Προς το περιεχόμενο

Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
όχι δεν έχω κινητό/σταθερό/σύνδεση

υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες που σου πιπιλάει το μυαλό το μάρκετινγκ της κατανάλωσης...

Οπως και να εχει χρησιμοποιεις υπολογιστη και συνδεση καποιου. Αρα προιον λειτουργιας της συγχρονης κοινωνιας ως εχει. Αρα αντιτιθεται στο προτυπο του αυταρκη καλλιεργητη.

Κοινως για να καταλαβω, προβαλεις εναν διαφορετικο τροπο ζωης/κοινωνιας/whatever που αντιτιθεται στην συμβατικη χρησιμοποιωντας τα προιοντα της? (Με αλλα λογια μεχρι εδω η προοδος και το μαρκετινγκ της καταναλωσης.) Αν ναι μου φαινεται καπως εγωιστικο και ουτε καν ουτοπικο.

Ή διαφωνεις με οτιδηποτε ανεξαιρετως εχει δημιουργησει η συμβατικη κοινωνια και τροπος ζωης, οποτε αρνεισαι και να τα χρησιμοποιησεις? Αν ναι το βρισκω ουτοπικο και μη εφαρμοσιμο οπως αποδεικνυεις και η ιδια στην πρωτη γραμμη αυτου του ποστ μου.

Αλλα και παλι δεν μου εξηγησες τι ακριβως συμβαινει με την Γερμανιδα του αρθρου που εκανες quote.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το wi-fi ειναι αλλουνου. Πως λεγεται η πραξη που ζουμε με αγαθα που πληρωνουν οι αλλοι για εμας?

Οπως ειπα SoS να περιμενεις απο εμενα PM οταν θα εχω την πρωτη μου αδεια.

Δημοσ.

Αλλα και παλι δεν μου εξηγησες τι ακριβως συμβαινει με την Γερμανιδα του αρθρου που εκανες quote.

H Γερμανιδα καταφερε να μειωσει τις αναγκες της στα απολυτως απαραιτητα .Εκανε ενα πειραμα το οποιο ειχε μια σχετικη επιτυχια (γιατι οταν μιλαμε για αυτοθεραπεια, ουσιαστικα αφηνεις της ζωη σου στο ελεος του θεου , και στην Τυχη ),και το οποιο , μια υποθεση κανω, μπορει να μην την ειχε αν δεν ηταν καθηγητρια γυμνασιου ( η προηγουμενη ζωη ) αρα γνωστη στην ευρυτερη κοινοτητα , και με λιγοτερες πιθανοτητες να αντιμετωπιστει με υπερβολικη καχυποψια.Τελωσπαντων , δεν ειναι η ανακαλυψη της Αμερικης, ενας ανθρωπος με θεληση και αισθημα αυτοσυντηρησης , μπορει να το επιτυχει, οπως μπορει να (επι)ζησει σαν ερημιτης στο βουνο, η σαν αστεγος σε χαρτοκουτια και κατω απο γεφυρες.Ουτε καμμια φοβερη ανακαλυψη ειναι το μυρτιλλο, οι ντοματες που μπορει να εχει καποιος στην αυλη, οι κοτουλες, η λεμονιες στο χωραφι,ο χτιστος φουρνος κλπ κλπ.Δεν ειναι λοιπον αυτο που επιτελους θα μας ..'ξυπνησει'.Γιατι καποια στιγμη ξυπνας και οι οικογενειακες υποχρεωσεις εχουν γινει βουνο :P Εκτος αν δεν κανεις οικογενεια , η νομιζεις οτι θα αντεξουν και οι υπολοιποι στην ακτη του κουνουπιου.:lol:

Δημοσ.
Οπως και να εχει χρησιμοποιεις υπολογιστη και συνδεση καποιου. Αρα προιον λειτουργιας της συγχρονης κοινωνιας ως εχει. Αρα αντιτιθεται στο προτυπο του αυταρκη καλλιεργητη.

Κοινως για να καταλαβω, προβαλεις εναν διαφορετικο τροπο ζωης/κοινωνιας/whatever που αντιτιθεται στην συμβατικη χρησιμοποιωντας τα προιοντα της? (Με αλλα λογια μεχρι εδω η προοδος και το μαρκετινγκ της καταναλωσης.) Αν ναι μου φαινεται καπως εγωιστικο και ουτε καν ουτοπικο.

Ή διαφωνεις με οτιδηποτε ανεξαιρετως εχει δημιουργησει η συμβατικη κοινωνια και τροπος ζωης, οποτε αρνεισαι και να τα χρησιμοποιησεις? Αν ναι το βρισκω ουτοπικο και μη εφαρμοσιμο οπως αποδεικνυεις και η ιδια στην πρωτη γραμμη αυτου του ποστ μου.

διαφωνώ σε ότι στηρίζεται σε εξουσιαστικές δομές.-

κάτω από αυτήν την θεώρηση λοιπόν προσπαθώ να ζω,με όσο το δυνατόν λιγότερη εξάρτηση από αυτές τις δομές...

το ότι δεν είναι δυνατόν να τις αποκλείσω όλες , και όχι σε ένα πλαίσιο ατομικισμού , αλλά σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης , δεν με κάνει να είμαι αυτή που θα απολογηθεί για αυτή την μη πλήρωση...

η γερμανίδα ζει χωρίς χρήματα με ανταλλαγή προιόντων και υπηρεσιών , δεν με βρίσκει αντίθετη η στάση ζωής της αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι αρκετή η ανταλλαγή για να υπάρξει μοντέλο οικονομικής κοινωνίας έτσι ώστε να χωράνε περισσότεροι άνθρωποι ...

προτείνω και την αλληλοβοήθεια σαν στάση συνεπή απέναντι στον συνάνθρωπο συνοδοιπόρο και όχι ανταγωνιστή...

Δημοσ.
wifi ;)

και μου ζητάς να απολογηθώ εγώ για το ότι οι συνδέσεις γίνονται με χρήμα;

γιατί δεν τις απελευθερώνουν αυτοί που το κατέχουν το διαδίκτυο καλύτερα από μένα;

ε;;;

Φαντάζομαι θα σερφάρεις και με κοινόχρηστο υπολογιστή.

Πάντως εγώ αν είχα την ιδεολογία σου δεν θα χρησιμοποιούσα Wi-Fi, τουλάχιστον μέχρι να ρωτήσω τον κάτοχο της σύνδεσης.

Δημοσ.

το ότι δεν είναι δυνατόν να τις αποκλείσω όλες , και όχι σε ένα πλαίσιο ατομικισμού , αλλά σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης , δεν με κάνει να είμαι αυτή που θα απολογηθεί για αυτή την μη πλήρωση...

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, για να αποκαλείς κάτι "συνύπαρξη" πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο αμοιβαιότητας. ΠΧ, εσύ "κλέβεις" το wifi του γείτονα, ο γείτονας τι "κλέβει" από σένα;

Έχεις γύρω στα 3 λεπτά πριν αρχίσουν οι φαντασιώσεις.

• Moderators
Δημοσ.
διαφωνώ σε ότι στηρίζεται σε εξουσιαστικές δομές.-

κάτω από αυτήν την θεώρηση λοιπόν προσπαθώ να ζω,με όσο το δυνατόν λιγότερη εξάρτηση από αυτές τις δομές...

το ότι δεν είναι δυνατόν να τις αποκλείσω όλες , και όχι σε ένα πλαίσιο ατομικισμού , αλλά σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης , δεν είμαι αυτή που θα απολογηθεί για αυτή την μη πλήρωση...

Δεν σου λεω να απολογηθεις. Απλως να δεις με βαση την εμπειρια σου (οπως λες, δεν ειναι δυνατον να τις αποκλεισεις ολες και αποκλειοντας μερικες ειναι ημιμετρο) πως απλως δεν γινεται να υφισταται κατι τετοιο εστω και σε ενα πλαισιο συνυπαρξης. Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω.

Δημοσ.
Για να λέμε του στραβού το δίκιο, για να αποκαλείς κάτι "συνύπαρξη" πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο αμοιβαιότητας. ΠΧ, εσύ "κλέβεις" το wifi του γείτονα, ο γείτονας τι "κλέβει" από σένα;

Έχεις γύρω στα 3 λεπτά πριν αρχίσουν οι φαντασιώσεις.

πόντους αηκιου;

Δημοσ.
Δεν σου λεω να απολογηθεις. Απλως να δεις με βαση την εμπειρια σου (οπως λες, δεν ειναι δυνατον να τις αποκλεισεις ολες και αποκλειοντας μερικες ειναι ημιμετρο) πως απλως δεν γινεται να υφισταται κατι τετοιο εστω και σε ενα πλαισιο συνυπαρξης. Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω.
η εμπειρία μου δείχνει το αντίθετο, και δεν θεωρώ ότι είναι ημίμετρο να μην μπορώ να ξεπεράσω κάποιες

ημίμετρο θα ήταν να θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να προσπαθώ καθημερινά για τις φτάσω και να επαναπαυτώ σε αυτές που ήδη έχω αφήσει οριστικά πίσω μου ...

• Moderators
Δημοσ.
η εμπειρία μου δείχνει το αντίθετο, και δεν θεωρώ ότι είναι ημίμετρο να μην μπορώ να ξεπεράσω κάποιες

ημίμετρο θα ήταν να θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να προσπαθώ καθημερινά για τις φτάσω και να επαναπαυτώ σε αυτές που ήδη έχω αφήσει οριστικά πίσω μου ...

Μα ειπες πως δεν ειναι δυνατον να τις ξεπερασεις ολες. Απο την στιγμη που κατι δεν ειναι δυνατον γιατι το προσπαθεις?

Εκτος αν ηθελες να πεις κατι αλλο.

Ξερω πως δεν ειναι δυνατον να κρατησω την αναπνοη μου για μιση ωρα. Δεν το προσπαθω γιατι δεν ειναι δυνατον να γινει. Αν προσπαθω και καταφερω να την κρατησω για 20 λεπτα δεν με καλυπτει διοτι ειναι ημιμετρο και δεν ερχομαι πιο κοντα στην ουτοπια μου, απλως εθελοτυφλω.

Απλως σου λεω πως δεν ειναι ρεαλιστικα ολα αυτα που περιγραφεις και λες πως πραττεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...