Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία (ΤΕΙ) Αξίζει; (VS IEK)

asdf_*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε σεις γκρινιάζουμε για το ότι όλοι θέλουν ένα χαρτί στα χέρια τους και ότι έχουμε βιομηχανική παραγωγή πτυχίων.

Το παιδί δεν θέλει να πάει τριτοβάθμια και δεν τον ενδιαφέρει το ΤΕΙ, πέραν ότι το βρίσκει δύσκολο, αφήστε τον να πάει ΙΕΚ :-).

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω ΕΠΔΟ περασα μεσολογγι......κοιταξα οτι εχει και φοιτιτικες εστιες,πως δικαιουσαι εστια?

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Ρε σεις γκρινιάζουμε για το ότι όλοι θέλουν ένα χαρτί στα χέρια τους και ότι έχουμε βιομηχανική παραγωγή πτυχίων.

Το παιδί δεν θέλει να πάει τριτοβάθμια και δεν τον ενδιαφέρει το ΤΕΙ, πέραν ότι το βρίσκει δύσκολο, αφήστε τον να πάει ΙΕΚ :-).

ειναι τοσο συμαντικο να παω στο τει διοτι ανηκει στην τριτοβαθμια εκπαιδευση;

θεωρω πως θα δυσκολευτω να βγαλω το ιεκ αυτος ειναι ο λογος που δεν παω και πως το χαρτι δεν θα εχει τοση μεγαλη σημασια..αλλωστε η σχολη ειναι των 6000 μοριων.

Δημοσ.

ναι όταν πας για δουλειά θα σε ρωτήσουν πόσα μόρια είχε η σχολή σου όταν μπήκες. εγώ τα γράφω στο βιογραφικό πάνω πάνω πριν από το όνομα.

ρε φίλε κάτσε διάβασε τον οδηγό σπουδών.κοίτα να δεις αν σε ενδιαφέρει σαν αντικείμενο.με τι μπορείς να ασχοληθείς μετά ,κανα μεταπτυχιακό κτλ κτλ.

έχεις κολλήσει στα μόρια και στο οτι βαριέσαι να διαβάσεις. στην αγορά εργασίας να δεις πόσο "βαριούνται" να προσλάβουν.

Δημοσ.
ειναι τοσο συμαντικο να παω στο τει διοτι ανηκει στην τριτοβαθμια εκπαιδευση;

θεωρω πως θα δυσκολευτω να βγαλω το ιεκ αυτος ειναι ο λογος που δεν παω και πως το χαρτι δεν θα εχει τοση μεγαλη σημασια..αλλωστε η σχολη ειναι των 6000 μοριων.

Πήγαινε τότε ΙΕΚ και μην το σκέφτεσαι. Και λεφτά θα γλιτώσεις και κόπο και διάβασμα κάνοντας κάτι που δε γουστάρεις, δεν έχει κανένα νόημα.

Δημοσ.

Σαν απόφοιτος του ίδου τμήματος , παράρτημα Γρεβενών , θα σε συμβούλευα να το προτιμήσεις. πληροφοριακά αναγνωρίζεται σαν π19 και π20. δλδ ΚΑΙ οικονομικά και Πληροφορική. σαν σχολή μην περιμένεις και πολλά , θα σου πρότεινα κυρίως να ασχοληθείς μόνος σου , αλλά αυτό ισχύει στο 90% των ελληνικών σχολών. ότι άλλο θες εδώ είμαστε

Δημοσ.
Πήγαινε στο ΤΕΙ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα ΙΕΚ είναι για το π... και στο λέω εγώ που έχω τελειώσει δύο ειδικότητες απο ΙΕΚ.

Δεν έχει και τόσο σημασία τι θα τελειώσεις αλλά τι χαρτί θα πάρεις. Το άτιμο απο ΑΕΙ, ΤΕΙ μετράει πολύ σε σχέση με το άχρηστο του ΙΕΚ.

Καλησπέρα..διάβασα όλες τις δημοσιευσεις και παρατήρησα όσοι εχουν παει σε ΙΕΚ που γνωρίζουν οτι όντως τα ΙΕΚ πτυχία ειναι για τα σκουπίδια..προσπαθούν να αποτρέψουν το υποτιθέμενο θύμα να παει και οι άσχετοι..του λένε να πας...

Εφόσον συνεχίζεις να το ψάχνεις που σημαίνει ότι κατι δεν παει καλά με σένα θα σε συμβούλευα εγω να πας ΤΕΙ αλλα όχι λόγω υποβαθμισης των ΙΕΚ, αλλα θα μπορέσεις σιγουρα να τελειώσεις το ΤΕΙ ενω το ΙΕΚ λόγω πιστοποίησης ποτέ....

Ειναι θέμα νοημοσύνης, ξέρω τι λέω..

φιλικά

Δημοσ.

Για να συνεισφέρω και εγώ τον οβολό μου να πω ότι 2 φίλοι που πήγαν σε ΙΕΚ (Ξυνή και Κορέλκο) σε ειδικότητες σχετικές με την πληροφορική και οι 2, απογοητεύτικαν οικτρά.

Πέρα από αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογών πιστεύω. Ο φίλος πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος ότι με ένα πτυχίο ΙΕΚ δεν πάει μεν για ανεργία, αλλά για γενιά των 700 ευρώ με ελάχιστες πιθανότητες διαφυγής. Με το ΤΕΙ πιστεύω οι πιθανότητες είναι καλύτερες αλλά φυσικά θέλει προσωπική δουλειά και μεράκι. Αν πιστεύεις ότι με ένα χαρτί (ακόμα και του ΕΜΠ να είναι) θα σε παρακαλάει κανείς, είσαι βαθειά νυχτωμένος!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πήγαινε σε ΙΕΚ,περισσότερα εργαστήρια..μετά θα βρεις πιο εύκολα δουλειά.Και άσε τους να λένε..Κάνε και πιστοποίηση,και παρακολούθησε σεμινάρια(τα free που σε ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο),και μετά θα έχεις βιογραφικό μπόμπα για δουλειά,και άντε γεια.

Ρίσκα είναι όλα.

Συν σε αυτά;Και συμφωνώ με τον typhoon από πάνω.Άμα τελειώσεις ΤΕΙ/αει,και δεν θα έχεις δουλειά,θα κλαίγεσαι επειδή δεν έχεις δουλειά με τέτοιο πτυχίο ,και θα χουν,άλλοι..Πάρε το πτυχίο από το ΙΕΚ,και κάνε τις ίδιες σκέψεις :D στην αντίθετη περίπτωση .

Δημοσ.

Πήγαινε σε ΙΕΚ,περισσότερα εργαστήρια..μετά θα βρεις πιο εύκολα δουλειά.Και άσε τους να λένε..Κάνε και πιστοποίηση,και παρακολούθησε σεμινάρια(τα free που σε ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο),και μετά θα έχεις βιογραφικό μπόμπα για δουλειά,και άντε γεια.

Ρίσκα είναι όλα.

Συν σε αυτά;Και συμφωνώ με τον typhoon από πάνω.Άμα τελειώσεις ΤΕΙ/αει,και δεν θα έχεις δουλειά,θα κλαίγεσαι επειδή δεν έχεις δουλειά με τέτοιο πτυχίο ,και θα χουν,άλλοι..Πάρε το πτυχίο από το ΙΕΚ,και κάνε τις ίδιες σκέψεις :D στην αντίθετη περίπτωση .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...