ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Μέσα στον Σεπτέμβρη θα στήσω το νέο pc, οπότε έκανα σήμερα την πρώτη προσπάθεια επιλογής του hardware. Κάθε γνώμη, βοήθεια ή διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη Το ποσό που είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω είναι από 1500 έως 1800 ευρώ, εάν αυτό το 300αρι κάνει τη διαφορά.. Χρήση του pc gaming και multimedia. Ξεκινώντας με cpu θα θελα να γίνει σεβαστή η αδυναμία στην AMD, εκτός και αν στα ίδια χρήματα υπάρχει κάποια πολύ καλύτερη πρόταση απ την Intel. Ο υπολογιστής προορίζεται για gaming κυρίως όπως ήδη είπα, οπότε δεν καίγομαι για 6πύρηνο και κατέληξα σε αυτόν εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559976 Όσον αφορά τη mobo νομίζω ότι αυτή εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522842 είναι μια χαρά.. Προχορώντας με τις μνήμες να πω κατ αρχήν ότι είναι ίσως το τμήμα που χρειάζομαι την περισσότερη βοήθεια.. Περιμένω ν ακούσω τις δικές σας προτάσεις και δεν κάνω ακόμη κάποια επιλογή εγώ, θα ήθελα απλά να μου πείτε αν η διαφορά των 8 απ τα 4GB αξίζει τα αρκετά παραπάνω χρήματα. Σκληρό επειδή δεν έχω σκοπό να ξανααγοράσω σύντομαι αποφάσισα να δώσω λίγα παραπάνω και να πάρω αυτόν εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303640. Με την κάρτα γραφικών επίσης δυσκολεύομαι. Θα ήθελα λοιπόν προτάσεις οι οποίες δεν θα μας κάνουν να υπερβούμε το μπατζετ που ανέφερα, αλλά και θα είναι και κάτι πολύ καλό. Να υπενθυμίσω απλά ότι το pc προορίζεται για gaming κυρίως και να πω ότι προτιμώ Asus. Όσον αφορά τα optical drives δεν θέλω σίγουρα blu ray, αλλά ένα καλό DVD RW και διάλεξα αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.325636. Θεωρώ ότι η Plextor είναι κυρίαρχος στο χώρο.. Χωρίς να έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάρτα γραφικών επέλεξα αυτό εδώ το τροφοδοτικό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553115, ελπίζοντας να μη χρειαστεί να πάμε σε 1000αρι και επίσης να μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ.. Κλείνοντας και επειδή λέω να κάνω την αγορά απ το e-shop και καθώς δε βλέπω να έχουν Lian Li cases, επέλεξα αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806656. Κλείνοντας να ρωτήσω αν θεωρείτε απαραίτητη την αγορά ups.. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους διαθέσουν χρόνο για να με βοηθήσουν
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 λοιπόν τώρα για επεξεργαστή εγώ θα πήγαινα στον 1055Τ σε αυτά τα λεφτά θα κάνεις o/c αν όχι δεν αξίζει να δώσεις 220Ε gia mobo που είναι για o/c για την ram 4gb είναι καλά γιατί δεν πρόκιτε να χρησιμοποίησης και τα 8gb σχεδόν ποτέ για τον δίσκο καλυτέρα πάρε εναν ssd με 300Ε το τροφοδοτικό είναι υπέρ αρκετό και με 650W είσαι ικανοποιημένος δεν σου συνιστώ να πάρεις το σύστημα σου από το eshop καθώς πολύ εχούνε προβλήματα
ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 λοιπόν τώρα για επεξεργαστή εγώ θα πήγαινα στον 1055Τ σε αυτά τα λεφτάθα κάνεις o/c αν όχι δεν αξίζει να δώσεις 220Ε gia mobo που είναι για o/c για την ram 4gb είναι καλά γιατί δεν πρόκιτε να χρησιμοποίησης και τα 8gb σχεδόν ποτέ για τον δίσκο καλυτέρα πάρε εναν ssd με 300Ε το τροφοδοτικό είναι υπέρ αρκετό και με 650W είσαι ικανοποιημένος δεν σου συνιστώ να πάρεις το σύστημα σου από το eshop καθώς πολύ εχούνε προβλήματα Αν πάω για εξαπύρηνο δεν θα ναι καλύτερα να πάρω τον 1090Τ φίλε Ραφαήλ? (που βλέπω τον έχεις και συ ) H mobo αυτή είναι καλή πιστεύεις? Ρωτάω γιατί για κάποιο απ τα 2 αυτά μπορούμε ν ανεβούμε λίγο οικονομικά εφ όσον θα μείνουμε στα 4GB RAM. Επίσης θες να μου προτείνεις κάποιες μνήμες? Όσον αφορά το τροφοδοτικό είπα για 850W για να μην αλλάζω σε περίπτωση κάποιας αναβάθμισης στο μέλλον..
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 για μνήμες σου πρωτινό αυτες αν θελεις να κάνεις o/c τότε πας σε άλλες
ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δε θέλω να κάνω overclock, άρα θεωρείς ότι θα πρεπε να πάω και και σε φθηνότερη mobo? Για κάρτα γραφικών τι προτείνεις?
Nik.K Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 1800Ε και AMD φιλε μου δεν παει. Απο εκει και περα θελεις την καλυτερη συνθεση που μπορουν να σου πουν τα παιδια η αυτη που θα σου αρεσει περισσοτερο στο αυτι ?
vasilisga Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 1800Ε και AMD φιλε μου δεν παει. Απο εκει και περα θελεις την καλυτερη συνθεση που μπορουν να σου πουν τα παιδια η αυτη που θα σου αρεσει περισσοτερο στο αυτι ? παει μια χαρα... με τον 1090 θα ειναι υπερκομπλε και σιγουρα θα του περισσεψουν χρηματα...
ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Γιατί δεν πάει φίλε Νικ? Απλά σκέφτηκα έχοντας πάντα στο μυαλό μου ότι θέλω το pc για gaming πως με τον πολύ καλό 4πύρηνο αν όχι τον καλύτερο της AMD που πρότεινα αρχικά αντί για κάποιον 6πύρηνο θα μπορούσα να σώσω κάποια χρήματα για να τα διαθέσω για την κάρτα γραφικών.. Ευχαρίστως ν ακούσω και την δική σου πρόταση Βοηθήστε με επίσης λίγο με την κάρτα γραφικών..
Nik.K Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Οχι φιλε μου δεν παει....Με αυτα τα χρηματα παιρνει ΑΥΤΟ (Οχι αναγκαια απο το Πλαισιο αφου ειναι τσιμπημενο) και βαζει και αλλα 200ε για οθονη-ποντικι κτλ κτλ κτλ.
vasilisga Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 συμφωνω οτι στο ΤΩΡΑ οι i7 ειναι σχεδον κυριαρχοι σε επιδοσεις εναντι των phenom... συντομα ομως που θα αρχισουν να χρησιμοποιουνται ολοενα και πεισσοτεροι πυρηνες, ο 1090 θα ρεφαρει...
ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Οχι φιλε μου δεν παει....Με αυτα τα χρηματα παιρνει ΑΥΤΟ (Οχι αναγκαια απο το Πλαισιο αφου ειναι τσιμπημενο) και βαζει και αλλα 200ε για οθονη-ποντικι κτλ κτλ κτλ. Νικ βλέπω ότι συμφωνούμε σε κάποια πράγματα τουλάχιστον, άρα δεν τα πήγα εντελώς χάλια στο στήσιμο Ο AMD που είχα δει αρχικά είναι στα 3.4 Ghz. ενώ ο Ι7 που μου προτείνεις στα 2.8 και 130Ε ακριβότερος, ποτς γκένεν? Και δε ρωτάω ειρωνικά, προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα από σας Επίσης μεταξύ των καρτών γραφικών που προτείνατε Νικ και Ραφαήλ ποια να προτιμήσω και γιατί? Ξανατονίζω ότι θέλω το pc για gaming και δεν έχω ιδέα από overclocking..
Nik.K Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Καλα καλα δεν χρησιμοποιουνται οι 4 νομιζεις πως θα φτασουμε συντομα σε φαση που να χρησιμοποιουνται 6 ? Και περα απο αυτο οι διαφορες ειναι αρκετα μεγαλες που και με 6 αμφιβαλλω πως θα ρεφαρει οπως λες. Οπως και να εχει ενα συστημα το παιρνεις τωρα για τωρα και οταν δινεις τοσα χρηματα θελεις να παρεις το καλυτερο που μπορεις με αυτα τα χρηματα τωρα. Κανω λαθος ? Μην κοιτας τα MHz Choco, ειναι διαφορετικες υλοποιησεις/αρχιτεκτονικες. Αυτη την στιγμη αυτο τον CPU με αυτες τις μνημες η AMD δεν μπορει να τα κοντραρει με τιποτα, νομιζω πως αυτο αρκει. Απο εκει και περα η 460 θα σε καλυψει πολυ καλα, τωρα αν θελεις ναι πας στην 5870 η στην 470 αλλα πρεπει να κοψεις κατι αλλο οπως τον SSD που τον εβαλα για το λειτουργικο σου. Κατεμε δεν αξιζει να βγαλεις κατι για να βαλεις λιγο καλυτερη καρτα γραφικων.
ChocoBanana Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 συμφωνω οτι στο ΤΩΡΑ οι i7 ειναι σχεδον κυριαρχοι σε επιδοσεις εναντι των phenom... συντομα ομως που θα αρχισουν να χρησιμοποιουνται ολοενα και πεισσοτεροι πυρηνες, ο 1090 θα ρεφαρει... Αν καταλήξω τελικά σε 4πύρηνο vasili ο ι7 είναι ανώτερος απ τον Phenom που είχα προτείνει αρχικά και γιατί? Γιατί βλέπω όπως ρώτησα και πριν ότι ο ένας είναι στα 3.4Ghz, ενώ ο i7 σta 2.8 και 130Ε πάνω..
vasilisga Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Καλα καλα δεν χρησιμοποιουνται οι 4 νομιζεις πως θα φτασουμε συντομα σε φαση που να χρησιμοποιουνται 6 ? Και περα απο αυτο οι διαφορες ειναι αρκετα μεγαλες που και με 6 αμφιβαλλω πως θα ρεφαρει οπως λες. Οπως και να εχει ενα συστημα το παιρνεις τωρα για τωρα και οταν δινεις τοσα χρηματα θελεις να παρεις το καλυτερο που μπορεις με αυτα τα χρηματα τωρα. Κανω λαθος ? ειπαμε καλοι και χρυσοι οι i7 ο 1090 ομως υπερτερει εναντι του 930... αμα μου ελεγες κανενος 960 να πω ενταξει, αλλα και παλι υπαρχει μια διαφορα των +250ε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.