Προς το περιεχόμενο

Φοιτητής-Εργασία ΓΙΝΕΤΑΙ ?

strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο σήμερα είμαι φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικης Του Παν.Πειραίως και επείδη χρειάζομαι κάλο βαθμο πτυχιου για μετέπειτα θα ειμαι σοβαρος απο την 1η μερα παρολαυτα θέλω να εργάστω για ΜΕΝΑ,οι γονεις μου με καλύπτουν απλώς θέλω να εργάστώ σε μερικής αποσχολησης εργασια..(τυπου καταστήματος ηλεκτικών προίντων)

Το ερώτημα μου ειναι: Γίνεται.? ή θα χάσω την μπαλα ? σε περιοδο εξεταστικής η εργασια σε διεύκολυνει αναλογα με τις ωρες που δίνεις ή κόψε το λαιμο σου αυριο δουλεύεις ΜΗΝ πας να δώσεις...:shock::shock:

Οποιος εχει σχετική εμπειρία καλοδεχούμενη..:fear::fear:

Δημοσ.

Δεν γίνεται να είσαι και στα 2 εντάξει. Ακόμα και 4ωρο να δουλέψεις το πιο πιθανόν να πέφτει πάνω στα μαθήματα σου. Μόνο βράδυ ή Σ/Κ για να είσαι σίγουρος. Το πιο πιθανόν όμως είναι να δώσεις βάρος στην δουλειά αφού θα έχεις γλυκαθεί από το χρήμα και να γράψεις την σχολή στα @@ σου.

Δημοσ.

Ο χαρακτήρας της σχολής σου δεν τα επιτρέπει και τα δύο μαζί, αν δουλέψεις κατά 99% θα αφήσεις λίγο στην άκρη τα μαθήματα. Κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά με το πρόγραμμα που έχουμε (πληροφορική κι εγώ) δεν υπάρχει χρόνος και για διάβασμα και για δουλειά, ώς τώρα τουλάχιστον.

Δημοσ.
Ο χαρακτήρας της σχολής σου δεν τα επιτρέπει και τα δύο μαζί, αν δουλέψεις κατά 99% θα αφήσεις λίγο στην άκρη τα μαθήματα. Κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά με το πρόγραμμα που έχουμε (πληροφορική κι εγώ) δεν υπάρχει χρόνος και για διάβασμα και για δουλειά, ώς τώρα τουλάχιστον.

σε ποιο τμήμα.?

Δημοσ.
αχ...... ποσες φορες το εχω ακουσει αυτο!

Πράγματι, είναι η πιο κοινή φράση από φοιτητές πριν από κάθε εξάμηνο! Βέβαια 2 βδομάδες μετά δεν ξέρω πώς τυχαίνει και σπάνια ο αριθμός των φοιτητών που παρακολουθούν ξεπερνάει τους 20!

Δημοσ.
Πράγματι, είναι η πιο κοινή φράση από φοιτητές πριν από κάθε εξάμηνο! Βέβαια 2 βδομάδες μετά δεν ξέρω πώς τυχαίνει και σπάνια ο αριθμός των φοιτητών που παρακολουθούν ξεπερνάει τους 20!

όντως..?? δηλαδή εγω που εχω 125 αλλους φοιτητές θα υπαρχει μέρα με 20.?

---------- Προσθήκη στις 23:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:54 ----------

αχ...... ποσες φορες το εχω ακουσει αυτο!

+1 τότε :-D

Δημοσ.

Προς τα Χριστούγεννα, που πολλοί θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους προ της ώρας τους, θα υπάρχουν και μαθήματα που θα υπάρχει μονοψήφιος αριθμός φοιτητών. Έχω παρακολουθήσει μάθημα μαζί με άλλα 8 άτομα. Τμήμα φροντιστηρίου λέμε!

Δημοσ.

εχω ακουσει φρασεις οπως

εγω θα πηγενω σε ολα τα μαθηματα, σε ολες τις θεωριες, θα κραταω σημειωσεις, θα τελειωσω στην ωρα μου...

Δημοσ.
εχω ακουσει φρασεις οπως

εγω θα πηγενω σε ολα τα μαθηματα, σε ολες τις θεωριες, θα κραταω σημειωσεις, θα τελειωσω στην ωρα μου...

δηλαδη δουλεια=καταστροφη...

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ :devil::devil::devil::devil::devil: χα0χα0χ0

Δημοσ.
Προς τα Χριστούγεννα, που πολλοί θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους προ της ώρας τους, θα υπάρχουν και μαθήματα που θα υπάρχει μονοψήφιος αριθμός φοιτητών. Έχω παρακολουθήσει μάθημα μαζί με άλλα 8 άτομα. Τμήμα φροντιστηρίου λέμε!

μα αυτη η εικονα υπαρχει σε ολη τη χωρα.

γι'αυτο ειναι λιγα τετραγωνικα ολα τα ΤΕΙ - ΑΕΙ

τα σχολεια γυμνασια - λυκεια ειναι πιο μεγαλα σε σχεση με τους μαθητες που εχουν.

ενα ΤΕΙ μπορει να εχει 4000 φοιτητες και να ειναι τα ιδια τετραγωνικα οσο ενα γυμνασιο με 500 παιδια. (και πολλα λεω)

τυχαιο? δε νομιζω!

---------- Προσθήκη 26-08-2010 στις 00:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 25-08-2010 στις 23:59 ----------

δηλαδη δουλεια=καταστροφη...

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ :devil::devil::devil::devil::devil: χα0χα0χ0

οχι, αυτα που λεω ειναι χωρις δουλεια....

οταν ακουγα ομως ολα αυτα που ειπα + δουλεια, εκλαιγα απο τα γελια! :lol:

Δημοσ.
μα αυτη η εικονα υπαρχει σε ολη τη χωρα.

!

Για αυτό και έχουμε τη διεθνή πρωτοτυπία των αιωνίων φοιτητών και των 30χρονων που σπάνε πλάκα στις συνελεύσεις σαν φοιτητές!

Δημοσ.

Θα σου μιλήσω σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες ( τελειώνω το ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Στις αρχές το πάλευα , 8 το πρωί εργαστήρια μέχρι 12 συνήθως, μετά καμία θεωρία ή θεωρίες τα πρωινά αν δεν είχα εργαστήρια συνήθως ως τις 12 το πρωί ή τις 2 το μεσημέρι, μετά κάτι ελαφρύ να φάω ( έτρωγα ελάχιστα , ίσα ίσα να μη πέσω κάτω), μετά full βάψιμο + φτιάξιμο γιατί δούλευα τα απογεύματα σε in- store promotion, δε μου έφτανε το τρέξιμο , έπρεπε να είμαι και στην τρίχα. Σπίτι γύρναγα συνήθως γύρω στις 10.30 ( έτρωγα και μία ώρα συνήθως και μία ώρα και κάτι στο γυρισμό, ανάλογα σε τι κατάστημα με είχανε βάλει). Κάποιες καθημερινές είχα να κάνω και εργασίες ( αν το μάθημα ήταν π.χ. τη Δευτέρα και μετά τη Τετάρτη μας βάζανε και εργασίες μεσοβδόμαδα, καλά ΣΚ εννοείται ότι είχαμε άλλη εργασία να κάνουμε) και κοιμόμουνα γύρω στις 2 και μετά πάλι ξύπνημα πρωινό για να είμαι 8 η ώρα στο ΤΕΙ. Μέσος όρος τότε 8, κάτι.

Μετά είπα να βρω μία δουλειά που να μη με τρώει η ορθοστασία , να πληρώνομαι νωρίτερα από τον 1,5 μήνα που έχουνε πολλές διαφημιστικές εταιρείες και να κάνω κάτι πιο σχετικό με τις σπουδές μου. Αρχίζω να στέλνω βιογραφικά , περνάω συνεντεύξεις, καλά τα πήγαινα στις συνεντεύξεις, ενδιαφέρουσες δουλειές έβρισκα αλλά έβρισκα μόνο δουλειές με 8 ώρες+ και η ηλίθια νόμιζα ότι θα έβρισκα παρόμοιες δουλειές όταν θα τελείωνα το ΤΕΙ και τις απέρριπτα για να μην παραμελήσω τη σχολή.

Τελικά είπα να κατευθυνθώ σε κάποια δουλειά είτε σε τηλεφωνικά κέντρα είτε σε κατάστημα. Σε τηλεφωνικό κέντρο δεν έβρισκα θέση με σταθερό ωράριο και δε δείχνανε κατανόηση ούτε για τα εργαστήρια για να αλλάξουνε βάρδια ας πούμε οπότε τις απέρριπτα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Τελικά βρήκα δουλειά 6ωρη σε internet cafe ( σαν 4ωροι βέβαια φαινόμασταν) και όχι με τα κανονικά ένσημα που δικαιούμασταν, λέω δε πειράζει μωρέ, τι να κάνουμε, δούλευα ή στην πρωινή βάρδια ή στη μεσημεριανή ( εννοείται ότι έχανα πολλές θεωρίες, κυρίως στα ρεπό παρακολουθούσα τα εργαστήρια, άντε και κάποια θεωρία δύσκολη).

Μετά ήρθανε οι καταλήψεις που διήρκεσαν κάμποσους μήνες, ξεχάσαμε οι περισσότεροι τι εστί διάβασμα, τι εστί να παρακολουθείς μάθημα και όλα τα σχετικά ( δούλευα και σε ένα κατάστημα συγγενή - 2 δουλειές δηλαδή είχα), άρχισε και το κάψιμο στα pc games, στριμωχτήκανε οι θεωρίες εξαμήνων σε δύο εβδομάδες παρακολούθησης πριν τη διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου, εντάξει το πάλεψα παρόλο που οι καθηγητές σε εκείνη την εξεταστική κόβανε κόσμο και κοσμάκη( διατήρησα τα χρωστούμενα μαθήματα σε μονοψήφιο αριθμό). Ο μέσος όρος είχε κατέβει στο 8 :P

Συνεχίζω για άλλο ένα εξάμηνο με μόνο μία δουλειά + παρακολούθηση μαθημάτων. Κάπου εκεί κλατάρω, εμφανίζω τις πρώτες κρίσεις πανικού και αποφασίζω να κάνω ένα εξάμηνο διάλλειμμα από μαθήματα + δουλειά, είχα κλατάρει και η απόδοση είχε πέσει αισθητά, πέρασα σε διπλή εξεταστική μόνο 3 μαθήματα ( από εργαστήρια ήμουνα ΟΚ, δεν είχα δηλαδή μαθήματα υποχρεωτικής παρακολούθησης).

Εκεί λοιπόν που ξεκουραζόμουνα, σκάει η είδηση στην ιστοσελίδα του τμήματος καλοκαιριάτικα πριν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου ότι αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών, καταργούνται μαθήματα, μπαίνουν άλλα , προστίθενται εργαστήρια σε μαθήματα που πριν είχανε μόνο θεωρία ( εκτός αν είχες περάσει ήδη τις θεωρίες). Ναι τα μαθήματα που καταργήθηκανε ήταν μαθήματα που είχα περάσει και με βαθμό και χρώσταγα θεωρίες που αποκτούσανε και εργαστήρια με το νέο εξάμηνο .Φυσικα και δε γινόταν να μείνω χωρίς δουλειά και άλλο, no money οπότε προσπαθώ τελευταία στιγμή να διαβάσω μαθήματα για τα οποία δεν είχα ιδέα ούτε τι ύλη είχανε ( αφού έκανα 6 μηνο break, δεν παρακολουθούσα), να τα περάσω μη φορτωθώ εργαστήρια γιατί τότε απλά δε θα τελείωνα ποτέ το ΤΕΙ. Τα καταφέρνω σε όλα τα επίμαχα μαθήματα εκτός από ένα αλλά τα πέρασα με 5. Ο μέσος όρος έχει πλέον κατρακυλίσει γύρω στο 7,8.

Μπαίνει το νέο εξάμηνο, περιμένω να δω τι ώρες θα έχει το εργαστήριο του νέου μαθήματος και τι ώρες θα μπουνε οι καινούργιες θεωρίες που είχανε προστεθεί στο πρόγραμμα σπουδών, φτάνουμε στα μέσα του εξαμήνου όπου διαπιστώνεται ότι δεν επαρκούν οι αίθουσες για όλους ( είχαμε πάει να δηλώσουμε ώρες και οι καθηγητές είχανε εξαφανιστεί, είχανε αφήσει μία κόλλα με τις ώρες και μας είχανε αφήσει να πλακωθούμε μεταξύ μας), είχα αρχίσει να παρακολουθώ τις νέες θεωρίες παράλληλα. Κάπου εκεί μας ανακοινώνεται ότι οι επί πτυχίω σπουδαστές ( ναι είχα φτάσει πλέον επί πτυχίω) απαλλάσονται από τα νέα εργαστήρια και τις νέες θεωρίες. Τόσο καιρό όμως περιμένοντας δεν είχα πάρει ούτε θέμα για πτυχιακή ούτε πρακτική άσκηση γιατί εκτός από τα νέα μαθήματα είχα και 6 μαθήματα χρωστούμενα ( που να το ξέρω προκατοβολικά ότι είχα μόνο αυτά) και τρώω μία ξενέρα απίστευτη. Έρχεται η εξεταστική, περνάω τα 3 μόνο...

Μετά παίρνω πρακτική άσκηση, παίρνω και το σεμινάριο τελειοφοίτων ( έλα όμως που ο καθηγητής έβγαλε ανακοίνωση- εξπρές ότι ανακοινώνει θέματα για εργασίες το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, δεν μπόρεσα να πάρω άδεια, δεν έδινε άλλη μέρα θέματα και μάλιστα απαίτησε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες). Πάει το σεμινάριο για το επόμενο εξάμηνο... Έρχεται η εξεταστική αλλά είχα κάποια προβλήματα και δε μπόρεσα να πάω να δώσω. Τελικός απολογισμός 0 στα 3.

Έρχεται το επόμενο εξάμηνο, παίρνω και το σεμινάριο, μου τυχαίνουν όλα τα προβλήματα μαζί + προβλήματα υγείας, περνάω μόνο το σεμινάριο , στην εξεταστική και πάλι δε δήλωσα το παρόν ( 1 στα 3).

Έρχεται το νέο εξάμηνο, παίρνω θέμα πτυχιακής, τα προβλήματα που είχα δεν έχουνε περάσει, δε μπορώ ούτε να εργαστώ , ούτε να ασχοληθώ με το ΤΕΙ και οι καθηγητές των μαθημάτων έχουνε αλλάξει ( αλλαγή ύλης - την προηγούμενη ύλη την είχα διαβάσει αλλά αφού δεν είχα πάει στην εξεταστική...:P). Περνάω το ένα μάθημα με 5 ( ούτε φατσικά δεν ήξερα τον καθηγητή , φαντάσου) και μου μένει ένα μάθημα + η παράδοση της πτυχιακής για Σεπτέμβριο.

Τελικός απολογισμός :

6 χρόνια σπουδών ( ναι το κατάφερα ...) και μέσος όρος γύρω στο 7,8 ( θα σώσει καθόλου τον τελικό μέσο όρο η πτυχιακή ή μπα;)

Αν οι γονείς με κάλυπταν , θα έτρωγα όλη αυτήν την ταλαιπωρία; :cry: Κάτσε να ασχοληθείς με τις σπουδές σου + τη φοιτητική ζωή και αφήνεις τη δουλειά για τίποτα καλοκαίρια, εποχιακές δηλαδή δουλειές.

Δημοσ.

εγω παντα κοροιδευα του φοιτητες που θελανε να το παιξουν ανεξαρτητοι και αυτοδημιουργητοι, λεγοντας και κανοντας οτι σπουδαζουν και δουλευουν ταυτοχρονα

για να μην εχουν αναγκη τους γονεις και οι γονεις να ειναι οικονομικα πολυ ευκαταστατοι!

αυτοι οι τυποι (συνηθως αντρες) ειναι για γελια και για κλαματα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...