Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Λοιπόν.. Αποφάσισα να αλλάξω την ψύκτρα στον (σχετικά) καινούριο υπολογιστή μου.. Επειδή η καινούρια ψύκτρα (Prolimatech Megahalems) βιδώνει από πίσω, έπρεπε να βγει εντελώς η μητρική. Αν και στράβωσα λίγο στην αρχή, μετά σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να καθαρίσω το κουτί.. Τα βγάζω όοοοοοοοολα λοιπόν, τα καθαρίζω, τα φυσάω και τα ξαναβάζω.. Ανοίγω το μηχάνημα, αλλά δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη. Δεν ακούω ούτε καν μπιπ από το speaker (αυτό με θορύβησε λίγο είναι η αλήθεια). Η μητρική φαίνεται πως παίρνει ρεύμα, αφού τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά, κα τα 3 (τα 2 του κουτιού και το ένα που έβαλα δίπλα στην ψύκτρα). Και κάποια λαμπάκια που έχει η μητρική μου (MSI P55-GD65) είναι όλα αναμμένα.. Ο σκληρός δουλεύει, η κάρτα γραφικών (ATI Radeon HD5770) πρέπει να δουλεύει, έχω συνδέσει το 6-pin βύσμα και είδα πως το ανεμιστηράκι της γυρνάει κανονικά.. ακόμα και τα pins για τα leds και το speaker δεν μπορείς να τα βάλεις λάθος, γιατί έχει κάτι σαν θηκούλες που μπαίνουν μόνο με έναν τρόπο.. Το μόνο "μεμπτό" που μπορώ να σκεφτώ για την όλη διαδικασία όπως το έκανα, είναι πως έχοντας την μητρική βγαλμένη πάνω στο γραφειό μου και ενώ την καθάριζα, έβγαλα σε κάποια στιγμή τις μνήμες να τις ξεσκονίσω κι αυτές με το πινελάκι, φύσηξα τα slots και τις ξανάβαλα.. όταν τις πίεσα λοιπόν για να μπουν, είχα την φαεινή ιδέα να πιέσω κόντρα την μητρική από τα πλάγια. Και εκεί ακούστηκε ένα μικρό "τσακ-τσακ" όπως ακούγεται όται λυγίζει πλαστικό. Και φοβάμαι μην τυχόν εκεί έγινε η ζημιά.. Ένα ακόμα αρνητικό δείγμα είνα πως τώρα δεν ανάβουν όπως πρέπει τα leds του κουτιού.. Την κάρτα γραφικών την έβγαλα τελείως, δεν έκανε πάλι κανένα μπιπ... Καμιά ιδέα να σιγουρετώ τουλάχιστον για το τι φταίει;
Nik.K Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Αν δεν σου εκανε beep χωρις την καρτα ειναι πολυ κακο. Δοκιμασες να το αναψεις χωρις μνημες η εστω οχι με ολες η εναλλαξ ?
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έχω καλυμμένες και τις 4 θέσεις με τις μνήμες (έχω 8GB σε 2 ζευγάρια από 2χ2GB dual channel).. Δοκίμασα να βγάλω τα 3 τσιπάκια (το 4ο είναι κάτω από το ανεμιστηράκι που έβαλα στην ψύκτρα) αλλά με το ένα μόνο πάνω δεν έκανε τίποτα.. Πάλι δεν έκανε μπιπ.. Ενώ άνοιξαν τα λαμπάκια και όλα πάλι..
rafail1994 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 τα καλώδια πιστεύω να τα έβαλες σωστά ξανά κοίτα τα
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Όχι, πάλι δεν κάνει κανένα μπιπ.. Αυτή στην στιγμή από εξωτερικές συσκευές έχω πάνω μόνο οθόνη.. Εσωτερικά δεν δοκίμασα να αποσυνδέσω σκληρό.. Θα το κάνω και θα σας πω.. Ποια καλώδια εννοείς; Από τα led; Γιατί από τα άλλα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα στα οποία να μπορείς να κάνεις λάθος.. Τα 2 του τροφοδοτικού πάνω στην μητρική τα έβαλα, τα ανεμιστηράκια πάνω στην μητρική τα έβαλα, τα sata στην μητρική για τον σκληρό, το DVD-RW και το esata από το front panel τα έβαλα.. Το 6-pin της κάρτας γραφικών το έβαλα.. Τι άλλο μπορεί να ξέχασα δηλαδή;
rafail1994 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Όχι, πάλι δεν κάνει κανένα μπιπ.. Αυτή στην στιγμή από εξωτερικές συσκευές έχω πάνω μόνο οθόνη.. Εσωτερικά δεν δοκίμασα να αποσυνδέσω σκληρό.. Θα το κάνω και θα σας πω.. Ποια καλώδια εννοείς; Από τα led; Γιατί από τα άλλα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα στα οποία να μπορείς να κάνεις λάθος.. Τα 2 του τροφοδοτικού πάνω στην μητρική τα έβαλα, τα ανεμιστηράκια πάνω στην μητρική τα έβαλα, τα sata στην μητρική για τον σκληρό, το DVD-RW και το esata από το front panel τα έβαλα.. Το 6-pin της κάρτας γραφικών το έβαλα.. Τι άλλο μπορεί να ξέχασα δηλαδή; το 12V της μητρικης
nick#18 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Εβγαλες τον επεξεργαστη εξω? ανοιξες το socket?
Nik.K Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Η μητρικη θα εχει το 20/24pin καλωδιο και ενα 4/8pin για εξτρα ρευμα. Μερικες εχουν Molex ( κλασσικο ρευματος ) αντι για 4/8pin καλωδιο. Αυτα τα εβαλες ?
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Όταν έκανες αυτή τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης - επανασυναρμολόγησης, πάτησες το διακοπτάκι για να κάνεις Clear Cmos στην μητρική πρίν την ανοίξεις? Αν όχι κάντο οπωσδήποτε με το διακοπτάκι (λογικά έχει η Msi). Αν δεν έχει με το jumper απο το manual της μητρικής ή με βγάλσιμο της μπαταρίας για λίγα λεπτά. Άλλαξες ψύκτρα είσαι βέβαιος ότι πατάει σωστά πάνω στο cpu? Μήπως έκανες τίποτα με τα pins της μητρικής όταν έβγαλες τον cpu για να τον καθαρίσεις απο την πάστα και να βάλεις την άλλη ψύκτρα? Το τσακ-τσακ που άκουσες μπορεί απλά να είναι τα κλίπς στα slots των μνημών όταν κουμπώνουν ασκώντας πίεση σε αυτά. Επίσης ξανατσέκαρε με την ησυχία σου οτι έχεις βάλει όλα, μα όλα, τα καλώδια - καλωδιάκια σωστά. Δεν χαλάνε τόσο ευκολα οι μητρικές (αν δεν κάνεις πολύ άγαρμπες κινήσεις ή δεν τους ρίξεις κάτι πάνω) και απο την στιγμή που δούλευε μια χαρά το Pc πρίν, αν τα έβαλες όλα σωστά δεν έχει θέμα να χάλασε ξαφνικά.
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Και το 8pin το έβαλα, και το 24pin.. Τον επεξεργαστή τον έβγαλα, για να τον καθαρίσω από την παλιά πάστα. Αλλά τον ξαναέβαλα καλά, έχει τις εγκοπές που και να θες να τον βάλεις λάθος δεν μπορείς.. Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι να κάνω clear cmos (θέλει με τα jumper-άκια δεν έχει κουμπί..). Δεν ξέρω κατα πόσο θεωρείται άγαρμπο αυτό που έκανα με την μητρική, πιέζοντας προς τα κάτω για να μπουν οι μνήμες, τραβούσα (ελαφρά) προς τα πάνω από τα άκρα την μητρική. Δεν ξέρω πως μου'ρθε, δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω/βγάζω μνήμες. "Εμπνευση" της στιγμής. κι εκεί, επειδή λύγισε λίγο ακούστηκε αυτός ο ήχος. Φοβάμαι μήπως εκεί τον ήπιε.. Αλλά αν είχε καεί, γιατί να δίνει κανονικά το ρεύμα στα ανεμιστηράκια;
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς δεν βάζουμε τις μνήμες στα slots της μητρικής, ασκώντας την ανάλογη πίεση που χρειάζεται, κρατώντας την μητρική στα χέρια. Πάνω σε πάγκο εργασίας ή μέσα στο case με την μητρική βιδωμένη. Τεσπα, θεωρώ λίγο υπερβολικό αυτό απο τη στιγμή που οι μητρικές είναι ικανές να αντέξουν πίεση απο την τοποθέτηση ψυκτών με τα γνωστά άβολα pushpins καθώς και το βάρος απο γομαρόψυκτρες. Το πιθανότερο κάτι άλλο να παίζει. Δες τα πάλι όλα με την ησυχία σου απο την αρχή. Το clear cmos απαραίτητο πάντως απο τη στιγμή που έβγαλες τον cpu και τις μνήμες και τις ξανατοποθέτησες πιθανόν όχι όπως δούλευαν πρίν.
Sadako Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Εχμμ.. Λοιπόν.. Πήγα να κάνω clear cmos. Με το pc κλειστό (αλλά όχι εκτός πρίζας). Και με το βγάζω το jumper-άκι (για να το βάλω στην θέση που λέει στο manual πως γίνεται clear cmos), ανοίγει ο υπολογιστής.. Τον έκλεισα αμέσως (έχει κουμπί οn/off πάνω στην μητρική) αλλά και μετά όταν πήγα να το βάλω στην θέση keep data πάλι άνοιξε.. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν την είχα την μητριική στα χέρια μου, πάνω στο γραφείο την είχα. Τώρα γιατί θέλησα να βάλω "κόντρα", ένας Θεός ξέρει..
lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Έκανε clear cmos. Τωρα δουλεύει κανονικά με το jumper στη θέση του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.