Προς το περιεχόμενο

Fifa 11 vs Pro Evolution Soccer 2011

GameWorld

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι φέτος το FIFA μαζεύει πολύ περισσότερους fans από ότι πέρυσι, που η ανωτερότητα του έναντι του PES ήταν καραπροφανής!

Διαφορά φάσης της κυκλοφορίας των παιχνιδιών από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας από πλευράς κόσμου και της μετάφρασης αυτού σε πωλήσεις. Το pro στο παρελθόν, για να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και να πάρει τα σκήπτρα, πέρασαν 4-5 χρόνια.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η δε διαφορά στις πωλήσεις είναι τεράστια. Αν πιστέψουμε site όπως το vgchartz, το Fifa10 πούλησε γύρω στα 10 εκατομμύρια σε όλα τα format (11,5 μαζί με το WC2010) ενώ το PES2010 περίπου τα μισά.

Είμαι ο πρώτος που θα πει πως οι πωλήσεις δεν έχουν πάντα σχέση με την ποιότητα των παιχνιδιών. Δείτε όμως ότι το Fifa 07 είχε πουλήσει μόλις 6 μύρια ενώ το 08 (το πρώτο nextgen) πήγε στα 9+. Το δε έκτρωμα PES2008 ήταν κι αυτό στα 8-9 μύρια, προφανώς λόγω του προκατόχου του (PES6). Πλέον έχουν αλλάξει οι ισορροπίες.

Τα νούμερα μπορεί να λένε κάποια πράγματα, μπορεί και όχι ωστόσο ακόμα θυμάμαι τα περσινά διθυραμβικά σχόλια των pes fans όταν το PES2010 ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Αγγλία (τουλάχιστον για κάποιο διάστημα).

Δημοσ.

Διόρθωση. Τυπικά το πρώτο nextgen Fifa ήταν το 07 (με την καινούρια μηχανή για το 360) αλλά είχε πολλά κουσούρια, δεν μπορούσε ούτε για αστείο να συγκριθεί με το PES6 που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα. Το κουλό ήταν ότι όντως είχε πάρει καλές κριτικές (ffs!) Γι' αυτό μην εμπιστεύεστε τα reviews. Μην ακούτε καν τι λένε οι άλλοι. Δείτε το με τα μάτια σας.

Δημοσ.

Βασικά, το πρώτο FIFA που έπαιξα και μου άρεσε σε σχέση με τα προηγούμενα μουFIFA ήταν το World Cup 2006.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=C8tQ7cVC1WY&feature=related[/ame]

Το FIFA 07 ήταν όντως αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα 06,05 κτλ, αλλά ήταν πάλι μάπα :P Γκολ από το κέντρο κτλ.

Δημοσ.

Το wc το ειχα αγορασει,ηταν το πρωτο μου παιχνιδι στο 360.Καλουτσικο.

Η κατρακυλα του προ αρχησε απο εκεινη τη χρονια απο το 6 και μετα οπου εβγαλε 2 εκδοσεις για οσους δεν θυμουνται!Μια για ps2 και Pc οπου το παιχνιδι ηταν απιστευτο και εθιστηκοτατο και μια next-gen εκδοση για το 360 η οποια υστερουσε κατα πολυ.Οι κατοχοι του 360 θα θυμουνται.Δυστηχως η konami επελεξε ως βαση για τα μελλοντικα προ αυτο για το 360 με οτι συνεπαγετα.

Οσο δοκιμαζω το ντεμο του προ 2011 γιατι μου φερνει σαν μια φθηνη αντιγραφη του φιφα σε πολλα σημεια?????

Δημοσ.

παιδια επειδη εχω χρονια να παιξω fifa...ηθελα να ρωτησω τα controller settings για την πασα, το σουτ, την λομπα κτλ τα βαζουμε στο manual i sto auto i semi auto...?? επισης ποια ειναι η προτινωμενη διαρκεια ημιχρονου τα 5 λεπτα?? πχ στο προ συνηθως παιζουμε σε 10 λεπτο αγωνα///

Δημοσ.
παιδια επειδη εχω χρονια να παιξω fifa...ηθελα να ρωτησω τα controller settings για την πασα, το σουτ, την λομπα κτλ τα βαζουμε στο manual i sto auto i semi auto...?? επισης ποια ειναι η προτινωμενη διαρκεια ημιχρονου τα 5 λεπτα?? πχ στο προ συνηθως παιζουμε σε 10 λεπτο αγωνα///

Αν θέλεις το παιχνίδι να εξαρτάτε εξ ολοκλήρου από εσένα θα επιλέξεις τα settings στο manual , αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάποια παραπάνω βοήθεια από την CPU θα βάλεις semi και αν δεν θέλεις να κουράζεσαι καθόλου βάζεις assisted. Για το δεύτερο κομμάτι εγώ πιστεύω ο καλύτερος χρόνος είναι τα 6άλεπτα...

Δημοσ.

look..παιζω φανατικα pro πριν καν ονομαστει ετσι,(International Superstar Soccer..) για οσους θυμουνται///εχω ολα τα pro..και ημουν μεχρι πριν 2 χρονια αρκετα οικονοποιημενος απο την σειρα αυτη..fifa ειχα να πεξω απο το 2005..(τοτε ηταν που καταλαβα οτι το pro ειναι καλυτερο..φετος ακουω για μαχεσ μεταξυ τω δυο παιχνιδιων και τετοια..δοκιμασα και τ δυο demo αρκετες μερες,και πλεον καταλαβα (ps3+xbox 360) οτι το fifa 11 φετος θα κυριαρχησει κατα κρατος απεναντι στο pro..εχει κανει τεραστια βηματα προοδου κατι στο οπιο εμεινε πισω το Pro.Αντικειμενικα λοιπον τ fifA 11 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ(ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ-ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ..)οσο για τισ ελληνικες ομαδες παω πασο σχετικα μ το pro που τις εχει και το master league//αλλα αν θυμαμαι καλα ελληνικο πρωταθλημα δεν εχει εκτοσ του pc version (we hellas guys!) και επισης βαρεθηκα να παιζω με ομαδες που δεν εχουν ονοματα εμφανισεισ γηπεδα και τ σχετικα..

---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ----------

επισης μου αρεσει και η ρυθμιση στο fifa 11 σχετικα μ τ foul που καταλογιζονται οταν η μπαλα ακουμπαει στ χερια του αντιπαλου....+1

---------- Προσθήκη στις 15:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:56 ----------

Το wc το ειχα αγορασει,ηταν το πρωτο μου παιχνιδι στο 360.Καλουτσικο.

Η κατρακυλα του προ αρχησε απο εκεινη τη χρονια απο το 6 και μετα οπου εβγαλε 2 εκδοσεις για οσους δεν θυμουνται!Μια για ps2 και Pc οπου το παιχνιδι ηταν απιστευτο και εθιστηκοτατο και μια next-gen εκδοση για το 360 η οποια υστερουσε κατα πολυ.Οι κατοχοι του 360 θα θυμουνται.Δυστηχως η konami επελεξε ως βαση για τα μελλοντικα προ αυτο για το 360 με οτι συνεπαγετα.

Οσο δοκιμαζω το ντεμο του προ 2011 γιατι μου φερνει σαν μια φθηνη αντιγραφη του φιφα σε πολλα σημεια?????

Συμφωνώ +1

Δημοσ.

Το fifa είναι πολύ καλλίτερο του pro ( σε xbox360 και ps3) δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όποιος λέει το ανάποδο είτε δεν έχει παίξει fifa σε κονσόλα είτε είναι προκατειλημμένος με το pro και δεν μιλάει αντικειμενικά. Ωστόσο το γεγονός όμως ότι το pro θα έχει ελληνική περιγραφή είναι μεγάλο υπέρ για μένα .

Δημοσ.

εμενα παντως σε γενικες γραμμες το νεο προ μου αρεσει περισσοτερο απο το νεο φιφα βαση των ντεμος.Εχει πολυ πιο μεγαλο και ανοικτο γηπεδο πραγμα που το κανει πιο ρεαλιστικο

Δημοσ.

Όταν το προ έχει ai κάνοντάς σε να πανιγυρίζεις κάθε φορά που έβαζες την μπάλα στα δίχτια το φιφα καθόταν να φτιάξει τις φατσούλες του κάθε παίχτη. Βούρτσα με άλλα πράγματα είναι αυτά τα δύο.

Δημοσ.
Όταν το προ έχει ai κάνοντάς σε να πανιγυρίζεις κάθε φορά που έβαζες την μπάλα στα δίχτια το φιφα καθόταν να φτιάξει τις φατσούλες του κάθε παίχτη. Βούρτσα με άλλα πράγματα είναι αυτά τα δύο.

είδες όμως που η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά με αλλαγή ρόλων???

Δημοσ.
Το fifa είναι πολύ καλλίτερο του pro ( σε xbox360 και ps3) δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όποιος λέει το ανάποδο είτε δεν έχει παίξει fifa σε κονσόλα είτε είναι προκατειλημμένος με το pro και δεν μιλάει αντικειμενικά. Ωστόσο το γεγονός όμως ότι το pro θα έχει ελληνική περιγραφή είναι μεγάλο υπέρ για μένα .

πιστευω οτι εβαλαν ελληνικη περιγραφη επειδη ηθελαν ν καληψουν τα κενα ,καθως το ελληνικο κοινο αγοραζει pro..αν ηθελαν ομως να μασ ευχαριστησουν θα εβαζαν superleague..αρα για μενα αυτο δεν ειναι καθολου σημαντικο..!

---------- Προσθήκη στις 17:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:34 ----------

εμενα παντως σε γενικες γραμμες το νεο προ μου αρεσει περισσοτερο απο το νεο φιφα βαση των ντεμος.Εχει πολυ πιο μεγαλο και ανοικτο γηπεδο πραγμα που το κανει πιο ρεαλιστικο

δεν νομιζω οτι το γηπεδο επειδη ειναι μεγαλο..{τι μεγαλο..τ εχουν κανει (camera) ν τ βλεπεισ ετσι} παιζει ρολο,δηλαδη τι να το κανεισ το τεραστιο γηπεδο αν τα υπολοιπα δεν ειναι αυτα που πρεπει..! :shock:

---------- Προσθήκη στις 17:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ----------

συμφωνω απολυτος :-) με το οτι η ιστορια επαναλαμβανεται..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...