Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο Νέου Gaming Pc..

ChocoBanana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φιλε μου στο οτι πληρωνεις παιρνεις αν σε πειραξε αυτο, κολλαει παντου και παντα οτι και να ειναι αυτο , αποκει και περα, εγω προσωπικα δεν θα ημουν ευχαριστημενος με εναν AMD την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο ουτε και ειμαι fan boy της ιντελ. Η AMD εχει να δειξει κατι αξιολογο απο την εποχη των Athlon 64bit οι οποιοι ηταν value for money με εξαιρετικες επιδοσεις και ημουν περιφανος κατοχος και αν θελεις να το μαθεις και αυτο ο Phenom στειριζεται ακομα σε αυτη τη τεχνολογια. Οι i7 ειναι ακριβοι γιατι σου δινει Hyper Threading, DDR3 triple channel, σου δινει τεραστιο bandwidth διαυλου + καποια παραπανω instruction sets στον πυρηνα. Επισης ξερω πως ο Q6600 μοντελο 2007 που ειχα αποδιδει ως τωρα αξιοπρεπεστατα και ημουν πληρως ικανοποιημενος με την αποδοση του παρολες τις υψηλες απαιτησεις μου και ενας απλος χρηστης ουτε που θα εμπαινε στον κοπο να κανει αναβαθμιση. Ετσι λοιπων ξερω πως τα λευτα που εχω δωσει για τον i7 θα μου κρατησουν για αλλα 3 χρονια τουλαχιστον.

Για τον Q6600 δεν διαφωνω ηταν κορυφη επεξεργαστης και συνεχιζει να ειναι χρησιμος,κατα την γνωμη μου,ακομη και τωρα.

Στο οτι η τεχνολογια της intel ειναι ανωτερη, εκει διαφωνω.Εγω το θετω ως εξης ,και πες μου αν διαφωνεις σε αυτο.Θα το θεσω πολυ απλα.Η τεχνολογια της intel και το hyperthreading υπερτερουν ως ενα σημειο της amd σε συγκεκριμενες εφαρμογες,στα games και ολες τις υπολοιπες εφαρμογες του μεσου χρηστη υπερτερουν τοσο λιγο,ως καθολου στα games ας πουμε,που δεν δικαιολογειται η χαωδης τιμολογιακη διαφορα.Και η AMD εχει θαυμασια τεχνολογια και τα cpu της ειναι εξαιρετικα και κανουν αριστα την δουλεια τους σε πολυ φτηνοτερη πλατφορμα.

Εξαλλου με δικα της στοιχεια της intel οι i7 εχουν τις λιγοτερες πωλησεις που ειχαν ποτε cpu της.Ακομη η τεραστια μαζα του Αμερικανικου και γενικα κοινου ειναι με διπυρηνους intel οπως ο εξαιρετικος 8400 π.χ. η αλλους καλους τετραπυρηνους intel core 2 quad.

---------- Προσθήκη στις 15:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:38 ----------

ωραια, για προτεινε τοτε αν μπορεις ενα στησιμο με AMD γυρω στα 1400-1500 ευρω....

Con πρεπει να παω σε δουλεια τωρα,αλλα αν ψαξεις τα νηματα υπαρχουν πολλες προτασεις απο διαφορα παιδια σε παρομοιες ερωτησεις με σενα.Επισης αν περιμενεις λιγο,ειμαι σιγουρος οτι καποιος αλλος σιγουρα θα σου προτεινει κατι καλο,υπαρχουν πολλα ατομα με γνωσεις σχετικα να σου πουν.

Αλλα σε γενικες γραμμες θα σου ελεγα να αγορασεις μια μητρικη με τσιπσετ που να υποστηριζει τον bulldozer,που ερχεται σε 6 μηνες περιπου νομιζω,και να επαιρνες τον 1055Τ οπως και μια ισχυρη ATI καρτουλα.Το καλυτερο ,ομως,ισως ηταν να περιμενες αυτους τους 6 μηνες και να πηγαινες τοτε σε bulldozer.Αν δεν μπορεις να περιμενεις ,κανεις αυτα που σου εγραψα,Εξαλλου αυτα μετρανε πιο πολυ δηλαδη cpu,ram,vga τα αλλα ειναι ευκολο να τα βρεις και μονος σου.

Οπως και να εχει σου ευχομαι καλες αγορες.

Δημοσ.
Για τον Q6600 δεν διαφωνω ηταν κορυφη επεξεργαστης και συνεχιζει να ειναι χρησιμος,κατα την γνωμη μου,ακομη και τωρα.

Στο οτι η τεχνολογια της intel ειναι ανωτερη, εκει διαφωνω.Εγω το θετω ως εξης ,και πες μου αν διαφωνεις σε αυτο.Θα το θεσω πολυ απλα.Η τεχνολογια της intel και το hyperthreading υπερτερουν ως ενα σημειο της amd σε συγκεκριμενες εφαρμογες,στα games και ολες τις υπολοιπες εφαρμογες του μεσου χρηστη υπερτερουν τοσο λιγο,ως καθολου στα games ας πουμε,που δεν δικαιολογειται η χαωδης τιμολογιακη διαφορα.Και η AMD εχει θαυμασια τεχνολογια και τα cpu της ειναι εξαιρετικα και κανουν αριστα την δουλεια τους σε πολυ φτηνοτερη πλατφορμα.

Εξαλλου με δικα της στοιχεια της intel οι ι7 εχουν τις λιγοτερες πωλησεις που ειχαν ποτε cpu της.Ακομη η τεραστια μαζα του Αμερικανικου και γενικα κοινου ειναι με διπυρηνους intel οπως ο εξαιρετικος 8400 π.χ. η αλλους καλους τετραπυρηνους intel core 2 quad.

Στις πωλησεις που λες δε ξερω δε μπορω να εκφαιρω αποψη δυστυχως, για να το γραφεις θα το εχεις διαβασει δε διαφωνω ουτε επισης διαφωνω στο γεγονος οτι ειναι φτηνοτερη πλατφορμα το εχω γραψει και παραπανο πως με μια Mobo του 2007 μπορεις ακομα να κουμπωσεις τον 6πυρινο της AMD οταν η intel εχει αλλαξει 3 socket (775,1136,1356) Υπαρχει και το αλλα ομως! Οι dual core που λες (ειμαι κατοχος του Ε8500) ειναι ενα γερο σκυλι που ουτε και αυτος χρηζει αναβαθμισης αν τον συκγρινεις με ενα Cpu AMD εκεινης της εποχης. Εκει που θελω να καταληξω ειναι πως ναι μεν ακριβοι αλλα κρατανε και στο χρονο + οτι η μεταπωλητικη τους αξια ειναι υψηλη. Ο Ε8600 εχει ακομα 180Ε ενω ο 965 επεσε στα 130, εγω ποσο θα το πουλησω? 40Ε ? Ναι οι i7 ειναι ακριβοι και πολλοι δε βλεπουν αμεσα τα αποτελεσματα η δε εχουν ασχοληθει αρκετα για να τους απασχολουν επομενως ο AMD φανταζει ιδανικη λυση αλλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

Δημοσ.
ωραια, για προτεινε τοτε αν μπορεις ενα στησιμο με AMD γυρω στα 1400-1500 ευρω....

Θα δώσεις τόσα λεφτά και θα πας σε AMD?:shock:

---------- Προσθήκη στις 16:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:37 ----------

Που τον βρήκες 130 ευρώ τον 965 να πάρω δυο για φιλαράκια που ψάχνονται:-).

157e είναι η χαμηλότερη τιμή του νομίζω. :rolleyes:

Δημοσ.
σου φαινονται πολλα αυτα τα λεφτα??? σκεψου μονο τη μητρικη που θα θελει ο Ι7, τις μνημες + μια GTX 470 και δες θες τιποτα αλλο

Μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-X58A-UD3R-s1366-X58-DDR3-GAX58AUD3R-00-G.htm 226Ε

Επεξεργαστής: http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29290 275Ε

Τροφοδοτικό: http://www.pixmania.gr/gr/gr/00086333/art/corsair/onioiaiosa-aea-pc-cmpsu-5.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4MzQzNTM1NDtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ 80Ε

Kάρτα Γραφικών: http://www.shop13.gr/asus-radeon-hd5870-1gb-90-c3ch30-l0uay0-p-87696.html 383Ε

RAM: http://www.my-shop.gr/eshop/catalog/product_info.php?products_id=29105 178E

HDD: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Hdd-Wd-Sata-Ii-2Tb-64Mb-Caviar-Black-WD2001FASS.htm 177E

Optical Drive: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/SONY-DVD-ROM-NEC-SATA-DDU1681S-0B.htm 15E

Ψύκτρα(στην βάζω για άμα ασχολήσαι με το ο/c) http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=ACA5C3F8491A4445AC60128A6E177CE4&pa=CFEF92948661D744A2EA1C09C9DE3D1C 84E

Σύνολο 1418Ε.

Παίρνει και ένα κουτί της αρεσκείας του και δεν ξεπερνάμε το όριο. Άρα αυτό που λες φίλε C0nstantine δεν στέκει ακόμα και με καλύτρη GPU από αυτήν που λες, εκτός με αν με το "i7" εσύ εννοείς τον 980Χ...B)

Δημοσ.

Προφανως και οι i7 ειναι πολυ πιο ζεστοι απο τους AMD (950,965).

Τωρα αυτα για τα triple channel και τα hyperthreading που λεγονται...δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρησιμα σε εναν μεσο χρηστη,η καποιον που παιζει παιχνιδια.

Ειμαι και εγω κατοχος i7 και αν ηταν να αγορασω κατι τωρα θα ηταν AMD σιγουρα.Και θα εδινα τα λεφτα μου σε καρτα γραφικων και ssd.

Δημοσ.
Προφανως και οι i7 ειναι πολυ πιο ζεστοι απο τους AMD (950,965).

Τωρα αυτα για τα triple channel και τα hyperthreading που λεγονται...δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρησιμα σε εναν μεσο χρηστη,η καποιον που παιζει παιχνιδια.

Ειμαι και εγω κατοχος i7 και αν ηταν να αγορασω κατι τωρα θα ηταν AMD σιγουρα.Και θα εδινα τα λεφτα μου σε καρτα γραφικων και ssd.

Συμφωνω απολυτα! +10

Και....+10 και για την πανεξυπνη και χιουμοριστικη υπογραφη.

Δημοσ.
ναι, χωρις SSD, και με τροφοδοτικο 550W μονο....

Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά φίλε μου. Τώρα αν δεν σου αρέσει δίνεις άλλα 10-20Ε και παίρνεις 650. SSD ανάλογα τι το θέλει το PC. Νόμιζα ότι είναι για gaming. Αν όντως είναι για gaming δεν χρειάζεται ο SSD. Αν δεν είναι για gaming Ας βάλει μία GTX460 και έναν SSD.

Δημοσ.

ειχα την εντυπωση οτι οι SSD βοηθανε στο gaming ειδικα στα mmorpg που φορτωνουν συνεχως δεδομενα απο το δισκο...

επισης, στο gamimng παιζει μεγαλυτερο ρολο η ταχυτητα, η cache, ή η γενικοτερη αρχιτεκτονική ενος επεξεργαστη? δηλαδη περισσοτερα fps θα δινει ενας Ι7 930 ή ενας Phenom II 1090T , που ειναι πανω κατω στην ιδια τιμη?

Δημοσ.
ειχα την εντυπωση οτι οι SSD βοηθανε στο gaming ειδικα στα mmorpg που φορτωνουν συνεχως δεδομενα απο το δισκο...

επισης, στο gamimng παιζει μεγαλυτερο ρολο η ταχυτητα, η cache, ή η γενικοτερη αρχιτεκτονική ενος επεξεργαστη? δηλαδη περισσοτερα fps θα δινει ενας Ι7 930 ή ενας Phenom II 1090T , που ειναι πανω κατω στην ιδια τιμη?

οποιον και να παρεις θα εισαι μια χαρα

Δημοσ.

σε πολλά review ο 1090Τ (overclock) και οχι μονο είναι καλύτερος στα παιχνίδια από τον 930 της intel

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...