Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα για την εισαγωγη κινητων και γενικα ηλεκτρονικών ειδων απο κίνα.Δεν ξέρω καθόλου το καθεστως που υπαρχει και ποσο ειναι το κοστος εισαγωγης.Πχ αν παρω 10 κομμάτια υλικού που σύνολο με μεταφορικα φτάνει τα 1000ευρω ποσο ειναι το κοστος εισαγωγης τους?Σιγουρα φανταζομαι ενα +23% για το ΦΠΑ.Αλλα ειναι μονο αυτος ο φορος η υπαρχουν και αλλοι?Παρακαλω αν μπορουσατε να μου απαντησετε μονο αν γνωριζετε 100% και λιγο συγκεκριμενα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Δημοσ.

Δασμοί. ( = έξτρα φόρος ουσιαστικά για την εισαγωγή)

Και κάτι ψιλά που θα δώσεις για τον εκτελωνισμό.

Δημοσ.

Οι δασμοί για τα ηλεκτρονικά είναι 0

αλλά ελέγχουν πχ αν αυτά που φέρνεις είναι "μαϊμού" καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται

δυστυχώς δε γνωρίζω περισσότερα για το θέμα

Δημοσ.

Αν ειναι μαιμου ενοεις αν λενε ΝΟΚΙΑ πχ και δεν ειναι ετσι?γιατι αν λεει τσουν τσου δεν εχουμε κανενα προβλημα σωστα?και ειναι σιγουρο οτι οι δασμοι ειναι 0?τοτε γιατι οσοι περνουν λαπτοπ και τετοια φοβουνται τοσο πολυ το τελωνειο?για το ΦΠΑ μονο?

Δημοσ.

Για το ΦΠΑ αλλά πιο πολύ για την αμοιβή του εκτελωνιστή όταν δεν είναι από ΕΛΤΑ, καθώς οι άλλες εταιρίες είναι ιδιωτικές και έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ό,τι αμοιβή θέλουν. Για τα μαϊμού έτσι όπως τα είπες. Για να τα ρωτάς όλα αυτά φαντάζομαι θες να παραγγέλνεις μόνος σου διάφορα πράγματα και να τα πουλάς μόνος σου. Είχα γνωστό που το έκανε όταν ήταν φοιτητής.

Δημοσ.
Για το ΦΠΑ αλλά πιο πολύ για την αμοιβή του εκτελωνιστή όταν δεν είναι από ΕΛΤΑ, καθώς οι άλλες εταιρίες είναι ιδιωτικές και έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ό,τι αμοιβή θέλουν. Για τα μαϊμού έτσι όπως τα είπες. Για να τα ρωτάς όλα αυτά φαντάζομαι θες να παραγγέλνεις μόνος σου διάφορα πράγματα και να τα πουλάς μόνος σου. Είχα γνωστό που το έκανε όταν ήταν φοιτητής.

Οπως τα λες ειναι απλα εγω ειμαι ηδη εμπορος αλλα πουλαω εσωρουχα :-D . Οι παραγγελιες θα ειναι ολες απο EMS δηλαδη ελτα.Αρα για να συνοψισουμε Αν παραγγειλω 10 κινητα που κανουν 900 ευρω(90 ευρω το 1) και εχουν και 100 ευρω μεταφορικα (Συνολο 1000ευρω) στο τελωνειο θα πληρωσω 1000*23%=230 ευρω ΦΠΑ και κανα 10ευρω για τον εκτελωνισμο?και τα πηρα στον χωρο μου απο ελτα?

Δημοσ.

στο τελωνείο θα πληρώσεις 900 επί 23%.

Είπαμε, μην τρελαθούμε, που θα σου βάλουν και τα μεταφορικά στην αξία του προϊόντος....

Δημοσ.
στο τελωνείο θα πληρώσεις 900 επί 23%.

Είπαμε, μην τρελαθούμε, που θα σου βάλουν και τα μεταφορικά στην αξία του προϊόντος....

Σε εμένα μου έβαλαν τελευταία ΦΠΑ στα μεταφορικά, που ενώ είναι παράνομο δε γνωρίζω αν είχε βγάλει κάποια εγκύκλιο το υπουργείο που να το κάνει "νόμιμο". Τελικά δεν πήγα στον υπάλληλο (τελωνειακό) για να μάθω τι συμβαίνει. Πάντως μέσω EMS είναι όπως τα είπε ο προηγούμενος. Επίσης σε άλλες περιοχές δεν είναι 23% :P

Δημοσ.

Ναι, ντάξει, δεν παίρνουμε την περίπτωση νησιών.

Λέμε για το Φ.Π.Α. που ισχύει ανά την επικράτεια και για τη συγκεκριμένη κατηγορία ειδών που θέλει να εισάγει ο φίλος.

Φ.Π.Α. στο ναύλο μεταφοράς (δεν ξέρω και για τι όγκο μιλάτε βέβαια) δεν έχω ξανακούσει.

Στην τσέπη του τελωνειακού προφανώς.

Δημοσ.

Ναι οντως αν εισαι σε νησι το γνωριζω πως ειναι λιγοτερος ο ΦΠΑ.αρα με καλυψατε παιδια σας ευχαριστω πολυ...btw τοτε γιατι φρικαρουν ολοι που κανουν αγορες απο το εξωτερικο μη τυχον και σταματησει στο τελωνειο για το ΦΠΑ και μονο?ελεος σιγα το πραγμα.Αφου και παλι στο 99% των περιπτωσεων παλι βγαινει πιο οικονομικα....τελος παντων ευχαριστω

Δημοσ.

@petergi

Απάντησα ήδη σε αυτό που λες. Αν πάρεις κάτι που κάνει 100€ και ο εκτελωνιστής ζητήσει για δική του αμοιβή 80€, ε είναι κάπως δε νομίζεις;

@sugata

Δεν πάει στην τσέπη του τελωνειακού. Αυτό το χαρτάκι (διασάφηση) το λαμβάνει το ταχυδρομείο και τα εισπράττει από εμένα δίνοντάς μου απόδειξη που λέει και το ποσό του φόρου. Αν έδινα τα λεφτά χέρι-χέρι στον τελωνειακό θα μπορούσε να συμβαίνει, αλλά γίνεται υπηρεσιακά. Από την άλλη αν τα έχουν βρει όλοι μεταξύ τους τότε ....

Δημοσ.
δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που προιοντα κοστισαν στον εκτελωνισμο οσο αγοραστηκαν....

Γιατι ρε παιδια αυτο προσπαθω να μαθω.Αφου απ οτι μου λετε ειναι στανταρ το ποσο θα πληρωσεις γιατι να δωσεις 80 ευρω στον τελωνιακο αν ερθει με EMS και γιατι να κοστισει οσο αγοραστηκε?αλλο 100% και αλλο 23%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...