Προς το περιεχόμενο

μπιρίμπας μπελάδες

chrinsomniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους χαρτοπαίκτες (επαγγελματίες και μη).

Ας υποθέσουμε ότι ένας παίκτης έχει κατεβάσει την εξάδα: 8,7,6,5,4,2 μπαστούνια (το 2 μπαστούνι σαν μπαλαντέρ αντί του 3). Κάποια στιγμή κατεβάζει ένα μπαλαντέρ (joker) πάνω στο μπαλαντέρ 2 μπαστούνι μετατοπίζοντας το τελευταίο ώστε να πάρει θέση σαν απλό χαρτί 2 μπαστούνι. Σωστό ή λάθος;

Δημοσ.

Κοιτα γενικα η μπιριμπα οπως θα ξερεις παιζεται διαφορετικα απο παρεα σε παρεα.

Για το συγκεκριμενο θεμα υπαρχει διχασμος αν επιτρεπεται ή οχι. Με την παρεα μου συνηθως το επιτρεπουμε εκτος και αν πουμε απο την αρχη οτι δεν γινεται (και οτι πρεπει να βρεθει το 3 μπαστουνι στο παραδειγμα για να γινει το 2 "μη μπαλαντερ"

το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να ξεκαθαρισετε πριν το παιχνιδι αν θα επιτρεπεται ή οχι αυτή η κινηση

Δημοσ.

Τη λογική του ότι δεν επιτρέπεται να "πέσουν" μαζί δύο μπαλαντέρ. Αλλά από τη στιγμή που το 2 είναι μπαστούνι και μετατοπίζεται στη σωστή θέση όταν πέφτει το γνήσιο μπαλαντέρ, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Επιτρέπεται και σε όσα έχω παίξει εγώ.

Αλλά όντως είναι θέμα παρέας. Αν δεν το είχατε ξεκαθαρίσει απο την αρχή, είναι πιο λογικό να μετρήσει παρά να μη μετρήσει.

Άλλη ερώτηση. 7 8άρια ισοδυναμούν με 7 φύλλα καθαρά στη σειρά χωρίς μπαλαντέρ δηλαδή; Πχ έτσι όπως παίζω εγώ είναι όταν έχεις σε σειρά φύλλα ίδιου χρώματος με μπαλαντέρ είναι 150 πόντοι. Αν δεν έχεις μπαλαντέρ είναι 300. Αν κάνεις 6 φύλλα ίδιο νούμερο και ένα μπαλαντέρ είναι 150. Αν κάνεις 7 φύλλα ίδια, πχ 4άρια είναι 500. Εσείς πως το έχετε;

Δημοσ.

εμεις το παιζουμε χωρις "αρσενικες" δηλαδη χωρις να κατεβαζεις φυλλα ιδιου αριθμπυ (πχ 5 ρηγες)

Δημοσ.
εμεις το παιζουμε χωρις "αρσενικες" δηλαδη χωρις να κατεβαζεις φυλλα ιδιου αριθμπυ (πχ 5 ρηγες)

Εκνευριστικότατο και κουραστικό συνάμα.

Αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να τελειώσει η τράπουλα.

Από την άλλη, οι "αρσενικές" είναι κι αυτές εκνευριστικές, αλλά κανονικά πρέπει να υπάρχουν ως διέξοδο για την ομάδα που έχει κολήσει και δεν μπορεί να κατεβάσει σειρά.

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει ποτέ να μην επιτρέπεται. Και το θεωρώ απολύτως λογικό, μιας και όπως όταν θα κατέβαζες το 3 το 2 θα έχανε την ιδιότητα της τράμπας, έτσι τη χάνει και με το μπαλαντέρ.

Ανεξαρτήτως αυτού, ό,τι είναι ο κολικός νεφρού για το σώμα, είναι αυτό για το μυαλό αν δεις πως πρέπει να λερώσεις τη μπιρίμπα.

Δημοσ.
Εκνευριστικότατο και κουραστικό συνάμα.

Αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να τελειώσει η τράπουλα.

κοιτα φανταζομαι ειναι θεμα συνηθειας. οντως ειναι πιο δυσκολο να "βγεις". αλλα οι αρσενικες χαλανε πολυ το παιχνιδι imho. τεσπα γουστα ειναι αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...