morfeus_58 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 αξίζει να πάρει κάποιος macbook pro 13ari με core to duo και τα υπόλοιπα γνωστά χαρακτηριστικά, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει μηχάνημα με i5 κτλ? Θέλω να πω η τεχνολογία εξελίσεται πολύ γρήγορα και για τα χρήματα που δίνεις υποθέτω ότ θα ήθελες το laptop να το κρατήσεις για κάποια χρόνια... Το macbook με τα γνωστά όχι και τόσο "δυνατά" specs θα αντέξουν στον χρόνο και την εξέλιξη της τεχνολογίας... Ποια η γνώμη σας? Θα με βοηθήσετε πολύ, Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
GoldenEye Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 αξίζει να πάρει κάποιος macbook pro 13ari με core to duo και τα υπόλοιπα γνωστά χαρακτηριστικά, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει μηχάνημα με i5 κτλ? Θέλω να πω η τεχνολογία εξελίσεται πολύ γρήγορα και για τα χρήματα που δίνεις υποθέτω ότ θα ήθελες το laptop να το κρατήσεις για κάποια χρόνια... Το macbook με τα γνωστά όχι και τόσο "δυνατά" specs θα αντέξουν στον χρόνο και την εξέλιξη της τεχνολογίας... Ποια η γνώμη σας? Θα με βοηθήσετε πολύ, Ευχαριστώ εκ των προτέρων.... για τι χρηση το θες; αν δεν εχεις θεμα να δουλεψεις με mac os τοτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης. το macbook pro ειναι 3-4 φορες πιο γρηγορο στην εκκινηση και στον τερματισμο απο συστημα με καλυτερα χαρακτηριστικα και με windows 7, απιστευτα σταθερο, χωρις ιους, κολληματα, defragment, registry και οποια αλλη βασανιστικη αηδια των windows. ειναι σαν ενα πολυ σταθερο εφετζιδικο γρηγορο και με αριστη υποστηριξη σε προγραμματα linux. τελος δυνατα spec θες μονο για το gaming. αν θες gaming τοτε πηγαινε σε κανονικο laptop διαφορετικα για ολες τις αλλες εργασιες το mac ειναι μια κατηγορια πανω. επισης εχει αριστη ποιοτητα κατασκευης μεγαλη αναμονη η μπαταρια του και απιστευτα λεπτο. μονες ενστασεις ειναι η εγγυηση και η γυαλιστερη οθονη για εργασια σε εξωτερικο χωρο. κατα τ αλλα θα παθεις πλακα αν το χρησιμοποιησεις για 2-3 μερες στην αρχη και μετα δεν θα θες να γυρισεις πισω στα windows. απ την αλλη βεβαια ειναι αηδια τα 2000 ευρω που ζηταει η apple για το 15αρι με Ι5 και καλη καρτα γραφικων. αλλα ειπαμε την ευκολια και την παπατζα την πληρωνεις ακριβα σ αυτη την ζωη...
stamatisx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Σε όλα θα συμφωνήσω με τον GoldenEye εκτός από τους ιούς (έχει πολύ λιγότερους, όχι καθόλου) και το 3-4 φορές πιο γρήγορος στην εκκίνηση και στο τερματισμό από συστήματα με καλύτερα χαρακτηριστικά. (Μπορείς να πατήσεις στη υπογραφή μου εκεί που γράφει boot timer 5.616 sec και να δεις το σχετικό βιντεάκι, σε κανονική χρήση o χρόνος είναι 11-12 δευτερόλεπτα) Όπως ανέφερε είδη ο GoldenEye, όλα εξαρτώνται από τη χρήση που θες να κάνεις.
pavlosman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 για το ιδιο λαπτοπ, αυτο που με απασχολει ειναι αν αξιζει να το παρεις για να βαλεις windows πανω?
damastes Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 αν είναι να βάλεις windows επάνω πέρνεις αλλο που θα έχει και καλύτερο hardware στα ίδια λεφτά.
pavlosman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 αν είναι να βάλεις windows επάνω πέρνεις αλλο που θα έχει και καλύτερο hardware στα ίδια λεφτά. το καλυτερο hardware ειναι σχετικο, καλυτερα χαρακτηριστικα σιγουρα μπορω να βρω, το θεμα ειναι θα βρεις καλυτερη ποιοτητα κατασκευης? να διευκρινισω οτι μιλαω για το macbook pro (13αρι) και για τιμες αγγλιας (£999). σε θεμα ποιοτητας, προσεγμενης κατασκευης και φινιρισματος, να ειναι αθορυβο και σχετικα κρυο, δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερο και αυτο το λεω παρολο που δεν ειμαι fan της apple σε κανενα τομεα. Και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, εχω συγκρινει το μακμπουκ με το ακριβο hp envy, με το VGN-SR19 που εχω στη δουλεια, με το toshiba to 13αρι (U300? δεν ειμαι σιγουρος), 2 πιο καινουργια βαιο 13αρια και καποια ακομα και δεν μπορω να βρω καποιο που να το πλησιαζει σε ποιοτητα κατασκευης, ακομα και αν ειναι £100-£200 λιρες πιο ακριβο... σε βαθος διετιας-τριετιας που οι περισοτεροι κρατουν τα λαπτοπ τους, τα (λιγα) παραπανω λεφτα τα αξιζει. Και αυτο το λεω παρολο που μου αρεσουν πολυ τα βαιο και παρολο που το VGN-SR19 μου ανοιξε τα ματια κυριολεκτικα... μεχρι τοτε νομιζα οτι το να ακους τον ανεμιστηρα/σκληρο ειναι αναποφευκτο σε λαπτοπ. ολα ειναι σχετικα φυσικα, ομως μετα απο 2 αγορες με βαση τη σχεση τιμης-χαρακτηριστικων (ενα fujitsy siemens amilo και ενα asus) αποφάσισα οτι ΠΟΤΕ ξανα δε θα ξανακανω το ιδιο. για να να επανερθω στο ερωτημα του morfeus_58, ισως αξιζει αν θες να παρεις το καλυτερο ποιοτικα λαπτοπ, αλλα οπως τα παντα ετσι και αυτο ειναι θεμα προτεραιοτητων... αν καποιος εδω μεσα εχει τυχει να εχει το pro και να εχει βαλει windows και μπορει να σχολιασει αν εχει συναντησει προβληματα ασυμβατοτητας κλπ, θα ηταν χρησιμο να ακουσουμε τη γνωμη του. συγγνωμη αν υπαρχει αντιστοιχο θρεντ, νομιζω παντως οτι το ερωτημα ειναι σχετικο με το αν αξιζει να παρεις μακμπουκ....
GoldenEye Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 το καλυτερο hardware ειναι σχετικο, καλυτερα χαρακτηριστικα σιγουρα μπορω να βρω, το θεμα ειναι θα βρεις καλυτερη ποιοτητα κατασκευης? να διευκρινισω οτι μιλαω για το macbook pro (13αρι) και για τιμες αγγλιας (£999). σε θεμα ποιοτητας, προσεγμενης κατασκευης και φινιρισματος, να ειναι αθορυβο και σχετικα κρυο, δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερο και αυτο το λεω παρολο που δεν ειμαι fan της apple σε κανενα τομεα. Και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, εχω συγκρινει το μακμπουκ με το ακριβο hp envy, με το VGN-SR19 που εχω στη δουλεια, με το toshiba to 13αρι (U300? δεν ειμαι σιγουρος), 2 πιο καινουργια βαιο 13αρια και καποια ακομα και δεν μπορω να βρω καποιο που να το πλησιαζει σε ποιοτητα κατασκευης, ακομα και αν ειναι £100-£200 λιρες πιο ακριβο... σε βαθος διετιας-τριετιας που οι περισοτεροι κρατουν τα λαπτοπ τους, τα (λιγα) παραπανω λεφτα τα αξιζει. Και αυτο το λεω παρολο που μου αρεσουν πολυ τα βαιο και παρολο που το VGN-SR19 μου ανοιξε τα ματια κυριολεκτικα... μεχρι τοτε νομιζα οτι το να ακους τον ανεμιστηρα/σκληρο ειναι αναποφευκτο σε λαπτοπ. ολα ειναι σχετικα φυσικα, ομως μετα απο 2 αγορες με βαση τη σχεση τιμης-χαρακτηριστικων (ενα fujitsy siemens amilo και ενα asus) αποφάσισα οτι ΠΟΤΕ ξανα δε θα ξανακανω το ιδιο. για να να επανερθω στο ερωτημα του morfeus_58, ισως αξιζει αν θες να παρεις το καλυτερο ποιοτικα λαπτοπ, αλλα οπως τα παντα ετσι και αυτο ειναι θεμα προτεραιοτητων... αν καποιος εδω μεσα εχει τυχει να εχει το pro και να εχει βαλει windows και μπορει να σχολιασει αν εχει συναντησει προβληματα ασυμβατοτητας κλπ, θα ηταν χρησιμο να ακουσουμε τη γνωμη του. συγγνωμη αν υπαρχει αντιστοιχο θρεντ, νομιζω παντως οτι το ερωτημα ειναι σχετικο με το αν αξιζει να παρεις μακμπουκ.... συμφωνω απολυτα. mac δεν παιρνεις μονο αν δεν εχεις χρηματα, αν εχεις χρηματα και απλα τα θεωρεις ακριβα κοιτωντας μονο νουμερα και χαρακτηριστικα ή αν θελεις οπωσδηποτε gaming (στην τελικη χτυπας κονσολα και εισαι ετοιμος και σου μενει και μερικα χρονια - ή περνας στο Mac windows γι αυτη την δουλεια). σε ολα τα υπολοιπα απλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης.
cabdik Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 mac παιρνεις μονο, αν το θες για συγκεκριμενη επαγγελματικη χρηση! σαν μηχανημα- δυνατοτητες δεν λεει και πολλα. ενα συνηθισμενο μεσαιο λαπτοπ με αριστη ποιοτητα κατασκευης ειναι. ομως το πολυ δυνατο σημειο του ειναι το software του!! εκει πονταρει η apple και το δινει πανακριβο! πιο συγκεκριμενα, απο την apple μπορεις να βρεις προγραμματα για επαγγελματικη χρηση δωρεαν ή με πολυ λιγα χρηματα, τη στιγμη που ενα αντιστοιχο προγραμμα στα win κοστιζει 2-3.000€!!! συγκεκριμενα, για παραδειγμα, ενας φιλος μου ιατρος-ακτινολογος στην ιταλια, πηρε mac μονο και μονο επειδη ειχε δωρεαν ενα προγραμμα επεξεργασιας μαγνητικων τομογραφιων, που για να το αγορασει για τα win ηθελε 2500€!!!! αρα το αν αξιζει, εξαρταται καθαρα απο τις αναγκες σου!!!!
GoldenEye Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 mac παιρνεις μονο, αν το θες για συγκεκριμενη επαγγελματικη χρηση! σαν μηχανημα- δυνατοτητες δεν λεει και πολλα. ενα συνηθισμενο μεσαιο λαπτοπ με αριστη ποιοτητα κατασκευης ειναι. ομως το πολυ δυνατο σημειο του ειναι το software του!! εκει πονταρει η apple και το δινει πανακριβο! πιο συγκεκριμενα, απο την apple μπορεις να βρεις προγραμματα για επαγγελματικη χρηση δωρεαν ή με πολυ λιγα χρηματα, τη στιγμη που ενα αντιστοιχο προγραμμα στα win κοστιζει 2-3.000€!!! συγκεκριμενα, για παραδειγμα, ενας φιλος μου ιατρος-ακτινολογος στην ιταλια, πηρε mac μονο και μονο επειδη ειχε δωρεαν ενα προγραμμα επεξεργασιας μαγνητικων τομογραφιων, που για να το αγορασει για τα win ηθελε 2500€!!!! αρα το αν αξιζει, εξαρταται καθαρα απο τις αναγκες σου!!!! κοιτα ειναι τετοια η διαφορα που ειπαμε αν το κοιταζεις καθαρα απο αποψη χαρακτηριστικων δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα. ακομα και σε χρηση για browsing και office το γεγονος οτι δουλευει χωρις κολληματα και αλλα που σου κανουν τα νευρα καταιφι νομιζω οτι δεν εκτιμονται με λεφτα. τελος αναφερεσαι στο Osirix προγραμμα Dicom για επεξεργασια και απεικονιση ιατρικων εικονων το οποιο εκτος του οτι ειναι καλυτερο απο καθε αλλη πλατφορμα (Ε-film για windows) και δωρεαν, ειναι καλυτερο και πληρεστερο ακομα και απο τα εξειδικευμενα αντιστοιχα προγραμματα που πουλανε οι εταιριες για τα ιδια τα μηχανηματα. ειδικα για μαγνητικη τομογραφια που εχει πολλες διαφορετικες μεθοδους απεικονισεις και απαιτειται η χρηση πολλων ας τα πουμε plug ins για την επεξεργασια καθε τυπου δεδομενων, το Osirix τα εχει ολα δωρεαν (εγκεκριμενα απο τον FDA) την ωρα που οι εταιριες που πουλαμε ιατρικα μηχανηματα καθε υποπρογραμμα το χρεωνουν μερικες χιλιαδες ευρω και ειναι τοσο ευκολα στην χρηση που χρειαζονται ωρες με το manual στο χερι και σχεδον παντα με αρκετα λαθη (ετσι γιατι μαζευτηκαμε πολυ στον πλανητη και πρεπει να πεθαινουν καποιοι)... http://www.osirix-viewer.com/Snapshots.html και παντα ολα αυτα με την ευκολια και την ταχυτητα των Mac και με απιστευτες εφαρμογες οπως αυτη http://www.wikio.com/video/osirix-mixed-reality-image-overlay-surgery-3929049 και εκδοση του Osirix και στο iphone η οποια κανει οτι κανουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε υπολογιστες με windows...http://w.videowap.tv/video/EZ9UCKAZfb4/osirix-on-iphone.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.