PaNtErAz Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Φυσικό είμαι. Πήγαινε στο μαθηματικό, τόσο απλά.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Πήγαινε στο μαθηματικό, τόσο απλά. Αλλά όχι στα Γιάννενα....
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ γενικά θα σου έλεγα να μη το σκέφτεσαι απο τώρα. Θα κατασταλάξεις σιγά σιγά. Εμένα μου άρεσε αρκετά περισσότερο η φυσική απο τα μαθηματικά και πήγα φυσικό. Διεξόδους έχει, εννοείται με μεταπτυχιακό, αλλά σε εφαρμοσμένα πράγματα. Δηλαδή μεταπτυχιακό ηλεκτρονικής/τηλεπικοινωνιών που έχει το ΑΠΘ, και σκοπεύω να μπω σε κανα χρόνο, είναι απο τα καλύτερα μεταπτυχιακά. Έχει και μερικά άλλα καλά. Αν όμως σου αρέσει μόνο η θεωρητική φυσική, και γενικότερα τα θεωρητικά προβλήματα, τότε μάλλον καλύτερα μαθηματικό. Εμένα μου άρεσαν τα πρακτικά προβλήματα στη Φυσική, φυσικά και η αστροφυσική και η κβαντομηχανική με γοήτευε και με γοητεύει αλλά όχι τόσο όσο τα πιο πρακτικά.
paylidis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών επιστημών Ε.Μ.Π με ανύπαρκτα επαγγελματικα δικαιώματα... το ξέρω απο πρώτο χέρι αυτό το τμήμα... παλικαρε, φυσικο να πας, έχεις πααααρα πολλές μετεπειτα δυνατότητες... ---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:21 ---------- Μαθηματικό Ιωαννίνων: Δήλωση μαθήματος από φοιτήτρια 38 εξάμηνο, καλά είναι; wow... Μέχρι 22ο είχα δει κάποτε και γελουσα 3 μερες...
Dropsreef Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε για πλακα το εγραψα για "Εφαρμοσμενων Μαθηματικων και Φυσικων Επιστημων" Ενα χαλι μαυρο ειναι η σχολη.Ο κολλητος μου αποφοιτησε απο εκει σχετικα προσφατα.Εχουν κανει ενα τμημα λιγο απο ολα.Γραμμικη Αλγεβρα,Αναλυση μαζι με Κυματικη και στο καπακι Java 2
guido Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 να γουσταρει ε;;; παραλιγο να πηγαινα κι εγω σε αυτη την σχολη, ημουν αναμεσα σε χημικος μηχανικος κα φυσικος μηχανικος (που ειναι αυτο που λες) και έκανες το λάθος και διάλεξες το πρώτο;
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ γενικά θα σου έλεγα να μη το σκέφτεσαι απο τώρα. Θα κατασταλάξεις σιγά σιγά. Εμένα μου άρεσε αρκετά περισσότερο η φυσική απο τα μαθηματικά και πήγα φυσικό. Διεξόδους έχει, εννοείται με μεταπτυχιακό, αλλά σε εφαρμοσμένα πράγματα. Δηλαδή μεταπτυχιακό ηλεκτρονικής/τηλεπικοινωνιών που έχει το ΑΠΘ, και σκοπεύω να μπω σε κανα χρόνο, είναι απο τα καλύτερα μεταπτυχιακά. Έχει και μερικά άλλα καλά. Αν όμως σου αρέσει μόνο η θεωρητική φυσική, και γενικότερα τα θεωρητικά προβλήματα, τότε μάλλον καλύτερα μαθηματικό. Εμένα μου άρεσαν τα πρακτικά προβλήματα στη Φυσική, φυσικά και η αστροφυσική και η κβαντομηχανική με γοήτευε και με γοητεύει αλλά όχι τόσο όσο τα πιο πρακτικά. οταν λες θεωρητικη φυσικη τι ακριβως εννοεις? αυτα που θα κανουμε φετος και γενικοτερα που γινονται στο λυκειο πρακτικα δεν ειναι?παντως και τα 2 μου αρεσουν το ιδιο γι αυτο προβληματιζομαι...οι δικοι μου βεβαια μου λενε να παω οπου θελω δεν εχω παραπονο.εγω παντως ξερω πως θελω να γινω καθηγητρια αλλα στην ειδικοτητα κολλαω...
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Στο φυσικό έχεις μετά να διαλέξεις κάποιο τομέα. Ανάλογα είναι και τα μεταπτυχιακά. Μπορείς να μπεις στο site κάθε τμήματος και να δεις το πρόγραμμα μαθημάτων και τα μεταπτυχιακά. Αν διαλέξεις το θεωρητικό κομμάτι, τύπου αστροφυσική, κβαντομηχανική, πυρηνική φυσική κτλ τότε όπως καταλαβαίνεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διέξοδοι. Αλλά γενικά διεξόδους προσφέρει η εφαρμοσμένη φυσική: Φυσική Στερεάς Κατάστασης, Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών, Υπολογιστική φυσική, φυσική περιβάλλοντος. Ακόμα είναι νωρίς για να πεις ποιος τομέας σου αρέσει. Όπως είπα και πριν, ίσως θα παρεις απόφαση στα μέσα της χρονιάς κάνοντας τα μαθήματα και δεις που έχεις περισσότερες δυνατότητες, και που τα πιάνεις πιο εύκολα και θα σου αρέσουν. Πάντως έχω την εντύπωση πως το μαθηματικό δεν προσφέρει καλύτερη αποκατάσταση απο το φυσικό. Σίγουρα όχι με αρκετή διαφορά
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δικιο εχεις θα αποφασισω κατα τη διαρκεια της χρονιας...Ευχαριστω πολυ παντως
RubiksCube Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Η φυσικη ειναι πιο "δυσκινητη" επιστημη και πιο εξειδικευμενη, κατα συνεπεια σου προσφερει στενοτερο πεδιο επιλογων μελλοντικα. Διαφωνώ κάθετα. Από προσωπική εμπειρία η Φυσική (φυσικό Αθήνας) μου άνοιξε όλες τις πόρτες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το τί θα κάνεις από την στιγμή που θα μπεις στο Φυσικό. Πολύ σύντομα, παίρνοντας τομέα Ηλεκτρονική/Υπολογιστές/Τηλεπικοινωνίες/Αυτοματισμό (φυσικό Αθήνας) μπορείς να έχεις πάρα πολλές επιλογές για Μεταπτυχιακό (προφανές αφού ο τομέας έχει τόσο μεγάλο τίτλο, αλλά και εύρος μαθημάτων). Οι άλλοι τομείς είναι πιθανώς πιο "δυσκίνητοι" όπως λες, αλλά το βασικό που μαθαίνεις στο Φυσικό είναι να σκέφτεσαι και να λύνεις προβλήματα. Επίσης μαθαίνεις τόοοσα μαθηματικά που είναι υπέρ-αρκετά.
evabb Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 και έκανες το λάθος και διάλεξες το πρώτο; ναι γτ; τουλαχιστον ειναι πιο πρακτικο. ---------- Προσθήκη στις 08:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:45 ---------- οταν λες θεωρητικη φυσικη τι ακριβως εννοεις? αυτα που θα κανουμε φετος και γενικοτερα που γινονται στο λυκειο πρακτικα δεν ειναι?παντως και τα 2 μου αρεσουν το ιδιο γι αυτο προβληματιζομαι...οι δικοι μου βεβαια μου λενε να παω οπου θελω δεν εχω παραπονο.εγω παντως ξερω πως θελω να γινω καθηγητρια αλλα στην ειδικοτητα κολλαω... αυτα που κανεις στο λυκειο δεν ειναι καν φυσικη οποτε μην παιρνεις ως δειγμα αυτα.
guido Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 ναι γτ; τουλαχιστον ειναι πιο πρακτικο οχι μωρέ , αν σου αρέσει καλά έκανες. απλά μου βγαίνει μία αυθόρμητη αντίδραση . Υποθέτω φταίει που δεν μπορώ να γυρίσω πίσω στον χρόνο , στην ώρα που συμπλήρωνα το μηχανογραφικό (σύστημα δεσμών) να μου πω "ρε μλκ αυτό το χημικό μηχανικό που δήλωσες ανάμεσα στις υπόλοιπες σχολές ,σβήστο!!!" :lol:
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Διαφωνώ κάθετα. Από προσωπική εμπειρία η Φυσική (φυσικό Αθήνας) μου άνοιξε όλες τις πόρτες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το τί θα κάνεις από την στιγμή που θα μπεις στο Φυσικό. Πολύ σύντομα, παίρνοντας τομέα Ηλεκτρονική/Υπολογιστές/Τηλεπικοινωνίες/Αυτοματισμό (φυσικό Αθήνας) μπορείς να έχεις πάρα πολλές επιλογές για Μεταπτυχιακό (προφανές αφού ο τομέας έχει τόσο μεγάλο τίτλο, αλλά και εύρος μαθημάτων).Οι άλλοι τομείς είναι πιθανώς πιο "δυσκίνητη" όπως λες, αλλά το βασικό που μαθαίνεις στο Φυσικό είναι να σκέφτεσαι και να λύνεις προβλήματα. Επίσης μαθαίνεις τόοοσα μαθηματικά που είναι υπέρ-αρκετά. Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο οτι στο φυσικό μαθαίνεις έναν τρόπο σκέψης τέτοιον ώστε σε ξένες χώρες, στελέχη τραπεζών είναι Φυσικοί. Απλά ξέρεις ανάλυση προβλημάτων. Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για μένα.
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 αυτα που κανεις στο λυκειο δεν ειναι καν φυσικη οποτε μην παιρνεις ως δειγμα αυτα. α ωραια...η αληθεια ειναι οτι δεν ενδιαφερομαι τοσο να βρω καποια αλλη δουλεια κατοπιν μεταπτυχιακου.Προτιμω καθηγητρια και οχι κατι αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.