Προς το περιεχόμενο

Wifi big

TITANASX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να με πείτε την γνώμη σας .. θέλω να στήσω ένα ασύρματο δίκτυο (Μητροπολιτικό Δίκτυο) σε αρκετά μεγάλες αποστασίες και να περιλαμβάνει άλλα μικρότερα ενσύρματα δίκτυα σε διάφορες τοποθεσίες... θέλω να μάθω τι προτείνετε σε εξοπλίσμω, προγραματα, ασφαλια και κλπ...

Δημοσ.

θες να μπείς στα μητροπολιτικά ή θες να κάνεις ένα μινι δικό σου ;

μιλάμε για ένα δίκτυο ή πολλά subnet ;

γενικά στο awmn έχουμε μπρίκια ( mikrotik με quagga για routing ή bgp )

για εξοπλισμό πες για τι αποστάσεις μιλάμε αν έχετε οπτική επαφή

και σε ποια μπάντα θες να παίξεις 2.4 ; 5 ;

802.11a ; 802.11b ; 802.11g ; 802.11n ;

Δημοσ.
θες να μπείς στα μητροπολιτικά ή θες να κάνεις ένα μινι δικό σου ;

μιλάμε για ένα δίκτυο ή πολλά subnet ;

γενικά στο awmn έχουμε μπρίκια ( mikrotik με quagga για routing ή bgp )

για εξοπλισμό πες για τι αποστάσεις μιλάμε αν έχετε οπτική επαφή

και σε ποια μπάντα θες να παίξεις 2.4 ; 5 ;

802.11a ; 802.11b ; 802.11g ; 802.11n ;

θέλω να κανό ένα δίκτυο και να είναι ανάμεσα άλλα μικρά δίκτυα ενσύρματα με indernet και να είναι ενιαίο ένα δίκτυο...

εγώ λέω για 5, πανό από 50 χιλιόμετρα με οπτική επαφή όσο για τύπο εσύ πιο προτείνεις

Δημοσ.
πόσα δίκτυα κάνε μας ένα σχέδιο να πάρουμε ένα μπούσουλα

Ένα μεγάλο ασύρματο και 5 μικρότερα ενσύρματα με ασύρματη bridge + κιάλια στο μελών

sory άμα σε πευδευο..

Δημοσ.

ε φαντάσου τότε χρειάζεσε από ένα λινκ σε 2 ενσύρματα και από 2 Backbone links στα άλλα 3

αν πάλι έχουν όλα οπτική επαφή μπορείς να κάνεις ένα backbone στο κέντρο και τα άλλα να πέφτουν πάνω σε μία omni ας πούμε

όπως και να έχει χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να σου πω ακριβός τι πρέπει να πάρεις

γενικά υπολόγιζε από ένα routerboard για κάθε λινκ τουλάχιστον 2 interfaces ένα Lan & wireless

πιάτα & feeder ή Greed για κεραίες σε κάθε λινκ

αλλά πρέπει να μας πεις και τι αποστάσεις μιλάμε για να δούμε αν γίνονται και τι θα χρειαστείς και για να μην κουφάνεις τα πάντα γύρο σου

Δημοσ.
ε φαντάσου τότε χρειάζεσε από ένα λινκ σε 2 ενσύρματα και από 2 Backbone links στα άλλα 3

αν πάλι έχουν όλα οπτική επαφή μπορείς να κάνεις ένα backbone στο κέντρο και τα άλλα να πέφτουν πάνω σε μία omni ας πούμε

όπως και να έχει χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να σου πω ακριβός τι πρέπει να πάρεις

γενικά υπολόγιζε από ένα routerboard για κάθε λινκ τουλάχιστον 2 interfaces ένα Lan & wireless

πιάτα & feeder ή Greed για κεραίες σε κάθε λινκ

αλλά πρέπει να μας πεις και τι αποστάσεις μιλάμε για να δούμε αν γίνονται και τι θα χρειαστείς και για να μην κουφάνεις τα πάντα γύρο σου

Περίπου ανά 10 χιλιόμετρα ανάμεσα τους έχουν με της κεραίες είναι αναγκαίο να μπουν κατευθυνόμενες.???

Δημοσ.

ε ναι

για τέτοια απόσταση αναγκαστικά directional κεραίες

και ανεβαίνει και το κόστος γιατί θα πρέπει να βγάλεις καλά link σε τέτοια απόσταση

βρες βέβαια και παιδιά από το TWMN αν μπορούν να σε χώσουν μέσα από αυτό

μπας και καταφέρεις έτσι να έχεις πιο μικρή απόσταση

Δημοσ.
ε ναι

για τέτοια απόσταση αναγκαστικά directional κεραίες

και ανεβαίνει και το κόστος γιατί θα πρέπει να βγάλεις καλά link σε τέτοια απόσταση

βρες βέβαια και παιδιά από το TWMN αν μπορούν να σε χώσουν μέσα από αυτό

μπας και καταφέρεις έτσι να έχεις πιο μικρή απόσταση

οκ...σε ευχάριστο πολύ φίλε να σε καλά...

Δημοσ.

Πολύ σωστά μπορείς να συνδεθεις στο TWMN και να γλιτώσεις πολλά έξοδα για εξοπλισμό, αναλόγως με ποσά λινκς θες να έχεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη ταχύτητα στα λινκς ιδικά με κλάση Ν 300 dual feeder, 50-100Mbit max. Τα ubiquiti είναι μια καλή λύση γιατί σεταροντε εύκολα σε σχέση με τα Μιkrotik, αλλά δεν είναι τόσο επεκτάσιμα για πολλαπλά λινκ....

Μπορεις να βρεις το στιγμα σου απο εδω και να υπολογισεις την αποσταση για σινδεση με αλλο λινκ WIND TWMN.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...