function Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Παιδιά καλημέρα. Ζητώ χίλια συγνώμη αν το συγκεκριμένο topic υπάρχει και αλλού, αλλά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να ψάξω. Αν παρόλα αυτά, υπάρχει αλλού, δέχομαι οποιαδήποτε υπόδειξη για να το βρω. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Διαθέτω conn-x σύνδεση με το WIFI Router της SAGEM F@ST 2404 (τον τελευταίο της ΟΤΕ). Εχθές που γύρισα από την δουλειά στο σπίτι, ενώ είχα κλειστό το λαπιτόπι, παρατηρώ ότι τα λαμπάκια του wifi και του Internet (@) αναβόσβηναν συνεχώς και ασταμάτητα. Πρώτη απορία: αυτό δεν είναι ένδειξη ότι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιείται το Internet? Και εφόσον εγώ είχα κλειστό το pc, δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί?? Συνεχίζω...Για να μην με πείτε αδαή, έχω ήδη κωδικό πρόσβασης στο router, και μέχρι τώρα, αυτή του την συμπεριφορά με τα λαμπάκια δεν την είχα παρατηρήσει. Πήρα τηλέφωνο την CONN-X και μου είπαν ότι 1. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια γιατί έτσι δείχνουν διάδραση του router με το Internet και 2. ότι ο κωδικός 1234567890123 (σε όλους μας γνωστός για το σπάσιμο παλαιοτέρων router) δεν ισχύει σε αυτόν γιατί είναι ο καινούριος και πλέον αυτοί δεν έρχονται με default password. Έμαθα επίσης ότι βγήκε και ένα πρόγραμμα το οποίο μαντεύει το password που έχεις βάλει και έτσι μπορεί ο καθένας να συνδεθεί στου αλλουνού το router. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω?? 1. Υπάρχει τρόπος να αποκλείσω οποιονδήποτε άλλον από τον router μου? 2. Πως μπορώ να δω αν όντως κάποιος άλλος είναι συνδεδεμένος στο router? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακρόσυρτο μήνυμα!!!!!
Tigran Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Γύρνα το Wireless security σε WPA2, βάλε κι έναν νέο κωδικό και είσαι έτοιμος.
damastes Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 στο ρουτερ σου ξέρεις να μπαίνεις; π.χ αν ανοιξείς firefox και γράψεις 192.168.1.1 στην σελίδα θα μπείς στις ρυθμίσεις. Εκεί θα δείς τις ρυθμίσεις για το wireless, μπορείς να το κλειδώσεις βάζοντας Wep, wpa, wpa2
WoodSell3r Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 εσύ τι κωδικό έχεις βάλει για το ασύρματο; (εννοώ τιποτα ευκολο πχ internet ή κάτι άλλο, μην τον πεις πάντως τον κωδικό) απο ασφάλεια έχεις wep;; για να μπεις στη σελιδά του router έχεις κωδικό; αν έχεις βάλει κωδικό για το web interface διαφορετικό από τον default τοτε πανε να δεις στο wireless τις συνδέσεις που έχουν γινει, εκει 8α σου λέει το ιστορικό εκτός και αν το έχει σβήσει ο εισβολέας.
katsikoula Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 επειδη δεν ξερω το user interface του συγκεκριμενου router θα σου πω αυτα που ξερω. για να αναβοσβηνει ασταματητα του λαμπακι του WLAN παει να πει οτι κατι γινεται οπως το υποψιαστηκες. απο εκει και περα αυτα το προγραμματα σπανε κωδικους WEP ενω για να σπασουν WPA θα πρεπει να εχεις εναν πολυ απλο και μικρο κωδικο και παλι θα παρει αρκετη ωρα. με λιγα λογια ολοι σπανε WEP και οχι WPA. οποτε τσεκαρε ποιον απο τους δυο κωδικους εχεις και αν εχεις WEP αλλαξε τον σε WPA. τελος καλο θα ηταν να χρησιμοποιουσες και MAC Filter. σε αυτο οριζεις την MAC Address των υπολογιστων που θες εσυ να εχουν προσβαση στο router με αποτελεσμα οι γειτονες σου να μην μπορουν να συνδεθουν edit: κοιτα που σου απαντησαμε ολοι μαζι
function Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Όντως έχω WEP αλλά όχι κάποιον εύκολο κωδικό (αρκετά δύσκολο θα έλεγα). Για να το αλλάξω σε WPA χρειάζονται ειδικές γνώσεις? Πρέπει να είμαι συνδεδεμένος με eTHERNET εκείνη τη στιγμή?
WoodSell3r Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 όχι απλά αν τον αλλάξεις ενώ εισαι συνδεδεμενος ασυρματα μετα την αλλαγη θα σε πεταξει και θα πρεπει να συνδεθεις με τον νεο κωδικο. εγω πάντως σου προτεινω να μην το αλλάξεις μονο σε wpa2 κρατωντας τον παλιο κωδικό, ποτε δεν ξερεις βαλε και κανα 2-3 ψηφια ακόμα αν καποιος τον εχει βρει ενω ειχες wep και τωρα wpa να βαλεις το ιδιο δεν είναι αφου θα τον ξέρει;;;
damastes Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 το wep οσο και δύσκολο κωδικό να έχεις σπάει πανεύκολα. Αλλαξε σε wpa2 αν το υποστηρίζει το router. Για να το αλλαξεις απλά πας στην επιλογή που είχες διαλέξει wep και απο drop down list διαλέγεις wpa2. Βάζεις και τον νεο κωδικό και πατας save, apply οτι έχει. Γίνεται και ασύρματα η διαδικασία. Βάζεις τον νεο κωδικό και στον υπολογιστή σου και θα ξανασυνδεθει
function Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Παιδιά χίλια χίλια χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα το κάνω αμέσως το απόγευμα μετά την δουλειά!!!!!!!!!!! ---------- Προσθήκη στις 09:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:39 ---------- Μια τελευταία ερώτηση... Αν παρόλο που εγώ αλλάξω το WEP σε WPA και βάλω άλλο κωδικό από τον προηγούμενο, ή απλά κάνω disable το wifi του router, και συνεχίσω να παρατηρώ την ίδια συμπεριφορά του router, τότε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο router? Εσάς σας έχει τύχει να αναβοσβήνουν ακατάπαυστα τα λαμπάκια αυτά δίχως να είστε συνδεδεμένοι???
damastes Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Εσάς σας έχει τύχει να αναβοσβήνουν ακατάπαυστα τα λαμπάκια αυτά δίχως να είστε συνδεδεμένοι?? οχι..................
function Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Τι προτείνετε ... TKIP ή AES στο WPA?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.