Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Βλεπεις οτι δεν διαβαζεις σωστα??? Σου ειπα για OVERCLOCKED !! Και αν εξερεσεις οτι ο Phenom ειναι 800mhz πιο ισχυρος απο τον Q6600 στα default οι διαφορες που εχουν ειναι μικρες σχετικα...
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ο Q6600 που θα παει? στα 3.6? ο 955 θα πλησιασει τα 4 και παλι πιστευω ο 955 ειναι καλυτερος εχεις καποιο bench που αποδυκνειει αυτο που λες?
Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα ειχα ρε γμτ στο PC μου, ειναι απο το δικο μου παλιο συστημα, ειχα τον Q6600 στα 3,8Ghz και εννοιοτε στα 3,9Ghz. Οι μετρησεις ηταν σχολιαστηκες μπορω να πω και με πολυ πειραγμα, ο 965 δε σου δινει πολλα περιθωρεια για πειραγμα στο ΟC γιατι ηδη τρεχει με πολλα volts (1.36) και ειναι τηγανιστηρι. Για να τον πας 4Ghz και stable ηθελα πανω απο 1,5Volt.. Tελος παντων τωρα εχω i7 920 στα 4,5Ghz και στο 3D mark scoraρω 28200 με την GTX 470. Σε αυτο μπορω να σου στειλω validation.
benign Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Για ποιο απολα δε νομιζετε και γιατι? Ολα αυτα εχουν benchaριστει απο εμενα και δε λεω οτι διαβασα σε forum κτλ κτλ. Οποιος θελει πιστευει οποιος θελει δεν, στο κατω κατω της γραφης οτι πληρωνεις παιρνεις Καλα αυτο δεν ισχυει.Δηλαδη τωρα που εριξε τις τιμες η intel στους i7 π.χ. ο 930 απο 340 ευρω πηγε 280 σημαινει οτι πριν κοροιδευε τον κοσμο και η πραγματικη αξια ειναι στα 280? Οι τιμες διαμορφωνονται και απο το μαρκετινγκ περα απο την αντικειμενικη αξια των επεξεργαστων. Στο θεμα που λες εχουν γινει απειρες συζητησεις αλλα εισαι νεος στο insomnia και δεν τις εχεις διαβασει η συμμετεχει.Το συμπερασμα ειναι πως οι i7 ειναι λιγο καλυτεροι αλλα οχι στην τοσο μεγαλυτερη παραπανω διαφορα που πουλιουνται. Ο περισσοτερος κοσμος,ο μεσος χρηστης θελει το PC του για gaming ,οπου περισσοτερο παιζει ρολο η vga και οχι το cpu και οπου τα τελευταια 2 χρονια εχει ξεσκισει η ATI που ανηκει στην AMD και για εφαρμογες οπως video encoding κ.τ.λ. Για αυτα ειναι αριστοι οι επεξεργαστες της AMD ,πολυ ψυχροτεροι των intel,πολυ πιο ευκολοι στο overclocking,και δεν χρειαζονται τις πανακριβες μνημες των 200 ευρω για να γινει σωστο οβερκλοκινκγ και οχι αρκουδιαρικο.Αρα και γενικοτερα η πλατφορμα της AMD ειναι πολυ πιο συμφερουσα. Τελος αλλος ενας λογος να μην αγορασει κανεις i7 ειναι οτι σε λιγο ερχονται οι καινουργιοι Sandy Bridge που οπως η ιδια η Intel λεει θα ειναι κατα πολυ ταχυτεροι των i7.Αρα ηδη εμεις που εχουμε i7 ειμαστε παλιοι και ξεπερασμενοι.
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα ειχα ρε γμτ στο PC μου, ειναι απο το δικο μου παλιο συστημα, ειχα τον Q6600 στα 3,8Ghz και εννοιοτε στα 3,9Ghz. Οι μετρησεις ηταν σχολιαστηκες μπορω να πω και με πολυ πειραγμα, ο 965 δε σου δινει πολλα περιθωρεια για πειραγμα στο ΟC γιατι ηδη τρεχει με πολλα volts (1.36) και ειναι τηγανιστηρι. Για να τον πας 4Ghz και stable ηθελα πανω απο 1,5Volt.. Tελος παντων τωρα εχω i7 920 στα 4,5Ghz και στο 3D mark scoraρω 28200 με την GTX 470. Σε αυτο μπορω να σου στειλω validation. 4.5 τον 920? τι ψυξη χρησιμοποιεις?
Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δλδ τι δε καταλαβενεις στο οτι πληρωνεις παιρνεις? Μη μου συγκρινεις 2 επεξεργαστες της ιδιας εταιριας και μαλιστα το ιδιο μοντελο σε διαφορετικες τιμες. Μιλαμε για τον 965 ο οποιος εχει 130 Ε και ο 930 που εχει 280, αρα στην ουσια ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις στην προκειμενη περιπτωση. Αυτο που παραδεχομαι στην AMD ειναι πως μπορεις με μια mobo του 2007 να βαλεις πανω της τον τελευταιο της CPU. Τωρα αμα εσυ νιωθεις ξεπερασμενος με τον 930 μαλλον δεν εχεις δει τις δυνατοτητες του σε benching ουτε στο OC. ---------- Προσθήκη στις 14:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:39 ---------- 4.5 τον 920?τι ψυξη χρησιμοποιεις? Υδροψυξη φιλε μου.
benign Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα ειχα ρε γμτ στο PC μου, ειναι απο το δικο μου παλιο συστημα, ειχα τον Q6600 στα 3,8Ghz και εννοιοτε στα 3,9Ghz. Οι μετρησεις ηταν σχολιαστηκες μπορω να πω και με πολυ πειραγμα, ο 965 δε σου δινει πολλα περιθωρεια για πειραγμα στο ΟC γιατι ηδη τρεχει με πολλα volts (1.36) και ειναι τηγανιστηρι. Για να τον πας 4Ghz και stable ηθελα πανω απο 1,5Volt.. Tελος παντων τωρα εχω i7 920 στα 4,5Ghz και στο 3D mark scoraρω 28200 με την GTX 470. Σε αυτο μπορω να σου στειλω validation. Φιλε πλακα μαυρη κανεις? Οι Intel ειναι κατα πολυ ζεστοτεροι απο τους amd.Εχω 2 συστηματα με τετραπυρηνους και εχω εγκαταστησει για φιλους αρκετα απο Δεκεμβρη.Δεν συζητειται καν οτι οι amd ειναι Βορειος Πολος σχετικα με τους intel που ειναι μαυρη και κοκκινη κολαση. Οσο για το σκορ που λες πρωτον ειναι και θεμα κομματιου,αλλος με παρομοιο cpu με σενα που ξερω εχει πολυ χειροτερες επιδοσεις και κατα δευτερον ενας λογικος χρηστης δεν σκαει 800 ευρω για πανακριβα cpu,ram, και μητρικη των 300 ευρω(που για μενα ειναι ο ορισμος που πλουσιου και αχρηστου λαλακα)για να αυνανιζεται,χαριεντιζεται και καυχιεται μετα οτι ειναι υπεροχος σε συνθετικα benchmarks και να αυτοεπιβεβαιωνεται.Ο σοβαρος χρηστης αγοραζει το PC για συγκεκριμενες λειτουργιες διασκεδασης και/η επαγγελματικες και δεν δινει δεκαρα παραπανω απο οτι χρειαζεται.
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Υδροψυξη φιλε μου. ok then αυτο που λεει ο benign απο οτι καταλαβα ειναι οτι ο 930 ναι μεν ειναι καλυτερος απο τον 965 ωστοσο δεν αξιζει αυτη η μεγαλη διαφορα που εχουν στη τιμη...
benign Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ok then αυτο που λεει ο benign απο οτι καταλαβα ειναι οτι ο 930 ναι μεν ειναι καλυτερος απο τον 965 ωστοσο δεν αξιζει αυτη η μεγαλη διαφορα που εχουν στη τιμη... Ε μα προφανως φιλε Βασιλη.Να δωσει καποιος δηλαδη τρελλα λεφτα για πανακριβα cpu,ram,μητρικες των 350 ευρω και υδροψυξη των δεν ξερω και εγω ποσο?Για ποιο λογο?Επειδη δεν εχει τι να κανει η για να μπορεσει να πει οτι σκοραρε εναν αριθμο ταδε στο 3Dmark?Αυτα τα κανουν κατι χαζα Αμερικανακια που δεν εχουν δουλεψει ουτε μια ωρα στην ζωη τους,το πολυ μεχρι 20 ετων που εχουν το PC για benchmarks και πορνο.
Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Βορειος πολος με 140watt θερμοτητας που βγαζει μαλλον δεν εχεις δικιο... Τελος παντων δε με ενδιαφερει καν και δε θα κατσω να ασχοληθω ουτε να τσακωθω πισω απο ενα πληκτρολογιο για το ποιος ειναi καλυτερος. Εγω παρεθεσα προσωπικες εμπειριες τεσταρισμενες απο εμενα. ΑΜΑ θες ενα gaming PC ΟΛΑ μα ΟΛΑ παιζουν ρολο, αμα θες internet browsing stick to iphone. Δες το και αλλιως αλλο 4 πυρινες και αλλο 4 + 4 hyper threading = 8 πυρινες στο συνολο. Αμα πιστευεις επισης πως σε επιασε κοροιδο η ιντελ πουλα σε εμενα τον 930 σου και τη mobo σου και πολυ ευχαριστως να σου παρω τον 965 και μια οποιαδηποτε μητρικη.
benign Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ο phenom ΙΙ 965 μ φαινεται τελεια επιλογη αλλα σε σχεση με εναν Ι7 930 για gaming, ποιος θα υπερτερουσε? αν γλιτωσω 150 ευρω απο τον επεξεργαστη, και κατ' επεκταση και απο τη μητρικη, και τα διαθεσω για πολυ καλη καρτα γραφικων δεν ειναι καλυτερα? Τι ειπες μονος σου το σωστο.Και για μενα καλυτερα να επαιρνες τον 955 ,εχουν μικρη διαφορα με τον 965.Στο gaming τον πρωταρχικο ρολο παιζει η καρτα γραφικων. ---------- Προσθήκη στις 14:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:52 ---------- Βορειος πολος με 140watt θερμοτητας που βγαζει μαλλον δεν εχεις δικιο... Τελος παντων δε με ενδιαφερει καν και δε θα κατσω να ασχοληθω ουτε να τσακωθω πισω απο ενα πληκτρολογιο για το ποιος ειναi καλυτερος. Εγω παρεθεσα προσωπικες εμπειριες τεσταρισμενες απο εμενα. ΑΜΑ θες ενα gaming PC ΟΛΑ μα ΟΛΑ παιζουν ρολο, αμα θες internet browsing stick to iphone. Δες το και αλλιως αλλο 4 πυρινες και αλλο 4 + 4 hyper threading = 8 πυρινες στο συνολο. Αμα πιστευεις επισης πως σε επιασε κοροιδο η ιντελ πουλα σε εμενα τον 930 σου και τη mobo σου και πολυ ευχαριστως να σου παρω τον 965 και μια οποιαδηποτε μητρικη. Το λες σοβαρα?Ειμαι μεσα με τα χιλια! Εχω και τις αποδειξεις απο Πλαισιο και τα παντα,συν οτι μπορεις να ερθεις σπιτι μου να τεσταρεις οτι θελεις?Πες το ναι και εγινε! Γιουπι! Σε πειραζει να μου παρεις τον 1055Τ? Στα αλλα που ειπες ,εγω δεν τσακωνομαι ουτε σε προσβαλω προσωπικα,απλα μιλαω με ακλονητα ,λογικα επιχειρηματα.(Εισαι πλουσιοπαιδο απο Εκαλη,και εισαι 19 ετων σωστα?)
C0nstantine Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ναι αν ομως ειναι να παρω καλη καρτα γραφικων και μετα απο κανα χρονο τα περισσοτερα games να εκμεταλλευονται το hyperthreading ή τους εξι πυρηνες τι να το κανω? επισης αν ειναι να μου κοβει fps ο επεξεργαστης οτι και ναναι η καρτα γραφικων δεν το σωζει.
Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ε μα προφανως φιλε Βασιλη.Να δωσει καποιος δηλαδη τρελλα λεφτα για πανακριβα cpu,ram,μητρικες των 350 ευρω και υδροψυξη των δεν ξερω και εγω ποσο?Για ποιο λογο?Επειδη δεν εχει τι να κανει η για να μπορεσει να πει οτι σκοραρε εναν αριθμο ταδε στο 3Dmark?Αυτα τα κανουν κατι χαζα Αμερικανακια που δεν εχουν δουλεψει ουτε μια ωρα στην ζωη τους,το πολυ μεχρι 20 ετων που εχουν το PC για benchmarks και πορνο. Το οτι ειναι hobby ξερω γω δε σου λεει κατι... το οτι ειμαι Ηλεκτρονικος Mηχανικος και δεν ειμια 20 χρονων ουτε αυτο σου λεει κατι... τη κουβεντα την κοβω ΕΔΩ γιατι δυστυχως απο ενα forum ανταλλαγης αποψεων καταφερνουμαι παντα να το γυρναμε σε προσωπικη διαμαχη. YΓ. Δεν δινεις ενα καρο λευτα οπως λες και εσυ για να βλεπεις τσοντες.. ΥΓ 2 Kαταφεραμε το νημα του παιδιου να το κανουμε @@να.
benign Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ναι αν ομως ειναι να παρω καλη καρτα γραφικων και μετα απο κανα χρονο τα περισσοτερα games να εκμεταλλευονται το hyperthreading ή τους εξι πυρηνες τι να το κανω? επισης αν ειναι να μου κοβει fps ο επεξεργαστης οτι και ναναι η καρτα γραφικων δεν το σωζει. Κοιτα,αυτην την στιγμη υπαρχουν ελαχιστα games που να κανουν χρηση 4 πυρινων και θα βγαλουμε εναν τετραπυρινο ξεπερασμενο?Το θεμα ειναι να κανεις την δουλεια σου οσο μπορεις πιο οικονομικα και εξυπνα χωρις να σε παινει κοτσο η intel. Αν θες κατι ισχυροτερο,αν και για μενα δεν χρειαζεται,αγοραζεις εναν εξαπυρηνο amd που εχει εφαμιλλες και μερικες φορες καλυτερες επιδοσεις απο τον 930 και ειναι 80 ευρω φτηνοτερος και ριχνεις αυτα τα 80 σε ακομη καλυτερη καρτα γραφικων.Εξαρταται και απο το budget σου.Πηγαινε να δεις στο e-shop τι λεει ο απλος πελατης που αγορασε αυτα τα cpu στις επωνυμες κριτικες αγορας και που οι πιο πολλοι ειχαν προτινος intel αλλα μερικοι εχουν και i7.Ειναι χεσμενοι απο την χαρα τους. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559592 Spirit, To hobby ειναι δικη σου δουλεια και εκει δεν σου κανω καμμια κριτικη.Σεβαστοτατο.Τα εχεις και γουσταρεις να τα ριχνεις και να κανεις benchmarks.Με γεια σου και χαρα σου. Αλλα το να αναβιβαζεις την αδικαιολογητα πανακριβη πλατφορμα της intel σε καλυτερη για τον μεσο χρηστη,το 90% δηλαδη αυτων που εχουν PC και να λες μαλιστα το λαικιστικο και εντελως διατρητο και μπακαλιστικο ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' βαζοντας την μπηχτη οτι ολος ο κοσμος που εχει παρει amd ειναι δεν ξερω και εγω τι,ας το εξηγησεις αν μπορεις,ε σορρυ αλλα ηθελε συντριβη γιατι ειναι επιχειρημα αστειο. Και εγω εχω hobby και ειναι γνωσιακα ,μορφωτικα και δημιουργικα.Δηλαδη δεν θα μπορουσα να εχω ποιοτικα hobby αν δεν ειχα intel?:lol: Οσο για το νημα του παιδιου η πολιτισμενη ,μεχρι στιγμης και χωρις προσωπικους χαρακτηρισμους διαφωνια μας,του κανει καλο οπως και σε αλλους που τυχαινει να διαβαζουν το νημα.Η διαφωνια ειναι η πεμτουσια των νηματων,αλλιως δεν εχει νοημα μια νηματικη συζητηση αν ειναι να συμφωνουμε ολοι με οτι λεει ο καθενας σαν προβατα.Εδω ειναι φιλε,που αλλαζουν αποψεις,συντριβονται κλισε γνωμες χωρις υποβαθρο και αναγεννιεται η ελευθερη σκεψη και το χιουμορ. Η προσφορα σου ισχυει η την αποσυρεις ?Γιατι με ενδιαφερει αμεσα.Αλλα με 1055Τ αν γινεται.
Spirit0r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα,αυτην την στιγμη υπαρχουν ελαχιστα games που να κανουν χρηση 4 πυρινων και θα βγαλουμε εναν τετραπυρινο ξεπερασμενο?Το θεμα ειναι να κανεις την δουλεια σου οσο μπορεις πιο οικονομικα και εξυπνα χωρις να σε παινει κοτσο η intel. Αν θες κατι ισχυροτερο,αν και για μενα δεν χρειαζεται,αγοραζεις εναν εξαπυρηνο amd που εχει εφαμιλλες και μερικες φορες καλυτερες επιδοσεις απο τον 930 και ειναι 80 ευρω φτηνοτερος και ριχνεις αυτα τα 80 σε ακομη καλυτερη καρτα γραφικων.Εξαρταται και απο το budget σου.Πηγαινε να δεις στο e-shop τι λεει ο απλος πελατης που αγορασε αυτα τα cpu στις επωνυμες κριτικες αγορας και που οι πιο πολλοι ειχαν προτινος intel αλλα μερικοι εχουν και i7.Ειναι χεσμενοι απο την χαρα τους. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559592 Spirit, To hobby ειναι δικη σου δουλεια και εκει δεν σου κανω καμμια κριτικη.Σεβαστοτατο.Τα εχεις και γουσταρεις να τα ριχνεις και να κανεις benchmarks.Με γεια σου και χαρα σου. Αλλα το να αναβιβαζεις την αδικαιολογητα πανακριβη πλατφορμα της intel σε καλυτερη για τον μεσο χρηστη,το 90% δηλαδη αυτων που εχουν PC και να λες μαλιστα το λαικιστικο και εντελως διατρητο και μπακαλιστικο ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' βαζοντας την μπηχτη οτι ολος ο κοσμος που εχει παρει amd ειναι δεν ξερω και εγω τι,ας το εξηγησεις αν μπορεις,ε σορρυ αλλα ηθελε συντριβη γιατι ειναι επιχειρημα αστειο. Και εγω εχω hobby και ειναι γνωσιακα ,μορφωτικα και δημιουργικα.Δηλαδη δεν θα μπορουσα να εχω ποιοτικα hobby αν δεν ειχα intel?:lol: Φιλε μου στο οτι πληρωνεις παιρνεις αν σε πειραξε αυτο, κολλαει παντου και παντα οτι και να ειναι αυτο , αποκει και περα, εγω προσωπικα δεν θα ημουν ευχαριστημενος με εναν AMD την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο ουτε και ειμαι fan boy της ιντελ. Η AMD εχει να δειξει κατι αξιολογο απο την εποχη των Athlon 64bit οι οποιοι ηταν value for money με εξαιρετικες επιδοσεις και ημουν περιφανος κατοχος και αν θελεις να το μαθεις και αυτο ο Phenom στειριζεται ακομα σε αυτη τη τεχνολογια. Οι i7 ειναι ακριβοι γιατι σου δινει Hyper Threading, DDR3 triple channel, σου δινει τεραστιο bandwidth διαυλου + καποια παραπανω instruction sets στον πυρηνα. Επισης ξερω πως ο Q6600 μοντελο 2007 που ειχα αποδιδει ως τωρα αξιοπρεπεστατα και ημουν πληρως ικανοποιημενος με την αποδοση του παρολες τις υψηλες απαιτησεις μου και ενας απλος χρηστης ουτε που θα εμπαινε στον κοπο να κανει αναβαθμιση. Ετσι λοιπων ξερω πως τα λευτα που εχω δωσει για τον i7 θα μου κρατησουν για αλλα 3 χρονια τουλαχιστον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.