georgep800 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Εκκίνηση - Πτώση σημαίας ?1,00 Τιμολόγιο εντός περιμετρικής ζώνης ?0,34 Τιμολόγιο εκτός περιμετρικής ζώνης ?0,64 Ράδιο Ταξί - απλή κλήση ?1,60 Ράδιο Ταξί - ραντεβού ?2,65 Νυχτερινό Τιμολόγιο (24:00 - 05:00) ?0,64 Ελάχιστη αποζημίωση ?2,65 Από και προς το αεροδρόμιο ?3,20 Από λιμάνια - σιδ. σταθμούς και σταθμούς υπερ. λεωφορείων ?0,86 Αποζημίωση αναμονής ανά ώρα ?9,10 Για κάθε αποσκευή άνω των 10 κιλών ?0,30 Για αναμονή πέραν των 20' κοινή συμφωνία οδηγού & επιβάτη Διόδιο & ναύλοι πλοίων βαρύνουν τον επιβάτη Eλπίζω να σε κάλυψα Ο παραπάνω τιμοκατάλογος πρεπει να υπάρχει σε όλα τα ταξί σε εμφανές σημείο. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνες περιπτώσεις που θα πληρώσουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που θα αναγράφει, είναι όταν η διαδρομή είναι από και προς το αεροδρόμιο, από λιμάνια - σιδ. σταθμούς και σταθμούς υπερ. λεωφορείων, καθώς και όταν μεταφέρουμε αποσκευές;; Δηλαδή αν η διαδρομή είναι απο το αεροδρόμιο προς το κέντρο και μεταφέρω δύο αποσκευές, όταν φτάσω στο προορισμό μου και έχει αναγράψει πχ. 10 ευρώ, αυτό που θα πρέπει να πληρώσω είναι: 10 + 2*0,30 + 3,20 ;;; Καλά κατάλαβα;
Filos19 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Προτιμάς δηλαδή την έμμεση κλεψιά, πίσω από την πλάτη σου. Κλεψιά κι αυτή αλλά σου προσφέρει ξηροκάρπια και μουσική και ωραίο κόσμο. Ο ταξιτζής που θα σε πάει σπίτι σου ή στη διασκέδασή σου ή και στη δουλειά σου είναι μέγας απατεώνας που δεν έχει τα 10 λεπτά να σου δώσει - Ναι εγώ γουστάρω να δώσω κάτι παραπάνω ακόμα και 15 ευρώ να ήταν αλλά θα τα δώσω για την διασκέδαση μου και θα επιλέξω να τα δώσω πριν ακόμα πάω στην καφετέρεια.Πως να στο εξηγήσω?Είναι επιλογή μου. Όταν όμως έρχεται ο άπλητος και αξύριστος ταξιτζής με τη βαριά φωνή και το θωλό το μάτι και ενώ το ταξίμετρο λέει 6,60 και σου ζητάει 7 ή 8 τότε ανάβει ένας εσωτερικός συναγερμός μέσα σου.Και ειδικά όταν το απαιτεί.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΠΟΡΜΠΟΥΑΡ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ?Αυτήν την κατάντια μόνο σε ταξιτζήδες την έχω δει.Πλέον τους συχαίνομαι και προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο ταξί. Προτιμώ να περπατήσω 30 λεπτά παρά να δώσω στον κάθε αλήτη που θα μου τύχει χρήματα. Μου χουν τύχει δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: 1)Πριν μπω ακόμα στο ταξί του λέω "θέλω να με πας Μαρούσι στο τάδε μέρος" και μου έλα μπες πάμε.Εντωμεταξύ εγώ δεν ήξερα την διαδρομή αλλά αφού μου πε να μπω λογικά θα την ήξερε αυτός.Τζίφος όμως δεν ήξερε την τύφλα του και επειδή δεν ήξερα εγώ μου έκανε φασαρία.Ρε φίλε όταν μου είπες να μπω δεν σκέφτηκες το πως θα με πας στον προορισμό μου?Γιαυτό δεν σε πληρώνω?Αν δεν ξέρεις την περιοχή πες μου ευχαριστώ αλλά δεν ξέρω να σε πάω.Η τουλάχιστον φέρσου ευγενικά.Άχρηστε ξεφτίλα ταξιτζή.(για τον συγκεκριμένο μιλάω) 2)Ερχόμουν από λιμάνι πήγαινα κέντρο.Το ταξίμετρο έγραψε 7,30.Είχα αποσκευές γύρω στα 12 κιλά οπότε αν τα αθρίσουμε πήγαιναν περίπου 7,30+0,86+0,30=8,46 Ε Του λέω (απο ευγένεια) πόσα χρωστάω?Και μου λέει 10 ευρώ!!Και τον ρωτάω πως βγήκαν αυτά τα δέκα ευρώ.Μου λέει γρήγορα γρήγορα για να μην προλάβω να σκεφτώ 7,30 συν ο σταθμός συν οι αποσκευές.... Εκεί εκνευρίστηκα όσο δεν φαντάζεστε.Του λέω τι σταθμός και αποσκευές? 0,85 κάνει ο σταθμός και 30 λεπτά οι αποσκευές συνολικά η διαδρομή είναι 8,50 ευρώ.Και εκνευρίστηκε!!!! Έλεος με τους ψυχανώμαλους.Πως την έχουν δει?Από πότε δικαιούνται και τα μπουρμπουάρ?Εγώ δεν έχω πρόβλημα να χαρίσω τα ρέστα αλλά πρώτα μου τα δίνουν και μετά τους τα επιστρέφω.Οι ταξιτζήδες όμως είναι άλλα φρούτα, ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζει (όχι όλους) Και μετά από αυτά τα δύο συμβάντα ζήτημα αν χρησιμοποίησα 2 φορές ταξί, και αυτό σε μεγάλη ανάγκη.Δεν αξίζει πλέον να χρησιμοποιεί κανείς ταξί( αν δεν έχει μεγάλη ανάγκη) , ας το δεί και εγωιστικά, ας κάνουμε τον κόπο να πάρουμε είτε το λεωφορείο είτε το μετρό δεν θα πάθουμε και τίποτα. Αυτά...
RAPTOR 350 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 ταρίφας είσαι?[/QUOοχι αλλα αυτο που βρηζει αυτο κανει.
jimarass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Ναι εγώ γουστάρω να δώσω κάτι παραπάνω ακόμα και 15 ευρώ να ήταν αλλά θα τα δώσω για την διασκέδαση μου και θα επιλέξω να τα δώσω πριν ακόμα πάω στην καφετέρεια.Πως να στο εξηγήσω?Είναι επιλογή μου. Όταν όμως έρχεται ο άπλητος και αξύριστος ταξιτζής με τη βαριά φωνή και το θωλό το μάτι και ενώ το ταξίμετρο λέει 6,60 και σου ζητάει 7 ή 8 τότε ανάβει ένας εσωτερικός συναγερμός μέσα σου.Και ειδικά όταν το απαιτεί.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΠΟΡΜΠΟΥΑΡ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ?Αυτήν την κατάντια μόνο σε ταξιτζήδες την έχω δει.Πλέον τους συχαίνομαι και προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο ταξί. Προτιμώ να περπατήσω 30 λεπτά παρά να δώσω στον κάθε αλήτη που θα μου τύχει χρήματα. Μου χουν τύχει δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: 1)Πριν μπω ακόμα στο ταξί του λέω "θέλω να με πας Μαρούσι στο τάδε μέρος" και μου έλα μπες πάμε.Εντωμεταξύ εγώ δεν ήξερα την διαδρομή αλλά αφού μου πε να μπω λογικά θα την ήξερε αυτός.Τζίφος όμως δεν ήξερε την τύφλα του και επειδή δεν ήξερα εγώ μου έκανε φασαρία.Ρε φίλε όταν μου είπες να μπω δεν σκέφτηκες το πως θα με πας στον προορισμό μου?Γιαυτό δεν σε πληρώνω?Αν δεν ξέρεις την περιοχή πες μου ευχαριστώ αλλά δεν ξέρω να σε πάω.Η τουλάχιστον φέρσου ευγενικά.Άχρηστε ξεφτίλα ταξιτζή.(για τον συγκεκριμένο μιλάω) 2)Ερχόμουν από λιμάνι πήγαινα κέντρο.Το ταξίμετρο έγραψε 7,30.Είχα αποσκευές γύρω στα 12 κιλά οπότε αν τα αθρίσουμε πήγαιναν περίπου 7,30+0,86+0,30=8,46 Ε Του λέω (απο ευγένεια) πόσα χρωστάω?Και μου λέει 10 ευρώ!!Και τον ρωτάω πως βγήκαν αυτά τα δέκα ευρώ.Μου λέει γρήγορα γρήγορα για να μην προλάβω να σκεφτώ 7,30 συν ο σταθμός συν οι αποσκευές.... Εκεί εκνευρίστηκα όσο δεν φαντάζεστε.Του λέω τι σταθμός και αποσκευές? 0,85 κάνει ο σταθμός και 30 λεπτά οι αποσκευές συνολικά η διαδρομή είναι 8,50 ευρώ.Και εκνευρίστηκε!!!! Έλεος με τους ψυχανώμαλους.Πως την έχουν δει?Από πότε δικαιούνται και τα μπουρμπουάρ?Εγώ δεν έχω πρόβλημα να χαρίσω τα ρέστα αλλά πρώτα μου τα δίνουν και μετά τους τα επιστρέφω.Οι ταξιτζήδες όμως είναι άλλα φρούτα, ούτε να τους φτύσεις δεν αξίζει (όχι όλους) Και μετά από αυτά τα δύο συμβάντα ζήτημα αν χρησιμοποίησα 2 φορές ταξί, και αυτό σε μεγάλη ανάγκη.Δεν αξίζει πλέον να χρησιμοποιεί κανείς ταξί( αν δεν έχει μεγάλη ανάγκη) , ας το δεί και εγωιστικά, ας κάνουμε τον κόπο να πάρουμε είτε το λεωφορείο είτε το μετρό δεν θα πάθουμε και τίποτα. Αυτά... Όλοι είμαστε διαμάντια στην Ελλάδα αλλά οι ταρίφες, κατά πλειοψηφία βέβαια, είναι από τις χειρότερες πάστες. Έχουν βγάλει όνομα, όπως οι μπάτσοι. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στις 10 δουλεύουν για την αρπαχτή. Υπάρχουν βέβαια και οι αξιοπρεπείς. Αλλά είναι η συντριπτική μειοψηφία.
jimarass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Προτιμάς δηλαδή την έμμεση κλεψιά, πίσω από την πλάτη σου. Κλεψιά κι αυτή αλλά σου προσφέρει ξηροκάρπια και μουσική και ωραίο κόσμο. Ο ταξιτζής που θα σε πάει σπίτι σου ή στη διασκέδασή σου ή και στη δουλειά σου είναι μέγας απατεώνας που δεν έχει τα 10 λεπτά να σου δώσει - ιδίως όταν μπαίνουν από το πρωί όλοι με 20ευρω και 50ευρω.Να έχουμε και λίγο αίσθηση του μέτρου... Το μήνυμά μου έλεγε, σε απλά ελληνικά, ότι εάν όλοι κάνουμε ένα βήμα πίσω, εάν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτόν που έχουμε απέναντί μας και δεν πάμε στο ταξί - στο μαγαζί - στο περίπτερο με τσαμπουκά και με εξ'αρχής διάθεση να τσακωθούμε, θα ζήσουμε καλύτερα. Αν εσύ θέλεις να πλακωθείς για 5-10 λεπτά, χαλάλι, να κάνεις το κομμάτι σου, no problem. Αυτός που πληρώνει είναι δέσμιος των αγορών του. Δεν υπάρχει τρόπος να καθορίσει τι ψιλά θα έχει. Αυτό το κάνει μόνο ο πωλητής. Οι τράπεζες 20ρικα δίνουν στην καλύτερη. Όταν τελειώσουν τα ψιλά και θέλω ένα μπουκάλι νερό για να μη πεθάνω από τη δίψα τι θα κάνω? Θα κρατάω ρεζερβε? Επειδή δε πλακωθήκαμε για τα 10 -15 λεπτά έφτασαν οι τιμές εκεί που έφτασαν. Διότι ο κάθε αχαρακτήριστος έμπορος/πωλητής/ταξιτζής δεν εκτιμούσε το ότι ο Έλληνας έδινε τόπο στα 10 λεπτά, αλλά το είδε σαν πρόσφορο έδαφος για αυξήσεις. Οπότε μη κλαίνε τώρα. Εγώ προσωπικά είμαι από αυτούς που σε καφετέρια άφηνα 2 ευρώ μπουρμπουαρ. Τώρα θα πλακωθώ μέχρι θανάτου για 5 cents. Αφού έτσι γουστάρουνε και μας μάθανε, αυτό θα έχουν....εμείς είχαμε την καλή διάθεση από την αρχή
pappous_soulis Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Γυρνάω απόψε με ταξί σπίτι μου.Το ταριφόμετρο να γράφει 7,2?,μου κάνει ο ταξιτζής 7,5?.Κάνω να βγάλω λεφτά,και κάτι βλακεία πρέπει να'γινε και είχα χάσει ένα 5ευρω,και τα λεφτά δε με φτάνανε. Του κάνω μισό λεπτό να πάω να πάρω λεφτά,κατεβαίνω,πέρνω ένα διευρω και γυρνάω με 7,5?,και μου κάνει ο τύπος 8? είναι! Τα πέρνω,του λέω περίμενε,και μου λέει άσε άσε ρε φιλαράκι,και τη κάνει. Ρωτάω γω τώρα,είναι ή δεν είναι γυφτιά που άφησε το αποτέτοιο να γράφει?
isspro Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 ειναι! εδω σε μενα εγραφε 3,70 και μου ζητησε 4? με το ετσι θελω....
iNCubO Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μια μέρα πήγαινα στη σχολή με ταξί. Ενώ καθόμουν στο πίσω κάθισμα μου γλίστρησε από την τσέπη το κίνητο και πέφτει στο κάθισμα του. Κατεβαίνω και μέσα σε 2' το αντιλαμβάνομαι. Παίρνω αμέσως τηλέφωνο και το σηκώνει, και του ζητάω ευγενικά να γυρίσει να μου το δώσει. Γυρνάει και μου λέει: Για να στο δώσω είναι 5? γιατί δουλεύω το ταξί με χιλιόμετρα.(Η διαδρομή που έκανα νωρίτερα κόστισε 4? και είχε διάρκεια 10 λεπτά) Του παίρνω το κινητό και του σκάω τα 5 ευρώ στην μάπα του σκατόψυχου. Εύχομαι τα λεφτά που μου πήρε για 1-2 χιλιόμετρα που έκανε να τα πληρώσει 1000πλάσια σε ζημιες του αυτοκινήτου.
iNCubO Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Επίσης: Κατέβηκα από πλοίο στον Πειραιά και πήρα ταξί μέχρι τον ΗΣΑΠ. Είχα 2 αποσκευές. Μου πήρε 3? + 2*1?=5? Ήταν σωστή η χρέωση;
pixies451 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 νορμαλ ειναι γτ παει 2.70 ελαχιστη 0.80 για καθε αποσκευη (ανω των 10 κιλων λεει αλλα τωρα τι ψαχνεις...) και +1 ευρο οταν το παιρνεις απο λιμανι,σταθμο,κτελ,αεροδρομιο (αλλα οχι οταν σε παει σε αυτα)
thanocaster Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Τους ταξιτζίδες τους σέβομαι σαν οδηγός, δεν τους σέβομαι καθόλου σαν πελάτης (αν και έχω χρόνια να μπω σε ταξί, και μάλλον θα κάνω άλλα τόσα, και περισσότερα). Σαν οδηγός, καταλαβαίνω τί σημαίνει να οδηγείς τόσες ώρες στην Αθήνα, γι αυτό προσπαθώ κατά το μέγιστο δυνατό, να τους παραχορώ προτεραιώτητα και να μην τους κακολογώ για τις μαλακίες που κάνουνε. Σαν πελάτης, επειδή ε λ ά χ ι σ τ ο ι είναι σωστοί (πχ να ζητάνε αυτά που δικαιούνται, να με ρωτάνε αν θέλω να πάω Ν.Σμύρνη - Παπάγου μέσω Βάρκιζας κλπ) είμαι αρνητικά προδιαθετιμένος και δεν κάνω υποχώριση ούτε για 0,01?.
Filos19 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 νορμαλ ειναι γτ παει2.70 ελαχιστη 0.80 για καθε αποσκευη (ανω των 10 κιλων λεει αλλα τωρα τι ψαχνεις...) και +1 ευρο οταν το παιρνεις απο λιμανι,σταθμο,κτελ,αεροδρομιο (αλλα οχι οταν σε παει σε αυτα) Όταν δεν ξέρουμε κάτι καλό είναι να μην απαντούμε γιατί κάποιος θα την πληρώσει. Ελάχιστη χρέωση (στην Αθήνα) είναι 2,65 Ευρώ Η χρέωση είναι 0,30 Ε για κάθε αποσκευή άνω των 10 κιλών... Επίσης είναι + 0,80 Ε όταν παίρνεις το ταξί από σταθμό
isspro Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 γυριζω απο ελ. βεν. με διοδια κλπ και το ταξιμετρο γραφει 15?. του δινω 50? και μου επιστρεφει 20? και ειχα μια βαλιτσα πισω. τωρα ο τυπος ποσα μου εκλεψε ακριβως?
zousgr Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 γυριζω απο ελ. βεν. με διοδια κλπ και το ταξιμετρο γραφει 15?. του δινω 50? και μου επιστρεφει 20? και ειχα μια βαλιτσα πισω. τωρα ο τυπος ποσα μου εκλεψε ακριβως? 15? ταξίμετρο +2? διόδια (περίπου) +0.30 αποκευή (αν ζύγιζε πάνω από 10 κιλά) +1.50? αωαχώρηση από αεροδρόμιο =18.80 Σε ''έκλεψε'' 11.20?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.