REDODIN7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μια και τελειώνω επιτέλους την σχολή έκατσα να ψάξω τι παίζει πιο επίμονα από ότι παλιότερα έτσι έπεσα κατά τύχη εδώ :http://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/Michanikon-Ilektrologias-Michanol-EnTechn-Automatismou.pdf Και βασικά θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι τελικά οι μηχανικοί τον ΤΕΙ ( κυρίως Ηλεκτρολόγοι που είναι το αντικείμενο μου ) ΠΕ η ΤΕ και επίσης τι γίνεται με τα μεταπτυχιακά , αν πάρεις κάποιο στην ειδικότητα σου θεωρείσαι ΠΕ η απλα ΤΕ με ένα χαρτί παραπάνω από τους άλλους ???
dazeman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Kατοχυρωμένα επαγγελματικά διακαιώματα έχουν οι ειδικότητες των ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων, δικαιώματα που έρχονται απο παληά με βασιλικα διαταγματα, μιας και η σχολή τεχνολόγων μηανικών (ΣΤΕΦ πρώην ΑΣΕΤΕΜ) είναι η συνεχεια του μικρου πολυτεχνειου παλαιοτερα. Για ηλεκτρολογους που γνωριζω, εχουν αδεια ασκησης επαγγελματος ταξης β και με προυπηρεσια παιρνουν την Α. Αναλυτικα τα επαγγελματικα διακαιωματα θα τα βρειτε εδώ: Επίσης έχει κατοχυρωθεί με νόμο (δεν μπορώ να τον βρώ τώρα, αλλά όποιον ενδιαφέρει μπορώ να τον βρώ) η χρήση του όρου μηχανικός για τις ειδικότητες των τεχνολόγων μηχανικών (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί) Στο δημοσιο είναι κατηγορία τε και διαφερουν απο τους πε κατα 1 εισαγωγικο κλιμακιο και περιπου 30-40 ευρω/μηνα στο μισθο. Γινονται μεχρι και προισταμενοι διευθυνσης (βαθμος α, αν δεν υπαρχει στον ιδιο βαθμο αντιστοιχος πε). Οι πε προηγουνται στην κριση προισταμενων αν βρισκονται στον ιδιο βαθμο. Ο ρολος τους στην πράξη, ποικιλλει αναλογα με τις ικανοτητες τους. εχω γνωρισει τεχνολογους μηχανικους που οι μηχανικοι του πολυτεχνειου μπροστα τους ειναι μαθητουδια, και άλλους πανάσχετους που δεν διαφερουν απο εναν αποφοιτο λυκειου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.