plpapadopoulos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Έχουμε και λέμε σε Quadro FX: FX3800M > FX3700M >> FX2800M > FX2700M. Προφανώς το πρώτο revision στα 8740w έχει παλία τιμή ή δε ξερω τι, οπότε και το αγνοείς τελείως. Πας για το revision με i7 620Μ, αλλά και πάλι να ξέρεις ότι είναι ΔΙΠΥΡΗΝΟΣ!!!! Αν θές 4πύρηνο, πας για i7 720QM και άνω, καθότι οι σειρές i7 6xx είναι Dualcore, οπότε μή την πατήσεις. Θερμοκρασίες ίδιες στα i5 5xxM και i7 6xxM, καθότι είναι διπύρηνα κι έχουν ίδιο TDP (35W αν δεν απατώμαι)... Για δίσκο θα συμφωνήσω, αν δεν έχει κάτι καλό από μαμά, κατσαβιδάκι και βάζεις ένα Seagate 7200.4 500GB με G-shock protection και είσαι άρχοντας όσον αφορά ταχύτητα και αποθηκευτικό χώρο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σε βγάλουν εκτός εγγύησης για αλλαγή δίσκου ή μνήμης, είναι user replaceable parts αυτά σε τέτοια μηχανήματα (και στο 99% ακομη και των φτηνών notebooks).
ektor7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 2. Το μηχάνημα δε μου έβγαλε βλάβη ποτέ, απλά η ερώτηση ήταν καθαρά ρητορική στην Toshiba, διότι ζήτησα να μου πούν τη μέγιστη CPU που δεχόταν το μηχάνημά μου (κι έτσι ξεκίνησε και η φασαρία... "Δώστε μας serial number", "από που το φέρατε αυτό", "γνωρίζετε ότι δεν έχετε εγγύηση καθολου στην Ελλάδα επειδή το φέρατε απ'εξω?" κλπ κλπ κλπ κλπκλπ. Σε email που έστειλα στην toshiba του εξωτερικού, μου είπαν ότι θα με καλύψουν οι ίδιοι με δικά τους εξοδα αν συμβεί κάτι. Με τα πολλά, επειδή πήγα σε κάτι καλύτερο το πούλησα μετά από λίγο καιρό. Όσο το είχα στην κατοχή μου δεν είδα πρόβλημα κανένα σαν hardware. Και η ουσιά είναι ότι το να μην τηρηθεί μια International εγγύηση είναι φάουλ και παράνομο. Εκτός κι αν διαφωνείς σε αυτό. Δε ξερω τι συνεβει με σενα,αλλα εμενα με πηραν τηλεφωνο,μετα απο email που τους εστειλα στο Ideal-Ελλαδα, και μου επιβεβεωσαν οτι η διεθνης εγγυηση που εχω ισχυει και για ελλαδα! Ηδη εχω κανει χρηση αυτης της εγγυησης στο Ideal-Κυπρου! Και ναι, τέτοια μηχανάκια τα φέρνεις μόνο απ'έξω. Και Dell, Lenovo και HP, τηρούνε ρητά το θέμα International Warranty που καλύπτει τα notebooks. Είναι νόμος, κάθε νόμος παρέχει ίσα δικαιώματα και οφείλει να τηρείται σωστά και ρητά. Και σε αυτό ο όμιλος "μπιντέ" είναι φάουλ. Τα HP δεν εχουν international warranty,τουλαχιστων τα αμερικανικα μοντελα(εχουμε 4 απο αμερικη κ κανενα δεν καλυπτεται στην Ευρωπη)! Υ.Γ.Το εχεις εγραψει στην σελιδα της toshiba?Γιατι αν δεν ειχες γραψει,λογικα δεν μπορουσαν να το βρου.Οποταν λογικον ηταν να σου πουν οτι δεν ειναι στην εγγυηση!
noasgr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Παίδες επαναφέρω το θέμα.. Μετά από την αντίστοιχη έρευνα διαπίστωσα ότι η Quadro FX όντως ανεβάζουν τον πήχη στις επιδόσεις (καθώς και αυτόν της τιμής). Από αυτές που θα μπορούσαν να (υπερ)καλύψουν τις ανάγκες είναι η FX 2800M την οποία φοράει ο 8740w της HP. Σε επικοινωνία που ήρθα με την HP μου είπαν ότι σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για την 3800m τότε θα πρέπει να την πάρει ξεχωριστά και θα του μείνει η άλλη κάρτα στο ράφι (!).. Ο 8740w λοιπόν, που μου προτείνατε εξ' αρχής και εσείς δείχνει αρκετά αξιόλογο μηχάνημα.. Πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά του; Να το θέσω αλλιώς.. Πιστεύετε ότι αξίζει η διαφορά στη τιμή για την κάρτα γραφικών; Τόση διαφορά πια αυτή η Quadro???
damastes Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 οταν είχα την ιδια ακριβώς απορία για τον υπολογιστή στην δουλειά μου, αυτό ήταν το ποστ που με βοήθησε το περισσοτερο να αποφασίσω. (δεν πείρα quadro τελικα για τις δικές μου απαιτήσεις)
xfade Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Αν θες να κάνεις Video Rendering, CAD/CAM & 3D Animation, τότε ΝΑΙ, πας για Quadro αναγκαστικά (ή ATI Fire). Αν όχι, τότε παίζεις και με πιο απλές κάρτες. Αυτό που σου είπε η HP είναι σωστό (προϋποθέτει αναβάθμιση του μηχανήματος από την ίδια την HP και όχι από άλλον, διαφορετικά ξεχνάς εγγυήσεις). Επίσης για να έχεις υπόψιν σου ένα κόστος, υπολόγιζε κάπου κοντά στο 1000άρικο (ίσως λεώ και λίγα) για το κόστος αναβάθμισης απο FX2800M σε FX3800M. Τέλος, δε ξέρω αν η HP το προσφέρει όπως η Lenovo και η DELL, αλλά μπορείς να παραγγείλεις customized το μηχάνημα που θές από μαμά, ώστε και φτηνότερο να σου βγεί στο σύνολο (σε σχέση με αναβαθμίσεις μελλοντικες), αλλά και να μη σου μείνουνε και parts στο χέρι ή να θές κάθε φορά να κουβαλάς ένα πάκο έγγραφα για να αποδείξεις ότι οι αναβαθμίσεις έγιναν από την HP και άρα είσαι μέσα στην εγγύηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.