MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 h50 !!!! τρέχοντας Να αγορασει μια κατα 80% ακριβοτερη υδροψυκτρα για να επιτυγχανει μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο την 40 ευρω φθηνοτερη αεροψυκτρα megahalems? Τρεχοντας ? Εγω θα λεγα να το ξανασκεφτει παρα πολυ: http://www.overclock.net/air-cooling/609119-updated-official-megahalem-vs-h50-battle.html http://www.evga.com/forumsarchive/tm.asp?m=100954443&mpage=1&key=
toni50 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ετσι οπως τα λες σιγουρα η Megahalems ειναι πολυ φθηνοτερη απο την Η50 αλλα δεν εβαλες τον παραγοντα οτι η συγκεκριμενη αεροψυκτρα για πετυχει χαμιλες θερμοκρασιες χρειαζεται να τις βαλεις 1 ή ακομα καλητερα 2 ανιμεστηρες,εαν βαλεις ομως οτι αγοραζεις Noctua επειδη ειναι ποιοτικος εχει καλη αποδοση και μπλα μπλα... τοτε η διαφορα μειωνεται δραματικα,βεβαια μπορεις να αγορασεις ενα φθηνο ανεμιστηρακι για κανεις απλα την δουλεια σου, ειναι αναλογα τι μπορει να διαθεση ο καθενας
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ετσι οπως τα λες σιγουρα η Megahalems ειναι πολυ φθηνοτερη απο την Η50 αλλα δεν εβαλες τον παραγοντα οτι η συγκεκριμενη αεροψυκτρα για πετυχει χαμιλες θερμοκρασιες χρειαζεται να τις βαλεις 1 ή ακομα καλητερα 2 ανιμεστηρες,εαν βαλεις ομως οτι αγοραζειςNoctua επειση ειναι ποιοτικος εχει καλη αποδοση και μπλα μπλα... τοτε η διαφορα μειωνεται δραματικα,βεβαια μπορεις να αγορασεις ενα φθηνο ανεμιστηρακι για κανεις απλα την δουλεια σου Ο ανεμιστηρας εχει ~8 ευρω. Δε θελει και τουρμπινα. Ενα αξιοπρεπες 12ρι case fan θα βαλεις. Δευτερο ανεμιστηρα δε χρειαζεσαι καθως οι διαφορες ειναι αμελητεες της ταξεως 1 εως 3 βαθμων. Ουσιαστικα μονο θορυβο σου προσθετει. Οποτε ακομα κι ετσι βγαινει 35 ευρω ακριβοτερη η Η50 και κυριως εχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αποτελεσματα απο την megahalems στην απαγωγη θερμοτητας, συμφωνα με τα 2 συγκριτικα που παρεθεσα. high end αεροψυξη > entry level υδροψυξη
Nik.K Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 ευχαριστώ σε αυτην την ψήκτρα αν βάλω τον Noctua θα δω διαφορές τώρα έχω πάνω το ανεμιστήρακι της Xigmatek Και να δεις 1,2 βαθμους αξιζει ? Αυτο θα το αποφασισεις εσυ.
benign Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ο ανεμιστηρας εχει ~8 ευρω. Δε θελει και τουρμπινα. Ενα αξιοπρεπες 12ρι case fan θα βαλεις. Δευτερο ανεμιστηρα δε χρειαζεσαι καθως οι διαφορες ειναι αμελητεες της ταξεως 1 εως 3 βαθμων. Ουσιαστικα μονο θορυβο σου προσθετει. Οποτε ακομα κι ετσι βγαινει 35 ευρω ακριβοτερη η Η50 και κυριως εχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αποτελεσματα απο την megahalems στην απαγωγη θερμοτητας, συμφωνα με τα 2 συγκριτικα που παρεθεσα. high end αεροψυξη > entry level υδροψυξη Μολις τωρα διαβασα το αρθρο που παρεθεσες στο πρωτο λινκ και τα αποτελεσματα του συγκριτικου τεστ του χρηστη ειναι υπερ της H50!Βγαζει 5-4 νικητρια την H50 ενω κατα βαση λεει οτι εχουν τις ιδιες επιδοσεις.Επιπλεον το προσωπικο του συμπερασμα ειναι οτι προτιμα την H50 για λογους χωρου μιας και ειναι γαιδουρι τεραστιο η megahalems και γιατι προσεξε οτι με την H50 ειχε καλυτερες θερμοκρασιες και η vga του.Παραθετω τη τελικη του αποψη: ''After seeing how close the results are I have decided to keep the H50. I like that its smaller and makes my system look better(imo) and somehow my gpu stays cooler using it.'' Περα απο το οτι η mega ειναι αντιαισθητικοτατο κτηνος,σου παιρνει πολυ χωρο και μπορει να δημιουργησει προβλημα οταν βαλεις τους ανεμιστηρες προς την πλευρα των μνημων.Θα χτυπαει εκει. Στο θεμα της τιμης παλι,η H50 συμπεριλαμβανει τον 12αρι fan ενω αντιθετα πρεπει να αγορασεις και τους δυο fan της mega.Απο προσωπικη μου εμπειρια η H50 δεν εχει καμμια διαφορα στις επιδοσεις αν την κανεις push/pull οποτε και με τον εναν fan λειτουργει μια χαρα. Επισης η H50 ειναι αθορυβη. Το δικο μου συμπερασμα ειναι οπως αυτο του τυπου στο πρωτο λινκ που παρεθεσες οτι ειναι κατα πολυ προτιμοτερη η H50 ασε που στην δικη μου μητρικη σιγουρα το δευτερο fan της mega θα χτυπαγε πανω στις μνημες ενω υποψιαζομαι,αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι λογω ογκου μπορει να ανεβαζε θερμοκρασιες στις μνημες και να μειωνε ετσι σημαντικα την ζωη τους.(Ισως για αυτον τον λογο και αυτος να λεει οτι ειχε ψηλοτερες θερμοκρασιες η vga του με την mega.) Κατι ακομη που διαβασα στις επομενες σελιδες του λινκ που παραθεσες ειναι οτι ο τυπακος αγορασε ακριβα fans για να εχει ισοτιμα αποτελεσματα με την 50.Κοιτα τι γραφει: ''H50 - $65 (On sale @ bestbuy +tax) Mega- $81 (Mega+1156 brackets+38mm clips+shipping) 2x Ultra Kaze fans - $25 (newegg 10 each + shipping) Total for Mega= $106 Total for H50= $90 If you don't need brackets for your cpu then you save $6 If you pay full price for H50 then the price is about the same.''
Nik.K Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Καλα περιμενετε μεχρι δευτερα να βαλω τον ανεμιστηρα της H50 διπλα σε Noctua και σε Xigmatek και να τραβηξω ενα βιντεακι. Οχι τπτ αλλο απλα για να ξεκαθαριστει το θεμα της αθορυβης Η50 αφου μπορει τα αυτια μου και ο μετρητης να μην λειτουργουν σωστα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μολις τωρα διαβασα το αρθρο που παρεθεσες στο πρωτο λινκ και τα αποτελεσματα του συγκριτικου τεστ του χρηστη ειναι υπερ της H50!Βγαζει 5-4 νικητρια την H50 ενω κατα βαση λεει οτι εχουν τις ιδιες επιδοσεις.Επιπλεον το προσωπικο του συμπερασμα ειναι οτι προτιμα την H50 για λογους χωρου μιας και ειναι γαιδουρι τεραστιο η megahalems και γιατι προσεξε οτι με την H50 ειχε καλυτερες θερμοκρασιες και η vga του.Παραθετω τη τελικη του αποψη: ''After seeing how close the results are I have decided to keep the H50. I like that its smaller and makes my system look better(imo) and somehow my gpu stays cooler using it.'' Δε το εξεφρασα σωστα εγω το θεμα θερμοκρασιων. Εχουν σχεδον ιδια αποτελεσματα σε ολα με αποκλεισεις 1-2 βαθμων οπου υπερεχει μια εκ των δυο (δηλαδη αμελητεες), ενω ειναι καποια τεστ στα οποια η megahalems τα παει καλυτερα. Αξιζει λοιπον τα +40 ευρω? Περα απο το οτι η mega ειναι αντιαισθητικοτατο κτηνος,σου παιρνει πολυ χωρο και μπορει να δημιουργησει προβλημα οταν βαλεις τους ανεμιστηρες προς την πλευρα των μνημων.Θα χτυπαει εκει. 1. Kανενα προβλημα δεν προκειται να δημιουργηθει με το χωρο των ανεμιστηρων. Ο ενας απαραιτητος ανεμιστηρας τοποθετειται κοιτωντας την εξοδο του κουτιου και χωραει ανετα. 2. Ωστοσο στη δικια μου μητρικη το ιδιο ανετα χωραει και ο αλλος απτην πλευρα των μνημων, ΑΛΛΑ το push/pull δεν χαριζει κατι ιδιαιτερο οποτε ακομα και αν σε καποια εξαιρετικα στεναχωρη μητρικη δεν χωραει ανεμιστηρας απο εκει δεν θα πειραξει κανεναν. 3. Ωστοσο απο εκεινη την πλευρα δεν ειναι απαραιτητο να μπει 12ρης, γινεται να μπει και 8ρης, γιατι το push πρεπει να το κανει πιο αδυναμος ανεμιστηρας απο αυτον που κανει pull. 4. To αν ειναι αντιαισθητικη επετρεψε μου να σου πω, πως μαλλον δεν ενδιαφερει κανεναν καθως τοποθετειται εντος του κουτιου. Εκτος αν φτασαμε σε επιπεδο να ζηταμε απτις ψυκτρες καλη αισθητικη Σε αντιθεση με την υδροψυξη του οποιου τα συμπραγκαλα σου πιανουν χωρο ΕΚΤΟΣ του κουτιου. Αρα οι αποψεις διιστανται για το ποια εκ των 2 ειναι στην πραξη πιο αντιαισθητικη. Στο θεμα της τιμης παλι,η H50 συμπεριλαμβανει τον 12αρι fan ενω αντιθετα πρεπει να αγορασεις και τους δυο fan της mega.Απο προσωπικη μου εμπειρια η H50 δεν εχει καμμια διαφορα στις επιδοσεις αν την κανεις push/pull οποτε και με τον εναν fan λειτουργει μια χαρα. Ναι εντωμεταξυ η φαση ειναι οτι πας να βγαλεις απαραιτητο το push/pull στην μια για να της ανεβασεις το κοστος, ενω στην αλλη λες οτι δε χρειαζεται. Στην πραγματικοτητα ειναι το ιδιο αχρηστο και στις 2. Εν τελει: megahalems + 12ρης ανεμιστηρας: ~64 ευρω Η50: 89 ευρω Διαφορα τιμης: +25ευρω η αλλιως ~30%, για ιδιας αποδοσης ψυκτρες. Απλουστατα μαθηματικα. Επισης η H50 ειναι αθορυβη. Πες μου ενα λογο που πιστευεις οτι η megahalems κανει παραπανω θορυβο απο την H50. Για την ακριβεια και οι δυο ψυκτρες εχουν εναν 12ρι ανεμιστηρα ενω η Η50 εχει και το ψυγειο. Αρα μαντεψε ποια κανει τον παραπανω θορυβο. Ασε που φημες λενε οτι το 12ρι της H50 ειναι πιο θορυβωδες απο ενα 12ρι των 8 ευρω που θα βαλεις στην megahalems. Το δικο μου συμπερασμα ειναι οπως αυτο του τυπου στο πρωτο λινκ που παρεθεσες οτι ειναι κατα πολυ προτιμοτερη η H50 ασε που στην δικη μου μητρικη σιγουρα το δευτερο fan της mega θα χτυπαγε πανω στις μνημες ενω υποψιαζομαι,αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι λογω ογκου μπορει να ανεβαζε θερμοκρασιες στις μνημες και να μειωνε ετσι σημαντικα την ζωη τους.(Ισως για αυτον τον λογο και αυτος να λεει οτι ειχε ψηλοτερες θερμοκρασιες η vga του με την mega.) Εδω ουτε λιγο, ουτε πολυ μας λες οτι ειναι πολυ προτιμοτερη μια ψυκτρα 30% ακριβοτερη αλλα ιδιων επιδοσεων με μια αλλη. Πιο θορυβωδης και που πιανει και χωρο εκτος κουτιου. Εξαιρετικο συμπερασμα... Link επισης απο το γεγονος οτι η megahalems μειωνει η μπορει να μειωνει τη ζωη των μνημων (οτι ναναι?). Το οποιο, ετσι για την ιστορια και να ισχυε, δεν μας απασχολει ιδιαιτερα μιας και ολες οι μνημες συνοδευονται απο lifetime εγγυηση. Κατι ακομη που διαβασα στις επομενες σελιδες του λινκ που παραθεσες ειναι οτι ο τυπακος αγορασε ακριβα fans για να εχει ισοτιμα αποτελεσματα με την 50.Κοιτα τι γραφει: ''H50 - $65 (On sale @ bestbuy +tax) Mega- $81 (Mega+1156 brackets+38mm clips+shipping) 2x Ultra Kaze fans - $25 (newegg 10 each + shipping) Total for Mega= $106 Total for H50= $90 If you don't need brackets for your cpu then you save $6 If you pay full price for H50 then the price is about the same.'' Ο τυπος εχει κανει το test με την megahalems rev 1.0 και αναγκαστηκε να πληρωσει 1156 brackets+38mm clips, πραγματα που η Megahalems rev. b τα εχει στη συσκευασια της. Επισης την Η50 την πηρε μεταχειρισμενη. Εσυ κανεις bold οτι εχουν ιδιο κοστος για να το πιστεψεις, αλλα οι τιμες βρισκονται στο πλαισιο στη διαθεση σου. Αν ωστοσο επιμενεις οτι εχουν ιδιο κοστος μπορω να σου σκαναρω και τη δικη μου αποδειξη αγορας που μου βγηκε στα 64 ευρω μαζι με ανεμιστηρα η megahalems. Οσον αφορα τα αποτελεσματα της megahalems σε εναν ι5 750 οπως του φιλου μας, ιδου τα αποτελεσματα σε clockariσμενο στα 3.6ghz 750 με linpack maximum stress test, με ΕΝΑ ανεμιστηρακι των 8 ευρω σε δωματιο με 32C. Τα συμπερασματα δικα σας: 38c idle - 64c load. Το οποιο load σε πραγματικες συνθηκες εργασιας, συμπεριλαμβανομενου video editing, δεν ξεπερνα τους 52C. Μη ξεχναμε οτι το linpack ειναι το δυνατοτερο stress test στο οποιο μπορει να υποβληθει μια cpu. benign, γνωμη μου, αλλα αν την Η50 την αγορασες εσυ και δεν στην καναν δωρο/δεν την πηρες μεταχειρισμενη κλπ, τοτε απλα ξοδεψες 30 ευρω χωρις εμφανη λογο. Τα οποια θα μπορουσαν ειτε να ειχαν μεινει στην ακρη, ειτε να ειχαν παει σε καποιο αλλο υποσυστημα για το pc. Αυτο σημαινει οτι δεν γινεται να με πεισεις πως η Η50 ειναι καλυτερη αγορα και σοφοτερη επιλογη απτην megahalems. Επιμενω οτι high end αεροψυξη > entry level υδροψυξη. Και τα 2 link που εχω δωσει παραπανω το επιβεβαιωνουν.
tmjuju Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Και εγώ προτείνω καλή αερόψύξη (Mega ή αντίστοιχη) στην τιμή της H50. Και συμφωνώ για noctua, (αν και το πλαίσιο δεν έχει διαθέσιμους) καθώς έχουν και τους δυο ‘σιγαστήρες’ στη συσκευασία. Πάντως και ένα silentX (ειδικά εν θες χρωματιστό) ή με ένα nexus μια χαρά θα είσαι
benign Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Εχει γινει το εξης λαθος.Στις μετρησεις του στο λινκ που εδωσες,ο τυπος εχει βαλει 3 ανεμιστηρες οπως φαινονται στην φωτο στην megahalems,εναν ανεμιστηρα δηλαδη παραπανω απο οτι στην H50 για να φτασει σε ιδιες επιδοσεις με παλι να υπερτερει κατα μια περιπτωση(5-4) η H50.Αυτο σημαινει οτι αν εβαζε 1 pull στην mega αντι για 2 ισως να ειχε ελαφρως χειροτερες επιδοσεις η mega. Στο Πλαισιο συτην την στιγμη η mega εχει 56,8 ευρω και αν υποθεσουμε οτι θα αγορασει καποιος πελατης 2 φτηνιαρηδες 12αρηδες στα 8 ευρω,οπως προτεινεις εσυ,(αν και αυτος θεωρουσε οτι για να ειναι οι ανεμιστηρες αποτελεσματικοι και αθορυβοι πρεπει να κοστιζουν ακριβοτερα και προτεινε καποιους επωνυμους γυρω στα 15-20 ευρω)εχουμε 56,8+8+8= 72,8 ενω η H50(που τα Χριστουγεννα κοστιζε 75 ευρω)τωρα κανει 89 ,οποτε η διαφορα ειναι 16,2 ευρω και οχι 40+ ευρω. Μετα λες το εξης ακατανοητο : '' Εδω ουτε λιγο, ουτε πολυ μας λες οτι ειναι πολυ προτιμοτερη μια ψυκτρα 30% ακριβοτερη αλλα ιδιων επιδοσεων με μια αλλη. Πιο θορυβωδης και που πιανει και χωρο εκτος κουτιου. Εξαιρετικο συμπερασμα...'' Που το ειδες οτι πιανει χωρο εκτος κουτιου η H50?Για ξανακοιτα ,εδω κανεις εντελως λαθος.Μονο εντος κουτιου πιανει χωρο η H50! Επισης το οτι ειναι θορυβωδης ειναι δικο σου συμπερασμα χωρις να την εχεις δοκιμασει,ενω εγω την εχω δοκιμασει και σε μενα και σε αλλα συστηματα που εχω στησει για φιλους μου ενω σε μερικες περιπτωσεις 2-3 απο αυτους ειχαν βαλει επωνυμες αεοροξυκτρες που ηταν κατα πολυ υποδεεστερες της H50.Ελα οποτε θελεις σπιτι μου να σε κερασω ενα καφε,να δεις θερμοκρασιες που εχω και να ακουσεις θορυβο.Μετα επειδη σου εχω εμπιστοσυνη γραψε εδω στο φορουμ εν λευκω την εντυπωση σου για το ποσο εποτελεσματικη αλλα και αθορυβη ειναι η H50.Και σημειωτεον εχω κουτι με 6 12αρηδες ανεμιστηρες και παλι δε ακουγεται τιποτε. Τελος αν θες ,επειδη πριν αγορασω κατι,παντα διαβαζω πολλα reviews,να ψαξω να σου βρω συγκριτικα τεστ απο αλλα sites απο επαγγελματιες δημοσιγραφους που βγαζουν την H50 καλυτερη απο καθε αεροψυκτρη με ενα 12αρη fan ολες τους.Αυτο δε σημαινει οτι υποτιμω τον τυπακο που εκανε το review αλλα ενα review δεν αποτελει πειστηριο.
Nik.K Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 http://www.tweaktown.com/reviews/3431/coolit_systems_vantage_a_l_c_cpu_cooler/index7.html Τι στο καλο ολοι λαθος κανουν ? Αναρωτιεμαι τι εννοεις οταν λες "Επαγγελματιες" δημοσιογραφους.....Υπαρχει σχολη δημοσιογραφιας για "overclock" ?
benign Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ωραια θα σας βω μια καλη συλλογη αρθρων.Μεχρι να ερθουν τα επομενα παρτε ενα απο γνωστο οβερκλοκαδικο Ελληνικο site. http://www.hwbox.gr/reviews/8598-corsair-cooling-hydro-series-h50-cpu-cooler-review-4.html Επαγγελματιες εννοω,γνωστες και αντικειμενικους με χρονια παρουσια σε γνωστα ξενα τεχνολογικα sites οπως π.χ. ο Anand. Εν τω μεταξυ ο φιλος που ειναι και σε overclocking contest team και αρκετα γνωστος καταληγει: ''Κοιτώντας καθαρά και μόνο τα νούμερα, το Corsair Hydro H50, ειδικά στην πολύ απαιτητική πλατφόρμα των Intel Core i7, δείχνει πως κερδίζει άνετα τον ανταγωνισμό, θέτοντας μια γερή υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες σημερινές λύσεις ψύξης. Η ευκολία με την οποία τοποθετείται μάλιστα, κάνει τη νίκη αυτή ακόμα μεγαλύτερη, εφόσον ακόμα και ένας απλός χρήστης, θα μπορεί να απολαύσει τις χάρες της υδρόψυξης.''
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Εχει γινει το εξης λαθος.Στις μετρησεις του στο λινκ που εδωσες,ο τυπος εχει βαλει 3 ανεμιστηρες οπως φαινονται στην φωτο στην megahalems,εναν ανεμιστηρα δηλαδη παραπανω απο οτι στην H50 για να φτασει σε ιδιες επιδοσεις με παλι να υπερτερει κατα μια περιπτωση(5-4) η H50.Αυτο σημαινει οτι αν εβαζε 1 pull στην mega αντι για 2 ισως να ειχε ελαφρως χειροτερες επιδοσεις η mega. Στο Πλαισιο συτην την στιγμη η mega εχει 56,8 ευρω και αν υποθεσουμε οτι θα αγορασει καποιος πελατης 2 φτηνιαρηδες 12αρηδες στα 8 ευρω,οπως προτεινεις εσυ,(αν και αυτος θεωρουσε οτι για να ειναι οι ανεμιστηρες αποτελεσματικοι και αθορυβοι πρεπει να κοστιζουν ακριβοτερα και προτεινε καποιους επωνυμους γυρω στα 15-20 ευρω)εχουμε 56,8+8+8= 72,8 ενω η H50(που τα Χριστουγεννα κοστιζε 75 ευρω)τωρα κανει 89 ,οποτε η διαφορα ειναι 16,2 ευρω και οχι 40+ ευρω. Μετα λες το εξης ακατανοητο : '' Εδω ουτε λιγο, ουτε πολυ μας λες οτι ειναι πολυ προτιμοτερη μια ψυκτρα 30% ακριβοτερη αλλα ιδιων επιδοσεων με μια αλλη. Πιο θορυβωδης και που πιανει και χωρο εκτος κουτιου. Εξαιρετικο συμπερασμα...'' Nα το ξαναπω για 3η φορα, γιατι μαλλον μιλαμε αλλη γλωσσα. Η megahalems στο Ελλαντα κοστιζει 56 ευρω + 8 ευρω για ΕΝΑΝ (1) 12ρη ανεμιστηρα. ΔΕΝ χρειαζεται αλλον, ειναι ανουσιο το push/pull για -2/3 βαθμους. Αρα 64 ευρω για την megahalems full κομπλε και 89 ευρω για την H50. Αυτες ειναι οι τιμες, ΤΟΣΟ μου κοστισε και εμενα η mega! Βρες μου λοιπον οποιο συγκριτικο θες εσυ μεταξυ megahalems και h50 και πες μου αν οι διαφορες στις θερμοκρασιες αξιζουν την διαφορα στην τιμη. Που το ειδες οτι πιανει χωρο εκτος κουτιου η H50?Για ξανακοιτα ,εδω κανεις εντελως λαθος.Μονο εντος κουτιου πιανει χωρο η H50! To υπεθεσα, διοτι οσες υδροψυκτρες εχω δει εχουν εκτος κουτιου τα συμπραγγαλα. Αν δεν ισχυει αυτο για την Η50 γραφε λαθος, αλλα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια η εμφανιση μιας ψυκτρας, το θεμα "εμφανιση" απο εσενα τεθηκε ετσι κι αλλιως, εμενα ειναι το τελευταιο που με απασχολει για κατι που δεν φαινεται καν! Επισης το οτι ειναι θορυβωδης ειναι δικο σου συμπερασμα χωρις να την εχεις δοκιμασει,ενω εγω την εχω δοκιμασει και σε μενα και σε αλλα συστηματα που εχω στησει για φιλους μου ενω σε μερικες περιπτωσεις 2-3 απο αυτους ειχαν βαλει επωνυμες αεοροξυκτρες που ηταν κατα πολυ υποδεεστερες της H50.Ελα οποτε θελεις σπιτι μου να σε κερασω ενα καφε,να δεις θερμοκρασιες που εχω και να ακουσεις θορυβο.Μετα επειδη σου εχω εμπιστοσυνη γραψε εδω στο φορουμ εν λευκω την εντυπωση σου για το ποσο εποτελεσματικη αλλα και αθορυβη ειναι η H50.Και σημειωτεον εχω κουτι με 6 12αρηδες ανεμιστηρες και παλι δε ακουγεται τιποτε. Αρχηγε θα στο πω αλλιως. Εχει 12ρη ανεμιστηρα η Η50? Εχει. Εχει και η megahalems? Εχει. Σε ρωταω το εξης λοιπον: Αν βαλω τον ιδιο 12ρη στην megahalems, απο που προκυπτει οτι θα εχω παραπανω θορυβο εγω? Και συπμπληρωνω. Εγω εχω 1 ανεμιστηρα, εσυ εχεις 1 ανεμιστηρα + 1 ψυγειο. Μπορει εσυ το ψυγειο να το θεωρεις αθορυβο, ωστοσο ειναι επιπροσθετος θορυβος (ακομα και 1 db να βγαζει), σε σχεση με την megahalems. Τελος αν θες ,επειδη πριν αγορασω κατι,παντα διαβαζω πολλα reviews,να ψαξω να σου βρω συγκριτικα τεστ απο αλλα sites απο επαγγελματιες δημοσιγραφους που βγαζουν την H50 καλυτερη απο καθε αεροψυκτρη με ενα 12αρη fan ολες τους.Αυτο δε σημαινει οτι υποτιμω τον τυπακο που εκανε το review αλλα ενα review δεν αποτελει πειστηριο. Aναμενω link που να δικαιολογει η Η50 το κοστος της σε σχεση με μια megahalems με ενα ανεμιστηρα των 8ευρω. Ωραια θα σας βω μια καλη συλλογη αρθρων.Μεχρι να ερθουν τα επομενα παρτε ενα απο γνωστο οβερκλοκαδικο Ελληνικο site. http://www.hwbox.gr/reviews/8598-corsair-cooling-hydro-series-h50-cpu-cooler-review-4.html Επαγγελματιες εννοω,γνωστες και αντικειμενικους με χρονια παρουσια σε γνωστα ξενα τεχνολογικα sites οπως π.χ. ο Anand. Εν τω μεταξυ ο φιλος που ειναι και σε overclocking contest team και αρκετα γνωστος καταληγει: ''Κοιτώντας καθαρά και μόνο τα νούμερα, το Corsair Hydro H50, ειδικά στην πολύ απαιτητική πλατφόρμα των Intel Core i7, δείχνει πως κερδίζει άνετα τον ανταγωνισμό, θέτοντας μια γερή υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες σημερινές λύσεις ψύξης. Η ευκολία με την οποία τοποθετείται μάλιστα, κάνει τη νίκη αυτή ακόμα μεγαλύτερη, εφόσον ακόμα και ένας απλός χρήστης, θα μπορεί να απολαύσει τις χάρες της υδρόψυξης.'' Δεν αρνουμαι οτι η Η50 μπορει υπο συνθηκες να πετυχαινει ελαφρως καλυτερες θερμοκρασιες -και κατ'επεκταση να "κερδιζει" τον ανταγωνισμο. Το θεμα ειναι οτι πετυχαινει ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλυτερες θερμοκρασιες, της ταξεως του 2%. Oταν με την megahalems πιανεις το πολυ 64C σε overclocked 750, αξιζει να δωσεις +25 ευρω για να γινει το 64--->60? Ποιο ακριβως το κερδος? YΓ. Τα 2 link που εδωσα πριν δε τα εδωσα με δολο "να βγαλω καλη την megahalems". Eγραψα στο google, "megahalems vs h50" και ηταν τα 2 πρωτα αποτελεσματα που επεστρεψε και τα παρεθεσα. Εφοσον τα κρινεις ως αναξιοπιστα ή ερασιτεχνικα αναμενω τα δικα σου link με συγκριτικα. Εμενα παντως μου φανηκαν ok.
Nik.K Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 hwbox.gr = Επαγγελματικο Οκ............................ Συγνωμη που θα στο πω και θα σου χαλασω τον μυθο περι επαγγελματισμου αλλα οταν μιλαμε για site με ουτε καν αρκετο χρονο υπαρξης για περισσοτερα απο 100 reviews και site που "εξαρτιονται" απο τοπικες αντιπροσωπειες τοτε δεν υπαρχει κατι το επαγγελματικο σε αυτα. Αν παλι δεν σου φτανει ο λογος μου διαβασε τα reviews σχεδον απο ολα τα ντοπια "επαγγελματικα" review site και αν βρεις 1 αληθινα κακο προιον που το εχουν πει στα ισια πως ειναι κακο και να του εχουν ριξει μια βαθμολογια πχ 5/10 θα πω οτι εχεις δικιο. Ακομα ενα ωραια παραδειγμα "επαγγελματισμου" ειναι πως εν Ελλαδι μαζι με τα reviews της ομαδας ενος review site συγκαταλεγουν και reviews απο απλα μελη για να μεγαλωσουν το νουμερο τους και αντι για 40 πχ να λενε στις αντοπροσωπειες εχουμε κανει 60. Τωρα αν με θεωρεις troll επειδη λεω πραγματα που τσουζουν ( οπως και οι αλλοι 5 που τους τσουζουν οσα λεω ), so be it my friend ΥΓ : Επειδη μιλας για ενα ατομο εγω θα στο πω αλλιως. Γιατι να πιστεψω οσα γραφει ενα ατομο το οποιο σπονσοραρεται Αμεσα απο εταιρειες στους διαγωνισμους που λες ? Ειδικα η Corsair και αλλες αφου φτιαχνουν και μνημες σιγουρα θα ειναι μια απο αυτες. Ειναι σαν να ερθει ο Fatal1ty και να μου πει πως οι X-Fi δεν ειναι καλες καρτες ηχου.........
benign Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Midi, Σορρυ αλλα βλεπω οτι δεν κανεις καλοπιστη συζητηση.Ο τυπος στο λινκ που παρεθεσες επιασε ιδιες περιπου επιδοσεις με εναν fan παραπανω ,με 2 δηλαδη αντι για εναν που προτεινεις εσυ.Και επισης οι δικοι του ηταν κατα πολυ ακριβοτεροι απο ενα φτηνιαρη των 8 ευρω που προτεινεις εσυ,που εγω υποστηριζω οτι θα ειναι πιο θορυβωδης απο τον δικο μου της Η50.Συμπερασμα ετσι για να μπορεσουμε να συννενοηθουμε και να πιασουν και οι αλλοι φιλοι τι γινεται.Εγω λεω οτι ο ενας φτηνιαρης ,και αρα χαμηλοτερης ποιοτητας ,θορυβωδης,των 8 ευρω δικος σου,χανει κατα κρατος απο την Η50 και τον δικο της 12αρη. Εκτος και αν υποστηριζεις οτι ολοι οι 12αρηδες των 20 ευρω ειναι χειροτεροι απο αυτους που κανουν 8 ευρω,οποτε μιλαμε για θεωριες συνωμοσιας. Εχουμε και λεμε λοιπον.Το λινκ που εστειλες δειχνει την mega me 3 ακριβους fans των 15-20 ευρω να εχει περιπου τις ιδιες επιδοσεις με την H50 με 2 fans.Και τωρα εσυ υποστηριζεις οτι με εναν φτηνιαρη των 8 ευρω θα συναγωνιστεις την H50 με τον δωδεκαρη της.Σορρυ αλλα ευγενικα,δεν με πειθεις καθολου. Επισης δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να ειναι τοσο σιγουρος για κατι οταν εχει δοκιμασει ενα μονο cooling συστημα.Αντιθετα με σενα εγω εχω δοκιμασει με 3 αεροψυκτρες και παντα η H50 υπερτερουσε απο 6 μεχρι 3-4 βαθμους.Για αυτο καλη τη πιστη και επειδη μου αρεσουν οι τεχνολογικες συζητησεις σε καλεσα σπιτι μου να ερθεις και να τεσταρουμε για να μην φαινεται οτι σου κανω τον εξυπνο,επειδη εγω εχω δοκιμασει πολλες ψυκτρες.Θεωρω την σταση μου φιλικη και δημοκρατικη. ---------- Προσθήκη στις 18:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:34 ---------- hwbox.gr = Επαγγελματικο Οκ............................ Καλα Νικ.Κ χωρις παρεξηγηση εσυ εχεις γινει διασημος στο site για τις εμμονες σου,για να το θεσω ευγενικα γιατι αλλοι σε εχουν χαρακτηρισει απο μια λεξουλα που αρχιζει απο t και τελειωνει σε l. Εγω προσωπικα απο τοτε που διαβασα Jiddu Krishnamurti εδω και μερικους μηνες εχω γινει μαχητικος ειρηνιστης και αγαπω τους παντες και μαλιστα αποφευγω τους χαρακτηρισμους. Δηλαδη ο οβερκλοκας του λινκ του Midi ειναι πιο καλος απο τον δικο μας του bot που συμμετεχει σε διεθνεις διαγωνσιμους και παιρνει πρωτιες?Μαλιστα.... Σε συμβουλευω να προσεξεις τι λεει αυτο το μικρο βιντεο με τον Jiddu. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=dEWG4jZo54w[/ame] Πρεπει να την κανω τωρα γιατι μολις ηρθε η μανα μου απο ταξιδι στην Τουρκια και θα εχει ερθει λογικα γλυκο ταψιου.Αργοτερα θα σας φαω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μπορεις να μου παραθεσεις καποιο αξιοπιστο συγκριτικο ? Σου επαναλαμβανω τα 2 πρωτα αποτελεσματα του google στο string "megahalems vs H50" παρεθεσα. Αφου τα κρινεις αναξιοπιστα και δεν εχω λογο να το αρνηθω, απαντησε μου με ενα πιο καλο συγκριτικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.