thomasG4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Τελικά μπορεί κανείς να μου πει αν ΜΠΟΡΩ να κάνω freddo (έτσι για να χαμε να λέγαμε..) με αυτόν ΕΔΩ τον τρόπο και να μου βγει καλός;;; Όχι, δεν μπορείς. Με αυτό το τρόπο είναι σαν να κάνεις frappe απλώς θα είναι λίγο καλύτερης ποιότητας. To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τέτοιο, που είναι ειδικό μπρίκι για espressο. Φιλτράρει τους κόκκους καφέ και πίνεις κανονικό espresso και όχι μούφα espresso.
bep1995 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Όχι, δεν μπορείς. Με αυτό το τρόπο είναι σαν να κάνεις frappe απλώς θα είναι λίγο καλύτερης ποιότητας. To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τέτοιο, που είναι ειδικό μπρίκι για espressο. Φιλτράρει τους κόκκους καφέ και πίνεις κανονικό espresso και όχι μούφα espresso. Και έτσι για να χαμε.. που το βρήσκω αυτό;; και το ποιο βασικό, σε τι τιμή; Και πως λειτουργεί;;
thomasG4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Και έτσι για να χαμε.. που το βρήσκω αυτό;; https://www.google.gr/search?hl=en&as_q=moka+express+bialetti&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=countryGR&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&tbs=&as_filetype=&as_rights= και το ποιο βασικό, σε τι τιμή; η τιμή διαφέρει άναλογα με τα φλιτζάνια καφε που θες να σου βγάζει το μπρίκι. Και πως λειτουργεί;;
bep1995 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Και για να τον κάνω freddo απλός ρίχνω παγάκια;;
thomasG4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Ναι ρίχνεις ζάχαρη παγάκια και τα χτυπάς όπως τον φραπε. Απο καφέδες προτείνω αυτόν εδώ Lavazza Crema e Gusto http://www.amazon.com/Lavazza-Ground-Coffee-Italian-8-8-Ounce/dp/B001E5E0D8
bep1995 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Αν και με καλάρεσε ΑΥΤΟΣ και δύσκολα θα πάω σε freddo.. Πάντος σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Ναι ρίχνεις ζάχαρη παγάκια και τα χτυπάς όπως τον φραπε. Αλλά είπαμε, όχι ζάχαρη... Ναι ρίχνεις ζάχαρη παγάκια και τα χτυπάς όπως τον φραπε. Απο καφέδες προτείνω αυτόν εδώ Lavazza Crema e Gusto http://www.amazon.com/Lavazza-Ground-Coffee-Italian-8-8-Ounce/dp/B001E5E0D8 Κάτι από το Ελλάντα θα είταν καλύτερα..
thomasG4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Αν και με καλάρεσε ΑΥΤΟΣ και δύσκολα θα πάω σε freddo.. Πάντος σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Αλλά είπαμε, όχι ζάχαρη... Κάτι από το Ελλάντα θα είταν καλύτερα.. Στα carrefour τον πουλάει γύρω στα 4 ευρώ τα 250 gr
bep1995 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Εγώ δεν τον έχω δει σε κανένα supermarket, εκτός και αν έχει ένα μεγάλο carefour, που είναι λίγο πριν έξω από την Δράμα, τέλος πάντον, δεν είναι αυτό το θέμα, άμα πάρω αυτόν θα πάρω, σε βάζο. Μπορεί να πάρω για τον Χειμώνα!
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Όσοι λένε ότι η robusta είναι η καλύτερη... μάλλον δεν ξέρουν από καφέ. Απλά για το info, robusta βάζουν στο χαρμάνι για να κάνουν δυνατό τον καφέ. 100% robusta δεν ξέρω εάν πουλιέται πουθενά... και εάν πουλιέται, δεν νομίζω να πίνεται. Αλλά... αντί να καταφεύγετε σε δόγματα... γιατί δεν πάτε μία βόλτα από κανένα μαγαζί με καφέδες (καφεκοπτείο) και να ρωτήσετε τι παίζει με ποικιλίες; Πάρτε και καμία... κάντε κανένα δικό σας χαρμάνι... Ούτως ή άλλως... από γαλλικό σε espresso διαφέρει το κόψιμο.
bep1995 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Όσοι λένε ότι η robusta είναι η καλύτερη... μάλλον δεν ξέρουν από καφέ. Απλά για το info, robusta βάζουν στο χαρμάνι για να κάνουν δυνατό τον καφέ. 100% robusta δεν ξέρω εάν πουλιέται πουθενά... και εάν πουλιέται, δεν νομίζω να πίνεται. Ποιος είπε ότι η robusta είναι η καλύτερη, και φυσικά την βάζουν μαζί με την arabica για καλύτερη γεύση.
bep1995 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τέτοιο, που είναι ειδικό μπρίκι για espressο. Φιλτράρει τους κόκκους καφέ και πίνεις κανονικό espresso και όχι μούφα espresso. Να ρωτήσω, το έχεις δοκιμάσει αυτό;; Επειδή σκέφτηκα να το πάρω, σαν μία φθηνή λύση... αλλά από ότι διάβασα αυτό έχει μέγιστη πίεση μέχρι 1,5 bar και ότι για να κάνεις κανονικό espresso πρέπει να έχει η μηχανή σου το λιγότερο 9 bar και ότι ο freddo με αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον freddo μηχανής, Anyway, αν έχεις δοκιμάσει πια η διαφορά με της μηχανής espresso;;;
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Γιατί στον Φρέντο Καπουτσίνο , αντί για ζάχαρη κόκκους βάζουν εκείνο το σιρόπι ?? :huh:
Liverpool89 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Γιατί στον Φρέντο Καπουτσίνο , αντί για ζάχαρη κόκκους βάζουν εκείνο το σιρόπι ?? :huh: Σπανια να βαλουν εκεινο το σιροπι που λες... Μονο σε κατι (κυριλε ταχα που κανει 6 ευρω) μαγαζια στην Θεσσαλονικη το συναντησα...Εγω τους λεω να μου βαζουν μαυρη ζαχαρη παντως...
thomasG4 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Να ρωτήσω, το έχεις δοκιμάσει αυτό;; Επειδή σκέφτηκα να το πάρω, σαν μία φθηνή λύση... αλλά από ότι διάβασα αυτό έχει μέγιστη πίεση μέχρι 1,5 bar και ότι για να κάνεις κανονικό espresso πρέπει να έχει η μηχανή σου το λιγότερο 9 bar και ότι ο freddo με αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον freddo μηχανής, Anyway, αν έχεις δοκιμάσει πια η διαφορά με της μηχανής espresso;;; Εννοείται το έχω δοκιμάσει για αυτό και στο πρότεινα. Είναι ο κλασσικός τρόπος παρασκευής espresso στην Ιταλία. Το αποτέλεσμα από μια μηχανή espresso εννοείται ότι θα είναι καλύτερο, για αυτό και μια καλή μηχανή κοστίζει 5 φορές παραπάνω από το απλό μπρίκι. Για μια οικονομική και πρακτική λύση με ικανοποιητικό αποτέλεσμα πρότεινα το μπρικάκι. Για περισσότερα κοίτα και εδώ
bep1995 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μάλλον θα το πάρω το μπρικάκι, (αν όχι το moka express της bialetti, κάποιο άλλο με 10-20€) Κάτι άλλο, στιγμιαίος espresso κάνει;; σαν αυτόν ΕΔΩ (ο 8ος) ή πρέπει να πάρω σαν τον ποιο κάτω που λέει "Αλεσμένος Espresso" Ο freddo τι λέει με αυτόν τον τρόπο;; γιατί αυτό με ενδιαφέρει.. Ευχαριστώ πάντος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.