φίλε..έτσι λίγο να δω το κλίμα..
black_widow Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Λογιστικά για όσες θέσεις έχω δει ζητάνε προυπηρεσία αλλά που θα τη βρεις αυτή τη προυπηρεσία αφού δεν σε παίρνουν; Έκανα συνεντεύξεις σε δύο εταιρείες για λογιστήριο για θέση βοηθού - παιδιού για όλες τις δουλειές , στη μία δε πέρασα στη δεύτερη φάση και από ό,τι είδα ξαναβάλανε αγγελία και στη δεύτερη είχανε αποφασίσει ήδη ποιόν θα πάρουν και κάνανε τις συνεντεύξεις για τα μάτια του κόσμου. Σε καμία από τις δύο εταιρείες δεν εξετάστηκα σε τίποτα , να τσεκάρουν γνώσεις ( έστω αυτές τις θεωρητικές, δεν έχω αυταπάτες ). Ας με εξετάσετε και ας με απορρίψετε ρε παιδί μου... Βέβαια εγώ δεν έχω τελειώσει τμήμα Λογιστικής , απλά τμήμα που έχει κάποια μαθήματα Λογιστικής και δεν έχω άδεια υπογραφής ( ούτε και θα αποκτήσω ποτέ δικαιώματα υπογραφής Γ ας πούμε αφού δε βρίσκω ανάλογη εργασία ) , δε ξέρω αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για κάποιον με δικαίωμα υπογραφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα