Προς το περιεχόμενο

Το PC σβηνει και ξανανοιγει

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Αφηνωντας αρκετες ωρες το pc κλειστο, εχω παρατηρησει το εξης.

Αν παω να το ανοιξω, ανοιγει στιγμιαια για 1-2sec, στη συνεχεια σβηνει για 2-3sec και ξανανοιγει μονο του και εκκινει. Φαινετει δηλαδη, οτι αποφορτιζουν τα κυκλωματα απο τις πολλες ωρες αδρανειας, και στη συνεχεια οταν το ανοιγω το τροφοδοτικο δεν στελνει τοσο ρευμα οσο χρειαζεται για να φορτισουν αμεσα κσι σβηνει στο 1ο ανοιγμα. Ενω στο 2ο κρατιεται ανοιχτο γιατι εχουν φορτισει οι πυκνωτες κλπ.

Αυτο αρχισε να το κανει, απο την μερα που εκανα βιδες ολο το pc και τα εβγαλα εξω ολα και τα ξανατοποθετησα. Να σημειωσω οτι το configuration του pc ειναι ολοιδιο με πριν που δεν το εκανε (απλα τοποθετηθηκε ενας 12ρης ανεμιστηρας στη θεση ενος 80ρη). Μεχρι και τα καλωδια που δινουν ρευμα στις συσκευες ειναι τα ιδια.

Φαινεται να μην ειναι σοβαρο προβλημα, αλλα δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο να αναβοσβηνει. Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει ξαφνικα?

Δημοσ.

Αυτό πιο πολύ με συμπεριφορά Bios μοιάζει. Κάνε clear cmos που λέει ο rafail και δες τι κάνει με

default ρολόγια. Μετά ανέβασέ τα και βλέπεις πάλι. Έχεις κάποιο πολύμπριζο που το κλείνεις όταν δεν

χρησιμοποιείς τον υπολογιστή;

Δημοσ.
Αυτό πιο πολύ με συμπεριφορά Bios μοιάζει. Κάνε clear cmos που λέει ο rafail και δες τι κάνει με

default ρολόγια. Μετά ανέβασέ τα και βλέπεις πάλι. Έχεις κάποιο πολύμπριζο που το κλείνεις όταν δεν

χρησιμοποιείς τον υπολογιστή;

Διαβασα σε ξενα forums οτι ειναι ενα γνωστο θεμα για το p55 και δεν αποτελει προβλημα. Συμβαινει συνηθως σε o/c.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το πρωτοπαρουσιασε απο οταν εκανα βιδες το pc και τα ξανατοποθετησα μεσα ολα. Αλλα μαλλον ηταν τυχαιο.

Δημοσ.

εγώ το έχω δει σε πολλές msi να το κάνουν και όταν δεν το πειράξει κανένας το pc

<<και εγώ όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι έχει πρόβλημα η μητρική η το τροφοδοτικό>>

Δημοσ.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το πρωτοπαρουσιασε απο οταν εκανα βιδες το pc και τα ξανατοποθετησα μεσα ολα. Αλλα μαλλον ηταν τυχαιο.

Έλεγχξες τις θερμοκρασίες; Μήπως στο μοντάρισμα που έκανες δεν πατάει καλά η ψύκτρα σου πάνω στον επεξεργαστή;

Δημοσ.
Έλεγχξες τις θερμοκρασίες; Μήπως στο μοντάρισμα που έκανες δεν πατάει καλά η ψύκτρα σου πάνω στον επεξεργαστή;

Δεν εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες. 34 idle, 54 load, 60 benchmark load

Ειναι γνωστο χαρακτηριστικο για το p55 οπως προανεφερα, συμφωνα με διαφορα ξενα forum. "cold boot".

Δημοσ.

Αυτό άρχισε και μου το κάνει και μένα από την προηγούμενη εβδομάδα δηλ. από τότε που του τοποθέτησα την ψύκτρα της υπογραφής μου. Μόλις πατήσω το κουμπί on-off, δουλεύει στιγμιαία η ψύκτρα και σταματάει. Και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ξεκινάει κανονικά. Δεν είναι τίποτα μην φοβάσαι.

Παρατήρησα κιόλας ότι έχουμε σχεδόν το ίδιο σύστημα.

(Διάβασε την υπογραφή μου και σύγκρινε).

Δημοσ.
Διαβασα σε ξενα forums οτι ειναι ενα γνωστο θεμα για το p55 και δεν αποτελει προβλημα. Συμβαινει συνηθως σε o/c.

Δεν ξερω τι ειναι αλλα δεν μου φαινεται τυχαιο. Θα σου ελεγα να ξαναβαλεις την ψυκτρα αλλα στη θεση σου απο βαρεμαρα κ μονο δεν θα το εκανα

Δημοσ.
Δεν ξερω τι ειναι αλλα δεν μου φαινεται τυχαιο. Θα σου ελεγα να ξαναβαλεις την ψυκτρα αλλα στη θεση σου απο βαρεμαρα κ μονο δεν θα το εκανα

http://www.overclock.net/intel-motherboards/673481-evga-p55-cold-boot-issue.html

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=244349

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...