status Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μα αν υπάρχει το ένστικτο γιατί να μην υπάρχει η συνείδηση ; πιστεύω θα ήταν και τα δύο εφικτά ! Όταν πάω π.χ. να σου ρίξω μια σφαλιάρα θα αντιδράσεις από ένστικτο, αν σκοτώσεις κάποιον θα σε φάνε οι τύψεις (συνείδηση) .
panagos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Βγείτε και παραδεχτείτε, είμαστε κολλημένοι στο θρησκευτικό στερεότυπο του ετερόφυλου ζευγαριού. Μη μιλάτε όμως για το τι είναι φυσικό ή αφύσικο, παίρνοντας ως ομαλότητα αυτά που σας έχουν επιβληθεί χωρίς ή με εισαγωγικά. Η ηδονή σημαίνει χαρά και τη χαρά τη μοιραζόμαστε με όποιους μπορούμε και θέλουμε να μοιραστούμε να συναισθήματα μας. Παλιοανώμαλα καταπιεσμένα κωλαράκια. Προσωπικά δεν ανήκω ούτε ασπάζομαι καμία θρησκεία. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά βλέπεις το θέμα ρομαντικά ενώ εγώ τουλάχιστον το βλέπω "Δαρβινικά" ως τώρα.
Sylvia88 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Όταν πάω π.χ. να σου ρίξω μια σφαλιάρα θα αντιδράσεις από ένστικτο, αν σκοτώσεις κάποιον θα σε φάνε οι τύψεις (συνείδηση) . δεν ξέρω για μένα πάνε μαζί αυτά.
RottenLungs Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Εννοείται πως και τα ζώα έχουν συνείδηση. Και αυτά μεγαλώνουν σε μία κοινωνία (άλλοτε κοινωνία ζώων - αγέλη, άλλοτε στην κοινωνία των ανθρώπων κτλ) που αναλόγως διαμορφώνει την προσωπικότητά τους. Δεν τα κάνουν όλα απο ένστικτο. Και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που βλέπουμε ζώα να έχουν ξεπεράσει τα έντστικτά τους και να ακολουθούν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αναφέρεται τις "τύψεις" σαν επιχείρημα. Και στα ζώα έχουνε παρατηρηθεί συμπεριφορές που να υποδηλώνουν την ύπαρξη τύψεων. Η συνείδηση σχετίχεται με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται ο οργανισμός. Αν έχεις μεγαλώσει έναν σκύλο και του έχεις μάθει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, τότε εσύ αποτελείς τα ερεθίσματα που θα του διαμορφώσουν ρην συνείδηση. Αν εσύ του έχεις πεί οτι είναι κακό να τρώει απο τον δρόμο αλλα κάποια στιγμή ο σκύλος δεν μπορεί να συγκρατήσει την λιγούρα του και φάει και μετά σε δεί στεναχωρημένο, στεναχωριέται γιατι καταλαβαίνει οτι έκανε κάτι κακό και μπορεί να νιώθει και τύψεις.
jesE Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Η κοινωνία δεν έχει πιστεύω ούτε άποψη. Ανωμαλία είναι ο εθνικισμός, ανωμαλία είναι ο ρατσισμός, ανωμαλία ήταν ο μη γραμμικός όρος σε μία διαφορική εξίσωση, ανωμαλία είναι ο πόλεμος, ανωμαλία είναι η βία γενικότερα. Και η κοινωνία όλες αυτές τις ανωμαλίες τις υποστηρίζει με σθένος (εκτός από τις διαφορικές που πια είναι ένας θαυμάσιος ξεχωριστός κόσμος). Η κοινωνία υποστήριζε πως η πορνία είναι πληγή και τώρα είναι επάγγελμα. Η κοινωνία αναπτύχθηκε για κάποιες χιλιάδες χρόνια πάνω στη δουλοκρατία. Πόσο σαθρό είναι το επιχείρημα της κοινωνίας;;; Η κοινωνία δεν είναι επιχείρημα, είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου, δεν είναι ο μπαμπούλας που επιβάλει απόψεις και καθορίζει συμπεριφορές. Είναι το μέσο βελτίωσης του ατόμου. Βγείτε και παραδεχτείτε, είμαστε κολλημένοι στο θρησκευτικό στερεότυπο του ετερόφυλου ζευγαριού. Μη μιλάτε όμως για το τι είναι φυσικό ή αφύσικο, παίρνοντας ως ομαλότητα αυτά που σας έχουν επιβληθεί χωρίς ή με εισαγωγικά. Η ηδονή σημαίνει χαρά και τη χαρά τη μοιραζόμαστε με όποιους μπορούμε και θέλουμε να μοιραστούμε να συναισθήματα μας. Παλιοανώμαλα καταπιεσμένα κωλαράκια. κλάπ κλάπ κλάπ κλάπ.. (standing ovation)
SCORPIO777 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μα αν υπάρχει το ένστικτο γιατί να μην υπάρχει η συνείδηση ; πιστεύω θα ήταν και τα δύο εφικτά ! Η συνειδηση ειναι ανθρωπινο χαρακτηρηστικο που μας βοηθαει οταν εχουμε κανει κατι κακο να το διορθωσουμε για να νοιωσουμε καλυτερα.τα ζωα δεν την εχουν γιαυτο δεν εχουν και καμια τυψη οσα αλλα ζωα και αν σκοτωσουν.σε εναν ανθρωπο μπορουν να συνυπαρξουν και τα δυο σε ενα ζωο οχι.
status Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Εννοείται πως και τα ζώα έχουν συνείδηση. Και αυτά μεγαλώνουν σε μία κοινωνία (άλλοτε κοινωνία ζώων - αγέλη, άλλοτε στην κοινωνία των ανθρώπων κτλ) που αναλόγως διαμορφώνει την προσωπικότητά τους. Δεν τα κάνουν όλα απο ένστικτο. Και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που βλέπουμε ζώα να έχουν ξεπεράσει τα έντστικτά τους και να ακολουθούν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Γίνε λίγο πιο αναλυτικός γιατί διαβάζοντας το παραπάνω φαντάστηκα ένα λιοντάρι στο σούπερ μάρκετ.. (χιουμοράκι έτσι..) Και έτσι όπως το λες είναι κατά συρροήν δολοφόνοι ΟΛΑ τα ζώα αλλά δε μπορούν να ελέγξουν την παρόρμηση (σωστά το λέω; ) να σκοτώσουν/τραφούν κλπ.
RottenLungs Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Γίνε λίγο πιο αναλυτικός γιατί διαβάζοντας το παραπάνω φαντάστηκα ένα λιοντάρι στο σούπερ μάρκετ.. (χιουμοράκι έτσι..) Και έτσι όπως το λες είναι κατά συρροήν δολοφόνοι ΟΛΑ τα ζώα αλλά δε μπορούν να ελέγξουν την παρόρμηση (σωστά το λέω; ) να σκοτώσουν/τραφούν κλπ. Μάλλον δεν κατάλαβες ακριβώς τι έγραψα... Γιατι στην δικιά σου συνείδηση είναι λάθος να σκοτώσεις για να τραφείς; Το αν σκοτώνει ο χασάπης την κατσίκα πρίν την αγοράσεις εσύ απο το Σούπερ Μάρκετ για να την φάς, δεν νομίζω πως έχει και μεγάλη διαφορά. Επίσης αν ησουν περιορισμένος σε έναν χώρο χωρίς πηγές φαγητού (ζώα, καρποί, χόρτα κτλ) μαζί με άλλους ανθρώπους, τι θα έκανες;; Θα τους σκότωνες για να τραφείς; Εμένα η λογική μου μου λέει πως αυτό θα ήταν το σωστό. Αυτόν που έχει το περισσότερο κρέας. Γιατι σου φέρνω αυτά τα παραδείγματα; Γιατι πέρνεις κάποια παραδείγματα απο την ζωή των άγριων ζώων που ζούν σε συγκεκριμένες συνθήκες και την παρομοιάζεις με την ζωή των ανθρώπων που ζούν σε άλλες συνθήκες. Τα σκυλιά στους δρόμους τα έχεις δεί να σκοτώνουν για να φάνε, όχι γιατι δεν έχουνε μάθει έτσι. Τα αγριόσκυλα όμως σκοτώνουν για να φάνε και κυνηγάνε όλη η αγέλη μαζί.
klainmaingr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Το παράδειγμα με τα ζώα και τη συνείδηση είναι τουλάχιστον σαθρό. Εμείς όχι απλα τα σκοτώνουμε για να τα σουβλίσουμε later on αλλά τα εκτρέφουμε κιόλας γι αυτό το λόγο και μόνο. Λίγο πιο σαδιστικό, δεν νομίζεις; Και μάλιστα τα σκοτώνουμε και οργανωμένα για χόμπυ. Μάλλον τα ζώα έχουν λίγη συνείδηση παραπάνω. Τι φάγαμε το μεσημεράκι;
SCORPIO777 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Εννοείται πως και τα ζώα έχουν συνείδηση. Και αυτά μεγαλώνουν σε μία κοινωνία (άλλοτε κοινωνία ζώων - αγέλη, άλλοτε στην κοινωνία των ανθρώπων κτλ) που αναλόγως διαμορφώνει την προσωπικότητά τους. Δεν τα κάνουν όλα απο ένστικτο. Και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που βλέπουμε ζώα να έχουν ξεπεράσει τα έντστικτά τους και να ακολουθούν μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αναφέρεται τις "τύψεις" σαν επιχείρημα. Και στα ζώα έχουνε παρατηρηθεί συμπεριφορές που να υποδηλώνουν την ύπαρξη τύψεων. Η συνείδηση σχετίχεται με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται ο οργανισμός. Αν έχεις μεγαλώσει έναν σκύλο και του έχεις μάθει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, τότε εσύ αποτελείς τα ερεθίσματα που θα του διαμορφώσουν ρην συνείδηση. Αν εσύ του έχεις πεί οτι είναι κακό να τρώει απο τον δρόμο αλλα κάποια στιγμή ο σκύλος δεν μπορεί να συγκρατήσει την λιγούρα του και φάει και μετά σε δεί στεναχωρημένο, στεναχωριέται γιατι καταλαβαίνει οτι έκανε κάτι κακό και μπορεί να νιώθει και τύψεις. Ακομα και ο σκυλος που ειναι οντως απο τα πιο εξυπνα σε υπακουει γιατι του δινεις τροφη.αν εχεις δει εκπαιδευση σκυλων οταν κανει κατι σωστα ο σκυλος ο εκπαιδευτης τον επιβραβευει με εναν μεζε.για δεσε εναν σκυλο για μια εβδομαδα νηστικο και μετα πηγαινε να τον λυσεις.αν ειναι καμια ρατσα περιεργη ενδεχομενως να επιτεθει και σε σενα χωρις καμια τυψη γιατι αυτο του λεει το ενστικτο της επιβιωσης.
status Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 (1)Επίσης αν ησουν περιορισμένος σε έναν χώρο χωρίς πηγές φαγητού (ζώα, καρποί, χόρτα κτλ) μαζί με άλλους ανθρώπους, τι θα έκανες;; Θα τους σκότωνες για να τραφείς; Εμένα η λογική μου μου λέει πως αυτό θα ήταν το σωστό. Αυτόν που έχει το περισσότερο κρέας. Γιατι σου φέρνω αυτά τα παραδείγματα; Γιατι πέρνεις κάποια παραδείγματα απο την ζωή των άγριων ζώων που ζούν σε συγκεκριμένες συνθήκες και την παρομοιάζεις με την ζωή των ανθρώπων που ζούν σε άλλες συνθήκες. (2)Τα σκυλιά στους δρόμους τα έχεις δεί να σκοτώνουν για να φάνε, όχι γιατι δεν έχουνε μάθει έτσι. Τα αγριόσκυλα όμως σκοτώνουν για να φάνε και κυνηγάνε όλη η αγέλη μαζί. (1) Έχει συμβεί στο παρελθόν σε γνωστό αεροπορικό δυστύχημα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ότι οι επιζώντες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να φάνε τους νεκρούς ΑΛΛΑ οι επιζώντες γνωρίζουμε το ψυχολογικό σοκ ΜΕΤΑ από την πράξη τους; (2) Τα αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια και από περίοικους, δεν έχουν λόγο να κυνηγήσουν.
benign Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Σχετικα με τις ερωτησεις του topic starter. Νομιζω οτι απο την στιγμη που οποιαδηποτε σεξουαλικη πραξη εμπεριεχει την παραμετρο της κοινης συγκαταθεσης δεν εχει δικαιωμα κανενας αλλος να κρινει η να κατακρινει καποιους ανθρωπους για την επιλογη τους,οποια και αν ειναι αυτη. Εκει που προσωπικα τραβω την διαχωριστικη γραμμη ειναι η κτηνοβασια,λογω ελλειψης αισθητικης.Οταν υπαρχουν καυτα ανθρωπινα μωρα (για μενα θηλυκα)ποσο διεστραμμενος πρεπει να εισαι για να πας με μια τριχωτη κατσικα που βρωμα κλανιλα? Καλυτερα να εκανες ψυχικο και να πηγαινες με την πεθερα σου η με καμμια ασχημη ,χοντρη Ελληνιδα πολιτικο μηπως και δει και ο τοπος καλο,οποτε θα εισουν και αλτρουιστης.
RottenLungs Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Ακομα και ο σκυλος που ειναι οντως απο τα πιο εξυπνα σε υπακουει γιατι του δινεις τροφη.αν εχεις δει εκπαιδευση σκυλων οταν κανει κατι σωστα ο σκυλος ο εκπαιδευτης τον επιβραβευει με εναν μεζε.για δεσε εναν σκυλο για μια εβδομαδα νηστικο και μετα πηγαινε να τον λυσεις.αν ειναι καμια ρατσα περιεργη ενδεχομενως να επιτεθει και σε σενα χωρις καμια τυψη γιατι αυτο του λεει το ενστικτο της επιβιωσης. Και εμένα αμα ο πατέρας μου έτσι στο ξαφνικό με έδενε για μία βδομάδα και με άφηνε χωρίς τροφή και ερχότανε να με ξεδέσει, θα τον σάπιζα στο ξύλο με ότι δύναμη θα μου είχε μείνει.
SCORPIO777 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Και εμένα αμα ο πατέρας μου έτσι στο ξαφνικό με έδενε για μία βδομάδα και με άφηνε χωρίς τροφή και ερχότανε να με ξεδέσει, θα τον σάπιζα στο ξύλο με ότι δύναμη θα μου είχε μείνει. Εσυ ομως ενδεχεται να το μετανοιωνες ,ο σκυλος ποτε.
Teaser Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Τα ζωάκια πρέπει να νιώθουν τύψεις που μας βάλανε σε τόσο κόπο να τα μεγαλώσουμε.- ---------- Προσθήκη στις 14:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:14 ---------- Εκει που προσωπικα τραβω την διαχωριστικη γραμμη ειναι η κτηνοβασια,λογω ελλειψης αισθητικης.Οταν υπαρχουν καυτα ανθρωπινα μωρα (για μενα θηλυκα)ποσο διεστραμμενος πρεπει να εισαι για να πας με μια τριχωτη κατσικα που βρωμα κλανιλα? Χαχαχα ρε φιλε γιατί όμως με κατακρίνεις που μου αρέσει η κλανίλα; Είμαι και κοπρολάτρης επιπλέον, δεν είναι φυσιολογικό; Το έκανε η φύση για να μειώσει τον υπερπληθισμό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.