Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 να ρωτήσω κάτι ακυρο ;;; γιατι το θέμα έχει γίνει ιστορικο στον τιτλο ;; οταν το είδα δεν περιμενα να μιλάει για τον καιρό... ξέρω ειναι ακυρο αλλα θελω να μάθω.... a! τοξοβολε..χρονια πολλα κιολας αλλα με την ψυχολογία δεν ασχολεισαι νομιζω;; που προεκυψε η μετεορολογια.!!!???? Χρονια πολλα,την περιοδο που ανοιξαν οι Βρετανοι το νημα στην Αγγλια η Αττικη κ η Ανδαλουσια ζουσαν κατα συμπτωση τον θερμοτερο μηνα στην ιστορια τους.Μιας κ καθε χρονο η Αθηνα κ η Σεβιλλη κονταροχτυπιονται για το ποια θα ειναι η θερμοτερη περιοχη στην Ευρωπη το νημα τραβηξε γενικο ενδιαφερον απο weather nerds παγκοσμιως, αρα με αυτη την εννοια εγινε ''ιστορικο''.Μαλιστα μεχρι τελους ειχαμε θριλερ μεταξυ Ελευσινας-Σεβιλλης για το ποια θα επερνε την τριτη θεση κ θα εβγαινε θερμοτερη.Τελικα η Ελευσινα εβγαλε ασπροπροσωπη την Ελλαδα μιας κ νικησε στο νημα την Σεβιλλη (αν κ αυτο επιβεβαιωθηκε 2 μηνες αργοτερα επισημα). Η μετεωρολογια ειναι απλα χομπυ κ καλος στον εγκεφαλο μου
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Kαι επισης απαντωντας στην απο πανω ερωτηση να δωσω και τον πινακα των ΕΠΙΣΗΜΩΝ μεσων θερμοκρασιων του Αυγουστου του 2010 οπως αυτες εχουν δημοσιευθει επισημα απο την ΕΜΥ,το ΕΑΑ κ την Ισπανικη ΑΕΜΕΤ. Δυστυχως η μεση μηνιαια θερμοκρασια στα Μεγαρα δεν δωθηκε επισημα απο το Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων αρα ως μεγιστη Ευρωπης θα πρεπει να δεχτουμε επισημα το 31.2C του Θησειου με την Ελευσινα να ερχεται δευτερη τελικα και την Σεβιλλη τριτη στην Ευρωπη απο επισημους μετεωρολογικους σταθμους.Υπενθυμιζω οτι η Σεβιλλη εβαλε τα δυνατα της κ εσπασε το ρεκορ μεσης θερμοκρασιας επισημα συμφωνα με την Ισπανικη ΑΕΜΕΤ τον Αυγουστο του 2010 και παρολα αυτα δεν καταφερε να φαει την Αττικη...Αν κ με την Ελευσινα επαιζαν στο δεκατο κυριολεκτικα μεχρι τελευταια στιγμη... http://www.ukweatherworld.co.uk/forum/forums/thread-view.asp?tid=38292&start=361&posts=371
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 K μολις σημερα ο Ιan εβγαλε τα δικα του αναθεωρημενα στατιστικα για τον Αυγουστο του 2010.Συγκεκριμενα διορθωσε τις τιμες της Σεβιλλης που την ειχαν φερει οριακα πανω απο την Ελευσινα τοτε. Δειτε τι μαχη ειχε κανει η Ελευσινα με την Σεβιλλη τοτε....Η Ελευσινα τελικα επικρατησε στην 3η θεση για μολις 0.09C!! Υπενθιμιζω οτι το ΕΑΑ δεν εχει επιβεβαιωσει επισημα την πρωτεια των Μεγαρων....κ ετσι επισημα (δειτε το πανω ποστ μου) το Θησειο παιρνει την πρωτεια!! Κ εδω αναλυτικα οι θερμοκρασιες της Σεβιλλης με την διορθωση προς τα κατω.Οι πρωτες 3 κολωνες ειναι οι επισημες της ΑΕΜΕΤ ενω οι αλλες δυο οι κολωνες του Ιαν.Οπως βλεπετε ειχε κανει λαθος στις ελαχιστες τριων ημερων με αποτελεσμα να δωσει την Σεβιλλη θερμοτερη της Ελευσινας για τον Αυγουστο του 2010,εστω κ οριακα Κ εδω αλλη μια φορα πως διαμορφωνεται το τελικο αποτελεσμα επισημα (δλδ τις τιμες που επιβεβαιωνουν επισημα οι κρατικες αρχες)
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Στον αντιποδα οι πρωτες πρωινες ωρες του 2011 ηταν πολυ κρυες για την Θεσνικη κ πολλες περιοχες της βορειας Ελλαδας....μπρρρ
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μια εξαισια μερα βλεπω εχει σημερα η Ελλαδα,εν αντιθεση με εμας που κλασικα ειμαστε στην μιζερια της συννεφειας κ του κρυου! Οι θερμοκρασιες τωρα 13 στην Θεσσαλονικη με ηλιοφανεια, 17 στην Αθηνα και στο Ηρακλειο με ηλιοφανεια επισης. Η Αττικη πρεπει να απολαμβανει μια ιδιαιτερα ωραια ημερα με την θερμοκρασια αυτη την στιγμη στα Μεγαρα να χτυπαει 20 βαθμους κ παραλληλα μεγιστη Ελλαδας για σημερα!Μια χαρα για Γεναρη
MsquitoPrincess Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Toξοβόλε, την προηγούμενη εβδομάδα είχα ανέβει Αθήνα. Οι 10 βαθμοί στην Αθήνα μου φαίνονταν πιο κρύοι από τους 10 του Ηρακλείου. Γιατί; Μήπως απλά ήταν στην φαντασία μου αυτή η αίσθηση; Φώτισέ με σε παρακαλώ.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Toξοβόλε, την προηγούμενη εβδομάδα είχα ανέβει Αθήνα. Οι 10 βαθμοί στην Αθήνα μου φαίνονταν πιο κρύοι από τους 10 του Ηρακλείου. Γιατί; Μήπως απλά ήταν στην φαντασία μου αυτή η αίσθηση; Φώτισέ με σε παρακαλώ. Εχεις δικιο ως προς το πως νιωθουμε υποκειμενικα την θερμοκρασια.Οι 10 βαθμοι πχ στο Λονδινο και οι 10 στην Αθηνα μπορει να νιωθουν διαφορετικοι λογο της παραμετρου ''feel like''. Με λιγα λογια μπορει εκεινη την ημερα η υγρασια στην Αθηνα να ηταν διαφορετικη απο αυτη που εχεις συνιθησει κ παραλληλα με εναν ισχυρο Βορεια να δωσει ενα feel like πολυ πιο κρυο απο οσο εχεις συνιθησει.Ειναι πολλοι οι παραγωντες που παιζουν ρολο με μεγαλυτερους την υγρασια και τους ανεμους καθως φυσικα κ την γεωμορφολογια της περιοχης... Να δωσω ενα παραδειγμα.Πχ το καλοκαιρι το 40+ που μας συνιθηζει η Νεα Φιλαδελφεια (που ειναι η πιο θερμη περιοχη της Ελλαδας σε μεσες μεγιστες του καλοκαιριου) ειναι εντελως διαφορετικοι απο τους 40βαθμους που θα σημειωθουν σπανια στο Ελληνικο με αυξημενη υγρασια κ καταβατες ανεμους....Δλδ στο Ελληνικο θα σκας και στην Ν.Φιλαδελφεια θα νιωθεις μια μικρη δυσφορια απλα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μια εξαιρετικα κρυα νυχτα η χθεσινη στην Ελλαδα.Η Θεσσαλονικη επεσε μαλιστα στους -6 βαθμους χθες τα ξημερωματα (σπανιοτατο) ενω το Ελληνικο στην Αθηνα σχεδον ακουμπησε το μηδεν.Που το Ελληνικο για να χτυπησει 0 θελει να γινει τρελος πανικος μιας κ η χαμηλοτερη θερμοκρασια που εχει σημειωθει ποτε στα νοτια προαστεια της Αθηνας ειναι οι -4.2 βαθμοι!!!
Adon1s Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 ναι , πιστευω εχει σημασια η θεση του θερμομετρου ομως , σωστα ? πχ στο μπαλκονι μου εχω ψηφιακο θερμομετρο το οποιο χτες βραδυ ελεγε 3,5 βαθμους ενω σε μια ιστοσελιδα για τον καιρο στην Θεσσαλονικη ελεγε 1,2 βαθμους ... επισης σημασια εχει η θεση ως προς την πολη αλλη θερμοκρασια στην τσιμισκη αλλη στο Πανοραμα επομενως δεν μιλαμε για την θερμοκρασια στη Θεσσαλονικη αλλα για την μεση θερμοκρασια με βαση την τοπικη θερμοκρασια στην θεση του θερμομετρου , εκτως και αν υπαρχει δικτυο θερμομετρων διασπαρτο σε διαφορα μερη της πολης και υπολογιζεται ο μεσος ορος η κανενα αλλο κολπο των μετεορολογων
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 ναι , πιστευω εχει σημασια η θεση του θερμομετρου ομως , σωστα ? πχ στο μπαλκονι μου εχω ψηφιακο θερμομετρο το οποιο χτες βραδυ ελεγε 3,5 βαθμους ενω σε μια ιστοσελιδα για τον καιρο στην Θεσσαλονικη ελεγε 1,2 βαθμους ... επισης σημασια εχει η θεση ως προς την πολη αλλη θερμοκρασια στην τσιμισκη αλλη στο Πανοραμα επομενως δεν μιλαμε για την θερμοκρασια στη Θεσσαλονικη αλλα για την μεση θερμοκρασια με βαση την τοπικη θερμοκρασια στην θεση του θερμομετρου , εκτως και αν υπαρχει δικτυο θερμομετρων διασπαρτο σε διαφορα μερη της πολης και υπολογιζεται ο μεσος ορος η κανενα αλλο κολπο των μετεορολογων Ναι,σαφως κ παιζει ρολο το πως ειναι τοποθετημενος ο σταθμος.Για την ακριβεια η σωστη τοποθετηση μετεωρολογικου σταθμου ειναι ολοκληρη επιστημη και πολυ σπανια ερασιτεχνες μπορουν να πετυχουν με ακριβεια απολυτα αξιοπιστη μετρηση.Συμφωνα με το απιστευτα τεχνικο εγγραφο του WMO για να επιτευτει αξιοπιστη μετρηση πρεπει να ακολουθηθουν τρελες διαδικασιες (700 σελιδες ειναι το εγγραφο). Εκτος κ εαν καποιος ερασιτεχνης ειναι φαση μεγιστανας κ γαιοκτημονας κ εχει καλο στο εγκεφαλο με τον καιρο παιζει να καταφερει να ακολουθησει ολες τις οδηγιες που αναφερουν με απολυτη ακριβεια.Κατα τα αλλα συνηθως οι κρατικες μετεωρολογικες υπηρεσιες ειναι εκεινες που προσεγγιζουν με περισσοτερη ακριβεια τις πραγματικες καιρικες συνθηκες καθως εκεινες σημειωνονται.
Adon1s Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 ναι , εγω μια σκεψη εκανα , δεν κατεκρινα καπια ιστοσελιδα :S
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 ναι , εγω μια σκεψη εκανα , δεν κατεκρινα καπια ιστοσελιδα :S Οχι,δεν υπονοησα κατι τετοιο με τπτ.Απλα λεω οτι ειναι πολυ δυσκολο να εχουμε ακριβεις μετρησεις ακομα κ απο πολυ αξιοπιστους ερασιτεχνικους σταθμους.Εκτος κ εαν επενδυσουμε μεγαλα ποσα για αρτιο τεχνικο εξοπλισμο
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο το ποστ λεω να το αφιερωσω δικαιωματικα στην Scullyist Ξεχνοντας λιγο το κρυο ειπα να παμε σε κατι που θυμιζει περισσοτερο καλοκαιρι και Πινα Κολαντα! Οποτε καθησα και αναλυσα τα στοιχεια του αυτοματου σταθμου της Παλαιοχωρας στην Νοτια Κρητη απο το ΕΑΑ(δυστυχως η Ιεραπετρα εχει μονο 2 χρονια στοιχειων αλλα ειναι απολυτα συγκρισιμες οι θερμοκρασιες των δυο περιοχων). Η Νοτια Κρητη λοιπον οπως ειναι αναμενομενο αναγορευεται η θερμοτερη περιοχη στην Ευρωπαικη Ηπειρο μακραν κατα μεσο ορο!Παρακατω παραθετω τις μεσες μηνιαιες και ετησιες θερμοκρασιες της Παλαιοχωρας για τα ετη 2007,8,9,10! Η Παλαιοχωρα λοιπον φαινεται πως σημειωνει μια μεση ετησια θερμοκρασια στους 20.74C για την 4ετια αυτη.Θερμοκρασια που (κρατηθητε) εκτος του οτι προφανως ειναι η υψηλοτερη στην Ευρωπη ειναι επισης αναλογη κ μαλιστα μεγαλυτερη της μεσης ετησιας θερμοκρασιας των Καναριων Νησων κ των Αζορων!Η μακροχρονια μεση ετησια του Αεροδρομιου της Λα Παλμα ειναι 20.4C ενω του Φουνκαλ 20.1C!!! Δλδ τι Νοτια Κρητη τι Καναριοι Νησοι.Ενα κ το αυτο Οποιος ειναι απο Παλαιοχωρα ας μας πει αν τα λεω λαθος (νομιζω εχουμε ενα μελος απο Παλαιοχωρα παντως) Οριστε Scullyist ετοιμασου για Πινα Κολαντα στην Ν.Κρητη!Μηπως ειναι ωρα να μετακομισεις εκει? :cool: Εδω τα charts που εκανα 2007 2008 2009 2010
scullyist Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ γιατρέ μου Να σου πω, με το -1 έξω από το παράθυρο, δεν το 'χω σε τίποτα ν'αρχίσω να φτιάχνω βαλίτσες τώρα με τα images που μου δημιούργησες. Δε χρειαζόταν καν να βάλεις Πίνα Κολάντα στο κάδρο, you had me at '20.7 μέσο όρο' Ποιον έχουμε Παλαιοχώρα είπαμε? να ενημερωθεί ότι θα έχει επισκέψεις θέλει δε θέλει LOL Ένα καταραμμένο δίμηνο υπομονή ακόμη..
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ γιατρέ μου Να σου πω, με το -1 έξω από το παράθυρο, δεν το 'χω σε τίποτα ν'αρχίσω να φτιάχνω βαλίτσες τώρα με τα images που μου δημιούργησες. Δε χρειαζόταν καν να βάλεις Πίνα Κολάντα στο κάδρο, you had me at '20.7 μέσο όρο' Ποιον έχουμε Παλαιοχώρα είπαμε? να ενημερωθεί ότι θα έχει επισκέψεις θέλει δε θέλει LOL Ένα καταραμμένο δίμηνο υπομονή ακόμη.. Χεχε,αντε να σε ανεβασω παραπανω κ να σου πω πως εκτος συγκλονιστικου απροοπτου η Σαλονικα απο τα μεσα της αλλης βδομαδας θα δει 16αρες τουλαχιστον!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.