marios_geo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Απλως γελαω με αυτες τις λυσεις για pc και την ποιοτητα τους ;p Συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Πήρα τα logitech x-540 (ξέρω, είναι φθηνό μοντέλο), αλλά ο ήχος που βγάζουν είναι για γέλια. Αρκετοί μπερδεύουν το subwoofer με τον ποιοτικό ήχο. Εμένα πάλι, τόσο δυσανάλογη ένταση μεταξύ των ηχείων και subwoofer δεν μου αρέσει. Ένα ενισχυτή 30 ετών που έχω, με ανάλογης ηλικίας ηχεία, συνδεδεμένα σε line in, παίζουν πολυ καλύτερα. Προτείνω. 1) Ηχεία PC μέχρι 100 ευρώ 2) Μεταχειρισμένο ενισχυτή και ηχεία από ebay.co.uk, για τέλειο ήχο, με κόστος κάτω από 300 ευρώ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Και φυσικά είναι αυτά που πόσταρες entry lvl, 4ohm ηχεία! Περιπου offtopic: Ναι τα ηχεια ειναι το entry level μοντελο της crystal audio, δηλαδη αν οχι τα φθηνοτερα της, σιγουρα στις φθηνοτερες κατηγοριες της. 4-8ohm ειναι συμφωνα με την crystalaudio. Aλλα τα ohm στα ηχεια δεν ειναι και τοσο σημαντικα, ισως μπερδευεσαι με τους ενισχυτες που εκει οι 4ohmoi ειναι οντως πανακριβοι. Να σου πω την αληθεια πιο πολυ περιμενα να πεις κατι για την ευαισθησια τους που πλησιαζει αυτη των high end κατηγοριων. Και απο την τιμη τους και απο τα watt τους, καταλαβαινεις οτι προκειται για entry level μοντελο. 450E εχουν τα 2 μαζι. Οποτε οταν αγοραζεις τετοια ηχεια με 450Ε (ποσο μαλλον να τα ακουσεις), ισως αντιληφθεις τι σου πουλανε με ~300Ε για pc speakers. (*σημειωση: Προπληρωνεις και 10 χρονια εγγυηση, θυμησε μου τι εγγυηση εχουνε τα ακριβα pc speakers...). Επισης ο καθε δορυφορος ζυγιζει 22κιλα, θυμιστε μου ενας δορυφορος pc speaker αν ξεπερναει τα 3 κιλα... Kαι επειδη θα πεις οτι ειναι 2.0 χωρις sub/ενισχυτη κλπ, σε προλαβαινω λεγοντας σου οτι ειναι 2.2, καθως το καθε ηχειο εχει απο 1 6.5'' sub, αρα αυτοματως ειναι σαν να εχεις 2χ6,5'' subs + 2 super value for money διδρομα ηχεια. Οσο για το θεμα ενισχυτη οκ δεν εχουν, αλλα αν θες μπορουμε να συνυπολογισουμε στην τιμη εναν ενισχυτη γυρω στα 50 ευρω (τοσο αξιζουν οι ενισχυτες στα pc speakers των 300 ευρω). *Δεν κανω διαφημιση σε αυτα τα ηχεια, απλα επειδη γνωριζω οτι ειναι value for money, τα παρεθεσα επιτηδες για συγκριση με διαφορες "money for nothing" περιπτωσεις pc speakers. To μονο για το οποιο θα μπορουσες να πεις οτι δεν ειναι και τοσο entry level, ειναι το sub. Προτείνω. 1) Ηχεία PC μέχρι 100 ευρώ 2) Μεταχειρισμένο ενισχυτή και ηχεία από ebay.co.uk, για τέλειο ήχο, με κόστος κάτω από 300 ευρώ. Το αυτο. Αν και ηχεια δε θα εμπιστευομουν μεταχειρισμενα γιατι συνηθως ειναι σκισμενα απο τον προηγουμενο χρηστη (αν κρινω απο τον εαυτο μου ).
activex Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Nα σου πω την αλήθεια είμαι ανάμεσα σε αυτά και τα Ζ-2300. Αυτά γιατί έχουν το ξύλινο περίβλημα και πιο ωραια σχεδίαση και τα Ζ-2300 για τα περισσότερα Watt και τα μικρότερα σε μέγεθος ηχεία. Βέβαα είδα και τα Edifier s730. Αξίζει η διαφορά των 100Ε από τα s530? Αν φτάσεις να κοιτάς στα 270Ε (Edifier s730) μήπως να πήγαινες από εδώ μια βόλτα ; http://www.pcstation.eu/logitech-z5500-digital.html
warewolf Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε MIdi_MILIZ μην μπερδευεσαι. 1) Τα ωμ στα ηχεια ειναι σημαντικα, διοτι οσα λιγοτερα βλεπει ενας ενισχυτης τοσο πιο πολυ σε υψηλες σταθμες θα υπερθερμανθει και θα ενεργοποιηθει το κυκλωμα προστασιας του. (σκεψου οτι αν θεωρητικα ενα ηχειο φτασει να εχει εμπεδηση 0 ωμ τοτε ουσιαστικα εχουμε μια μορφη βραχυκυκλωματος) Απλα, προσπαθουμε να βρουμε ενισχυτη οπου να ειναι ικανος να δουλεψει καλα σε πολυ χαμηλη εμπεδηση, αν μπορει να λειτουργει στα 4 ωμ ή και λιγοτερα πχ χωρις να κοβει μετα απο ωρα το κυκλωμα προστασιας σε υψηλες σταθμες. 2) δεν υπαρχει τετραωμος ενισχυτης οπως το θετεις. Οπως εξηγησα παραπανω, ενας ενισχυτης οδηγει ευκολα ή δυσκολα οσο κατεβαινουν τα ωμ του ηχειου. Τα ηχεια, δεν εχουν σταθερη εμπεδηση. Οταν ενα ηχειο ειναι πχ. 8 ωμ αυτα ειναι μεταβαλλομενα και πεφτουν πιο χαμηλα, οπως τα clystal που ανεφερες και καθε ηχειο. Αλλο ομως το να διαλεξεις ενα ηχειο 8ωμο που θα πεσει μεχρι τα 4 κι αλλο να επιλεξεις ενα 6ωμο που θα πεσει ακομη πιο χαμηλα απο τα 4 ωμ. Τοτε, σε υψηλες εντασεις, αρα πιο πολλα ρευματα απο τον ενισχυτη, αφου αυτος θα δει μικρη εμπεδηση θα αρχισει να υπερθερμαινεται, με αποτελεσμα καποια στιγμη να επεμβει το κυκλωμα προστασιας. Με αυτη την εννοια οι ενισχυτες που αντεχουν τα 6 ή 4 ωμ ηχεια και παιζουν χωρις να ενεργοποιειται γρηγορα η προστασια τους, ειναι καλυτεροι αλλα οχι πανακριβοι. Φιλε Heatspreader Τα ηχεια που ανεφερε ο midi_miliz ειναι 8ωμα και οχι 4ωμα. Ειπαμε οτι η εμπεδηση ενος ηχειου μεταβαλεται και δεν ειναι σταθερη. Τα συγκεκριμενα ηχεια που προτεινε, ειναι οντως best value for maney. Αν και entry level , δεν εχουν σχεση με ηχειακια δορυφορους. Η τιμη τους ειναι μικρη, γιατι σαν ελληνικη εταιρια η crystal τα φτιαχνει στην κινα αλλα με προδιαγραφες που αυτη εχει ζητησει. Αν και τα συγκεκριμενα εχουν προσανατολισμο ΗΤ ακουγοντας μουσικη απο αυτα (και καθε ειδους δαπεδου με παρομοια χαρακτηριστικα) δεν εχει σχεση ο ηχος με τα συστηματακια. Και κατι τελευταιο προς ολους. βρε παιδια ψαξτε στο σκρουτζ να δειτε με ποσα χρηματα βρισκεις πλεον ενα subwoofer περισσοτερων βατ και μεγαλυτερης διαμετρου απο τα subs που πουλανε πακετακι με τους δορυφορους. θα δειτε οτι ενα αξιοπρεπεστατο 2.1 συστημα μαζι με ενισχυτη δεν κοστιζει πλεον οσο παλια. Αν ηταν να μην μιλαμε για συστημα pc οπου ο χωρος αναγκαζει να μην μπορει καποιος να τοποθετησει εναν εξωτερικο ενισχυτη και μεγαλυτερα ηχεια, τα 2.1 συστηματακια δεν θα τα επαιρνε κανεις. Δεν εχω καταλαβει εως τωρα, γιατι ολοι ζητουν δυνατο ηχο απο το pc. μηπως, λεω μηπως το pc δεν ειναι σε καποιο γραφειο αλλα στο σαλονι ή υπνοδωματιο, ή σε καποιον χωρο δικο σας προσωπικο οπου το pc παιζει τον ρολο του κυριου ηχητικου συστηματος ; Αν ναι, συγνωμη που θα το πω σε περιπτωση οπου υπαρχει χωρος για τοποθετηση ηχειων βασης (ή ακομη και δαπεδου αναλογως τετραγωνικων) και ενος ενισχυτη τοτε θα επρεπε να προσανατολιζεστε προς τα εκει. ποτέ δεν θα καταφερετε να παρετε ιδιο ηχο απο συστηματα 2.1 δορυφορικα, εκτος κι αν μιλαμε για ακριβες υλοποιησεις. Και επειδη καποιοι θα σπευσουν να πουν αλλο φιλε warewolf να δωσουμε 200-300 ευρω κι αλλο αυτα που λες εσυ να τους πω οτι αν ψαξουν στην αγορα θα εκπλαγουν με ποσο καλα και φθηνα ηχεια-ενισχυτες εχει γεμισει ο τοπος. Μην ξεχνατε οτι το sub δεν ειναι απαραιτητο αν τα ηχεια κατεβαινουν μεχρι τα 45-40 hz, εξ αλλου τα φθηνα sub για τα οποια μιλαμε δεν εχουν την απαραιτητη ισχυ για να δωσουν χαμηλες των 20-30 hz. απλα ακουτε απο αυτα απο 60-120 δυνατα και γεμιζουν τους δορυφορους. Και καλυτερα subs υπαρχουν για να επιλεξετε και καλυτερα ηχεια για να ευχαριστηθητε επιτελους ΟΛΟ το ηχητικο φασμα. ενας δορυφορος δεν μπορει να δωσει τον ογκο και το σωμα που δινει ενα midrange των 6,5 ιντσων για παραδειγμα. Η' αποδεχτειτε την δουλεια των φθηνων 2.1-5,1 συστηματων multimedia, ή σταματηστε να ζητατε απο αυτα ορολογιες δικες σας (που ομολογω οτι μου αρεσουν) θελω ηχειο να τριζει το τζαμι, ηχο κρυσταλλο κλπ. εκτος αυτου ειναι λαθος ορολογιες εντελων 1) για να τριζει τζαμι, κατι δεν παει καλα. εχουμε συντονισμους οπου ειναι ανεπιθυμητοι και πρεπει να τους εξαλλειψουμε μαζι με οτι αλλο τριζει. Μην πει καποιος οτι εννοουμε οτι θελουμε ισχυ, γιατι μπορει να εχετε συντονισμους και με το πιο χαλια συστημα. 2)ηχος κρυσταλλο τι σημαινει για εσας ; για εμενα σημαινει οτι ο ενισχυτης και τα ηχεια σε υψηλες σταθμες δεν παραμορφωνουν αρα χαμηλο THD, ή σε κανονικες σταθμες υπαρχει διαυγεια στον ηχο. αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης των woofer,midrange,twitter. Σε συστηματακια φθηνα all in one δεν τιθεται τετοιο θεμα. Το post ειναι off topic εν μερη και μακροσκελες, αλλα εχουν αναρτηθει πολλα post τωρα τελευταια απο παιδια που επιζητουν δυνατο και ηχητικα σωστο αποτελεσμα με multimedia συστηματακια. Αρχιστε να ψαχνετε για φθηνους ενισχυτες δικαναλους-πολυκαναλους (80-100 watt ανα καναλι) και ηχεια δαπεδου (με ευαισθησια απο 89-90 db) ή ηχεια βασης +sub (150 watt τουλαχιστον) γνωστες μαρκες entry level, ακουστε τα οπου μπορειτε και θα εκπλαγειτε.
tmjuju Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ...ακουστε τα οπου μπορειτε ... Η ακρόαση με τα δισκάκια σας επιβάλλεται ! Πριν να αγοράσετε ηχεία Ειδικά στην κατηγορία 300 ευρώ
warewolf Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 για παραδειγμα το συγκεκριμενο post ζητα ηχεια 150-200 ευρω. ειλικρινα πειτε μου οτι και να διαλεξει απο μικρα ηχειακια pc θα παρει τον ηχο με τα παρακατω ; http://www.electrostudio.gr/product.asp?catid=1706&pcatid=2777 http://www.alifragis.com.gr/full_product.php?prod_id=SL-600F κοστιζουν 300 ευρω, αλλα πειτε μου δεν θα κανατε την υπερβαση ; αν δεν τιθεται θεμα χωρου, (αυτα που ζητα τα θελει να τα τοποθετησει επανω στο γραφειο του pc) γιατι να μην παει καποιος σε τετοιες επιλογες ;
randy1989 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αν φτάσεις να κοιτάς στα 270Ε (Edifier s730) μήπως να πήγαινες από εδώ μια βόλτα ; http://www.pcstation.eu/logitech-z5500-digital.html Kαταρχήν άλλο 270 άλλο 325 και καταδεύτερον δεν μου κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση στα review (σε σχέση με τα Edifier πάντα).
activex Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Kαταρχήν άλλο 270 άλλο 325 και καταδεύτερον δεν μου κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση στα review (σε σχέση με τα Edifier πάντα). Ναι το είπα επειδη από τα 150 - 200 επίσης ανέβηκες στα 270. Μου κάνει εντύπωση που δε σου κάνουν εντύπωση πάντως! παραμένουν εδώ και χρονια από τα ποιο αξιόλογα 5.1 (επειδη το θες και για ταινίες...) σε σχέση με την τιμή τους πάντα (η οποία βέβαια επίσης παίζει εδώ και χρονια)
sozz Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 αν θελεις μουσικη πας για edifier και οχι επειδη ειναι 2.1 αλλα επειδη ειναι καλυτερα ηχεια... αν θελεις παιχνιδια ταινιες(με καλη ποιοτητα οχι στα 700μβ) πας για logitech εκτως και εαν βρεις απο εξωτερικο τα edifierσ 750 που ειναι 5.1 αλλα θα κανουν και καμια 450αραΕ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε MIdi_MILIZ μην μπερδευεσαι.1) Τα ωμ στα ηχεια ειναι σημαντικα, διοτι οσα λιγοτερα βλεπει ενας ενισχυτης τοσο πιο πολυ σε υψηλες σταθμες θα υπερθερμανθει και θα ενεργοποιηθει το κυκλωμα προστασιας του. (σκεψου οτι αν θεωρητικα ενα ηχειο φτασει να εχει εμπεδηση 0 ωμ τοτε ουσιαστικα εχουμε μια μορφη βραχυκυκλωματος) Απλα, προσπαθουμε να βρουμε ενισχυτη οπου να ειναι ικανος να δουλεψει καλα σε πολυ χαμηλη εμπεδηση, αν μπορει να λειτουργει στα 4 ωμ ή και λιγοτερα πχ χωρις να κοβει μετα απο ωρα το κυκλωμα προστασιας σε υψηλες σταθμες. 2) δεν υπαρχει τετραωμος ενισχυτης οπως το θετεις. Οπως εξηγησα παραπανω, ενας ενισχυτης οδηγει ευκολα ή δυσκολα οσο κατεβαινουν τα ωμ του ηχειου. Παντως ο φθηνιαρικος sr4021 που παρεθεσα στο link μια χαρα οδηγει και τα crystalaudio και το velodyne ακομα και σε υψηλες σταθμες. Απο ενα σημειο και μετα παραμορφωνει, γυρω στο -19db, οποτε εκει κανω κρατει για να μη παρω πηνια στο χερι και βραχυκυκλωμενο ενισχυτη επισης στο χερι. Θεωρητικα στα 4ohm οι high end ενισχυτες μπορουν να οδηγησουν σωστα, οι αλλοι βραχυκυκλωνουν ή σε ριχνουν στο συστημα προστασιας αν εχουν.
randy1989 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 αν θελεις μουσικη πας για edifier και οχι επειδη ειναι 2.1 αλλα επειδη ειναι καλυτερα ηχεια...αν θελεις παιχνιδια ταινιες(με καλη ποιοτητα οχι στα 700μβ) πας για logitech εκτως και εαν βρεις απο εξωτερικο τα edifierσ 750 που ειναι 5.1 αλλα θα κανουν και καμια 450αραΕ Kοίτα. Εγώ θα πάρω τα s730 επειδή θέλω να δω βελτίωση στην μουσική πιο πολύ. Βλέπω και ταινίες, παίζω και αρκετά αλλά εκεί δεν με απασχολέι ΤΟΣΟ ώστε να ανέβω και άλλα 50. Ασε που τα Ζ5500 είναι χειρότερα όσν αφορά την μουσική από τα Edifier. Το subwoofer στο Εdifier είναι πιο ποιοτικό από τι βλέπω και υπάρχει και η ξύλινη καμπίνα στα ηχεία. Ντάξει για τα s750 δεν το συζητώ καν!
randy1989 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Περιμενουμε εντυπωσεις.. Θα κάνω την παραγγελία αύριο και μόλις έρθουν θα σας πω εντυπώσεις
sozz Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Θα κάνω την παραγγελία αύριο και μόλις έρθουν θα σας πω εντυπώσεις καλο ακουστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.