Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω ενα θερμομετρο (οχι σπασμενο )και θελω να το ξεφορτωθω ? Που τα μαζευουν ?

Οσο για τις λαμπες . πυρακτωσεως μεχρι εξαντλησης ολων των αποθεματων.Στο πατο τους ο υδραργυρος και η οικονομια  :angry:

Δημοσ.

Οσο για τις λαμπες . πυρακτωσεως μεχρι εξαντλησης ολων των αποθεματων.Στο πατο τους ο υδραργυρος και η οικονομια  :angry:

Νομιζω στα φαρμακεια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα να ρωτήσεις σε κάποιο νοσοκομείο, εχουν ειδικούς κάδους και διαδικασίες για τέτοιου είδους απόβλητα.
Δημοσ.

Παρε οικονομικές που αντί για υγρό υδράργυρο έχουν αμάγαλμα υδραργύρου που δε διαφεύγει ΑΝ σπάσει η λάμπα. Αλλα δε μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα με τις λάμπες κ τον υδράργυρο. Συνηθίζετε μερικοί να σπάτε λάμπες για χόμπι μέσα στο σπίτι; Πάντως ήταν ωραίο παιχνίδι όταν άλλαζαν τις λάμπες στα σχολεία και τις άφηναν χύμα απέξω στους κάδους:

http://www.youtube.com/watch?v=-tvavXP7jyo

http://www.youtube.com/watch?v=viGTAMCILoQ

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω σπάσει πολλά θερμόμετρα και σήμερα ένα ακόμη. Δεν έβρισκα το ηλεκτρονικό, damn it. Ήμουν στα πατώματα κάμποση ώρα με κολλητικές ταινίες και λοιπά διότι διάβασα τα απίστευτα.

Το κακό είναι ότι πριν το κάνω αυτό, μάζεψα τα πολλά με ηλεκτρική σκούπα η οποία ξεκουράζεται στο μπαλκόνι κατόπιν εορτής.  :rolleyes: Το ρημάδι, τι το ήθελα ντε και καλά. 

Δημοσ.

Αν τον υδράργυρο που εχει ενα θερμόμετρο μεσα, τον ριξεις στη φωτια ειναι επικίνδυνος για καποια εκρηξη κτλ?

Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Ισχύει ότι έχουν καταργηθεί τα υδραργύρου? Σε φαρμακείο είχα ρωτήσει και μου είπε ότι και συμβατικό να πάρεις (όχι ψηφιακό) δεν είναι με υδράργυρο πλέον.

Δημοσ.

Αν τον υδράργυρο που εχει ενα θερμόμετρο μεσα, τον ριξεις στη φωτια ειναι επικίνδυνος για καποια εκρηξη κτλ?

εχεις ορεξη για μαλακιες;

Δημοσ.

Εμένα μου 'χε τύχει να σπάσει λάμπα οικονομίας στα χέρια μου...Και έκανε και βαβά. Θα δείξει!

Δημοσ.

Ισχύει ότι έχουν καταργηθεί τα υδραργύρου? Σε φαρμακείο είχα ρωτήσει και μου είπε ότι και συμβατικό να πάρεις (όχι ψηφιακό) δεν είναι με υδράργυρο πλέον.

ναι καταργήθηκαν και τώρα υπάρχουν κάποια παρόμοια "οινοπνεύματος".

Πάντως τα παλιά με υδράργυρο είναι τα καλύτερα και με τις πιο ακριβείς μετρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, βράζει στους 356.73 °C, και εισπνέεις τους ατμούς.

Δημοσ.

Να κάνω μια βασική ερώτηση;

Είμαστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο θερμόμετρο περιείχε πραγματικό πυκνό υδράργυρο μέσα;

Σε διάλυμα ικανό να προκαλέσει οτιδήποτε;

Κάπου, κάποτε, είχα διαβάσει ότι είχε καταργηθεί αυτός ο τρόπος παρασκευής θερμομέτρων εδώ και χρόνια.

Τώρα που το είχα διαβάσει και πόσο ισχύει... ας ενημερώσουν το thread οι γνώστες του τομέα.

/sc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...