vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 αν μπορεις στειλε μου τα reviews που αναφερεις διοτι εδω , http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=47 νικαει ο 920(!) και μαλιστα κατα κρατος. ειδικα στο Dragon Age η διαφορα ειναι μεγαλη παρε τον 920 τοτε... ειδες τα review κρινεις και αποφασιζεις...
C0nstantine Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 μακαρι να'ναι τοσο απλα τα πραγματα δε λεω...απλα επειδη πολλα εχουν ακουστει περι πληρωμενων τεστ απο πλευρας Ιntel και αλλα τετοια....
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 δεν υπαρχουν πληρωμενα τεστ και μ@λ@κιες... θες τις καλυτερες επιδοσεις τη δεδομενη στιμγη? παιρνεις i7 θες λιγο χειροτερες επιδοσεις με δυνατοτητα αναβαθμισης στο μελλον παιρνεις amd
C0nstantine Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 τι να σου πω εμενα μου φαινεται πολυ παραξενο. αν ο κορυφαιος εξαπυρινος της AMD δε μπορει να ανταγωνιστει τον 920 που ειναι και λιγο πιο φθηνος τοτε ποια ειναι η επιτυχια ?? να γλιτωνεις 100 ευρω απο τη μητρικη??? δε σας φαινεται λιγο περιεργο?
PaokToTheBone Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 η λογικη ειναι αλλη... Τι να τον κανεις τον εξαπυρινο για gaming αυτη την στιγμη...Future proof στα pc δεν νομιζω να υπαρχει... Σε τι αναλυση παιζεις? Υπαρχουν παιχνιδια που ειναι γραμμενα ετσι ωστε "ξοδευουν" την επεξεργαστικη,αλλα τα περισσοτερα χρειαζονται μια καλη καρτα γραφικων. Αν εσυ παιζεις σε μεγαλη αναλυση , τοτε πιο πολυ δωσε σημασια στην καρτα γραφικων. Και εδω που φτασαμε περιμενε κιολας να βγουν sandy bridge και bulldozer για να δεις σε τι τιμες θα φτασουν να βρισκονται τα προοιοντα στα μαγαζια.
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τι να τον κανεις τον εξαπυρινο για gaming αυτη την στιγμη...Future proof στα pc δεν νομιζω να υπαρχει... οταν ενα socket εχει διαρκεια ζωης 3 χρονια και συνεχιζουμε, δεν ειναι futureproof?
C0nstantine Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 αν ειναι ετσι μολις βγουν και οι bulldozer να περιμενω αλλο ενα εξαμηνο γιατι ολο και κατι καινουριο θα βγει!
PaokToTheBone Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 οταν ενα socket εχει διαρκεια ζωης 3 χρονια και συνεχιζουμε, δεν ειναι futureproof? τωρα θα αλλαξει και η AMD socket νομιζω... Αλλα και παλι,η δικια μου λογικη,ειναι οτι οταν αγοραζεις ενα pc το αγοραζεις με τα εκαστοτε δεδομενα τα καλυτερα που μπορεις λαμβανοντας υπο οψην τον παραγοντα value for money. αν ειναι ετσι μολις βγουν και οι bulldozer να περιμενω αλλο ενα εξαμηνο γιατι ολο και κατι καινουριο θα βγει! Ναι οταν βγουν οι bulldozer, που δεν νομιζω να ναι τοσο μακρια,8α αλλαξουν οι τιμες...Δεν ειπα να περιμενεις απανωτα εξαμηνα απλα αφου ταλαντευεσαι τοσο πολυ αναμεσα σε καποιες επιλογες...θα ηταν καλυτερο να στρωσουν οι τιμες.
randy1989 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 αν ειναι ετσι μολις βγουν και οι bulldozer να περιμενω αλλο ενα εξαμηνο γιατι ολο και κατι καινουριο θα βγει! Φίλε εσύ απ'ότι λες θες gaming pc. Μπορείς να μου πεις τι τον θες τον Bulldozer σε gaming pc? Εδώ καλά καλά τα games δεν χρησιμοποιούν ούτε τους 4 πυρήνες ενός 955/965.Τους 8 πυρήνες τι θα τους κάνεις? Εκτός αν τον θες για να λες "κοίτα έχω οχταπύρηνο". Αν θες fps στα games θα κοιτάξεις την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή τον παίρνεις ίσα ίσα να μην έχεις bottleneck. Ένας AMD Phenom X4 955 θα ήταν μια χαρά για την περίπτωσή σου και θα είχε ελάχιστη διαφορά από εναν 1090Τ. Ενώ μία GTX460 έχει τεράστια διαφορά από μία 5870. Διαλέγεις και πέρνεις. Θες gaming? Πας σε έναν επεξεργαστή από 150-300Ε και σε μία κάρτα γραφικών από 300-500Ε ( πάντα μιλάμε για το budget που είπες 1400-1500). ΔΕΝ χρειάζεται ο SSD. Η διαφορά σε σχέση με την τιμή του είναι απειροελάχιστη. Πάρε αυτό σαν παράδειγμα. έχουμε 2 Η/Υ. Ο ένας έχει SSD + GTX460 + i7-950 και ο άλλος έχει ΗDD + HD5870 + AMD PhenomX4 955. O δεύτερος Η/Υ παρόλο που δεν έχει SSD και τέλειο επεξεργαστή κατατροπώνει τον πρώτο στα games χάρη στην κάρτα γραφικών. Αν θες να έχεις και έναν ακόμα πιο σύγχρονο επεξεργαστή πήγαινε στον 1050Τ όχι πάντως στον 1090Τ που κατα την γνώμη μου δεν αξίζει τα 100Ε παραπάνω. Αν τα έχεις και θες να τα δώσεις, δώστα στον i7-930 που τα αξίζει. Αλλά και πάλι ουσιαστικές διαφορές δεν θα δεις μεταξύ 1050Τ - i7 930 στο gaming. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου εξηγήσω. Αν σου μείνουν λεφτά μπορείς να τα διαθέσεις στα περιφερειακά(ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία κλπ). Gaming χωρίς καλά περιφερειακά δεν γίνεται!
C0nstantine Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 sorry κιολας που γινομαι σπαστικος αλλα 22 fps sto wow και 31 στο Dragon Age ειναι μικρη διαφορα?
kazablanka Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Θα συμφωνησω και εγω με τον randy ,αν θες να στήσεις ενα gaming pc δεν αξίζει να δωσεις τρελα λ7 για επεξεργαστη ... Και ενας 955 με μονο 155 ευρω αμα τον πας κιόλας χωρις ρευμα στα 3,5-3,6Ghz και μια καλη καρτούλα μια 5870 πχ (για εμενα θα προτιμουσα ati γιατι η σειρα 4 της nvidia "καιει" πολλα watt) θα ηταν οτι πρεπει ..... Να πω και εγω οτι καλο το overclocking σκας ομως τα λ7 μονο και μονο για να βλεπεις αριθμους σε benchmarks και οχι γιατι κερδιζει σε ταχύτητα το συστημα σου. Το να δινει καποιος μια περιουσια για να βγαζει 30 και 40 χιλιαρικα στο 3d mark τι να το κανει μετα απο λίγο θα το βαρεθει το overclocking και τα benchmarks... AΝ θες να δωσεις λ7 δωστα σε κατι αλλο που θα σε κανουν να δεις διαφορα στην καθημερινοτητα σου ,παρε εναν ssd για παραδειγμα ,παρε ενα πολυ καλο κουτι που θα κρατάει το συστημα σου δροσερο και το καλοκαιρι παρε μια καλη ψυκτρουλα για το cpu σου αθορυβη και δροσερη .... αυτα ,παω να φαω τα σουβλακια μου τωρα ....
randy1989 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 sorry κιολας που γινομαι σπαστικος αλλα 22 fps sto wow και 31 στο Dragon Age ειναι μικρη διαφορα? Tι ανάλυση είναι η οθόνη σου?
randy1989 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 To review που λες είναι σε ανάλυση 1680χ1050 που σημαίνει ότι εκεί ο επεξεργαστής παίζει περισσότερο ρόλο. Όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο λιγότερο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής. Οι διαφορές στα 1680χ1050 ΕΙΝΑΙ μικρες ακόμα και αν δεν σου φένονται μικρές, οι διαφορές στα 1920χ1080 (και όχι 1980χ1020 όπως λες ) είναι αρκετά μικρότερες. Υπάρχουν βέβαια κάποια παιχνίδια (όχι πολλά) που βασίζονται αρκετά στον επεξεργαστή για να παίξουν καλά (βλ. GTA IV)
C0nstantine Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 τι εχετε να πειτε για αυτο που βρηκα ψαχνοντας? Best Gaming CPU for $290: Core i7-930 (Check Prices) Core i7-930 Codename: Bloomfield Process: 45 nm CPU Cores/Threads: 4/8 Clock Speed: 2.8 GHz Socket: LGA 1366 L2 Cache: 4 x 256 KB L3 Cache: 8 MB QuickPath Interconnect (QPI): 4.8 GT/s Thermal Envelope: 130 W Intel's Core i7 has proven itself to be the most powerful gaming CPU option available, and the Core i7-930 is a great choice for systems coupled with multiple graphics cards in an SLI or CrossFire configuration. The motherboards and triple-channel DDR3 RAM that the i7 architecture requires will bring the total platform cost higher than other systems, but the resulting performance should be worth the purchase price. While the Core i5 performs similarly, there are a few applications and games that can take advantage of the Core i7-900-series' Hyper-Threading and triple-channel memory features, so spending the extra money on the Core i7-930 can pay off, particularly if you plan to overclock. In addition, LGA 1156-based Core i5 and Core i7 processors are limited to 16 PCIe 2.0 lanes, but the LGA 1366-based Core i7-900s do not share this limitation, since they get their PCI Express connectivity from the X58 chipset. This makes the LGA 1366 Core i7 processors a good choice for CrossFire or SLI configurations with more than two graphics cards. αρα με δεδομενο αυτο, μηπως στα επομενα 2-3 χρονια βγουν περισσοτερα παιχνιδια που εκμεταλλευονται hyperthreading και τα ρεστα κ εγω καθομαι με τον AMD 965 ή τον 1055Τ και τα κοιταω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.