Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Αν δεν υπαρχει DAC στη συσκευη αναπαραγωγης, δεν υπαρχει και στη συσκευη προβολης (αρκει να ειναι ιδιας τεχνολογιας). Και αποδεδειγμενα π.χ. στο HDMI, οπως ειναι το ψηφιακο σημα απο ενα DVD, ετσι ακριβως περναει. Χωρις DAC. Γιαυτο και κοινες τηλεορασεις CRT, πολυ σπανια θα δεις να εχουν ψηφιακη θυρα (DVI ή HDMI), γιατι χρειαζοταν DAC, και μονο ακριβα μοντελα, μολις μια γενια πριν τις TFT ειχαν.
disqualified Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 δε γινεται να μη μετατραπει το ψηφιακο σημα σε κατι αναλογικο γιατι πολυ απλα εσυ δεν μπορεις να δεις ασσους και μηδενικα. Στη φυση δεν υπαρχει κατι το ψηφιακο ειναι εφευρεση του ανθρωπου
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Παντως μεσω της Dsub συνδεσης (επισης αναλογικη), το κατα ποσο θα βλεπεις διαφορά εξαρταται απο το ματι σου, τη ποιοτητα του καλωδιου, αλλα και απο την οθονη που χρησιμοποιεις (αρα τον DAC της). Π.χ. μου εχει τυχει να συνδεσω dsub σε 19" και να βλεπω τελεια, 24" και να βλεπω αθλια (ακομα και μετα απο ρυθμισεις) και 32" και να βλεπω ικανοποιητικα. Με το ιδιο καλωδιο. Αντιθετα, με ψηφιακη συνδεση, δεν εχω ακουσει ποτε κανεις να εχει θεμα "θολουρας" ή "σκιων/ειδωλων" κτλ. Παρα μονο θεματα οχι σωστου 1:1 scaling. Τυχαιο? Δε νομιζω
disqualified Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Εχεις δικαιο, παντως μεσω της Dsub συνδεσης (επισης αναλογικη), το κατα ποσο θα βλεπεις διαφορά εξαρταται απο το ματι σου, τη ποιοτητα του καλωδιου, αλλα και απο την οθονη που χρησιμοποιεις (αρα τον DAC της). Π.χ. μου εχει τυχει να συνδεσω dsub σε 19" και να βλεπω τελεια, 24" και να βλεπω αθλια (ακομα και μετα απο ρυθμισεις) και 32" και να βλεπω ικανοποιητικα. Με το ιδιο καλωδιο. Αντιθετα, με ψηφιακη συνδεση, δεν εχω ακουσει ποτε κανεις να εχει θεμα "θολουρας" ή "σκιων/ειδωλων" κτλ. Παρα μονο θεματα οχι σωστου 1:1 scaling. Τυχαιο? Δε νομιζω Συμφωνω οτι το ψηφιακο σημα αν και οχι θεωρητικα καλυτερο του αναλογικου ειναι κατα πολυ πιο αξιοπιστο γι αυτο και το προτιμουμε και αποφευγουμε τις αδυναμιες που θα ειχαμε στην περιπτωση αναλογικου σηματος. Οποτε εχουμε και καλυτερη εικονα
korios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 δε γινεται να μη μετατραπει το ψηφιακο σημα σε κατι αναλογικο γιατι πολυ απλα εσυ δεν μπορεις να δεις ασσους και μηδενικα. Στη φυση δεν υπαρχει κατι το ψηφιακο ειναι εφευρεση του ανθρωπου Ούτε μπορείς να δεις τάση και κυματομορφές. Και το αναλογικό σήμα εφεύρεση του ανθρώπου είναι. Στο αναλογικό σήμα αντιστοιχείς μια κατάσταση (πχ την φωτεινότητα ενός pixel) σε μια τιμή τάσης ενώ στο ψηφιακό σε έναν δυαδικό αριθμό. Και τα δύο είναι τρόποι που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για να εκφράσει σε τρόπο που καταλαβαίνουν οι μηχανές φυσικά μεγέθη. Ο DAC που αναφέρεις είναι ένα κύκλωμα που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Εσύ όμως δεν βλέπεις αναλογικό σήμα (ούτε ψηφιακό) αλλά εικόνα. Η τηλεόραση επεξεργάζεται το σήμα και το μετατρέπει σε εικόνα που βλέπουμε εμείς. Οι CRT τηλεοράσεις λόγο τεχνολογίας (χρησιμοποιούν αναλογικά κυκλώματα και αναλογικό τρόπο απεικόνισης) απαιτούν αναλογικό σήμα στα κυκλώματα τους. Αντίθετα οι TFT χρησιμοποιούν επεξεργαστή για να δημιουργήσουν την εικόνα άρα απαιτούν ψηφιακό σήμα. Το τελικό στάδιο για την απεικόνιση είναι όντως αναλογικό (το κάθε pixel δέχεται μια τάση ανάλογα πόσο σκούρο ή ανοιχτόχρωμο πρέπει να είναι). Δηλαδή οι TFT τηλεοράσεις δεν δημιουργούν κάπου μέσα τους αναλογικό σήμα για να έχουν μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό (DAC) αλλά παράγουν με ψηφιακό τρόπο "αναλογική" εικόνα.
Luxx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Σε διαφορα sites διαβαζω οτι το component ειναι καλυτερο. Δε ξερω γιατι. Το composite ειναι το πιο παλιο απ' ολα; Μεταφερει μονο βιντεο, ε; Θελω να ρωτησω. Συνδεω με HDMI το egreat ( media player ) με την τηλεοραση. Αμα συνδεσω και τα ηχεια στο egreat θα εχω ηχο ή οχι; * Η υπογραφη μου ειναι αυτη, δε το γραφω καθε φορα. *
dikakom Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Θα έχεις ήχο απο τα ηχεία απλά αν το egreat δεν έχει επιλογή ποια έξοδο ήχου να επιλέγεις τότε θα κούγεται και απο τα ηχεία και απο την τιβι και θα πρέπει να την εχεις την τιβι στο mute.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2010 Σε διαφορα sites διαβαζω οτι το component ειναι καλυτερο. Δε ξερω γιατι. Το composite ειναι το πιο παλιο απ' ολα; Μεταφερει μονο βιντεο, ε; Θελω να ρωτησω. Συνδεω με HDMI το egreat ( media player ) με την τηλεοραση. Αμα συνδεσω και τα ηχεια στο egreat θα εχω ηχο ή οχι; * Η υπογραφη μου ειναι αυτη, δε το γραφω καθε φορα. * Ποια sites; Link us Ναι ειναι παλιο, και ναι μεταφερει μονο εικονα, οπως και το component. Για το HDMI, σου απαντησε μια χαρα ο απο πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.