Προς το περιεχόμενο

Θα αγοράζατε/έχετε αγοράσει SSD από ebay(ή γενικά εξωτερικό);

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζαχαρώνω εδώ και καιρό έναν, γιατί είναι κρίμα να έχω i7-860 με 8GB και να βλέπω καθυστερήσεις στο σύστημά μου λόγω σκληρού. Είχα πει αρχικά να περιμένω μήπως πέσουν οι τιμές (με τον ερχομό στην αγορά μεγαλύτερων μοντέλων), αλλά αντ'αυτού, οι τιμές ανέβηκαν κι άλλο!!

Πιστεύω ότι για το λειτουργικό και κάποιες εφαρμογές (παιχνίδια δεν πολυμπαίνουν, το πολύ 1-2), μου φτάνουν τα 64GB, αν και για να είμαι σίγουρος θα ήθελα έναν 80άρη. Είχα κολλήσει με τον postville που "φοριέται" πολύ και λέγεται πως είναι ο πιο γρήγορος, αλλά βλέπω πως αυτός έχει πάει στα 215 στην καλύτερη. Εγώ για 80GB έδινα γύρω στα 150-170.

Εκεί είναι που είπα να δω λίγο τι παίζει στο εξωτερικό και είδα στο ebay τον postville ακόμα και με 165 ευρώ. Απλά δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ τέτοια αγορά από εξωτερικό, πόσο μάλλον ebay (από κατάστημα βέβαια, όχι από μεμονωμένο χρήστη).

Κυρίως φοβάμαι καταπόνηση κατά την μεταφορά και κατά δεύτερον περίπτωση εγγύησης από τυχόν fail..

Το έχει επιχειρήσει κανείς;

Δημοσ.

αν κατι δεν πρεπει να φοβασαι ειναι ο ssd, αντεχουν πανω απο 1500G ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!!!

το μονο θεμα ειναι μηπως πιαστεις στο τελωνειο κ τον πληρωσεις με καπελο...αυτα

Δημοσ.

Εγώ τον δικό μου τον αγόρασα από Amazon $800 (είμαι Αμερική) και τους ρώτησα τι παίζει με την εγγύηση γιατί ήταν πολλά τα λεφτά και μου είπαν ότι αν πάθει κάτι να έχω την απόδειξη και να επικοινωνήσω απευθείας με Intel. Απλά πριν αποφασίσεις να πάρεις κάτι ρώτησέ τους τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση που ζητήσεις RMA (αν θα το στείλεις σε αυτούς ή στην κατασκευάστρια εταιρία) και να κρατήσεις τα email σαν αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση που σου το παίξουν ιστορία. Για τη μεταφορά μη φοβάσαι γιατί οι SSD αντέχουν σε τρελά G και συνήθως τα στέλνουν πολύ καλά συσκευασμένα (παραγγέλνω πάρα πολύ συχνά online αρκετά χρόνια τώρα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με συσκευασία).

Αν το πάρεις από εξωτερικό (πχ Αμερική) να ξέρεις ότι ακόμα και με τη διαφορά στην ισοτιμία, μπορεί να έχεις πρόβλημα με το τελωνείο και να σου βγει πιο ακριβό από ότι αν θα το έπαιρνες από Ελλάδα.

Επίσης θα σου πρότεινα αν δεν επείγεσαι, να περιμένεις μέχρι να βγουν οι καινούργιοι της Intel που λογικά θα ρίξουν τις τιμές στους μικρότερης χωρητικότητας δίσκους (πόσο ακριβώς και πότε δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά γιατί τα περισσότερα που διαβάζω είναι εκτιμήσεις).

Από την άλλη με την τεχνολογία αν περιμένεις μέχρι να πέσουν οι τιμές ή να βγει κάτι καλύτερο μάλλον δεν το πάρεις ποτέ επομένως...

Δημοσ.

Ναι όντως, σε αυτό το τελευταίο έχεις δίκιο.. Δεν μπορώ να επείγομαι και τρελά, αλλά όσο τα αφήνω, συνέχεια θα περιμένω για τα επόμενα μοντέλα. Καμιά ανακοίνωση δηλαδή δεν έχει βγει,ε;

Δημοσ.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχω δει αλλά οι φήμες τους θέλουν Q4 2010 - Q1 2011.

http://www.anandtech.com/show/2944/4http://www.anandtech.com/show/2944/4

http://www.anandtech.com/show/2928

Πιστεύω ότι πρώτα θα περιμένουν να απορροφηθεί το stock πριν ρίξουν τους καινούργιους στην αγορά

Δημοσ.

Επειδή αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα, σύμφωνα με αυτό:

http://www.behardware.com/articles/765-1/intel-x25-m-v2-postville.html

που είναι ένα review της 2ης έκδοσης των postville,

η μείωση στα μοντέλα των 80 και 160GB ήταν (στην Αμερική πάντα, αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ πως κάτι ανάλογο έγινε και στην Ευρώπη) 62% και 53% αντίστοιχα (!!!!!!).. Βέβαια εντάξει, "λογικό" είναι όταν οι αρχικές τιμές ήταν ΠΟΛΥ υψηλές να έχουμε τόσο μεγάλη μείωση. Αλλά ακόμα και 30% έκτπωση να έχουμε, στα 200 ευρώ είναι 60 ευρώ..

Μάλιστα κάπου διάβασα πως οι νέοι SSD της Intel αναμένονται στο τελευταίο 3μηνο του 2010, δηλαδή από Σεπτέμβριο και μετά. Οπότε μήπως αξίζει να περιμένουμε λίγο ακόμα;

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, ισχύει(αν το έχω καταλάβει καλά δηλ), για το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ότι αν το τυλίξεις σε συσκευασία δώρου γλιτώνεις χρήματα(μιας που δεν μπορουν να το ανοιξουν σαν δωρο που ειναι);

Δημοσ.

Το έχω ακούσει αυτό αλλά δε νομίζω οτι ισχύει, πιο πολλές πιθανότητες έχεις αν ζητήσεις να μη σου βάλουν την απόδειξη στο ίδιο δέμα και στη στείλουν χωριστά παρά με τη συσκευασία δώρου.

Δημοσ.

Εγω παλι λεω να περιμενω για SSD. Κατι μου λεει οτι οι τιμες τους θα πεσουν καποια στιγμη θεαματικα. Η φαση θεωρω οτι ειναι σχεδον ιδια με το θεμα TFT-CRT.

Δηλαδη νεα επαναστατικη τεχνολογια με ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ κατασκευης απο την προηγουμενη, που τα πρωτα χρονια ριχνουν στα αυτια στις τιμες για να βγαλουν πισω οτι ξοδεψαν σε ερευνα αλλα και για χοντρο κερδος απο τους maniacs που ειναι αρκετοι σε ολον το κοσμο. Απο κει και περα καθετη πτωση στις τιμες οπως εγινε με τις TFT.

Παντως εχουν πολυ δρομο οι SSD ακομα μεχρι να πεσουν οι τιμες τους, καθως ειναι τεχνολογια που ακομα αναπτυσσεται και βελτιστοποιει παιδικες ασθενεις, δηλαδη ειναι σε αρχικο σταδιο ακομα που απαιτει ερευνα κλπ κλπ.

Προσωπικη γνωμη-εκτιμηση αυτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...