PaNtErAz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Αλήθεια, εν έτη 2010 πως δέχεστε να πληρώνεται από την τσέπη σας του μισθούς των παπάδων δημοσίων υπαλλήλων; Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών: Προϋπολογισμός 2010 Υπουργείο Παιδείας Ειδικός φορέας: 230 - Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων Κατηγορία : 2000 - Πληρωμές μεταβιβαστικές ΚΑΕ (Κωδικός Αριθμός Εξόδου): 2892 - Επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισµού λογ/σµό της ληψοδοσίας του Δηµοσίου Ταµείου «Κεφάλαιο προς πληρωµή µισθού εφηµεριακού Κλήρου» Ποσό: 226.000.000,00 και μάλιστα με μισθούς πείνας: Ν. 3670/08 (ΦΕΚ 117 Α/20-6-2008) "Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου, εισοδηματική πολιτική έτους 2008 και άλλες διατάξεις". Βάσει αυτού βγήκε η εγκύκλιος 2/36028/0022/2008 του ΓΛΚ όπου λέει: 3.- Με τη διάταξη του εδαφ. (γ) της παρ. 1, ορίζεται ο βασικός μισθός του Τιτουλάριου Επισκόπου και Βοηθού Επισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος (άρθρο 48 παρ.1 του ν.3205/2003) σε χίλια εκατόν εβδομήντα τέσσερα ευρώ (1.174 €) από 1-1-2008 και σε χίλια εκατόν ενενήντα επτά ευρώ (1.197 €) από 1-10-2008 και συνεπώς οι νέοι βασικοί μισθοί των Αρχιερέων διαμορφώνονται ως εξής: ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1-10-2008 Αρχιεπίσκοπος : 1.676 € Μητροπολίτης και Τιτουλάριος Μητροπολίτης : 1.436 € Τιτουλάριος Επίσκοπος και Βοηθός Επίσκοπος : 1.197 € 1200 χωρίς επιδόματα κτλ... Πόσοι είναι επιτέλους οι παπάδες; Γιατί αντιδρούν στην απογραφή με αστεία επιχειρήματα για έμμεσο ηλεκτρονικό φακέλωμα; (http://syndesmosklchi.blogspot.com/2010/07/blog-post.html) Τι πρέπει να γίνει επιτέλους; Προτείνετε λύσεις.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σταδιακή αποκρατικοποίηση και να απεξαρτηθεί η εκκλησία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μπορούν να συντηρήσουν την επιχείρησή τους με δικά τους έσοδα, από τις δραστηριότητες τους, από δωρεές ή και με την χρήση του εθελοντισμού. Όλες οι δραστηριότητες τους να φορολογούνται αναλόγως, όπως φορολογείται και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός.
slygeo87 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχω μία εντελώς άσχετη απορία: Οι παπάδες γιατί έχουν στρατιωτικούς βαθμούς;
SteveAngello Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Πόσοι είναι επιτέλους οι παπάδες; Γιατί αντιδρούν στην απογραφή με αστεία επιχειρήματα για έμμεσο ηλεκτρονικό φακέλωμα; (http://syndesmosklchi.blogspot.com/2010/07/blog-post.html) :lol:Με ακουσαν οι γειτονες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχω μία εντελώς άσχετη απορία:Οι παπάδες γιατί έχουν στρατιωτικούς βαθμούς; όχι όλοι, αυτοι που ειναι στο θρησκευτικο σωμα θεωρουνται στρατιωτικοί http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1877 ontopic, θα έπρεπε να υπαρχει διαχωρισμος εκκλησίας/κράτους, αυτονοητο;
gbras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ειναι απαραδεκτο αυτο το πραγμα με τους παπαδες. Και να σκεφτει κανεις οτι ειναι το ιδιο διαφθαρμενοι με ολους τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους.
mitsikas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Γιατί δεν ρωτάτε εδώ http://www.athonite.gr/forum/html/index.php ή εδώ http://www.arxontariki.net/index.php Μπορεί να ξέρουν να σας απαντήσουν. Όλη την ώρα τα λεφτά σκέφτεστε. Και χάρη σας κάνει η εκκλησία που τα παίρνει. Σας απαλλάσει ανιδιοτελώς από αυτό το διάολο. Το χρήμα. Και μιλάτε από πάνω; Τί θα τα κάνετε τα λεφτά; Στον τάφο σας θα τα πάρετε; Τουλάχιστον στην εκκλησία θα επενδυθούν σε σωστά real estates. Ντροπή σας κολασμένοι.
lary7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχω μία εντελώς άσχετη απορία:Οι παπάδες γιατί έχουν στρατιωτικούς βαθμούς; Μου θυμίζεις στο λουτράκι που ήμουν θαλαμοφύλακας και έσκασε ενας παπουλης παπας. Παλι καλα που του φέρθηκα ευγενικα, συνταγματαρχης του Θρησκευτικου μου λέει είναι και με θυμάμαι να πέρνω ενα ήλίθιο υφος. Επι του θέματος, ο διαχωρισμός είναι αναπόφευκτος στο μέλλον οτι και να λεεί η εκλησία. Αν και κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναποφευκτα και συρίκνωση της εκκλησιας, κλείσιμο εκκήσιών κτλ.Οσες μπιζνες και να κανουν 226εκ αποκλείεται να βρούν για να συντηρηθούν!
lary7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχω μία εντελώς άσχετη απορία:Οι παπάδες γιατί έχουν στρατιωτικούς βαθμούς; Μου θυμίζεις στο λουτράκι που ήμουν θαλαμοφύλακας και έσκασε ενας παπουλης παπας. Παλι καλα που του φέρθηκα ευγενικα, συνταγματαρχης του Θρησκευτικου μου λέει είναι και με θυμάμαι να πέρνω ενα ήλίθιο υφος. Επι του θέματος, ο διαχωρισμός είναι αναπόφευκτος στο μέλλον οτι και να λεεί η εκλησία. Αν και κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναποφευκτα και συρίκνωση της εκκλησιας, κλείσιμο εκκήσιών κτλ.Οσες μπιζνες και να κανουν 226εκ αποκλείεται να βρούν για να συντηρηθούν!
Adon1s Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 σε πολλα μοναστηρια παπαδες εχουν και βγαζουν τα προς το ζην και απο αλλα αρωματικα φυτα...περαν του βασιλικου
Adon1s Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 σε πολλα μοναστηρια παπαδες εχουν και βγαζουν τα προς το ζην και απο αλλα αρωματικα φυτα...περαν του βασιλικου
slygeo87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ιερόσυλοι. Οι παπάδες είναι αντιπρόσωποι του θεού! Θα έπρεπε να ντρέπεστε που λέτε τέτοια πράγματα!
slygeo87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ιερόσυλοι. Οι παπάδες είναι αντιπρόσωποι του θεού! Θα έπρεπε να ντρέπεστε που λέτε τέτοια πράγματα!
IOSTEFO Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Επι του θέματος, ο διαχωρισμός είναι αναπόφευκτος στο μέλλον οτι και να λεεί η εκλησία. Αν και κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναποφευκτα και συρίκνωση της εκκλησιας, κλείσιμο εκκήσιών κτλ.Οσες μπιζνες και να κανουν 226εκ αποκλείεται να βρούν για να συντηρηθούν! Εγώ δεν συμφωνώ να κλείσουν η εκκλησίες αντιθέτως να μετατραπούν σε Τζαμιά γιατί πρέπει να βλέπουμε μπροστά μετά από δέκα είκοσι χρόνια τις ανάγκες που θα έχουν η νεοέλληνες μουσουλμάνοι για τόπους λατρείας.
IOSTEFO Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Επι του θέματος, ο διαχωρισμός είναι αναπόφευκτος στο μέλλον οτι και να λεεί η εκλησία. Αν και κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναποφευκτα και συρίκνωση της εκκλησιας, κλείσιμο εκκήσιών κτλ.Οσες μπιζνες και να κανουν 226εκ αποκλείεται να βρούν για να συντηρηθούν! Εγώ δεν συμφωνώ να κλείσουν η εκκλησίες αντιθέτως να μετατραπούν σε Τζαμιά γιατί πρέπει να βλέπουμε μπροστά μετά από δέκα είκοσι χρόνια τις ανάγκες που θα έχουν η νεοέλληνες μουσουλμάνοι για τόπους λατρείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.