zoranb Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Έσπασε ένα θερμόμετρο με υδράργυρο κ έπεσε στο χαλί, τα μπιλάκια έχουν απορροφηθεί μέσα στο χαλί κ δεν ξέρω τί να κάνω. Ξέρει κανείς ποιά είναι η σωστή αντιμετώπιση δεδομένου ότι ο υδράργυρος είναι τοξικός κ τα εν λόγο θερμόμετρα έχουν απαγορευτεί πλέον για ευνόητους λόγους;
Ypnovatis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Η προτεινομενη λυση ειναι τρομερα επικινδυνη κ θελει εκπαιδευμενο χερι. Αν το χαλι δεν ειναι αξιας πετα το. Ειναι λιγο δυσκολο να εχει απορροφηθει ο υδραργυρος... Δοκιμασε να το βγαλεις στο μπαλκονι κ να το πλυνεις με γαντια εννοειται.
Sadamiraq Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Αμα δεν ειναι αξιας οπως ειπε ο φιλος απο πανω το μαζευεις με προσοχη και το πετας,δεν εχουν αποροφηθει απλα μπηκαν μεσα,το παιρνεις και το πετας μεσα στον καδο.ΟΧΙ απεξω και το μαζεψει κανας αλλος και παθει ζημια
Ypnovatis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Το προβλημα με τον υδραργυρο ειναι οι ατμοι του κ οχι τοσο η στοιχειακη μορφη εκτος κ αν εχεις λυση του δερματος σε καποιο σημειο κ ερθει σε επαφη. Βαλε γαντια κ σιγα σιγα... Προτεινω κ μασκα Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
PCharon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Φακ. Μη διανοηθείς να το ρουφήξεις με τη σκούπα. Μην το τινάξεις. Μην το πλύνεις. Μην κάνεις τίποτα προς το παρόν γενικώς και μην πλησιάζεις. Μην αναπνέεις από πάνω. Έψαξα λίγο το διαδίκτυο αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι ακριβώς σωστό να σου προτείνω. Μια ιδέα είναι να πάρεις τηλ. το κέντρο δηλητηριάσεων, να τους πεις το γεγονός μπας και σου προτείνουν τίποτα έξυπνο (αν δε σου γεμίσει και πολύ το αυτί από αυτά που θα ακούσεις, μη κάνεις τίποτα). Αν δε θες το χαλί βρες μια μεγάλη νάυλον σακούλα, βάλε γάντια, πιασ'το προσεκτικά να μην σκορπίσει, βάλε το μέσα και πέτα το. Βέβαια είναι λίγο επικίνδυνο αυτό, διότι μπορεί κάποιος να το δει πεταμένο και να το πάρει. Εϊναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΟΣ και καταστρέφει 100% οτιδήποτε βιολογικό έρθει σε επαφή, ακόμα και με ατμούς του. [edit] εδώ λέει πως μπορεί να περάσει ακόμα και κάτω από το χαλί. Το σωστό λέει είναι να κόψεις προσεκτικά το τμήμα του χαλιού που πιθανόν δεν είναι ασφαλές και να το πετάξεις. Προφανώς το να κουνήσεις όπως νά 'ναι όλο το χαλί δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, εφόσον ο υδράργυρος μπορεί να έχει περάσει από κάτω, να πέφτει και να σκορπίζεται. Δες το λίγο, έχει χρήσιμες συμβουλές http://www.michigan.gov/documents/mdch/MercurySpillQA_216567_7.pdf Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2010 από PCharon
De@th L0rd Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 http://www.epa.gov/mercury/spills/#whatnever Συμβουλή μου; Πέτα το χαλί ή κόψε το κομμάτι. Με γάντια.
firewalker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Το προβλημα με τον υδραργυρο ειναι οι ατμοι του κ οχι τοσο η στοιχειακη μορφη εκτος κ αν εχεις λυση του δερματος σε καποιο σημειο κ ερθει σε επαφη. Βαλε γαντια κ σιγα σιγα... Προτεινω κ μασκα Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Έτσι ακριβώς. Η μεγαλύτερη ποσότητα θα έχει εξατμιστεί. Το υπόλοιπο θα έχει μάλλον οξειδωθεί.
Krokodilos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Έσπασε ένα θερμόμετρο με υδράργυρο κ έπεσε στο χαλί, τα μπιλάκια έχουν απορροφηθεί μέσα στο χαλί κ δεν ξέρω τί να κάνω. Ξέρει κανείς ποιά είναι η σωστή αντιμετώπιση δεδομένου ότι ο υδράργυρος είναι τοξικός κ τα εν λόγο θερμόμετρα έχουν απαγορευτεί πλέον για ευνόητους λόγους; Εγω απο οτι ηξερα ο υγρος μεταλλικος υδραργυρος των θερμομετρων ειναι τελειως ασφαλης και μη τοξικος αφου δεν απορροφαται απο το δερμα και το στομαχι, αλλά οπως βλεπω ΕΔΩ και ΕΔΩ χρειαζεται παραπανω απο μια ντουζινα πραγματα που πρεπει να κανει καποιος για την προστασια του αμα χυθει υδραργυρος απο θερμομετρο κατω, και οπως τα παρουσιαζουν πρεπει να ειναι επικινδυνο το ολο θεμα. Το κακο ειναι οτι αυτο που ηξερα για την μη τοξικοτητα του προερχοταν απο μια διαλεξη του κεντου δηλητηριασεων πριν καποια χρονια. Χμ.... ---------- Προσθήκη στις 11:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:31 ---------- Αμα δεν ειναι αξιας οπως ειπε ο φιλος απο πανω το μαζευεις με προσοχη και το πετας,δεν εχουν αποροφηθει απλα μπηκαν μεσα,το παιρνεις και το πετας μεσα στον καδο.ΟΧΙ απεξω και το μαζεψει κανας αλλος και παθει ζημια Στον καδο? Συμφωνα με αυτα που διαβασα μολις τωρα ειναι επικινδυνο για την δημοσια υγεια να το πεταξεις στο καδο.
firewalker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Πάντως μην πανικοβάλλεσαι. Δεν πρόκειται να πάθεις κάτι. Αν δεν πας πάνω από το σημείο να τραβάς τζούρες... Πάρε μία σύριγγα και τράβηξε ότι βλέπεις με το μάτι. Βγάλε και το χαλί έξω για κάνα δύο μέρες και θα είναι οκ. Ποιο επικίνδυνο θα ήταν να σπάσει μία μεγάλη λάμπα φθορισμού. Για να είσαι ήσυχος πάρε και ένα τηλ στο κέντρο δηλητηριάσεων στο 2107793777. Τώρα αν θέλεις πέτα και το χαλί και κάνε όλα όσα προβλέπονται.
htps Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Aρα κ εγω ειχα κανει τραγικο λαθος πριν μερικα χρονια που ετυχε να ερθω σε επαφη με υδραργυρο...τον μαζεψα με τα χερια!το επομενο πρωι τα δαχτυλα μου ειχαν βγαλει φυσαλιδες με υγρο που εκαιγαν κ ετσουζαν ομως σε μερικες μερες περασαν...λετε να μου εκανα καμοια ζημια?Ποσο καιρο μενει η τοξικοτητα στο σωμα κ υπαρχουν επιπτωσεις απο αυτο το επεισοδειο που μολις περιεγραψα?Σορρυ απο τον τοπικ σταρτερ αλλα με οσα διαβασα εδω φρικαρα...
clevercitizen Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Ποιος έχει στρωμένα χαλιά μήνα αύγουστο και δεν έχει βγάλει τη μπέμπελη???
De@th L0rd Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Aρα κ εγω ειχα κανει τραγικο λαθος πριν μερικα χρονια που ετυχε να ερθω σε επαφη με υδραργυρο...τον μαζεψα με τα χερια!το επομενο πρωι τα δαχτυλα μου ειχαν βγαλει φυσαλιδες με υγρο που εκαιγαν κ ετσουζαν ομως σε μερικες μερες περασαν...λετε να μου εκανα καμοια ζημια?Ποσο καιρο μενει η τοξικοτητα στο σωμα κ υπαρχουν επιπτωσεις απο αυτο το επεισοδειο που μολις περιεγραψα?Σορρυ απο τον τοπικ σταρτερ αλλα με οσα διαβασα εδω φρικαρα... Απλά έπαθες υδραργυρίωση στο δέρμα. Δεν ήταν τίποτα εφόσον πέρασε και είναι μια χαρά το δέρμα σου. Οι περισσότερες προφυλάξεις παίρνονται γι αυτούς τους λόγους και για να μην καταποθεί ή εισπνευσθεί. Αν καταποθεί ειδικά..... Γραφείο τελετών κατευθείαν.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εμείς μικρά άμα έσπαγε κανένα θερμόμετρο κάναμε πάρτι γιατί μαζευόμασταν τριγύρω και παίζαμε με το περίεργο ασημί "υγρό" που έσπαγε σε μικρότερα μπιλάκια και ξαναενωνόταν ως δια μαγείας. Με γυμνά χέρια το πιάναμε. 7
Ather Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 @freedubus έτσι ακριβώς. Νόμιζα ότι ο υγρός υδράργυρος είναι ασφαλής... Αν μπει στο σώμα έχει χρόνο ημιζωής στο αίμα 2 εβδομάδες, ενώ για να φύγει από το σώμα (εγκέφαλος, νευρικό σύστημα) καμιά 15ρα χρόνια. Ας μας πει και κάποιος που το έχει ψάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα