alexcool Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Για σας παιδια ειμαι καινουριος σχετικα στον κοσμο της τεχνολογιας και να με συνχωρεστε εκ τον προτερων για την αγνοια μου. Εχω πολλες ταινιες DVD αποθηκευμενες σε σκληρο δισκο σε νορμαλ ποιοτητα που βλεπαμε παλια στις ctr τηλεωρασεις και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να τους ανεβασω την ποιοτητα HD λογο αγορας καινουριας τηλεωρασης γινεται αυτο ρε παιδια ειναι δυνατον σε απλο υπολογηστη και πως; Σας ευχαριστω εκ τον προτερων Αλεξανδρος.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Οι ταινίες σου έχουν συγκεκριμένο πλήθος πληροφορίας που δεν αρκεί και δε μπορεί να δημιουργηθεί ώστε ν ανεβάσεις την ποιότητά τους. Συν ότι κάθε μετατροπή που κάνεις υπάρχει μια μικρή περαιτέρω απώλεια ποιότητας (που οκ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ορατή).
isay Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Αλέξανδρε η ποιότητα στην εικόνα και τον ήχο δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το πουθενά. Εν ολίγοις αυτό που ζητάς δεν γίνεται.
vste Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Φιλε μου αν χρησιμοποιεις pc για να βλέπεις τις ταινίες σου μπορείς να αυξήσεις αρκετά την ποιότητα της ταινίας παίζοντας με τις επιλογές του ffdshow. Μπορείς για παράδειγμα να μεγαλωσεις την ανάλυση της ταινίας σε 1280x720 και να χρησιμοποιήσεις κάποια φίλτρα ώστε να την κανείς smooth. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς βελτιωμένο. Στα υπέρ είναι ότι γίνεται real time χωρίς να χρειάζεται re encode η ταινία. Στα κατά είναι το ότι χρειάζεσαι δυνατό μηχάνημα. Κανε ένα search στο google ffdshow optimise upscale avi και ξεκινά από εκεί. Και για όσους λένε ότι δεν μπορείς να κερδισεις σε πληροφορία θα πω δυο παραδείγματα: 1ον) οι emulators και το upscale που κάνουν και βελτιώνουν παρά πολύ την ποιότητα στα παλιά παιχνίδια και 2ον) Την τριλογια του Lord of the rings που είχε βγει πριν από 2 χρόνια περίπου σε 1080p upscaled και ήταν εκπληκτικό.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 [...]1ον) οι emulators και το upscale που κάνουν και βελτιώνουν παρά πολύ την ποιότητα στα παλιά παιχνίδια [...] Τι color depth έχουν αυτά τα παιχνίδια και τι μια ταινία; Νομίζω παίζει σημαντικό ρόλο κι αυτό. Και γενικά ναι, νομίζω υπάρχουν κάποιες συσκευές (πχ DVD players) που κάνουν ικανοποιητικό upscale.
Proikothiras27 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 το upscale δεν ειναι ανεβασμα ποιοτητας... ειναι μια κακη τακτικη που ακολουθουν καποιοι....στην ουσια δεν εχει νοιημα.. αλλο πραμα η αναλυση[upscale αναλυσης] ...και αλλο πραμα η ποιοτητα του βιντεο
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 το upscale δεν ειναι ανεβασμα ποιοτητας... Το αυτό. Ανάλυση και ποιότητα δεν είναι απαραίτητα ανάλογες έννοιες. Τα φίλτρα μπορούν να διορθώσουν (ή μάλλον κρύψουν καλύτερα) κάποιες χοντράδες στην upscaled ανάλυση, αλλά σε καμία περίπτωση να αυξήσουν την σίγουρα μειωμένη ποιότητα. Από εκεί και πέρα, είναι και λίγο υποκειμενικό, όπως βολεύει το μάτι του καθενός στον "πόλεμο" ανάλυση vs ποιότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης, imho.
vste Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 το upscale δεν ειναι ανεβασμα ποιοτητας... ειναι μια κακη τακτικη που ακολουθουν καποιοι....στην ουσια δεν εχει νοιημα.. αλλο πραμα η αναλυση[upscale αναλυσης] ...και αλλο πραμα η ποιοτητα του βιντεο Σε συνδιασμο με αλλά φίλτρα κυρίως από direct x (χρήση shaders, FSAA, deblocking, κα) η διάφορα στη ποιότητα της εικόνας μπορεί να είναι τεράστια. Αν θέλετε δοκιμάστε να πειραματιστείτε λίγο με τα settings του ffdshow υπάρχουν αρκετές σελίδες με συμβουλές. Σε εμένα η ποιότητα της εικόνας φνεται καλύτερη σε κάποιον άλλον μπορεί να μην φαίνεται. Απολύτως δεκτό. EDIT: Όντως δεν αυξανεις πραγματικα την αναλυση ούτε ανακτας την πληροφορία που έχει χαθεί. Απλά κρύβεις όσο μπορείς τις ατέλειες και εξομαλύνεις την χαμηλή ανάλυση.
Nik.K Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Προφανως μερικοι δεν εχουν δει το Toshiba XD-E500 που κανει ισως το καλυτερο upscale σε DVD με φυσικα πολυ καλυτερη ποιοτητα χαρη στην τεχνολογια που εχει. Ωστοσο και αυτο που λενε πολλοι ισχυει, δεν μπορεις να δημιουργησεις ποιοτητα, μπορεις απλα να δουλεψεις με αυτο που υπαρχει. Απο την αλλη οπως ειπα και πιο πανω υπαρχουν τεχνολογιες, για DVD εστω, που βελτιωνουν την ποιοτητα εικονας αρκετα. Βεβαια εδω μιλας για αρχεια και οχι για DVD, ειπα απλα να αναφερθω στο Upscale.
alexcool Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Με λιγα λογια παιδια δεν θα κανω δουλεια να ρωτησω και κατι αλλο;οι ταινιες HD που βλεπουμε στο ιντερνετ αυτες πως γινονται δεν ειναι οι κανονικες ταινιες με την στανταρ αναλυση αναβαθμιζμενες με καποια προγραμματα ξερω γω η οχι;(συγνωμη κιολας ειμαι λιγο ασχετος με αυτα) και κατι ακομα να ρωτησω καποια ταινια σε HD βλεπω και εχει μεγεθος 2-3 GB την ιδια παλι ταινια την βλεπω αλλου και εχει μεγαλητερο μεγεθος το διπλασιο 6GB π.χ τι πεζει εκει ξερει κανεις; για να ειναι καλη η ποιοτητα απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει και η ταινια να ειναι μεγαλη και σε ογκο οσο μεγαλητερη σε ογκο τοσο το καλητερο η κανω λαθος; Ευχαριστω. ---------- Προσθήκη στις 00:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:05 ---------- Φιλε μου αν χρησιμοποιεις pc για να βλέπεις τις ταινίες σου μπορείς να αυξήσεις αρκετά την ποιότητα της ταινίας παίζοντας με τις επιλογές του ffdshow. Μπορείς για παράδειγμα να μεγαλωσεις την ανάλυση της ταινίας σε 1280x720 και να χρησιμοποιήσεις κάποια φίλτρα ώστε να την κανείς smooth. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς βελτιωμένο. Στα υπέρ είναι ότι γίνεται real time χωρίς να χρειάζεται re encode η ταινία. Στα κατά είναι το ότι χρειάζεσαι δυνατό μηχάνημα. Κανε ένα search στο google ffdshow optimise upscale avi και ξεκινά από εκεί. Και για όσους λένε ότι δεν μπορείς να κερδισεις σε πληροφορία θα πω δυο παραδείγματα: 1ον) οι emulators και το upscale που κάνουν και βελτιώνουν παρά πολύ την ποιότητα στα παλιά παιχνίδια και 2ον) Την τριλογια του Lord of the rings που είχε βγει πριν από 2 χρόνια περίπου σε 1080p upscaled και ήταν εκπληκτικό. Εχω πι-σι αλλα δεν βλεπω εκει τις ταινιες ειναι μικρο 17ιντσων παλιο σχετικα δεν εχω κατι εξειδικευμενο και το σι ντι πλε'ι'ρ εχει προβλημα, εγω ελεγα επειδη πηρα καινουρια τηλεωραση full HD αν μπορουσα με καποιο τροπο με καποιο προγραμμα μεσο του υπολογηστη μου να ανεβασω την ποιοτητα τους να τις γραφω μετα σε ενα dvd και μετα να τις βλεπω στην τηλεωραση μου σαν HD πλεων καπως ετσι το σκευτομουνα αλλα απο οτι βλεπω ακυρο. Οταν λες δυνατο μηχανημα τι εννωεις να ειναι καινουριο; το ffdshow τωρα τι ακριβως ειναι; αν μπωρειτε να μου πειτε σας ευχαριστω πολυ.
hammerd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 γιατι δεν παιρνεις ενα καλο εξωτερικο media player να ξεμπερδευεις ? πετας μεσα οτι video εχεις και αυτο σε συνδυασμο με την tv κανουν τα υπολοιπα..
twiner Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 οι ταινιες HD που βλεπουμε στο ιντερνετ αυτες πως γινονται δεν ειναι οι κανονικες ταινιες με την στανταρ αναλυση αναβαθμιζμενες με καποια προγραμματα ξερω γω η οχι;(συγνωμη κιολας ειμαι λιγο ασχετος με αυτα) όχι. Οι ταινίες για να χωρέσουν στις βιντεοκασέτες ή στα απλά dvd "πετσοκόβονται" ας πούμε. Το φιλμ του σκηνοθέτη έχει συνήθως πολύ περισσότερη πληροφορία. και κατι ακομα να ρωτησω καποια ταινια σε HD βλεπω και εχει μεγεθος 2-3 GB την ιδια παλι ταινια την βλεπω αλλου και εχει μεγαλητερο μεγεθος το διπλασιο 6GB π.χ τι πεζει εκει ξερει κανεις; για να ειναι καλη η ποιοτητα απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει και η ταινια να ειναι μεγαλη και σε ογκο οσο μεγαλητερη σε ογκο τοσο το καλητερο η κανω λαθος; Ευχαριστω. ένα αρχείο μπορεί να περιέχει ολόκληρη την πληροφορία του film: π.χ. 25GB ή μπορεί να περιέχει συμπιεσμένη την πληροφορία ώστε να διατηρείται μεν η ποιότητα (να μην μπορεί ο θεατής να διακρίνει τη διαφορά), αλλά το μέγεθος του αρχείου να είναι μικρότερο και να χωράει π.χ. σ' ένα απλό dvd. Το μέγεθος του αρχείου είναι ανάλογο του ποσοστού συμπίεσης της ταινίας.
micos000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Με λιγα λογια παιδια δεν θα κανω δουλεια να ρωτησω και κατι αλλο;οι ταινιες HD που βλεπουμε στο ιντερνετ αυτες πως γινονται δεν ειναι οι κανονικες ταινιες με την στανταρ αναλυση αναβαθμιζμενες με καποια προγραμματα ξερω γω η οχι;(συγνωμη κιολας ειμαι λιγο ασχετος με αυτα)και κατι ακομα να ρωτησω καποια ταινια σε HD βλεπω και εχει μεγεθος 2-3 GB την ιδια παλι ταινια την βλεπω αλλου και εχει μεγαλητερο μεγεθος το διπλασιο 6GB π.χ τι πεζει εκει ξερει κανεις; για να ειναι καλη η ποιοτητα απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει και η ταινια να ειναι μεγαλη και σε ογκο οσο μεγαλητερη σε ογκο τοσο το καλητερο η κανω λαθος; Ευχαριστω. Οι ταινίες που κυκλοφορούν σε ποιότητα hd 720p ή 1080p χαρακτηρίζονται ως bdrip, δηλαδή είναι rip από δισκάκια blue-ray. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση αναβαθμισμένα dvd-rips. Οι παλιές ταινίες που δεν υπήρχαν σε blue-ray (δηλαδή bd) συνήθως γίνονται re-master από το αρχικό φιλμ (το οποίο έχει συνήθως υψηλότερη ανάλυση από το bd standar). Επίσης η διαφορά του μέγεθους είναι συνήθως αποτέλεσμα της διαφοράς 720p-1080p. Το 1ο είναι στα 1280χ720 και το 2ο στα 1920χ1080 Εχω πι-σι αλλα δεν βλεπω εκει τις ταινιες ειναι μικρο 17ιντσων παλιο σχετικα δεν εχω κατι εξειδικευμενο και το σι ντι πλε'ι'ρ εχει προβλημα, εγω ελεγα επειδη πηρα καινουρια τηλεωραση full HD αν μπορουσα με καποιο τροπο με καποιο προγραμμα μεσο του υπολογηστη μου να ανεβασω την ποιοτητα τους να τις γραφω μετα σε ενα dvd και μετα να τις βλεπω στην τηλεωραση μου σαν HD πλεων καπως ετσι το σκευτομουνα αλλα απο οτι βλεπω ακυρο. Όντως, είναι άκυρο. Και DVD να βάλεις στην τηλεόραση θα στο κάνει μόνη της upscaling στα 1080p, δεν χρειάζεται και δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ για να βελτιώσεις την κατάσταση. Οταν λες δυνατο μηχανημα τι εννωεις να ειναι καινουριο; το ffdshow τωρα τι ακριβως ειναι; αν μπωρειτε να μου πειτε σας ευχαριστω πολυ. Το ffdshow είναι ένα πακέτο με codecs και φίλτρα που επιτρέπουν σε ένα pc να αναπαράγει αρχεία για τα οποία δεν έχει εγγενή υποστήριξη π.χ. mkv h264. Η καλύτερη λύση είναι όπως hammerd να πάρεις ένα media player όπως το wd live ή το egreat και να κουμπώσεις πάνω έναν εξωτερικό δίσκο φορτωμένο με ταινίες. Το συνδέεις στην tv με hdmi και απολαμβάνεις.
alexcool Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου με καλυψες πληρως εγω εχω εξωτερικο σκληρο 250G τωρα αν κατεβασω απο το κομπιουτερ και τις βαλω εκει μπωρω να τις βλεπω στην τηλεωραση μου απ ευθειας η θα χρειαστω παλι μιντια πλε'ι'ερ; Επισης εχω κατεβασει απο το λαπτοπ μερικες HD γυρο στα 2με3GB ταινιες οι οποιες δεν εχουνε και τοσο καλη αναληση απ οτι φενεται σε φιλο που παμε και τις βλεπουμε με καλη τηλεοραση και μου λεει οτι κατεβαζω μουφα ποιοτητα, δηλαδη δεν γινεται να ειναι η ταινια 3γιγα και HD πρεπει να ειναι πανω απο 4 ισχυει κατι τετοιο; γιατι συμβενει αυτο ξερει κανεις;
hammerd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 δεν γινεται να εχεις μια ταινια 2ωρη και να πιανει μονο 3gb σε fullHD format.. συνηθως πιανουν απο 8 μεχρι 15gb σε mkv.. ---------- Προσθήκη στις 09:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:09 ---------- αν η τηλεοραση σου διαθετει ενσωματωμενο media player παιζει αμα βαλεις πανω τον εξωτερικο σου δισκο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.