ιονας Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Λοιπον το θεμα ειναι σοβαρο.βασικα μου αρεσει ο φραπες αναμεμειγμενος με φρεντο και βεβαια με γευση γκιουλμπαση.
ιονας Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 μου αρεσουν ολοι οι καφεδες με γευση γκιουλμπαση.ε ρε γλεντια!!!!
afentiko7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 φραπόγαλο εννοείται γιατί ο freddo έχει γεύση καφέ ενώ ο άλλος γάλα. Και γιατί τον πίνουν κηφισιώτες και Βουλιώτες φλώροι. Γενικά είναι ο καφές των τρέντηδων τους οποίους σιχαινόμεθα. Και αν δυσανασχετήσει ή κοιτάξει περίεργα η χαζοσερβιτόρα της αμολάμε στο καπάκι "φέρε και μια μπουγάτσα":devil:
ferongr Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 φραπόγαλο εννοείται γιατί ο freddo έχει γεύση καφέ ενώ ο άλλος γάλα. Και γιατί τον πίνουν κηφισιώτες και Βουλιώτες φλώροι. Γενικά είναι ο καφές των τρέντηδων τους οποίους σιχαινόμεθα. Και αν δυσανασχετήσει ή κοιτάξει περίεργα η χαζοσερβιτόρα της αμολάμε στο καπάκι "φέρε και μια μπουγάτσα":devil: Εισαι μεγαλος! Σε παω αδελφε μου να 'ουμε!
louben Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Κάνεις ένα εσπρεσάκι, το ρίχνεις σε ένα μπρίκι με ένα παγάκι, το χτυπάς ελάχιστα (μην κάνει αφρό), μαζί με την ζάχαρη που θέλεις, και το ρίχνεις σε ένα ποτήρι με απαραίτητα τριμμένο πάγο.... Αφρόγαλα... 0% γάλα και το αφήνεις να χτυπιέται σε καλό ζουζουνιστήρι... Αν δεν τον καταφέρεις σημαίνει μάλλον οτι ο καφές που έχεις είναι μάπα ή οτι προσπέρασεσ το βήμα που σου λέω με τον τριμμένο πάγο που είναι και βασικότατο... Cheers.. Yg: Συγχαρητήρια.. δεν είχα δεί ποτέ κάποιον να ξεθάβει θέμα απο το 2002 ΠΑντως φαινεται ψιλοδυσκολη η διαδικασια. Αν απο ζεστος τον βαλω στο μπρικι με παγακι δε θα φυγει το καιμακι που ειναι απο πανω?? Σε καφετεριες που εχω δει εβαζαν κατευθειαν σκονη εσπρεσσο στο σεικερ τη χτυπαγαν με νερο οπως το φραμε και μετα τριμμενο παγο κτλ.Ετσι δε γινεται??? Παντως εχουμε φτασει στο σημειο αν ζητησεις φραππε σε καφετερια να σε κοιτουν με μισο ματι....
louben Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Εχει επισης κατατοπιστικα βιντεακια στο youtube. Εχεις κατι συγκεκριμενο γιατι εγω οσο και αν εψαξα δε βρηκα κατι.
Garnele Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Σε καφετεριες που εχω δει εβαζαν κατευθειαν σκονη εσπρεσσο στο σεικερ τη χτυπαγαν με νερο οπως το φραμε και μετα τριμμενο παγο κτλ.Ετσι δε γινεται??? όχι!! η σκόνη εσπρέσσο είναι κάτι ανάλογο με τον ελληνικό βρασμένο με ατμό: φτιάχνεται γρηγορότερα, συμφέρει στο μπατζετ του μαγαζιού και γευστικά δε συγκρίνεται με τον κανονικό φρέντο.
klainmaingr Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 ΠΑντως φαινεται ψιλοδυσκολη η διαδικασια.Αν απο ζεστος τον βαλω στο μπρικι με παγακι δε θα φυγει το καιμακι που ειναι απο πανω?? Σε καφετεριες που εχω δει εβαζαν κατευθειαν σκονη εσπρεσσο στο σεικερ τη χτυπαγαν με νερο οπως το φραμε και μετα τριμμενο παγο κτλ.Ετσι δε γινεται??? Παντως εχουμε φτασει στο σημειο αν ζητησεις φραππε σε καφετερια να σε κοιτουν με μισο ματι.... Καφετέριες =; Γιατί το 2008 πολύ λίγοι χρησιμοποιούν ακόμα το espresso σε σκόνη "αλα φραπέ". Ο freddo espresso ούτως η άλλως δεν έχει καιμάκι όπως λές αλλα μια, λεπτή κανονικά, στρώση αφρού.. Επειδή ο εσπρέσο είναι ζεστός δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα για να λιώσει η ζάχαρη αν βάλεις. Γενικά το πάνω είναι καθαρά αφρός και θέμα χτυπήματος (κανονικά πρέπει να είναι πολύ λίγο, άσχετα που μερικοί μπούφοι τον κάνουν λες και κάνουν φραπέ). Όσο για τον φραπέ. Κανένας δεν σε κοιτάζει με μισό μάτι.. Ο φραπέ ήταν και είναι ο πλέον εύκολος στην παρασκευή καφές (δή αχτύπητος) οπότε τουλάχιστον όποιος στον φτιάχνει είναι πολύ χαρούμενος όταν βλέπει οτι πήρες φραπέ ;p εδιτ: Ωπα! Φλασια! Δηλαδή χρησιμοποιούσες κανονικό κάφέ εσπρέσο και τον χτυπούσες όπως λές παραπάνω; :-o Όχι όχι... Αν θέλεις μουφόεσπρέσο πρέπει να πάρεις τη σκόνη που κυκλοφορεί στα σούπερμάρκετ αλλα είναι απλά υποκατάσταστο.
Bougas Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Τα φρέντο είναι για τους βαλιανάτους.Φραπέ και πάλι φραπέ!
dreez Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 μαθαν τωρα ολοι τον freddo....στα χωρια της Ελλαδας ολοι φρεντο επιναν!!!και ο νες-καφε δεν ειναι χημικο προιον!παλι κοκοι καφε ειναι...google it!
Bougas Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μόνο τον φρέντο μάθανε στα χωριά; Εδώ ο παππούς μου το απόγευμα πίνει σοκολάτα βγενουά....ε μη χέσω..
Absinthe Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Εμφανεστατα εντυπωσιασμενος απο τη σοφια και τη διορατικοτητα του τοπικ σταρτερ, ο οποιος κατορθωσε να προβλεψει 6 χρονια πριν, το βασικο κριτηριο διαχωρισμου των soft ντιντηδων απο τους πραγματικους σιδεροστομαχους ανδρουτσους της εποχης μας, θετοντας ετσι μια νεα βαση στις συζητησεις περι σεξουαλικων προτιμησεων, δεν μπορω παρα να αναρωτηθω "εγω, που μου αρεσουν και συγκεκριμενες ποικιλιες τσαγιου, μηπως ειμαι μπαι και δεν το ξερα τοσο καιρο"? Δεν αντεχω σεξουαλικες αναζητησεις, τωρα στα γεραματα. Ποιος ξεβολευεται τωρα....
djapal Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μόνο τον φρέντο μάθανε στα χωριά; Εδώ ο παππούς μου το απόγευμα πίνει σοκολάτα βγενουά....ε μη χέσω.. Το τι θα πιει και φάει ο άλλος είναι καθαρά δικό του θέμα. Δε μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιον επειδή δεν του αρέσει το τάδε φαγητό ή επειδή προτιμά να πίνει το τάδε ποτό και όχι το άλλο. Edit: τώρα είδα ότι το θέμα είναι από το 2οο2.... που τα ξεθάβετε ωρέ;; !!!
livewire Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Αν μεταξύ άλλων προτιμάς και το κινέζικο Gun Powder, κάπως σώζεται η κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.