Προς το περιεχόμενο

Σεξουαλική κατευθυντικότητα (18+)

Satanic Πάριος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καμία ζημιά δεν μας κάνουν νομίζω :-)

Αμα η πλειοψηφία έχει μία άποψη δεν σημαίνει προς πρέπει να την συμμερίζομαι και εγώ.Ο ομοφυλοφιλία ΥΠΑΡΧΕΙ και στην φύση (σε ορισμένα ζώα) οπότε το τι εστί "ανωμαλία" δεν θα πρέπει να το κρίνουμε εδώ.

Αυτό δεν είναι δικαιολογία βασικά, τα ζώα δεν έχουν λογική/συνείδηση

Στην φύση σκοτώνονται για να φάνε το ένα το άλλο, εδώ σκοτώνουμε για πετρέλαια. και μικροποσά.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αμα η πλειοψηφία έχει μία άποψη δεν σημαίνει προς πρέπει να την συμμερίζομαι και εγώ.Ο ομοφυλοφιλία ΥΠΑΡΧΕΙ και στην φύση (σε ορισμένα ζώα) οπότε το τι εστί "ανωμαλία" δεν θα πρέπει να το κρίνουμε εδώ.
Ε αφού υπάρχει στη φύση (δηλαδή στα ζώα) τότε η μή φύση που είναι η άνθρωποι δεν λαμβάνονται υπόψη.
  • Moderators
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πως προσπερνάμε πολύ εύκολα την άποψη της πλειοψηφίας της κοινωνίας, σαν να είναι το τελευταίο και πιο ανούσιο πράγμα που υπάρχει. Η κοινωνία όμως αποτελείται από ανθρώπους που έχουν λογική, όπως εγώ αυτή τη στιγμή σκέφτομαι και λέω την άποψη μου υπάρχουν άλλα 10 εκ Έλληνες και άλλα 5-6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έχουν τις απόψεις τους. Καλώς ή κακώς η ισχύς της άποψης του ενός επικαλύπτεται από την άποψη της κοινωνίας. Τι να κάνουμε; Να αγνοήσουμε την άποψη που επικρατεί στην πλειοψηφία;

Καλά βέβαια καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν στέκει και πολύ. Δηλαδή επειδή η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι νεκροί μπορούν να αναστηθούν θα πρέπει αυτομάτως κάτι τέτοιο να θεωρείται λογικό μόνο και μόνο επειδή το πιστεύουν πολλοί;

Δημοσ.

Μα η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι νεκροί δεν αναστένονται!

Και εκτός αυτού, η περίπτωση που αναφέρεις άπτεται του επιστημονικού πεδίου, η ιατρική πχ λέει ότι ο νεκρός δεν αναστένεται.

Δημοσ.

Επειδή ένα πακέτο βιολόγων είπε να δικαιολογήσει το γιατί , ας το πούμε , είναι αφύσικος (πόσο μισώ της ταμπέλες; ) στους γονείς του δε θα πει ότι ντε και καλά έχουν δίκιο.

Χωρίς να θέλω να φανώ αλαζονικός, δεν χρειάζονται επιστήμονες για να αποδειχθεί ότι η ομοφυλοφιλία πάει ενάντια στη φύση ενός όντος. Μιλώντας συγκεκριμένα για το είδος του ανθρώπου, μπορεί σήμερα να έχουμε την ευχέρεια -να μας παίρνει με άλλα λόγια- να έχουμε (σαν είδος πάντα) ομοφυλόφιλους λόγω του ότι είμαστε πάρα πολλοί και το είδος μας διαιωνίζεται. Αν όμως είχε μείνει ένας άντρας και μια γυναίκα στον κόσμο και ο άντρας (ή η γυναίκα) δεν ήθελε να αναπαραχθεί, θα σήμαινε το τέλος του είδους μας. Εφόσον ο σκοπός ενός είδους είναι η εξάπλωσή του και όχι η αυτοκαταστροφή, οποιαδήποτε αδυναμία αναπαραγωγής θα σήμαινε την αποτυχία του είδους.

• Moderators
Δημοσ.
Μα η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι νεκροί δεν αναστένονται!

Και εκτός αυτού, η περίπτωση που αναφέρεις άπτεται του επιστημονικού πεδίου, η ιατρική πχ λέει ότι ο νεκρός δεν αναστένεται.

Είπα "μπορούν να αναστηθούν" υπό την έννοια "προσδοκούν ανάσταση νεκρών" και ναι, η πλειοψηφία το πιστεύει αλλιώς η εκκλησίες δεν θα έσφυζαν από κόσμο. Και πέρα από την Ελλάδα όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον Βισνού και στην Κάλι και στους Jedi κ.ο.κ.

Δεν προσπαθώ να κάνω κάποιο περίπλοκο point, άπλα θέλω να σου δείξω το ότι όταν κάτι ακολουθείται από μεγάλη μερίδα του κόσμου, τότε δεν θεωρείται αυταπόδεικτα "λογικό" ή "φυσιολογικό".

Η ομοφυλοφιλία σε άλλες περιπτώσεις είναι θέμα κοινωνικής επιλογής (και άρα μπαίνουμε στο πεδίο του "λογικού"; ) και σε άλλες περιπτώσεις θέμα φυσικής επιλογής (και άρα μπαίνουμε στο πεδίο του "φυσιολογικού"; ). Κι εγώ, αν ποτέ κάνω παιδιά, δεν θα μου αρέσει ο γιος μου να γίνει gay, αλλά αφενός θα πρέπει να το δεχτώ σαν άτομο που δηλώνει φιλοπροοδευτικό, αφετέρου το θέμα είναι τραγικά πιο σύνθετο από μία θέση του στυλ "ε, αφού το πιστεύουν οι πολλοί τότε θα είναι σωστό/αρμόζον/θεμιτό".

Επίσης, μια φλασιά που έφαγα μόλις: Πώς ξέρουμε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ένας μηχανισμός της φύσης έτσι ώστε να μειωθούν οι γεννήσεις και συνεπώς να μειωθεί ο υπερπληθυσμός που βλάπτει την ίδια την φύση; Για αυτό σας λέω, όταν μπαίνετε στο πεδίο του "φυσιολογικού" και του "σωστού" τα όρια είναι δυσδιάκριτα.

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να κάνω κάποιο περίπλοκο point, άπλα θέλω να σου δείξω το ότι όταν κάτι ακολουθείται από μεγάλη μερίδα του κόσμου, τότε δεν θεωρείται αυταπόδεικτα "λογικό" ή "φυσιολογικό".

Η ομοφυλοφιλία σε άλλες περιπτώσεις είναι θέμα κοινωνικής επιλογής (και άρα μπαίνουμε στο πεδίο του "λογικού"; ) και σε άλλες περιπτώσεις θέμα φυσικής επιλογής (και άρα μπαίνουμε στο πεδίο του "φυσιολογικού"; ). Κι εγώ, αν ποτέ κάνω παιδιά, δεν θα μου αρέσει ο γιος μου να γίνει gay, αλλά αφενός θα πρέπει να το δεχτώ σαν άτομο που δηλώνει φιλοπροοδευτικό, αφετέρου το θέμα είναι τραγικά πιο σύνθετο από μία θέση του στυλ "ε, αφού το πιστεύουν οι πολλοί τότε θα είναι σωστό/αρμόζον/θεμιτό".

Μα δεν υποστήριξε ότι ο λόγος της πλειοψηφίας είναι και ο σωστός. Γι' αυτό και έγραψα "καλώς ή κακώς". Απλά ο λόγος της πλειοψηφίας θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν και να μην αγνοείται/υποτιμάται καθώς επικρατεί συνήθως.

Θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι η πλειοψηφία αποτελείται απο ηλίθια άτομα και αυτό συνεπάγεται με ηλίθιες αντιλήψεις. Δεν εξηγείται άλλωστε διαφορετικά το πώς μας έχει πάρει ο διάολος έτσι..

Δημοσ.
αλλιώς η εκκλησίες δεν θα έσφυζαν από κόσμο.

εκτος απο πασχα και καμια μεγαλη γιορτη,δεν παταει ψυχη.ευτυχως εχουν κανα βαφτισι η γαμο και βγαζουν κανενα εξοδο.

Δημοσ.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία βασικά, τα ζώα δεν έχουν λογική/συνείδηση

Στην φύση σκοτώνονται για να φάνε το ένα το άλλο, εδώ σκοτώνουμε για πετρέλαια. και μικροποσά.

και λογική έχουν και συνείδηση και σε πολλές περιπτώσεις πράττουν πιο έξυπνα από εμάς

Χωρίς να θέλω να φανώ αλαζονικός, δεν χρειάζονται επιστήμονες για να αποδειχθεί ότι η ομοφυλοφιλία πάει ενάντια στη φύση ενός όντος. Μιλώντας συγκεκριμένα για το είδος του ανθρώπου, μπορεί σήμερα να έχουμε την ευχέρεια -να μας παίρνει με άλλα λόγια- να έχουμε (σαν είδος πάντα) ομοφυλόφιλους λόγω του ότι είμαστε πάρα πολλοί και το είδος μας διαιωνίζεται. Αν όμως είχε μείνει ένας άντρας και μια γυναίκα στον κόσμο και ο άντρας (ή η γυναίκα) δεν ήθελε να αναπαραχθεί, θα σήμαινε το τέλος του είδους μας. Εφόσον ο σκοπός ενός είδους είναι η εξάπλωσή του και όχι η αυτοκαταστροφή, οποιαδήποτε αδυναμία αναπαραγωγής θα σήμαινε την αποτυχία του είδους.

Μα υπάρχει στην φύση ενός όν αποδεδειγμένα ότι είναι ομοφυλόφιλο δεν μπορεις να πεις το αντίθετο.

Δημοσ.
και λογική έχουν και συνείδηση και σε πολλές περιπτώσεις πράττουν πιο έξυπνα από εμάς

Λογικη εχουν.συνειδηση ομως οχι.δηλαδη οταν το λιονταρι φαει την αντιλοπη θα νοιωσει τυψεις μετα.

Δημοσ.

Πράττουν όπως πράττουν (ενστικτωδώς δηλαδή) γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς - δεν έχουν την νοητική δυνατότητα. Η ικανότητα της γνώσης, η μνήμη και η μίμηση είναι αρετές που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο (στον βαθμό που τα έχει). Είναι όμως ένα ισχυρό όπλο το οποίο δεν είναι σε θέση ο άνθρωπος να χειριστεί. Η εξελιγμένη νοημοσύνη του ανθρώπου (σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη) είναι σαν ένα θανατηφόρο όπλο στα χέρια ενός μικρού παιδιού.

Μα υπάρχει στην φύση ενός όν αποδεδειγμένα ότι είναι ομοφυλόφιλο δεν μπορεις να πεις το αντίθετο.

So? The point is αν η ιδιότητά του αυτή το σταματάει από το να αναπαραχθεί, θα αποτύχει σαν είδος.

Δημοσ.

Η κοινωνία δεν έχει πιστεύω ούτε άποψη. Η μαζοποίηση των διαφορετικών απόψεων μέσω του όρου κοινωνία εξυπηρετεί την έλλειψη επιχειρημάτων γενικά και σε αυτήν την περίπτωση ορισμού της λέξης "ανωμαλία".

Ανωμαλία είναι ο εθνικισμός, ανωμαλία είναι ο ρατσισμός, ανωμαλία ήταν ο μη γραμμικός όρος σε μία διαφορική εξίσωση, ανωμαλία είναι ο πόλεμος, ανωμαλία είναι η βία γενικότερα. Και η κοινωνία όλες αυτές τις ανωμαλίες τις υποστηρίζει με σθένος (εκτός από τις διαφορικές που πια είναι ένας θαυμάσιος ξεχωριστός κόσμος). Η κοινωνία υποστήριζε πως η πορνία είναι πληγή και τώρα είναι επάγγελμα. Η κοινωνία αναπτύχθηκε για κάποιες χιλιάδες χρόνια πάνω στη δουλοκρατία. Πόσο σαθρό είναι το επιχείρημα της κοινωνίας;;;

Η κοινωνία δεν είναι επιχείρημα, είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου, δεν είναι ο μπαμπούλας που επιβάλει απόψεις και καθορίζει συμπεριφορές. Είναι το μέσο βελτίωσης του ατόμου.

Βγείτε και παραδεχτείτε, είμαστε κολλημένοι στο θρησκευτικό στερεότυπο του ετερόφυλου ζευγαριού. Μη μιλάτε όμως για το τι είναι φυσικό ή αφύσικο, παίρνοντας ως ομαλότητα αυτά που σας έχουν επιβληθεί χωρίς ή με εισαγωγικά.

Η ηδονή σημαίνει χαρά και τη χαρά τη μοιραζόμαστε με όποιους μπορούμε και θέλουμε να μοιραστούμε να συναισθήματα μας.

Παλιοανώμαλα καταπιεσμένα κωλαράκια.

Δημοσ.
Λογικη εχουν.συνειδηση ομως οχι.δηλαδη οταν το λιονταρι φαει την αντιλοπη θα νοιωσει τυψεις μετα.

εύστοχο αλλά δεν εννοοώ αυτό

Λόγου χάρη κάποια ζώα "προστατεύουν" τα νεογνά τους από ερχόμενο κίνδυνο.Πιστεύω το κάνουν συνειδητά.

Δημοσ.
εύστοχο αλλά δεν εννοοώ αυτό

Λόγου χάρη κάποια ζώα "προστατεύουν" τα νεογνά τους από ερχόμενο κίνδυνο.Πιστεύω το κάνουν συνειδητά.

οχι συνειδητα.το ζωικο τους ενστικτο τους λεει να τα προστατευσουν.:-)

Δημοσ.
οχι συνειδητα.το ζωικο τους ενστικτο τους λεει να τα προστατευσουν.:-)

Μα αν υπάρχει το ένστικτο γιατί να μην υπάρχει η συνείδηση ; πιστεύω θα ήταν και τα δύο εφικτά !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...