Uberalles_gr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Max κοιμάμαι 8 ώρες ! Και να θέλω να κοιμηθώ παραπάνω δεν μπορώ ! Τι να φταίει?
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Κοιμάμαι 5-6 ώρες/καθημερινή και πολύ θα θελα να κοιμόμουν το διπλάσιο (όχι δε με χαλάει ο πολύς ύπνος). Θυμάμαι όμως ότι παλιότερα (εποχές λυκείου) την έπεφτα για ύπνο στις 10-11 το βράδυ (όντας κομμάτια αλλά έπρεπε να διαβάσω αρκετά ακόμα) κι έβαζα τη μάνα μου να με ξυπνά μετά από 10-15'. Ξυπνούσα κι ήμουν ξεκούραστος κι έλιωνα κανα 4ωρο στο διάβασμα. Πλέον δε μπορώ να το κάνω. Αν κοιμηθώ δεν ξυπνάω με τίποτα σε τόσο λίγο χρόνο κι αν καταφέρει κανείς να με ξυπνήσει θα μαι σα ζόμπι. Power nap ή κάπως έτσι νομίζω το λένε αυτό.
liopyr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Θυμάμαι όμως ότι παλιότερα (εποχές λυκείου) την έπεφτα για ύπνο στις 10-11 το βράδυ (ε νταξ, την δεκαετία του 80 τέτοιες ώρες κοιμόταν όλος ο κόσμος)
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 (ε νταξ, την δεκαετία του 80 τέτοιες ώρες κοιμόταν όλος ο κόσμος) Στα 80s κοιμόμουν 10ωρα ρε συκοφάντη. Pappou_liopyr.
Sylvia88 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δεν ξέρω παιδιά , αλλά ο ύπνος είναι ένας φυσικός κύκλος που μας δίνεται από την φύση. Γιατί να επιδιώξουμε την αλλαγή του ;
liopyr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Κάποιοι τον θεωρούν χάσιμο χρόνου. Εγώ πάντως τον θεωρώ επένδυση.
Sylvia88 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Κάποιοι τον θεωρούν χάσιμο χρόνου.Εγώ πάντως τον θεωρώ επένδυση. συμφωνώ
javavall Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Σαν ιδέα είναι καλή, από την στιγμή όμως που δεν έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί ο ανθώπινος εγκέφαλος είναι νωρίς για ασχοληθούμε και με τις προεκτάσεις των λειτουργιών του. Από προσώπική εμπειρία μπορώ να πω ότι οι ώρες ύπνου μου ήταν λιγότερες και πιο ποιοτικές όταν γυμναζόμουνα έντονα. Η ψυχοσωματική κατάσταση σίγουρα παίζει τον δικό της ρόλο. Σχετικά με τις 7 ώρες ύπνου που αναφέρει μια έρευνα. Άμα από αύριο "εξαναγκάσουμε" τον εαυτό μας σε ύπνο 7 ωρών λέτε να γίνουμε πιο υγιείς? Επειδή το έχω ακούσει και αυτό...
2Black Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Γιατι να μειωσουμε τον υπνο; Ερευνες εχουν δειξει οτι οταν κοιμομαστε κατω απο 7 ωρες ή πολυ περισσοτερες απο 7 ωρες, τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες για καρκινους και εμφραγματα! Επισης με τη μειωση του υπνου νιωθουμε πιο κουρασμενοι και στο τελος καταρρεουμε. Συμφωνω οτι κατα τη διαρκεια του υπνου, μπορουμε να επιτυχουμε διαφορα πραματα με τον διαλογισμο ( προσπαθω για αστρικη προβολη αυτο το καιρο..), αλλα με το να τον μειωσουμε, θα εχει αρνητικες επιπτωσεις στον οργανισμο μας. Δυστυχως ο υπνος ειναι αναγκαιο κακο! Μακαρι με 1 ωρα υπνου να φορτιζαμε πληρως τις μπαταριες μας. Εντάξει νομίζω ότι είναι περιττό να αναφέρω την ειρωνεία σου που μου την προσφέρεις σε μεγάλες δόσεις σε όλο το post. Υποτίθετεν ότι βρισκόμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τον άλλο με σοβαρότητα και να αντικρούουμε ή συμφωνούμε με κάποια από τα λεγόμενά του με επιχειρήματα, βεβαίως, κάθε φορά έτσι ώστε να δίνουμε στον λόγο μας αξία και σοβαρότητα. Αστρική προβολή..? (νομίζω ότι μπορείς και καλύτερα από αυτό,εννοώντας να πάρεις στα σοβαρά αυτά που λέω) Φίλε είσαι 22και είμαι 18, θα μπορούσες άνετα να είσαι ο μεγάλος μου αδερφός. Πες μου, ξέρεις κάτι ωραία η ιδέα σου αλλά τι κάθεσαι και ψάχνεις τώρα και εσύ, ζήσε την ζωή σου και χεστα τα υπόλοιπα!! Επίσης αυξημένες πιθανότητες για καρκίνους και εμφράγματα έχουμε και όταν καπνίζουμε,όταν βρίζουμε συχνά και μας διακατέχει άγχος και στρες,όταν πίνουμε πολύ αλκόολ και κάνουμε άστατη διατροφή..θα μπορούσα να συνεχίσω την λίστα μέχρι αύριο η ουσία όμως δεν είναι εκεί. Εσύ θα ήθελες να ζεις μια ζωή με περιορισμούς και απαγορεύσεις με τον φόβο ότι όλα αυτά μπορεί να σε σκοτώσουν κάποια μέρα ή μια ζώη όπου δεν θα δίνεις σημασία στα πρέπει και στα μη και θα κάνεις αυτό που ΕΣΥ θέλεις, γνωρίζοντας πάντα τις συνέπειες? Τέλος, δεν ανέφερα καν την ιδέα του να μπορέσει κάποιος να μείνει ζωντανός με 1 ώρα ύπνου! Είπα ότι ίσως μια μηχανή ειδικά σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο ή τέλος πάντων κάτι κοντά σε αυτό. Αυτό είπα. Είμαι ρεαλιστής και ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν και κάποια όρια (στην σκέψη,στην ζωή,στον άνθρωπο) τα οποία δεν μπορείς να ξεπεράσεις και για αυτό ποτέ δεν πρόκειται να πω και πόσο μάλλον να πιστέψω ότι άνθρωπος γίνεται να επιζήσει με 1 ώρα ύπνο μόνο. Ίσως κάποτε γίνει και αυτό, όπως είπε και ο σοφός klain main, αλλά εμείς δεν θα ζούμε μέχρι τότε. Επειδή λοιπόν δεν μου αρέσει να είμαι "μελλοντολόγος" αλλά με ενδιαφέρει το παρόν και το τι "μπορεί να γίνει" τώρα θεωρώ σαν ανώτατο στόχο κάποιον ο οποίος θα μπορούσε να επιβιώνει με 4-5 ώρες ύπνο και να νιώθει turbo κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλύτερα. Φαντάσου τις ώρες ύπνου που θα κόψουμε να στις επιβάλλουν σαν ώρες δουλειάς, και το 8ωρο να γίνει 16ωρο. (όχι ότι ισχύει το 8ωρο πλέον αλλά λέμε...) Παππού όλα αυτά που λέμε εδώ είναι ανεπίσημα και δεν νομίζω ότι θα γίνουν ποτέ επίσημα και αποδεκτά από το κράτος οπότε μην ανυσηχείς, δεν θα σε βάλει κανείς να δουλέψεις παραπάνω. Όμως σκέψου απλά να κοιμάσαι 5 ώρες και να έχεις 19 ώρες την μέρα. Πόσες θα δουλέψεις 10? Έχεις μετά 9 ολόκληρες ώρες για να μαμήσεις,μασήσεις,κατουρήσεις κτλ! Παππού υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω. Πάντα σεβόμουν τους μεγαλύτερους επειδή λόγω της εμπειρίας τους από την ζωή μπορούν πολλές φορές να σε κατατοπίσουν,όχι πάντα. Πιστεύεις ότι το μυαλό μου "τρέχει" πολύ και πρέπει να ηρεμήσω λίγο ή ακόμα και εσύ σε αυτή την ηλικία βρίσκεις την ιδέα μου,πως να το πω.. δελεαστική?! Οκ, δεν είναι κακή η ιδέα.Το βιντεάκι να υποθέσω ότι είναι συρραφή σκηνών κάποιων (ή κάποιας) ταινιών; Επίσης: έχεις επηρεαστεί καθόλου από Dan Brown και "Χαμένο Σύμβολο", γιατί αυτό το υγρό που αναζωογονεί και γενικότερα φέρνει σε μια περίεργη κατάσταση τον οργανισμό παίζει. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι τα 2) εώς 5) είναι εφικτά, ουσιαστικά το 1) χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό. Και βασικά, αν έχεις μόνο τα 3) και 4) όπου χρησιμοποιείς τον όρο αναζωογόνηση, ουσιαστικά απαλλάσσεις τον οργανισμό από την ανάγκη ξεκούρασης. Τώρα αν η διαδικασία της δημιουργίας ονείρων από τον εγκέφαλο είναι τόσο απαραίτητη, δεν το ξέρω. Αν δεν είναι όμως, δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Ρε, δεν πιστεύω να πήγες για ύπνο. Τι εννοείς ότι το 1) χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό?Dan Brown είτε το πιστεύεις είτε όχι ποτέ μου δεν τον είχα ακουστά. Έψαξα στον γουγλη και είδα ότι αυτός είχε γράψει τον κώδικα Da Vinci και άλλα παρόμοια, δεν νομίζω ότι συνδέεται άμεσα με το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και γενικά αυτό το βιβλίο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αλλά το γεγονός ότι αναφέρεται κάποιου είδους χημική ουσία η οποία επιταχύνει την επούλωση (και είναι το μοναδικό που μας ενδιαφέρει) σημαίνει ότι αυτή η ιδέα προτείνεται ξανά και ξανά, κάτι που την φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα! Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τον ύπνο μιας και πχ στο wikipedia μπορείς να βρεις και να μάθεις αρκετά αλλά θα σου πω τι γνωρίζω και θεωρώ σημαντικό. Ο ύπνος χωρίζεται σε στάδια: χωρίς το στάδιο του βαθύ ύπνου κατά το οποίο ονειρευόμαστε πεθαίνουμε. Και κατι ασχετο, τωρα που ειδα το βιντεο. Τι 2 χρονια σου πηρε να φτιαξεις; Και τι εφτιαξες εσυ ακριβως; Απλα πηρες 5 αποσπασματα απο ταινιες και τα ενωσες. Σε λιγοτερο απο 5 λεπτα το κανω εγω αυτο.Κατι ακομα πιο ασχετο. Μπορει καποιος να μου πει ποια ταινια ειναι αυτη που δειχνει εναν σκεπασμενο με κερι(; και ο αλλος να του δινει κρασι; Πρεπει να την εχω δει, αλλα δε θυμαμαι. Το Perfume ειναι; Η αναζωογονηση επιτυγχανεται με τον διαλογισμο, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να επιτευχθει. Ισως καποιοι στο Θιβετ να το εχουν καταφερει. Όταν βλέπεις κάτι έτοιμο φαντάζει εύκολο και χειροπιαστό. Για να καταλάβεις το πρώτο ερέθισμα το πήρα το 2008 όταν διάβασα ένα άρθρο για έναν τυπά ο οποίος κατάφερε να κοιμάται μόνο 2 ώρες την μέρα. Η βασική ιδέα ήταν να κοιμάσαι κάθε 6 ώρες ένα μισάωρο. Δημιούργησε μια ομάδα και άρχισαν όλοι μαζί μια ομαδική προσπάθεια για να τα καταφέρουν. Τελικά αυτός ήταν ο μόνος από την ομάδα που τα κατάφερε γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι εξαιρετικά δύσκολο από εκεί που έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι 6-8 ώρες ξαφνικά να πέφτεις στο 2ωρο. Ο τυπάς δεν ήταν τυχαίος, ήταν ο ίδιος ο αρθρογράφος ο οποίος προφανώς πληρώθηκε ένα μήνα για να δοκιμάσει αυτή την "τεχνική" και να καταγράψει την εμπειρία του. Το εντυπωσιακό ήταν το πως άλλαξε όλη του η ζωή: άρχισε μαθήματα πιάνο (ένα όργανο που πάντα ήθελε να μάθει από μικρός αλλά ποτέ του δεν είχε τον χρόνο όπως έλεγε), ήταν περισσότερο αποδοτικός στην εργασία του και είχε περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τα παιδιά του (και οικογενειάρχης λοιπόν). Ξέρω τι θα σκεφτείς, πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και όντως έτσι είναι, ο ίδιος έγραφε στο τέλος του άρθρου ότι θα συνεχίσει να κοιμάται 2ωρο για όσο μπορεί αλλά ήταν σαφής ότι δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ούτε οι επιστήμονες γνωρίζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από μια τέτοια "συνήθεια". Σχετικά με τον αρθρογράφο είμαι σίγουρος ότι από το 2008 μέχρι σήμερα αποκλείεται να έχει επιβιώσει τον 2ωρο ύπνο καθημερινά και πόσο μάλλον να συνεχίζει τα μαθήματα πιάνο. Και το λέω αυτό γιατί από έρευνα που έκανα και διάβασα άπειρα ημερολόγια από bloggers που δοκίμασαν την ίδια τεχνική, από κολλεγιόπαιδα και άλλους πολλούς κανείς δεν κατάφερε να κοιμάται 2ωρο για πάνω από ένα χρόνο.Λογικό αφού και ο οργανισμός έχει κάποια όρια,για αυτό και εγώ μίλησα για 4-5ώρες το ελάχιστο να φτάσεις να κοιμάσαι και επειδή ακριβώς η προσαρμογή και μόνο του σώματος σε κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα επίπονη έφερα και στο προσκήνιο αυτό το βιντεάκι και μίλησα για χημικές ουσίες που θα σε υποβοηθούσαν κ.ά. Απ'όταν διάβασα το άρθρο λοιπόν υπήρχε στο μυαλό μου η ιδέα περί μείωσης ύπνου. Πρέπει όμως να καταλάβεις πόσο δύσκολο ήταν από όλες τις ταινίες που είδα από το 2008 μέχρι και το 2010, και οι περισσότερες ήταν τυχαίες γιατί δεν ήξερα ότι η ταινία που θα έβλεπα έχει στοιχεία τα οποία αφορούν τον ύπνο (πως να το ξέρεις άλλωστε,είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο), να θυμηθώ επακριβώς ποια ταινία παρουσίαζε τι! Μου πήρε πολλές νύχτες,ψάξιμο και ψάξιμο ξανά,οι εικόνες έρχονταν στο μυαλό και έφευγαν.Αν εσυ αυτό θα μπορούσες να το κάνεις σε λιγότερο από 5 λεπτά τότε..υποκλίνομαι! Η ταινία με αυτόν που είναι σκεπασμένος με κερί είναι από το Wanted (παίζει και η Angelina Jolie δεν θα δυσκολευτείς να την βρεις). Όσον αφορά αναζωογόνηση μέσω διαλογισμού ας μην γελιόμαστε, γνωρίζω ότι είναι κάτι που απαιτεί τρομερή εξάσκηση για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο αν ποτέ φτάσεις. Απλά ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος από εδώ μέσα που να έχει ασχοληθεί με το θέμα λίγο παραπάνω, δηλαδή να έχει κάνει ή να κάνει μαθήματα αυτοσυγκέντρωσης,διαλογισμού και όλα τα σχετικά. καθε χρονο βγαινουν μελετες σχετικα με τον υπνο...ολες διαφορετικες...το ιδιο και για την ακτινοβολια κινητων κτλ. σε κανα youtube ανεβασε το... Δοκίμασα αλλά υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα δικαιώματα ήχου (ανήκουν στην ΝΒC Universal) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει κανένας το βίντεο πέρα από εμένα τον ίδιο. Εξάλλου υπάρχει περίπτωση να έβγαινε κάτι από εκεί? πιό γρήγορα βλέπω να ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ !η σειρά ανάγκης είναι αναπνοή, ύπνος*, νερό, φαγητό* *δεν ξέρω άν κοιμάται ο Ινδός που επί χρόνια δεν τρώει τίποτα *υπάρχει καμμιά ιδέα για το τι θα κανουμε τον χρόνο που θα κερδίσουμε ; Δεν είπα ότι δεν χρειαζόμαστε τον ύπνο! Πρότεινα να τον μειώσουμε σταδιακά, και με την βοήθεια ειδικών ουσιών αν αυτές υπάρχουν, να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε μιλώντας πάντα για φυσιολογικό επίπεδο και όχι τίποτα τρελό. Τον Ινδό άστον είναι τρελό παλικάρι, θυμάμαι που είχε μπει στα ρεκορ Γκινες επειδή έκατσε σε μια κλινική για 7 μέρες χωρίς νερό και φαγητό με μια κάμερα να τον μαγνητοσκοπεί. Δεν είπα να φτάσουμε και εκεί αδερφέ!! Ο ύπνος έχει να κάνει στον άνθρωπο....Ξέρω παιδιά που κοιμούνται 5-6 ώρες το βράδυ μετά ξυπνάνε και δεν κοιμούνται το μεσημέρι. Δεν σας έχει τύχει να αποκοιμηθείτε στον καναπέ και να ξυπνήσετε για κάποιον λόγο (θόρυβο/ξυπνητήρι) μετά από 10λεπτά και να νιώθετε λες και κάνατε μεσημεριανό ύπνο 2ωρο και άλλες φορές να ξαπλώνεις για κανά μισάωρο και όταν ξυπνάς να είναι σαν να έσκαβες? γτ άμα πας να διαβάσεις ή να κάνεις πνευματική εργασία χωρίς ύπνο λες "παω για ύπνο" χαχα Φυσικά έχει να κάνει με τον άνθρωπο, καθένας χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου για να νιώθει ικανοποιημένος. Πχ απέναντι από το σπίτι μου ζει μια γριά που την παρατήρησα μια μέρα που έμεινα άϋπνος. Αυτή βγαίνει και κάθεται στο μπαλκόνι όλη μέρα και παρακολουθεί τα πάντα,απορώ πως δεν βαριέται ο bond! Για να μην τα πολυλογώ αυτή η γριά άντε να κοιμάται ένα 5ωρο,κλείνει τα παντζούρια 01:00 και τα ανοίγει 06:00 και μετά μου λες ότι δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι τόσες λίγες ώρες (απλό σχήμα λόγου,δεν αναφέρομαι σε σένα). Όλοι μας όμως έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίσουμε το βιολογικό μας ρολόι έτσι ώστε (όσο ακοτόρθωτο και αν φαίνεται) να κοιμόμαστε μόνο 5 ώρες την μέρα ας πούμε (είπαμε αυτό είναι ο τελικός στόχος,δεν πας κατευθείαν στα βαθειά). Και όταν μειώνεις σταδιακά τον ύπνο σου και δίνεις στο σώμα σου τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί κάθε φορά πας ένα βήμα παραπέρα. Δηλαδή μειώνεις τον ύπνο σου χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στην συγκέντρωσή,ενέργεια σου και γενικότερα στο να νιώθεις καλά κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο σκοπός μου, αυτός ήταν ανέκαθεν και ο σκοπός του θέματος και νομίζω ότι είναι απόλυτα προσεγγίσιμος και κατανοητός. Παράκληση:Αν έχετε φίλους χημικούς και όσους ξέρετε από εδώ μέσα,δειξ'τε τους το βιντεάκι και ρωτήστε τους αν υπάρχει κάποια τέτοια χημική ουσία ή είναι δυνατόν να παρασκευαστεί. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Btw παίζουν και κάτι τύποι που ισχυρίζονται (πιθανότατα να ισχύει κιόλας) ότι έχουν να κοιμηθούν για χρόνια είτε μετά από κάποιο ατύχημα είτε μετά από κάποια άσχετη μέρα.
2Black Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Κάποιοι τον θεωρούν χάσιμο χρόνου.Εγώ πάντως τον θεωρώ επένδυση. Ένα πουλάκι ήρθε και μου είπε ότι και εσύ παλιά πειραματιζόσουνα με το να κοιμάσαι λιγότερες ώρες ύπνου μην μου το παίζεις αθώα περιστέρα λοιπόν. Δεν ξέρω παιδιά ,αλλά ο ύπνος είναι ένας φυσικός κύκλος που μας δίνεται από την φύση. Γιατί να επιδιώξουμε την αλλαγή του ; Το να θέλει κάποιος να αλλάξει την φύση είναι βίαιο και επικίνδυνο Σύλβια.Δεν είναι αυτή όμως η επιδίωξή μου, ούτε αυτός είναι ο σκοπός του παρόντος thread. Όταν όμως μπορείς να γίνεις καλύτερος (μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα) και υπάρχει αυτή η δυνατότητα είναι κακό να θέλεις να την αξιοποιήσεις? Σκέψου το,ίσως θα ήθελες να συμμετάσχεις σε όλο αυτό.
liopyr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Ένα πουλάκι ήρθε και μου είπε ότι και εσύ παλιά πειραματιζόσουνα με το να κοιμάσαι λιγότερες ώρες ύπνου μην μου το παίζεις αθώα περιστέρα λοιπόν. Είχα πειραματιστεί με ρεκόρ αυπνίας όταν ήμουνα νιος και είχα αντοχές. Κράτησα σχεδόν τέσσερα 24ωρα αν θυμάμαι καλά. Τώρα δεν αντέχω ούτε ένα! (λέγε τώρα ποιο είναι το πουλάκι σου);
2Black Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Btw παίζουν και κάτι τύποι που ισχυρίζονται (πιθανότατα να ισχύει κιόλας) ότι έχουν να κοιμηθούν για χρόνια είτε μετά από κάποιο ατύχημα είτε μετά από κάποια άσχετη μέρα. Φίλε antonl αυτό και αλήθεια να είναι (που δε νομίζω) μάλλον αποτελεί περισσότερο αρρώστια παρά δύναμη και ενέργεια μέσω του ύπνου που αποζητούμε εμείς. :cool Είχα πειραματιστεί με ρεκόρ αυπνίας όταν ήμουνα νιος και είχα αντοχές.Κράτησα σχεδόν τέσσερα 24ωρα αν θυμάμαι καλά. Τώρα δεν αντέχω ούτε ένα! (λέγε τώρα ποιο είναι το πουλάκι σου); 96 ώρες και δεν μιλάς τόση ώρα Master? To πουλάκι είναι το εξής: Βγάλε τα συμπεράσματά σου. Είχα και κάτι πανελλήνιες (τα πήγα καλά) μπροστά μου για αυτό διέγραψα το insomnia. Αλλά τώρα επέστραψα δυνατότερος και όπως υποσχέθηκα να το θεματάκι για τον ύπνο. Νοw i want you to teach me the Force!
bluesattack Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 5,6 ωρες την ημερα υπνου ειναι το καθημερινο προγραμμα για πολλους ανθρωπους .Και αν χρειαστει πινεις και ενα καφεδακι.Και αν εχεις δουλεια-προγραμμα-ευθυνες να δεις τι ωραια ξυπνας μια χαρα. Δεν βρισκω για ποιο λογο να υποβαλλω τον εαυτο μου σε δοκιμασιες (που μπορει να ειναι και επικινδυνες, )για να μειωσω τον χρονο ακομα πιο κατω .
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Φίλε antonl αυτό και αλήθεια να είναι (που δε νομίζω) μάλλον αποτελεί περισσότερο αρρώστια παρά δύναμη και ενέργεια μέσω του ύπνου που αποζητούμε εμείς. :cool[...] Ναι αλλά αν υπάρχουν όντως τέτοιες ίσως να μπορεί να βοηθήσει η μελέτη τους στο θέμα που σ ενδιαφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.