Προς το περιεχόμενο

Συντήρηση ασανσέρ

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίταζα τα κοινόχρηστα χθες και έβλεπα το κόστος για τη συντήρηση του ασανσέρ της πολυκατοικίας (νεόδμητης)... 60euros. Κάθε μήνα 60, έλεος δεν είναι πολλά για κάθε μήνα; Δεν είναι κ υπερβολικό κάθε μήνα να συντηρείται το ασανσέρ; Από την εμπειρία σας εσείς πόσα πληρώνετε; Σε νέα ή παλιά πολυκατοικία;

Δημοσ.

Είναι υποχρεωτικό από τον νόμο κάθε μήνα συντήρηση του ασανσέρ.

Επίσης το ποσό που αναλογεί σε κάθε διαμέρισμα είναι συνάρτηση του ορόφου αλλά και του εμβαδού του διαμερίσματος και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα χιλιοστών της οικοδομής.

Σχετικά με την τιμή 60 πάνω κάτω θα έπρεπε να είναι για όλη την οικοδομή.

sent from my HTC Magic using tapatalk

Δημοσ.

Εάν είναι νεόδμητη η πολυκατοικία θέλει κάθε μήνα συντήρηση; Από πόσο καιρό κι έπειτα χρειάζεται συντήρηση όταν είναι νέα κατασκευή, υπάρχει κάποιος νόμος κλπ.;

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει νόμος και είναι υποχρεωτική η συντήρηση του κάθε ανελκυστήρα. Εξάλλου για την λειτουργία του εκδίδεται σχετική άδεια. Ο συντηρητής (όπως και ο ιδιοκτήτης) φέρουν την ποινική ευθύνη για την καλή λειτουργία του.

Με τον όρο συντήρηση εννοούμε και την εργασία ελέγχου (ηλεκτρικά, μηχανικά μέρη κλπ) καθώς και τις λιπάνσεις κλπ κλπ., και όχι μόνο την αντ/ση ανταλλακτικών που λογικά όταν είναι καινούργιος ο ανελκυστήρας δεν χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί να λειτουργήσει ανελκυστήρας εάν δεν υπάρχει συντηρητής. Εάν πιστεύετε ότι σας "κλέβει", κάντε μια διερεύνηση αγοράς και αναθέστε σε άλλον ...

Δημοσ.

Εάν είναι ενός έτους ο ανελκυστήρας, θέλει την ίδια συντήρηση με έναν παλαιό? πάλι λοιπόν τα ίδια λεφτά θα πληρώνω?

Δημοσ.
Σε ποιον όροφο είσαι ? όσο ποιο ψηλά είσαι πληρώνεις πιο πολύ .

και αν είσαι ισόγειο δεν πληρώνεις καθόλου.

τουλάχιστον εγώ δεν πλήρωνα όταν έμενα ισόγειο

---------- Προσθήκη στις 00:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:23 ----------

Εάν είναι ενός έτους ο ανελκυστήρας, θέλει την ίδια συντήρηση με έναν παλαιό? πάλι λοιπόν τα ίδια λεφτά θα πληρώνω?

προφανώς στα 60 αυτά , είναι κυρίως τα εργατικά. κάποιος έρχεται και κάνει αυτά που σου ανέφερε ο dazeman , δεν γίνονται free.

οπότε και 5 χρονών να ήταν πιθανό να πλήρωνες ακριβως τα ίδια , αν δεν έχει κάποια βλάβη.

Δημοσ.

Μια σχετική/άσχετη ερώτηση. Όσον αφορά τα χιλιοστά των διαμερισμάτων. Μειώνονται για κάποιο λόγο όταν δεν μένει κάποιος στο διαμέρισμα;

Και πώς αποδεικνύεται οτι κάποιος μένει η δεν μένει; Στον όροφο μου τα χιλιοστά μου είναι σχεδόν τα ίδια στον πίνακα με τον δίπλα που έχει 5πλασιο σε μέγεθος σπίτι αλλα δεν έχει έρθει ακόμα για να μείνει. Υπάρχει τέτοια ρύθμιση ή ο καθένας κάνει ότι του κατεβαίνει;

Δημοσ.

Καταρχάς μιλάμε για χιλιοστά κοινόχρηστων, θέρμανσης ή ασανσέρ;

Είναι 3 διαφορετικά πράγματα. Όλα αυτα ορίζονται από τον πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης και πίνακα χιλιοστών του μηχανικού της αδείας και σαφώς δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Το ότι δεν μένει μέσα κάποιος ιδιοκτήτης δεν σήμαινε οτι μειωνεται κάποιο από τα χιλιοστά ή η υποχρέωση του να πληρώνει κοινόχρηστα και σε γενικές γραμμές μιας δεν ξέρω λεπτομέρειες θα έπρεπε να έχει 5 φορές περισσότερα από εσένα ασανσέρ και κοινόχρηστα. Η θέρμανση είναι και συνάρτηση του χρόνου που καεί τα καλοριφέρ οπότε είναι μεταβλητό.

sent from my HTC Magic using tapatalk

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μια σχετική/άσχετη ερώτηση. Όσον αφορά τα χιλιοστά των διαμερισμάτων. Μειώνονται για κάποιο λόγο όταν δεν μένει κάποιος στο διαμέρισμα;

Και πώς αποδεικνύεται οτι κάποιος μένει η δεν μένει; Στον όροφο μου τα χιλιοστά μου είναι σχεδόν τα ίδια στον πίνακα με τον δίπλα που έχει 5πλασιο σε μέγεθος σπίτι αλλα δεν έχει έρθει ακόμα για να μείνει. Υπάρχει τέτοια ρύθμιση ή ο καθένας κάνει ότι του κατεβαίνει;

ανάλογα με το τι γράφει το καταστατικό. Το δικό μας πχ γράφει ότι κενό διαμέρισμα επιβαρύνεται με το 30% αυτού που θα του αναλογούσε αν ήταν γεμάτο. Κενό όμως θεωρείται αν δεν έχει μέσα ούτε καρέκλα. Όχι σπίτι κομπλέ επιπλωμένο που όμως είναι άδειο γιατί ο ιδιοκτήτης μένει μόνιμα στο χωριό πχ.

Δημοσ.

Ε και πώς τώρα το μαθαίνει κανείς αυτό. Άντε στον όροφο μου να πάει και να έρθει ξέρω τι γίνεται πάνω κάτω. Αλλα έχουμε κ άλλα 30 διαμερίσματα που δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως υπάρχουν η δεν υπάρχουν εδώ. Τι σκατά. Έβλεπα χθές την κατάσταση και τα χιλιοστά είναι ΟΤΙ νάναι. Μάλλον λόγω του 30% που λές.

Επίσης κάτι άλλο.

Πάνω απο μένα έχει 3 διαμερίσματα (παράνομα if you ask me) που έχουν σχεδόν μηδενικά χιλιοστά για το ασανσέρ επειδή φαντάζομαι είναι δηλωμένα ώς δώματα. Αλλα είναι στον 9ο και ο λογικός άνθρωπος φαντάζεται οτι θα έπρεπε να έχουνε τα περισσότερα χιλιοστά ανελκυστήρα. Εδώ έχουμε ιδέα τι παίζει;

Δημοσ.

γενικά όσο πιο ψηλά, τόσο περισσότερα τα χιλιοστά του ανελκυστήρα. Τώρα, πώς το κάνανε αυτό, ιδέα δεν έχω. Ίσως ανήκουν στον οικοπεδούχο, ή στον εργολάβο. Αυτοί συνήθως μαγειρεύουν τα καταστατικά και τα χιλιοστά των κοινοχρήστων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...