thanasis00 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 η μόνη λύση είναι να βρούμε τις αστροπύλες από την Ατλαντίδα...
pournaras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Όπου "πρόοδος" να πάμε να μαγαρίσουμε και άλλον πλανήτη.Αφού πρώτα φάγαμε σαν ακρίδες οτι ζωντανό υπήρχε πάνω στον πλανήτη μας,τώρα πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο να συνεχίσουμε την "πρόοδο" μας Και που ειναι το κακο; Σκεφτηκες ποτε οτι ισως αυτοι ειμαστε, και δεν αλλαζουμε οσο και αν το ευαγγελιζομαστε. Ειμαστε ενα ειδος παρομοιο με τις ακριδες, καταστρεφουμε και φευγουμε. Ποιος ειπε οτι ειμαστε κατι αλλο; Εδειξε η ιστορια καποια εστω και λιγο διαφορετικη πορεια απο αυτη που εχουμε παντα;
PCharon Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Εδειξε η ιστορια καποια εστω και λιγο διαφορετικη πορεια απο αυτη που εχουμε παντα; Χμμ, η Ιστορία ποιανού; Κάτι άλλες φυλές ανθρώπων που βλέπω και υπάρχουν ακόμα ζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβονται την επάρκεια των αγαθών που τους προσφέρει η φύση. Νομίζω πως είναι θέμα επιλογής το τί στάση ζωής θα ακολουθήσει ο άνθρωπος και κατά πόσον θα παρασύρεται από τη βιομηχανική και τεχνολογική ανηάπτυξη με τρόπο τέτοιο και συνήθειες που οδηγούν σε χειρότερο μέλλον, αντί σε καλύτερο. Εϊμαστε νοήμονα όντα, δεν υπάρχει μόνο το ένστικτο, υπάρχει η επιλογή ως αποτέλεσμα της διανοητικής επεξεργασίας. Κάναμε τις επιλογές μας λοιπόν. Υ.Γ. Άει στο καλό, σπάνια διαφωνώ μαζί σου σε όσα γράφεις, χα.
pournaras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Χμμ, η Ιστορία ποιανού; Κάτι άλλες φυλές ανθρώπων που βλέπω και υπάρχουν ακόμα ζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβονται την επάρκεια των αγαθών που τους προσφέρει η φύση. Νομίζω πως είναι θέμα επιλογής το τί στάση ζωής θα ακολουθήσει ο άνθρωπος και κατά πόσον θα παρασύρεται από τη βιομηχανική και τεχνολογική ανηάπτυξη με τρόπο τέτοιο και συνήθειες που οδηγούν σε χειρότερο μέλλον, αντί σε καλύτερο.Εϊμαστε νοήμονα όντα, δεν υπάρχει μόνο το ένστικτο, υπάρχει η επιλογή ως αποτέλεσμα της διανοητικής επεξεργασίας. Κάναμε τις επιλογές μας λοιπόν. Υ.Γ. Άει στο καλό, σπάνια διαφωνώ μαζί σου σε όσα γράφεις, χα. Μα η ιστορια δυστυχως της πλειοψηφιας των ανθρωπων. Οι φυλες που αναφερεις μια χαρα επελεξαν το σεβασμο στην επαρκεια των αγαθων, διοτι δεν πολλαπλασιαστηκαν σαν τις ακριδες. Μια φυλη 1000-2000 ατομων, που εχει στη διαθεση της καμποσες χιλιαδες τετραγωνικα χιλιομετρα να κυνηγησει, να σπειρει κλπ. και απο την αλλη για τον Α η Β λογο δεν βρισκεται σε τεχνολογικο οργασμο, φυσικο ειναι να εχει τον δεοντα σεβασμο προς το περιβαλλον. Για σκεψου ομως αυτη η φυλη να αρχισει να πολ/ζεται ωσαν τους κινεζους και σε 2-3 γενιες απο 1000 ατομα, να γινουν 15-20 χιλιαδες, τοτε η θα χρειαστουν τα 20πλασια τετραγωνικα, η θα αρχισουν να βιαζουν τα ηδη υπαρχοντα.
SlackulatoR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 διοτι δεν πολλαπλασιαστηκαν σαν τις ακριδες Μέτρο χρειάζεται παιδιά, και όλα θα πάνε καλά
oneofthem Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 προτείνω να ακούσετε τη συνέντευξη και να μην διαβάσετε τα άρθρα ή υπάρχει και άλλο κομμάτι, ή έχω ξεχάσει τα αγγλικά ή γράφουν ότι θέλουν νομίζω μίλησε για δύο διαφορετικά πράγματα, πρώτα για την πυρηνική απειλή στους επόμενους δύο αιώνες χοντρικά συσχετισμένη με όλους τους πιθανούς κινδύνους γενικότερα μεν αλλά κύρια για το συγκεκριμένο θέμα και δεύτερον για τη μακροπρόθεσμη δλδ την πιο πέρα επιβίωση και επιλογή μετοίκισης ως εξασφάλιση 'φορητότητας' και για πόρους, ως την ιδανική λύση, δεν μου ακούγεται υπερβολικό Τελεσίγραφο έδωσε ο διάσημος αστροφυσικός Stephen Hawking, σε συνέντευξη στο επιστημονικό site Big Think, καθώς υποστήριξε πως αν ο άνθρωπος δεν μετοικήσει στο διάστημα στους επόμενους δύο αιώνες, θα εξαφανιστεί ως είδος. εγώ δεν άκουσα πουθενά να λέει για δύο αιώνες και μετοίκιση ούτε για κανένα τελεσίγραφο, οι δύο αιώνες νομίζω κολλάνε στο κίνδυνο των πυρηνικών και είναι εκτίμηση αυξανόμενου κινδύνου και η μετοίκιση αναφέρεται γενικότερα στο μέλλον πράγμα που εξ' ορισμού εξασφαλίζει την επιβίωση ενάντια σε οτιδήποτε, λόγω διασποράς η εξαφάνιση του είδους!... αν δεν μετοικίσουμε τους επόμενους δύο αιώνες που ξεφύτρωσε? δεν λίγο υπερβολική μεταφορά? ο άνθρωπος επισήμανε τον κίνδυνο για τους επόμενους αιώνες το οποίο αν το υπολογίσεις για τα επόμενα ....χιλιάδες χρόνια γίνεται βεβαιότητα και η μετοίκιση είναι λύση σε αυτό όπως και για όλους τους κινδύνους νομίζω πως απέχει αρκετά από το θα εξαφανιστούμε σε 200 χρόνια αν δεν μετοικίσουμε, απλώς επισημαίνει κινδύνους πιστεύω αν δεν έχω καταλάβει εγώ λάθος τότε ίσως καλύτερα να μην μιλάνε καθόλου αυτοί γιατί άλλα λένε αυτοί και άλλα συζητάμε εμείς μπορεί και να κατάλαβα και λάθος τι να πω, μιλάει και με το μηχανάκι αλλά η συνέντευξη δεν ακούγεται και τόσο περίεργη και ας έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν είναι η δουλειά του επιστήμοντα να τα λέει νωρίτερα προφανώς ώστε να προλαβαίνει το lag, οπότε ακόμη και τους 2 αιώνες κτλ δεν τους βάζουμε με τη μεζούρα - για τους κινδύνους γενικότερα: αν και δεν νομίζω πως μιλάει για κάτι πέρα των πυρηνικών και πόρων ουσιαστικά, εγώ συμφωνώ πως πολύ μακροπρόθεσμα υπάρχουν αντικειμενικοί κίνδυνοι που δεν έχουμε γνώσεις και δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε και κίνδυνοι που δημιουργούμε εμείς για παράδειγμα δεν πιστεύω πως έχουμε γνώσεις για το πως λειτουργεί ο κόσμος και τα περισσότερα που διδάσκονται καταλαβαίνεις πως είναι υποθέσεις, συμπεράσματα ή προσωπικές ερμηνείες όταν διαβάσεις τα αρχικά κείμενα υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικά σενάρια (δεν μιλάω για τα 100% καταστροφολογικά) για τον ήλιο, την ερημοποίηση, τα ηφαίστεια, τους παγετώνες, τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα, τους κομήτες κτλ κτλ που δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι, απίθανοι μεν αλλά είναι ευνόητο πως ένας από αυτούς αρκεί για τη ζημιά, προσθέστε και την ανθρώπινη φύση και τρόπο αντιμετώπισης για την οποία μίλησε και έχεις ένα κίνδυνο υπολογίσιμο η συζήτηση δεν είναι για το αν έχουμε προστασία έναντι τέτοιων κινδύνων αλλά πως δεν έχουμε κατά το ελάχιστο δυνατότητα πρόβλεψης άρα δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι από τη στιγμή που αγνοούμε πράγματα ή να μιλάμε για καταστροφολογία, φυλάμε τα ρούχα μας να έχουμε τα μισά, δεν είναι παράλογο και δεν λέμε να το κάνουμε πρώτη πρωτεραιότητα επίσης όταν λέμε για επιβίωση εννοούμε και την πολιτισμική επιβίωση όχι μόνο την βιολογική, δε λέμε πως θα αφανιστούμε από μία αιτία μια κι έξω για τους πόρους: άμα πετάξουμε όλα τα πυρηνικά στον αέρα και μολυνθούν όλα τα ύδατα της Γης ή κάτι ανάλογο, ΟΚ, δε θέλει το μυαλό του Χόκιν για να καταλάβεις τί ελπίδες έχεις.Κατά τα λοιπά, όσο μειώνεται ένας πληθυσμός μειώνονται και οι ανάγκες του (και όχι μόνο), φτάνουμε έτσι πάλι σε ισορροπία με τους διαθέσιμους πόρους, μέχρι να ανακυκλωθεί η ύλη αρκετά για να τους κάνει πάλι πλεονασματικούς. Είναι φυσικός μηχανισμός αυτό. δεν ξέρω αν άκουσες τη συνέντευξη αλλά έχω την εντύπωση πως ακριβώς για τα πυρηνικά μιλάει κυρίως.. πιστεύω μιλάει για κίνδυνο γενικά και όταν λέει για επιβίωση νομίζω πως εννοεί και τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε και όχι για πιθανότητα αφανισμού για το φυσικό μηχανισμό συμφωνώ αλλά πιστεύω πως ο κύκλος αυτός διαρκεί κάτι χιλιάδες χρόνια αν μιλάμε για όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε σήμερα και επίσης η έννοια της επαναφοράς συμπεριλαμβάνει και αλλαγές που δεν θα θέλαμε να είμαστε παρόντες, οπότε δεν νομίζω πως είναι ρεαλιστικός αυτός ο τρόπος σκέψης γιατί συμπεριλαμβάνει και περιόδους αγρανάπαυσης επαναλαμβάνω νομίζω πως μιλάμε και για τον πολιτισμό ως έχει αλλιώς δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να επιβιώσουμε ως είδος ούτως ή άλλως, τι διαφέρούμε από τα άλλα ζώα αν απλά εξασφαλίζουμε την επιβίωσή μας και γιατί να επιβιώσουμε αν μιλάμε μόνο για αυτό δεν υποστηρίζω ότι υπάρχει αντικειμενική έλλειψη πόρων αλλά σχετική για παράδειγμα δεν πιστεύω αυτά που γράφονται για το πετρέλαιο, πιστεύω συμφέρει να λες πως έχεις λίγο πετρέλαιο για να ανεβάζεις την τιμή του και το λαμβάνω ως δεδομένο ότι υπάρχει υπερβολή σε αυτό: Αυτη η αποψη ειναι πολυ παλια. Απο το 18ο αιωνα ο Malthus εγραφε οτι το ανθρωπινο ειδος κινδυνευει επειδη ο πληθυσμος αυξανεται πιο γρηγορα απο οτι μπορουν να υποστηριξουν οι πλουτοπαραγωγικες πηγες μας. Προεβλεπε ενα ζοφερο μελλον πεινας, καννιβαλισμου και παιδοκτονιας. Μετα ηρθε η βιομηχανικη επανασταση και τον διεψευσε! όμως τι διέψευσε ακριβώς η βιομηχανική επανάσταση? δλδ στην αφρική δεν πεθαίνει κόσμος λόγω έλλειψης πόρων? hello... δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό απλά είναι τόσο κοντά μας που δεν τα βλέπουμε είναι καταστροφολογία να μιλάς για έλλειψη πόρων ή μήπως είπε κανείς πως θα πεθάνουμε όλη σε μια μέρα από την πείνα? σημειώστε πως πεθαίνει κόσμος, χάνονται ζωές, δεν είναι ότι στερείται κάποιος κάποιες πολιτισμικές ανέσεις, άρα είναι δεδομένο ότι μιλάμε για έλλειψη πόρων, σχετική ναι αλλά το 'αν' μπορούμε και το 'τι' μπορούμε δεν έχουν καμμία σχέση από τη στιγμή που γίνεται αυτό τα ίδια θα λένε και στο μέλλον αν προχωρούσε ένα τέτοιο πρόβλημα, απλά θα λέμε ότι όλα είναι τέλεια μόνο που θα αρχίσουμε να λιγοστεύουμε αυτοί που θα το λέμε και στις ινδίες και την κίνα νομίζω έχει πεθάνει πολλές φορές κόσμος από πείνα σε περιόδους που είχαν προβλήματα τροφοδότησης, καταστροφολογία είναι αυτό? αφού έχει συμβεί (αν θυμάμαι καλά δλδ αλλά νομίζω πως έτσι είναι) - εγώ διαφωνώ για το θέμα μετοίκησης, δλδ συμφωνώ πως θεωρητικά είναι λύση αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να πραγματοποιηθεί προσωπικά δεν πιστεύω πως έχουμε ούτε κατά φαντασία τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό και ούτε κατ' ελάχιστο την τεχνολογία για κάτι τέτοιο οπότε δεν ξέρω πως προτείνεται ως ρεαλιστική λύση η μετοίκιση ακόμη και μακροπρόθεσμα, ναι λύνει πολλά προβλήματα αλλά στη φαντασία
PeterHeppner Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Παντος ενα ειναι σηγουρο οπου και να παμε το πολυ σε 2-3 αιωνες θα τον εχουμε καταστρεψη και αυτον το πλανητη και θα ψαχνουμε για νεο :mrgreen: το βασικό είναι όταν θα πατήσουμε στον νέο πλανήτη να παίζει η κατάληλη μουσική [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Z6VpX-feA2M[/ame]
jimarass Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Όταν θα έχουμε την τεχνολογία για μετοικηση τότε απλά δε θα μας χρειάζεται άλλος πλανήτης αφού με τον έλεγχο της αντιυλης και με ένα κβαντικο αντιδραστήρα ο όποιος θα παράγει σουβλάκια από άμμο, έχεις unlimited resources. Ektos Kai genoume 100 dis opote de tha xorame sti gi! Sent from my iPhone using Insomnia.app
pournaras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 το βασικό είναι όταν θα πατήσουμε στον νέο πλανήτη να παίζει η κατάληλη μουσική http://www.youtube.com/watch?v=Z6VpX-feA2M Με συγκινησες... Το παιγνιδι που δε θα ξεχασω ποτε, παρεα με το breathless που ειχα παιξει λιγο πριν στις τελευταιες αναπνοες της Amiga μου.
REDODIN7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 αποκλειτε να καταστραφη η γη ο παραδεισος δεν εχει ιποδωμες για τοσα πολλα ατομα Οντος :shock: για αυτό θα πάμε στην κόλαση :mrgreen:
chem_kyr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2010 γραφει πουθενα ότι ο άνθρωπος πρέπει και καλά να σωθεί από ενδεχόμενη καταστροφή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.