Προς το περιεχόμενο

ΝΕΟ PC - Απόψεις για το hardware που λέω να βάλω.

RottenLungs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά τις διορθώσεις (λόγω των συμβουλών των insomnia φίλων) το tower είναι το εξής:

MOBO: Gigabyte P55A-UD4 (s1156, DDR3, P55)

CPU: Intel Core i5 760 (s1156, 2,8GHz, 8MB, L3 Cache, Box)

CPU cooler: Prolimatech Megahalems Rev.2 CPU Cooler

Ανεμιστηράκι: Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW)

RAM: OCZ Fatal1ty Edition 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-8-8-26, OCZ3F1600LV4GK)

GPU: Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB)

CASE: CoolerMaster 690 II Advanced Black Case (RC-692-KKN2)

HDD: 2Χ Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s) (σε RAID 0)

και OCZ Vertex Series 60GB SSD (Sata II)

Τροφοδοτικό: CoolerMaster Silent Pro PSU (700W)

Και μάλιστα το PC έπεσε και σε τιμη απο 1500 στα 1347 Euro...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολυ καλη συνθεση.

Μπορεις να προχωρησεις και σε 2 διορθωτικες κινησεις ακομα, με σκοπο την περαιτερω μειωση του κοστους γυρω στα 50-60 ευρω, χωρις να χανεις απολυτως τιποτα σε επιδοσεις/αξιοπιστια κλπ.

Εχεις περιθωριο να αγορασεις λιγοτερο ισχυρο τροφοδοτικο (με 550W υπερκαλυπτεσαι) . Δεν υπαρχει λογος να πας στο 700ρι, ειναι overkill. Με 550W παραεισαι καλα.

Και μπορεις να γλυτωσεις και κανα 40ρι ευρω και απο ψυκτρα αφου δε το προοριζεις για overclocking, αγοραζοντας την hyper 212 αντι της "high end" megahalems.

Τα υπολοιπα ειναι πολυ καλες επιλογες, imo τα αφηνεις οπως ειναι και προχωρας σε παραγγελια αφου καταληξεις και σε τροφοδοτικο/ψυκτρα.

Δημοσ.

Έλαγα να αφήσω αυτό το τροφοδοτικό σε περίπτωση που θέλει αργότερα να βάλει καμια 2ρη κάρτα γραφικών σε crossfire...

ΟΚ guys απο βδομάδα πάει για παραγγελία...

Δημοσ.

Την λυση iMac την εχεις αποριψει τελειος?

Αν πας για PC επειδη απο οσο διαβαζω παει για επαγγελματικη χρηση και ειδικα για γραφικα θα προτεινα το τριπτυχο

δυνατη cpu-μπολικη ram-επαγγελματικη καρτα γραφικων!Αν και εφοσον βγαινεις οικονομικα

Aν τελικα δεν πας σε επαγγεμλατικη καρτα γραφικων καλυτερα να τσεκαρεις αν τα προγραμματα της κοπελια χρησιμοποιουν το CUDA της Nvidia αλλιως μην πεταξεις τσαμπα φραγκα.

Απο την αλλη οσο αφορα τον επεξεργαστη αν δεν σε περνει να τα σκασεις χοντρα σε ακριβοτερη λυση Intel καλυτερα θα ηταν να κοιταξεις τον 6Πυρηνο της Amd που σου προτειναν και τα παιδια

Δημοσ.

Για εξήγα να καταλάβουμε κι εμείς το νόημα όλου αυτού;;;

---------- Προσθήκη στις 13:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ----------

Την λυση iMac την εχεις αποριψει τελειος?

Αν πας για PC επειδη απο οσο διαβαζω παει για επαγγελματικη χρηση και ειδικα για γραφικα θα προτεινα το τριπτυχο

δυνατη cpu-μπολικη ram-επαγγελματικη καρτα γραφικων!Αν και εφοσον βγαινεις οικονομικα

Aν τελικα δεν πας σε επαγγεμλατικη καρτα γραφικων καλυτερα να τσεκαρεις αν τα προγραμματα της κοπελια χρησιμοποιουν το CUDA της Nvidia αλλιως μην πεταξεις τσαμπα φραγκα.

Απο την αλλη οσο αφορα τον επεξεργαστη αν δεν σε περνει να τα σκασεις χοντρα σε ακριβοτερη λυση Intel καλυτερα θα ηταν να κοιταξεις τον 6Πυρηνο της Amd που σου προτειναν και τα παιδια

Αδελφέ δεν πάει σε επαγγελματικό ακόμα. Αλλα με έναν που να μπορεί να κάνει την δουλειά της παρα πολύ καλά τα 2 τελευταία (θα κάνει και καρτούν φέτος) χρόνια της σχολή της (ο τωρινός είναι 6 χρ'ονων και προσπαθούσε να δουλέψει το καινούριο photoshop), μετά για το μεταπτυχιακό και τέλος και για τα πρώτο καιρό της δουλειάς ώσπου να πιάσει τα πρώτα λεφτα όπου και θα πάρει καθαρά επαγγελματικό και καθαρα εξειδικευμένο. Δηλαδή να τον δουλεύει για 4-5 χρόνια για σχολή και δουλειά και μετά να τον έχει σπίτι της σαν ένα απλό desktop για internet, μουσική, ταινίες και ότι άλλο προκύψει. Thnx για την απάντηση πάντως.

Δημοσ.

171 ευρώ για μητρική και στο Socket 1156, επίτρεψε μου, είναι πεταμένα λεφτά. O 60αρης SSD δεν επαρκεί λόγω χωρητικότητας για επαγγελματική πραγματική χρήση, θέλεις τουλάχιστον 80GB, το Coolermaster 690 ΙΙ δεν αξίζει τα λεφτά του λόγο φθηνής ποιότητας πλαστικών, υπάρχουν καλύτερα κουτιά στα λεφτά αλλά και ποιο τίμια κουτιά πολύ ποιο φθηνότερα, διαφωνώ με την αγορά μιας καλής μεν αλλά ακριβής ψήκτρας, μια ψήκτρα των 25 ευρώ και 3 καλά fans θα βελτιώσουν πολύ την ψύξη αλλά και τον θόρυβο όλου του συστήματος.

Γενικά κακός λόγος value for money στις επιλογές σου και ειδικά για έναν γραφίστα, προσπάθησε να βάλεις νερό στο κρασί σου και να εξοικονομήσεις λεφτά για αγορά 2 ποιοτικών Monitors, με 1700 ευρώ budget μπορείς να κάνεις πολλά.

Δημοσ.
171 ευρώ για μητρική και στο Socket 1156, επίτρεψε μου, είναι πεταμένα λεφτά. O 60αρης SSD δεν επαρκεί λόγω χωρητικότητας για επαγγελματική πραγματική χρήση, θέλεις τουλάχιστον 80GB, το Coolermaster 690 ΙΙ δεν αξίζει τα λεφτά του λόγο φθηνής ποιότητας πλαστικών, υπάρχουν καλύτερα κουτιά στα λεφτά αλλά και ποιο τίμια κουτιά πολύ ποιο φθηνότερα, διαφωνώ με την αγορά μιας καλής μεν αλλά ακριβής ψήκτρας, μια ψήκτρα των 25 ευρώ και 3 καλά fans θα βελτιώσουν πολύ την ψύξη αλλά και τον θόρυβο όλου του συστήματος.

Γενικά κακός λόγος value for money στις επιλογές σου.

Τα 60GB φτάνουν μια χαρά.

Τώρα εσύ θα διάλεγες άλλη motherboard ή άλλον επεξεργαστή;;;

Ποιο κουτί θα έβαζες; (την ψύχτρα του επεξεργαστή λογικά θα έβαζα τον άλλον που μου είχε πεί MiDi_MiLiZ)

Υ.Γ. δεν μπορώ να βρώ παραπάνω λεφτά γιατι όπως σου είπα δεν είναι δικό μου το πορτοφόλι. Για την κοπέλα μου τον φτιάχνω και ήδη οι γονείς τις έχουνε ξινίσει...

---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:24 ----------

Ο υπολογιστή που έχει φτιάξει στην πρώτη σελίδα είναι χειρότερος κατα πολύ και είναι μόνο 300 Euro λιγότερος (ο SSD o 60GB ανέβασε την τιμή στον δικό μου). Αυτός που έχω φτιάξει έχει και καλύτερη mobo και καλύτερη κάρτα γραφικών και καλό γρήγορο SSD.

Κάπως υπερβολικό σε κόβω... Τελοσπάντων σεβαστή η γνώμη σου (με χειρότερη αντιπρόταση) αλλα το έχω συζητήσει και εδώ και με κάτι παιδιά που σπουδάζουν Πληροφορική και καταλήξαμε σε αυτήν την διάταξη (με την μόνη αλλαγή στην ψύχτρα, αν και είναι μόνο 20 Euro διαφορά με την άλλην)

Δημοσ.

Καταρχας ο φιλος grimpr εκανε μια πολυ καλη παρατηρηση οσο αφορα τα Panel εφοσον θα δουλευει αρκετες ωρες μπροστα του/ς!

Το budget που διαθετει η κοπελια ειναι αρκετο και χωραει ακομα και 2 23αρες Dell ή την 24αρα και εξαπυρηνο και πολλα GB ram.

Απλα σε βλεπω πολυ αποφασισμενο για την intel λυση γιαυτο στα λεω αυτα!170Ε μητρικη η κοπελια δεν θα την κανει απολυτος τιποτα οπως επισης και ο i5 που εχεις διαλεξει για μενα ειναι λιγος

Τωρα αν θες να το συζητησουμε εκτενεστερα για το τι αλλες επιλογες εχεις σε αυτα τα λ7 εδω ειμαστε

Δημοσ.

FaRMakhs θέλω να μου κάνεις μία πλήρη αντιπρόταση αν έχει χρόνο βέβαια. Απλα δεν θέλω να αλλάξεις την κάρτα γραφικών και τους σκληρούς. Χρόνο για αντιπροτάσεις έχω.

Δημοσ.

Δυστυχως με πιανεις στο φευγα για βολτα αυριο το πρωι θα το κοιταξω καλυτερα!Μονο για την καρτα γραφικων σιγουρεψε πρωτα αν τα προγραμματα που δουλευει η κοπελια αξιοποιουν το cuda αν οχι η 5850 θα ηταν και δικια μου προταση ουτος η αλλος

Απλα σκεψου οτι οι 2 οθονες που λεω(δεν ειναι και απαραιτητο μια σκεψη εκανα)βγαινουν 480Ε οποτε τα 1200Ε που μενουν ειναι ενα

ηδη μεγαλο budget οποτε μην ανησυχεις

Δημοσ.
Καταρχας ο φιλος grimpr εκανε μια πολυ καλη παρατηρηση οσο αφορα τα Panel εφοσον θα δουλευει αρκετες ωρες μπροστα του/ς!

Το budget που διαθετει η κοπελια ειναι αρκετο και χωραει ακομα και 2 23αρες Dell ή την 24αρα και εξαπυρηνο και πολλα GB ram.

Απλα σε βλεπω πολυ αποφασισμενο για την intel λυση γιαυτο στα λεω αυτα!170Ε μητρικη η κοπελια δεν θα την κανει απολυτος τιποτα οπως επισης και ο i5 που εχεις διαλεξει για μενα ειναι λιγος

Τωρα αν θες να το συζητησουμε εκτενεστερα για το τι αλλες επιλογες εχεις σε αυτα τα λ7 εδω ειμαστε

Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Τα λεφτά που διαθέτει είναι αρκετά για να φτιάξει τέρας. Μιλάμε για κοπέλα και δουλειά γραφίστα, τι να την κάνει την 5850 και γιατί να κάνει crossfire στο μέλλον; Crossfire κάνουν οι benchmark freaks και αυτοί που παίζουν σε τεράστιες οθόνες ή διπλες. Ο μέσος και παραπάνω gamer δεν χρειάζεται crossfire. Μόνο αν κυνηγάς νούμερα ξαναλέω ή έχεις πολλά λεφτά κάνεις crossfire. Γνώμη μου, πάντα.

Με την ίδια λογική δεν χρειάζεσαι το 700ρι τροφοδοτικό. Με 550w είσαι καλυμμένος, δεν θα είναι στο όριο καν. Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται να κάνεις και overclocking. Ερχόμαστε λοιπόν και στην ψύκτρα όπου έχεις βάλει την καλύτερη αερόψυξη, χωρίς λόγο. Μπορείς να πετύχεις χαμηλό θόρυβο και χαμηλές θερμοκρασίες με λιγότερα λεφτά.

Γενικά το σύστημα σαν σύστημα είναι πάρα πολύ καλό φίλε, δεν λέει κανείς το αντίθετο. Οι συμβουλές που σου δίνουν εδώ πέρα και οι υπόλοιποι είναι συνάρτηση budget, χρήσης που προορίζεται το pc, με στόχο να πάρεις ολοκληρωμένη λύση στοχευμένη για τις εκάστοτε ανάγκες του καθενός. Πχ σαφώς ένα 6πύρηνος επεξεργαστής είναι τούμπανο, αλλά άμα είναι να ανοίγεις απλά τον μοζίλα και το μσν και να παίζεις προ, δεν το χρειάζεσαι. Άρα έκανες λάθος επένδυση. Αν δεν υπήρχε budget δεν θα μιλάγαμε για επιλογές βασισμένες σε απόδοση/τιμή.

Τελικά η αγορά θα γίνει μόνο από το Πλαίσιο ή από διάφορα καταστήματα;

Δημοσ.

Τα βασικά μόνο απο plaisio. Δηλαδή η οθόνη οι μνήμες και η κάρτα γραφικών μπορούν να έρθουν και απο όπου έχει καλύτερες τιμές.

Τώρα εγω είπα οτι τα χρήματα είναι μέχρι 1340 max χωρίς οθόνη. Το crossfire το σκέφτηκα μπάς και το χρειάζεται αν φτιάχνει αργότερα 3D γραφικά (καρτούν) γιατι το σκέφτεται για μεταπτυχιακό. Αν δεν χρειάζεται τότε οκ, βάζω και 550 w.

Αυτό που λές για CUBA δεν έχω ιδέα. Που να το κοιτάξω ρε παιδιά;;; Τα κλασικά προγράμματα που χρησιμοποιούν οι γραφίστες θα χρησιμοποιεί.

Παιδιά μπορώ μέχρι και μια βδομάδα να το συζητάω. Δεν βιάζομαι... Λοιπόν πάω να βγώ και εγώ καμια βολτίτσα.

Απάντησα σε όλους χωρίς να ανφέρομαι σε ονόματα γιατι βιάζομαι λίγο. Σόρρυ.. Μιλάμε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...