Τοξοβολος_UK Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Ζεστουλα στην Ελλαδα σημερα με την μεγιστη να σημειωνεται μεχρι αυτη την στιγμη στα Τρικαλα Ημαθιας με 32 βαθμους,ακολουθουν Ξανθη κ Μεγαρα με 31,ενω Αρτα,Σερρες,Ορεστιαδα και Ελευσινα εδειξαν 30 βαθμους...Εδω παλι συνεφοκαμα με πολυ αγερα...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Για τον Ελευσινιωτη τον Chill αυτο! Καλο κουραγιο ευχομαι Chill στο Ελευσινιωτικο λιοπυρι, το καλοκαιρι εφτασε.. http://anevaseto.blogspot.com/2011/05/480c-1977-500c.html Αθήνα : Ευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας με 48.0°c το 1977 ενω συντομα στους 50.0°c σύμφωνα με τις αρχές Το ξέρετε ότι όσοι ζούμε στην Αθήνα έχουμε την ‘’τύχη’’ να ζούμε στην θερμότερη πόλη της Ευρώπης το καλοκαίρι;Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) η Αθήνα έχει καταγράψει την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη με 48 βαθμούς Κελσίου . Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στις 10 Ιουλίου 1977 στην Ελευσίνα και στο Τατόι. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο από επισήμους επαγγελματικούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Μια θερμοκρασία που δεν έχει μετρηθεί ποτέ άλλοτε σε επίσημο επίπεδο. Η ιδιαίτερα πολύπλοκη γεωμορφολογία της Αθήνας καθιστά την πόλη ευαίσθητη σε εξαιρετικά θερμά καλοκαίρια μιας και τα βουνά που την περικυκλώνουν είναι υπεύθυνα για την εξαιρετικά ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η Αθήνα το καλοκαίρι ,καθώς εκείνα μπλοκάρουν το μελτέμι και καθιστούν την Αθήνα το Ευρωπαϊκό καμίνι. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της χώρας μας Δημήτρης Λάλας, προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου και η στάθμη της θάλασσας να ανέβει κατά ένα μέτρο, με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό. Τις βιβλικές καταστροφές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο περιβάλλον, περιέγραψαν αναλυτικά εκπρόσωποι από 13 Μεσογειακές χώρες κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποσκοπεί στην αφύπνιση των μικρών κρατών απέναντι στον Αρμαγεδώνα του κλίματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι Αθηναίοι να γνωρίζουν πως η πόλη τους έχει το δυναμικό να καταγράφει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ευρώπη και πως ενδέχεται να είναι η πρώτη περιοχή στην ήπειρο που θα δει 50 βαθμούς . Οι κάτοικοι της Αθήνας οφείλουν να ενημερώνονται συστηματικά για τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες θερμοκρασίες .Ήδη οι Αθηναίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το καλοκαίρι καμίνι της πρωτεύουσας ,παραμένει όμως επιτακτική ανάγκη να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για θερμοκρασίες ρεκόρ. tromaktiko
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δεν έφτασε ακόμα ευτυχώς. Καλά πάει το θέμα μέχρι ώρας. Ούτε χαλιά έχω ξεστρωσει, ούτε τέντες εχω κατεβάσει, ούτε συντήρηση στα a/c εχω κάνει Βέβαια κανένα 10ημερο εχω ακόμα το πολύ για όλα τα παραπάνω γιατί μετά.... Δεν μου φτανει που μένω στο λιοπύρι είμαι και snowhite στο δέρμα.15 λεπτά στον ήλιο της Ελευσίνας το καλοκαίρι και αλλάζω δέρμα.....κυριολεκτικά :'(
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δεν μου φτανει που μένω στο λιοπύρι είμαι και snowhite στο δέρμα.15 λεπτά στον ήλιο της Ελευσίνας το καλοκαίρι και αλλάζω δέρμα.....κυριολεκτικά :'( Αντιηλιακα ,καπελακια κ ολα τα συναφη τοτε.Φετος εκανε πολλα κουλα στην Ελλαδα μεχρι να ζεστανει, πολυ σπανια να μην ζεσταινει μεχρι τελη Μαη οπως το εφτασε σχεδον φετος.Αλλα απο δω κ περα να ετοιμαζεσαι για τα γνωστα κουλα της Ελευσινιωτικης ζεστης. Παντως να ξερεις οτι τα ''15 λεπτα στον ηλιο της Ελευσινας'' ισοδυναμουν με περιπου το διπλασιο εκθεσης σε καποια αλλη περιοχη της χωρας,τουλαχιστον απο αποψη θερμικης εξαντλησης.
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Αντηλιακό ναι εντάξει εννοείται αλλά και πάλι τραβάω ζόρια........Το καπελάκι απορρίπτεται γιατί χαλάει το μαλλί!!!! Φέτος το καλοκαίρι όντας άνεργος θα αποφύγω την Ελευσίνα όσο περισσότερο μπορώ. Λουτράκι 24/7 ....θα μαθαίνω τα νέα της πόλης από τα posts σου xaxa
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 .Το καπελάκι απορρίπτεται γιατί χαλάει το μαλλί!!!! Διακρινω ομως μια ωραιοπαθεια αλα Τοξοβολος σταιλ Αναφορικα με τα νεα της Ελευσινας,χμμμ μονο για τα θερμοκρασιακα θα μπορω να σε ενημερωνω!
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Ζεστη βλεπω παλι στην Ελλαδα με μεγιστες Ελλαδας 30 βαθμους τωρα σε Μεγαρα,Ελευσινα,Τρικαλα Ημαθιας
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Βέβαια κανένα 10ημερο εχω ακόμα το πολύ για όλα τα παραπάνω γιατί μετά.... Chill,να πεις οτι δεν τα ηξερες...τα ηξερες... ετσι λοιπον με τα πρωτα ψυγματα ζεστης η Ελευσινα βαραει κλασικα. 31 βαθμοι τωρα και μεγιστη Ελλαδας συμφωνα με την ΕΜΥ στην Ελευσινα...αρχισανε τα οργανα πλεον...καπελακι,νερακι,αντιηλιακα κ ολα τα κομφορ
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Αααα φιλαράκι σήμερα έλειπα από το πρωί, τώρα ήρθα οπότε την γλίτωσα την Ελευσινιώτικη ζέστη αλλά και downtown Athens βαρούσε κάργα Και ναi έχεις δίκιο για το 31C το βλέπω και στο forecastfox......... Το γκαντεμιάσαμε χτες xaxa Διακρινω ομως μια ωραιοπαθεια αλα Τοξοβολος σταιλ Γιατί όχι ρε και μας μάνα μας γέννησε
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 downtown ηταν λιγο πιο βατα.Ενα 29αρι βλεπω για Θησειο. Πρεπει οριακα κ 32 να τσιμπισε τελικα το Θριασειο μεταξυ Ελευσινας-Μεγαρων τωρα που τα βλεπω καλυτερα
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Με χεις μπριζώσει!!! Θα πάρω αυτόν τον mini μετεωρολογικό σταθμό national geographic και θα κάνω μετρήσεις Και κέντρο δράμα ήτανε, στο μετρό κάποιοι είχαν βγάλει μπλούζες lol (αλίμονο στην Ελλάδα, κάναμε μετρό χωρίς a/c......γαμώ την siemens που δεν φτιάχνει a/c). Πήγα για δουλειές αποκλειστικά και τελικά άραξα και για δυο καφεδούμπες γιατί απλά δεν την πάλευα. Και αν δεν την παλεύω ήδη με τα 30άρια καταλαβαίνεις τι δράμα ζω στους 40.......
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Με χεις μπριζώσει!!! Θα πάρω αυτόν τον mini μετεωρολογικό σταθμό national geographic και θα κάνω μετρήσεις Να το κανεις!Αυτο φωναζω σε οποιον Ελευσινιωτη ξερω.Να βαζετε θερμομετρα παντου στην Ελευσινα.Η ΕΜΥ εχει παρει πρεφα χρονια τωρα το κουλο δυναμικο της Ελευσινας το καλοκαιρι.Το Θριασειο πρεπει να γινει περιοχη μελετης στανταρακι.Μαλιστα μαθαινω οτι ερευνητες απο Γαλλια θα αρχισουν ενα προτζεκτ στην Ελευσινα για τα καλοκαιρινα δραματα σας.Ειμαι πεποισμενος οτι εχετε δει τρελες θερμοκρασιες στην Ελευσινα απλα δεν εχει καταγραφει μιας κ μολις ενας επισημος υπαρχει απο ΕΜΥ στο αεροδρομιο (μαλλον 4 επισημοι μεσα στο αεροδρομιο αλλα μετρανε μονο για εκεινη την περιοχη). Που περιπου εισαι στην Ελευσινα να σου πω εαν ενδεχεται να εχεις περισσοτερη ζεστη απο αεροδρομιο?
chill Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Κέντρο, 2,5 km περίπου μακριά από το αεροδρόμιο και κοντά στα αρχαία (μύστης των Ελευσινίων βεβαίως βεβαίως xaxa )
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Κέντρο, 2,5 km περίπου μακριά από το αεροδρόμιο και κοντά στα αρχαία (μύστης των Ελευσινίων βεβαίως βεβαίως xaxa ) A,καλα...θα εχεις σιγουρα περισσοτερη ζεστη! Η περιοχη των αρχαιων φημολογειται οτι ειναι τρομερο καμινι.Εχουμε καταγραφες για το ισχυρο θερος των Ελευσινιων μυστηριων απο διαφορους ιστορικους.Βασικα εισαι στον κολπο ακριβως,εκει που σκαει ο καταβατης ανεμος οπως ερχεται απο τα ορη που περιβαλλουν την Ελευσινα συν τα απιστευτα θερμα νερα του κολπου της Ελευσινας (ο θερμοτερος κολπος στην Ελλαδα μακραν το καλοκαιρι)...Να βαλεις οπωσδηποτε σταθμο!Ντειβις θα προτεινα,λιγο πιο αξιοπιστος απο τον νασιοναλ.
dora_explorer Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Και εδώ που είμαι εγ΄ψ σκάει ο τζίτζικας. Φτάσαμε τους 11C! 32C εκεί? Κλαίω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.