Jimys2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Το ανεμιστηρακι τρεχει σε idle κατασταση στο 50% και ειναι στους 89 βαθμους. Οταν για παραδειγμα εβαλα να τρεξει το Mass Effect, το πισι εκανε επανεκκινηση μετα απο 20' . Στο εν το μεταξυ να εχω ηδη ρυθμισει να τρεχει 100% αλλα και παλι χτυπησε 112 βαθμους...... ΥΣ: Ακομα παλευω :@ .....
PCharon Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αν ζεσταίνεται αφύσικα από μόνη της ενώ το κουτί αερίζεται ΟΚ (?), τότε εγώ θα δοκίμαζα αφαίρεση-καθαρισμό-επανατοποθέτηση της δικής της ψύκτρας με νέα θερμοαγώγιμη (εννοείται πως ξέρεις τί κάνεις και δεν τα κάνεις χειρότερα από πριν). Το σύστημα έκανε επανεκκίνηση εξαιτίας της κάρτας ή μπας και ζεσταίνεται και τίποτ'άλλο μέσα;
Jimys2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αν ζεσταίνεται αφύσικα από μόνη της ενώ το κουτί αερίζεται ΟΚ (?), τότε εγώ θα δοκίμαζα αφαίρεση-καθαρισμό-επανατοποθέτηση της δικής της ψύκτρας με νέα θερμοαγώγιμη (εννοείται πως ξέρεις τί κάνεις και δεν τα κάνεις χειρότερα από πριν). Το σύστημα έκανε επανεκκίνηση εξαιτίας της κάρτας ή μπας και ζεσταίνεται και τίποτ'άλλο μέσα; Προφανως για να κατεληξα στην αγορα ψυκτρας τα εχω δοκιμασει πολλακης φορες αυτα. Καθε μηνα εκανα γενικο καθαρισμο. Μεχρι και την παστα αλλαζα καθε λιγο και λιγακι, αλλα τζιφος. Το κουτι αεριζεται μια χαρα με 4 ανεμιστηρακια σε σωστη τοποθετηση. Ναι, το συστημα εκανε επανεκκινηση εξαιτιας της καρτας, γι'αυτο ειμαι 100% σιγουρος. Κανενα αλλο μερος του πισι δεν υπερθερμαινεται.....
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ποια καρτα ακριβως εχεις? Δωσε μια φωτο αν μπορεις..
avraam5 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 φιλε μου εχω και εγω την ιδια καρτα με εσενα αλλα την υλοποιηση της powercolor με ενσωματωμενη ψυξη της arcticooling. σε ενα κουτι της πλακας σε ide εχω 47-48 C και σε full load 65-66 C. ξεχασα να σου πω πως για ενα μηνα αφοτου αγορασα τον υπολογιστη ημουν χωρις ανεμιστηρακια στο κουτι και ειχα τοτε 5-10% μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο αυτες τις ηδη χαμηλες που εχω τωρα . η καρτα ειναι αυτη http://www.qwerty.com.my/index.php?main_page=product_info&cPath=86_87_89&products_id=3421 την ειχα παρει απο πλαισιο ,αν βρεις το συγκεκριμενο συστημα ψυξης παρτο.
lionheart75 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 φιλε μου εχω και εγω την ιδια καρτα με εσενα αλλα την υλοποιηση της powercolor με ενσωματωμενη ψυξη της arcticooling. σε ενα κουτι της πλακας σε ide εχω 47-48 C και σε full load 65-66 C. ξεχασα να σου πω πως για ενα μηνα αφοτου αγορασα τον υπολογιστη ημουν χωρις ανεμιστηρακια στο κουτι και ειχα τοτε 5-10% μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο αυτες τις ηδη χαμηλες που εχω τωρα . η καρτα ειναι αυτη http://www.qwerty.com.my/index.php?main_page=product_info&cPath=86_87_89&products_id=3421 την ειχα παρει απο πλαισιο ,αν βρεις το συγκεκριμενο συστημα ψυξης παρτο. Την L2 Pro φοράει η powercolor που έχεις και την οποία πρώτη πρότεινα στον TS. Απλά δεν υπάρχει καλύτερη ψύκτρα σε απόδοση και θόρυβο σε αυτά τα χρήματα (12,5 ευρώ) και οτιδήποτε παραπάνω απο 20 ευρώ για την ψύξη της 4850 το θεωρώ υπερβολή καθώς η κάρτα δεν πιάνει πλέον πάνω απο 50 ευρώ μεταχειρισμένη... Την έχω δοκιμάσει σε 4850 που είχα και όντως την κρατούσε στους 65 βαθμούς max.
Jimys2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 http://images.hardwarecanucks.com/image/skymtl/GPU/SAPPHIRE-HD4850/SAPPHIRE-10.jpg Αυτη εχω εγω. Ερωτηση! Εαν αφησω μερικα κοματια της μνημης της καρτας, χωρις αυτη την στερεει παστα κολλημενη πανω τους, με μονο τον ενα απο τους δυο ανεμιστηρες να βαραει απο πανω τους, λετε να εχω θεμα?
JohnVani18 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Αυτην ακριβως εχω και εγω και το τωρα φτανει καπου 85 σε idle με το ανεμηστηρι αντε 30%.. Οταν παιζω το βαζω 75% και φτανει το πολυ 90 βαθμους..
Jimys2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Anyway, τα καταφερα! Τελος καλο, ολα καλα. Εκτος απο ενα μικρο θεματακι. Η ψυκτρα απο μαμα συνδεοταν σε μια 4πινη υποδοχη πανω στην καρτα, ενω η νεα ψυκτρα εχει διαφορετικο καλωδιο με 3 πινς που συνδεεται μονο σε ελευθερη θεση φαν της MB. Συνεπως πλεον δεν μπορω να πειραξω τις στροφες του φαν μεσω catalyst . Υπαρχει αλλος τροπος??
blacksuede Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει στους 160C...να μην λέμε κι ό,τι θέλουμε... Η δική μου που είναι connect3d και είχε μια σκατοψύκτρα δούλευε idle στους 58 σε cube κουτί και όταν ζοριζόταν έκλεινε το pc...Επειδή το είχα ψάξει τότενες, αυτή η 4850 έχει ταβάνι τους 104 C... Χτύπησα μια all copper / silent από τις αγγελίες με 12€ και τώρα είμαι 44 idle / 65 full @1080p στο ίδιο κουτί...
Jimys2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 μάλλον με το speedfan θα μπορείς να το ελέγξεις. Το εψαξα το speedfan αλλα ψιλοχαθηκα . Τελος παντων, η ψυκτρα δουλευει αψογα! 40-42 C σε idle και 51-53 σε full load
testit Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Και γώ στο htpc την είχα αλλά το δικό μου κουτί έχει ύψος περί να 20 cm οπότε χώραγε ανετότατα. Λογικά πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα. Δυστυχώς αυτός ο συνδυασμός "κάρτα+ψύκτρα" φτάνουν - ξεπερνούν τα 15 και κάτι εκατοστά ύψος, από το m/b ώς το καπάκι. Δεν κάνει δηλαδή για χαμηλό σχετικά κουτί (htpc). Πιάνει δυο σλοτ σε πάχος, οπότε με δυο τέτοιες κάρτες (αν κάνεις crossfire) κλείνει κάθε κουτί! Από ζέστη... αν ακουμπήσεις το πλάι της ψύκτρας ζεματάει. Σε απόσταση 2 εκατοστών δεν αισθάνεσαι έντονη θερμότητα ... αλλά ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΨΥΚΤΡΑ ΑΥΤΗ θα κρατήσει το κουτί με χαμηλή θερμοκρασία, μετά από πολύωρη λειτουργία. βέβαια δε μέτρησα - δεν είδα ενδείξεις... την έβγαλα καθώς δε χωρούσε στο κουτί!
stefa_1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Eγω εχω την sapphire hd4850...Με 32 βαθμους δωματιου πιανει 64 C idle στα 43 %.Με 57 % στο COD MW2 πιανει 79 C.Αξιζει να δωσω λεφτα για after market ?Το χειμωνα καθοταν στους 54 C στα 43 % ... Και η ψυξη του κουτιου ειναι να βγαζει μονο αερα και δεν βαζει. Παντως η passive ψυκτρα μπορει πραγματικα να κρατησει χαμηλες θερμοκρασιες ??
testit Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Eγω εχω την sapphire hd4850...Με 32 βαθμους δωματιου πιανει 64 C idle στα 43 %.Με 57 % στο COD MW2 πιανει 79 C.Αξιζει να δωσω λεφτα για after market ?Το χειμωνα καθοταν στους 54 C στα 43 % ...Και η ψυξη του κουτιου ειναι να βγαζει μονο αερα και δεν βαζει. Παντως η passive ψυκτρα μπορει πραγματικα να κρατησει χαμηλες θερμοκρασιες ?? Η κάρτα γραφικών τι να πάθει; Δουλεύει και στους 90 βαθμούς! Μικραίνει - λένε- η διάρκεια ζωής της, αλλά με την ταχύτητα που αλλάζονται οι κάρτες γραφικών, την τριετία τη βγάζουν μια χαρά! Προσωπικά με απασχολούν οι δυνατότητες της hdmi εξόδου (HD 7.1), ο θόρυβος, η θέρμανση του κουτιού, η κατανάλωση. Πήρα μια gigabyte ati 5670 - 40nm με ανεμιστήρα - κι είναι πιο αθόρυβη κι από την πιο silent κάρτα που ήξερα μέχρι τώρα. Κι είναι και χωρίς πρόσθετη τροφοδοσία ρεύματος . Και δε ζεσταίνεται! Αν σκεβρώσει το πλαστικό καλούπι του ανεμιστήρα, τότε βλέπουμε!
vasilisga Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Η κάρτα γραφικών τι να πάθει; Δουλεύει και στους 90 βαθμούς! Μικραίνει - λένε- η διάρκεια ζωής της, αλλά με την ταχύτητα που αλλάζονται οι κάρτες γραφικών, την τριετία τη βγάζουν μια χαρά! Προσωπικά με απασχολούν οι δυνατότητες της hdmi εξόδου (HD 7.1), ο θόρυβος, η θέρμανση του κουτιού, η κατανάλωση. Πήρα μια gigabyte ati 5670 - 40nm με ανεμιστήρα - κι είναι πιο αθόρυβη κι από την πιο silent κάρτα που ήξερα μέχρι τώρα. Κι είναι και χωρίς πρόσθετη τροφοδοσία ρεύματος . Και δε ζεσταίνεται! Αν σκεβρώσει το πλαστικό καλούπι του ανεμιστήρα, τότε βλέπουμε! συγκρινεις 2 τελειως διαφορετικες καρτες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.