Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΤΕΙ) Αξίζει; (VS IEK)

asdf_*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εδωσα φετος πανελλαδικες εξετασεις και περασα σε ενα τμημα τει Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία με βαθμο κατω 7000

Το συγκεκριμενο Τει εχει να κανει με πληροφορικη και οικονομικα αλλα δεν ξερω τι ακριβως βγαινεις απο εκει...δηλαδη και οικονομολογος και ασχολεισαι και με υπολογιστες;

Μου αρεσουν οι υπολογιστες αλλα και τα οικονομικα!

Το τμημα αυτο εχει καμια σχεση με τα τμηματα που λεγοντε τει πληροφορικης?

Δηλαδη μπορεις να ασχοληθεις με προγραματισμο,hardware κλπ?

Δεν ξερω αν ειναι "αχρηστο" το συγκεκριμενο τμημα αλλα ακουγετε καλο διοτι εχει να κανει με οικονομικα και pc (υπαρχουν 4 συνολο ολα σε επαρχιακα μερη)

Παιζει απο αυτο το τμημα να ασχολεισε μονο στην πληροφορικη που ειναι πανω στην οικονομια? Δεν ξερω καθολου απο αυτα. (δεν εχει φημη παντως οπως τει λογιστικης,διοικηση επιχειρησεων κτλπ)

Με ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα ακουσα γνωμες πως ειναι καλο να παω αν εχω οικονομικη δυνατοτητα να σπουδασω στην επαρχια σε τει παρα σε ιεκ. Η οικογενεια μου μπορει να ζοριστει λιγο για να τα βγαλει τα εξοδα αν πραγματικα αξιζει και δεν μου βγει αχρηστο το τμημα αργοτερα.

Δεν ειμαι ατομο που διαβαζει (αλλωστε φαινεται απο τα μορια μου και καποια τει ειναι δυσκολα) Αν και εχω αποφαση να διαβασω αρκετα ακομη και στο ιεκ!

Οσο αναφωρα τωρα το θεμα ιεκ..θελω να παω κυριως σε ιδιωτικο (για εργαστηρια) αλλα αρκετοι μου λενε πως ολα τα ιεκ ειναι απατη και θεωρεισαι αποφοιτος λυκειου με το χαρτι του ιεκ διοτι δεν εχει καμια σχεση με επιπεδο τει και απλα ειναι χρονος χαμενος αν παει καποιος σε ιεκ.Ακομη ακουσα πως καλυτερα να παω σε καποιο (οποιοδηποτε) τει διοτι ανηκει στην 3βαθμια εκπαιδευση και δεν εχει καμια σχεση με ιεκ που δεν εχει δικαιωματα κλπ.

Προτιμω την λυση ιεκ διοτι δεν μου αρεσει να ειμαι στην επαρχια αν και δεν νομιζω να περασω ασχημα αν παω στο τει.

Οσοι γνωριζουν ας γραψουν..το θεμα ειναι πως δεν θελω να χασω τζαμπα 4 χρονια και χρηματα..για να παω σε αυτο το τει αν δεν αξιζει! (Δεν υπαρχει το ενδεχομενο να ξαναδοσω εξετασεις) Μηπως καλυτερα αυτα τα 700 ευρω το μηνα που θα ηθελα για σπουδες στο επαρχιακο τει να πηγαιναν σε καποιο κολλεγιο στην αθηνα?

Γενικοτερα για τα ιεκ τη γνωμη εχετε ειναι τοσο συμαντικο καποιος να παει σε τει για να εχει "καλο μελλον" απο το να παει σε καποιο ιεκ και να μαθει καποια πραγματα; Υπαρχει περιπτωση να δουλεψει κανεις απο ιεκ;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γενικα ΤΕΙ > ΙΕΚ.

Απο κει και περα τζογος ειναι φιλε μου.Και επειδη προκειται για την δικια σου ζωη εσυ εισαι αυτος που θα παρει το ρισκο.Εχω εναν γνωστο πχ που τελειωσε διοικηση επιχειρησεων .Ε και ? Νομιζεις οτι θα διοικησει καμμια επιχειρηση ? Σε λογιστηριο δουλευε και επειδη δεν το πληρωναν δουλευει ντελιβερας (ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου) .Και αλλος που εχει Ιεκ και ειναι σε πολυ πιο ασφαλη θεση (οσο γινεται στον ιδιωτικο τομεα ).Και αλλα παραδειγματι , και απο την αναποδη βεβαια.Αναλογως τη ζητηση,τη θεση , την εκμεταλλευση και την πορεια της εταιρειας (οπου μαλλον θα απορροφηθει καποιος ),και μερικα ψιλολογια ακομα οπως το μεσο:P

Απο την αλλη ειναι βλεπεις και δωρεαν η παιδεια.Θα δωσεις ουτε λιγο ουτε πολυ 700χ12χ4 περιπου 10 εκατομμυριακια.Αν πας σε ενα Ιεκ δουλευεις παραλληλα αν θες και ανεβαινει και αλλο το κερδος.Απο την αλλη επισης αμα δεν πιεζεσαι να τα δωσεις πολλες φορες γινονται φτερο στον ανεμο τα λεφτα.Παιζει καποιο ρολο βεβαια στις προοπτικες και η πολη που μενεις (αλλο Αθηνα, αλλο μικρη επαρχιακη πολη )

Δεν σε βοηθαω το ξερω, με μια κρυσταλλινη σφαιρα θα τα πηγαινα καλυτερα :devil:

Δημοσ.

Πήγαινε στο ΤΕΙ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα ΙΕΚ είναι για το π... και στο λέω εγώ που έχω τελειώσει δύο ειδικότητες απο ΙΕΚ.

Δεν έχει και τόσο σημασία τι θα τελειώσεις αλλά τι χαρτί θα πάρεις. Το άτιμο απο ΑΕΙ, ΤΕΙ μετράει πολύ σε σχέση με το άχρηστο του ΙΕΚ.

Δημοσ.

asdf_* αν πραγματικά σου αρέσει να πας (στο ΤΕΙ εννοείται).

Δες τον οδηγό σπουδών και ενημερώσου για τα μαθήματα που θα κάνεις. Υποθέτω πως θα έχεις πολύ excel, spss, acl, κάποιο erp ίσως... Σαν απόφοιτος θα ανήκεις στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής. Οικονομολόγος δε θα είσαι καθώς κανένα ΤΕΙ δεν βγάζει απόφοιτους οικονομολόγους.

Αντιγράφω από τη σελίδα του ΤΕΙ:

1. Εγκατάσταση, επέκταση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία.

2. Εγκατάσταση και συντήρηση του λογισμικού υποστήριξης, της σωστής λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος, καθώς και της διατήρησης ενός εύχρηστου και αποτελεσματικού περιβάλλοντος ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων.

3. Διαχείριση έργων Πληροφορικής στα πλαίσια Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

4. Σχεδίαση και αξιολόγηση στρατηγικών ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων στη Διοίκηση και στην Οικονομία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

5. Ανάλυση και αποτίμηση απόδοσης πληροφοριακών συστημάτων.

6. Σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε θέματα Πληροφορικής, Διοίκησης και Οικονομίας.

Δημοσ.

βρηκα αυτο

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο απόφοιτος του Τμήματος ανακηρύσσεται «Ειδικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία»

Το μονο προβλημα ειναι πως δεν ειναι γνωστο τει με την ενοια δεν τον ξερουν αρκετοι.

π.χ μπορω αργοτερα να δουλεψω σε μια εταιρεια που ζηταει προγραμματιστες; Να ειμαι οπως τους αποφοιστους ΤΕΙ πληροφορικης?

Γνωριζει κανεις τα επ. δικαιωματα του συγκεκριμενου τει και εχει ακουσει?

τωρα για την πρακτικη ασκηση σε ολα τα τει γινετε να σε βαλουν να δουλεψεις καπου οταν τελιωσεις;

@ bluesattack: εχεις δικιο πως θα χρειαστω 30,000 ευρω για να βγαλω το τει (εξοδα) αλλα αν αξιζει τοσο για αργοτερα θα ζοριζονταν καποιος οικονομικα και θα το εκανε.

Απο εκει και περα σκεφτομαι οτι περασα με βαθμο κατω των 7000 μοριων και δεν ειναι οτι καλυτερο να παω για επιπεδο σχολης κλπ..Δηλαδη να χασω χρονο τζαμπα!

Εχει κανεις αλλος γνωμες για ιδιωτικα ιεκ και τη δουλεια γινετε?

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να μην πας αν μιλάς για το ΕΠΔΟ στο Μεσολόγγι.

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και με τους βαθμούς που έγραψες πανελλήνιες, αν δεν αλλάξεις νοoτροπία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα περνάς τα μαθήματα και θα πληρώνεις χρόνια ενοίκια τζάμπα.(No offence intended)

Καλύτερα ένα ΙΕΚ θα έλεγα.Βρές ένα καλό ιδιωτικό που να έχει καλές σχέσεις επικοινωνίας με τον ιδιωτικό τομέα,διάλεξε μιά ειδικότητα που να σου αρέσει και καλή επιτυχία!!

Δημοσ.
Εγώ θα σου έλεγα να μην πας αν μιλάς για το ΕΠΔΟ στο Μεσολόγγι.

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και με τους βαθμούς που έγραψες πανελλήνιες, αν δεν αλλάξεις νοoτροπία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα περνάς τα μαθήματα και θα πληρώνεις χρόνια ενοίκια τζάμπα.(No offence intended)

Καλύτερα ένα ΙΕΚ θα έλεγα.Βρές ένα καλό ιδιωτικό που να έχει καλές σχέσεις επικοινωνίας με τον ιδιωτικό τομέα,διάλεξε μιά ειδικότητα που να σου αρέσει και καλή επιτυχία!!

ναι φιλε στο συγκεκριμενο τμημα περασα στο μεσολογγι..ξερεις να μου πεις περισσοτερα;

παντως η βαση του ειναι χαμηλη περιπου 6000 μορια..δεν ξερω το επιπεδο των φοιτητων και γενικα αν υπαρχουν στο μεσολογγι στο συγκεκριμενο τμημα. (ΕΠΔΟ)

Γενικα δεν ξερω πως ειναι η φοιτητικη ζωη και το μερος εκει.

Ξερεις αν βγαινεις προγραμματιστης με οικονομικα απο το τμημα αυτο και τι μελλον εχει; Μπορεις και στο δημοσιο τομεα να ασχοληθεις;

Δημοσ.

Ναί εκεί είχα τελειώσει.Οταν είχα περάσει το 1999 εγώ βεβαια είχε βάση 12.000 αλλα τεσπα.Τώρα βέβαια που έχουν φτιάξει 50.000 τμήματα που περιμένεις να έχουν πάει οι βάσεις!

Απο το τμήμα βγαίνεις πληροφορικός με εμβάθυνση στο MIS(Management Information Systems).

Επαγγελματικά δικαιώματα έχει επίσημα από το 2003.

Φοιτητική ζωή πολύ ωραία και ωραία μεγάλος χώρος στο campus με καινούργιο κτήριο,βιβλιοθηκες,εστιατόριο,καφετέρια,,κλειστο γήπεδο μπασκετ,γηπεδο ποδοσφαίρου κλπ.

Μπορείς να ασχοληθείς άνετα σαν πληροφορικός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οσο αφορά για το τί μελλον μπορείς να έχεις επαγγελματικά, το θέμα είναι να παλέψεις μέσα στο τμήμα να πάρεις γνώσεις.Κανείς δεν πρόκειτε να πάρει στα σοβαρά ένα που έχει πτυχίο με βαθμό 5.Ο νέο προηστάμενος έχει όρεξη και κάνει ωραία πράγματα στο τμήμα τα τελευταία χρόνια.

Πάντως από τη γενιά μου όλοι εδώ και χρόνια έχουμε σταθερές δουλειές στον τομέα μας με πολύ μικρά ποσοστά ετεροαπασχόλησης.

Μπες Εδώ και Εδώ και καλό διάβασμα.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Δημοσ.

Asdf και εγώ πέρασα στο ίδιο ακριβώς τμήμα, μην το σκέφτεσαι καν, τα περισσότερα ΙΕΚ είναι της πλάκας και σου δίνουν απλά μια πιστοποίηση.

Δημοσ.
Asdf και εγώ πέρασα στο ίδιο ακριβώς τμήμα, μην το σκέφτεσαι καν, τα περισσότερα ΙΕΚ είναι της πλάκας και σου δίνουν απλά μια πιστοποίηση.

στο τμημα της λευκαδας περασες στο ιδιο με εμενα;

Εγω που ειμαι απο Αθηνα δεν ξερω αν αξιζει να ζοριστω οικονομικα (εξοδα) για να βγαλω το συγκεκριμενο τμημα

@ CarbonFire το pdf sto link δεν λειτουργει

Δημοσ.
Στο τμήμα της Λευκάδας :P

μια χαρα ειναι αν θα μενεις εκει (δεν ξερω απο που εισαι)

Αλλα για εμενα ισως ψαξω και την λυση ιεκ διοτι μπορει να ειναι δυσκολο το τει.

Δημοσ.

Τα ΙΕΚ νομίζω δεν θεωρούνται καν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί δεν θέλεις να τελειώσεις το ΤΕΙ σου και να είσαι ωραίος;

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειναι καλο το συγκεκριμενο τμημα..για αργοτερα κλπ. Τι μελλον εχει δηλαδη.

Για να παρω το χαρτι του τει θα δοσω περιπου 30,000 + ευρω για τα 4 χρονια.

Ακομη μπορει να δυσκολευτω να το βγαλω..

το μοναδικο θετικο στην λυση ιεκ ειναι αν τελιωσω στα 2 χρονια θα κανω προυπηρεσια που ειναι ενα + σε σχεση με τον αποφοιτο τει

Τελος δεν ξερω αν θα μου αρεσει η επαρχιακη πολη. Αν περναγα παραδειγμα Θεσσαλονικη ισως πηγαινα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...