Προς το περιεχόμενο

Περί φιλίας

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ διαφωνώ απόλυτα;)

Στη χαρά, χαιρόμαστε όλοι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να είσαι με κάποιον. Όταν όμως τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να συμπονέσεις τον φίλο σου, να τρέξεις για τα δικά του προβλήματα και εν τέλει να δώσεις χωρίς να πάρεις. Το να βοηθάς κάποιον όταν έχει ανάγκη απαιτεί θυσίες για τις οποίες δεν έχεις όφελος και άρα δείχνεις ότι αγαπάς τον άλλο άνθρωπο, όχι για αυτά που σου προσφέρει αλλά για την ύπαρξη του.

Νομιζω οτι δεν εννοουσε αυτο ο Spirtoulis. Φυσικα στο χαβαλε και οταν τα πραγματα ειναι καλα ολοι χαιρομαστε. Ομως υπαρχει το θεμα του φθονου οταν κατι σε καποιον παει πολυ καλα (ειτε το αξιζει ειτε οχι). Πχ καποιος κερδισε πολλα λεφτα ξαφνικα, εκανε καποιες επαγγελματικες επιλογες που απεδωσαν η οτιδηποτε αλλο που τον "ανεβασε" αισθητα και απο εκει που ο αλλος "φιλος" θεωρουσε οτι ηταν ισος η και ανωτερος, ξαφνικα νιωθει μειονεκτικα. Δεν μπορει να μοιραστει τη χαρα σου και σε μερικες περιπτωσεις δυσκολευεται να κρυψει τη ζηλεια του.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ διαφωνώ απόλυτα;)

Στη χαρά, χαιρόμαστε όλοι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να είσαι με κάποιον. Όταν όμως τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να συμπονέσεις τον φίλο σου, να τρέξεις για τα δικά του προβλήματα και εν τέλει να δώσεις χωρίς να πάρεις. Το να βοηθάς κάποιον όταν έχει ανάγκη απαιτεί θυσίες για τις οποίες δεν έχεις όφελος και άρα δείχνεις ότι αγαπάς τον άλλο άνθρωπο, όχι για αυτά που σου προσφέρει αλλά για την ύπαρξη του.

την ζηλεια την εχεις σκεφτει; ετσι πανω σε χαλαρα μια φιλη μου τα τσουγκρισε με πολλες φιλες της γτ την ζηλευαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...