Προς το περιεχόμενο

Επανεκκινήσεις λόγω ελλιπούς ψύξης;

poly_kakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χάρηκες τώρα?

όχι σου απαντάω όσο πιο σοβαρά μπορώ..ασχολούμαστε 10 άτομα μαζί σου και εσύ δεν μας βοηθάς.. δώσε μας περισσότερα στοιχεία για τον υπολογιστή σου για να σε βοηθήσουμε.. είναι σαν να σου λέω το αυτοκίνητο μου έχει πρόβλημα τι έχει? και να μην σου λέω τι αυτοκίνητο έχω...

edit: τώρα είδα οτι έκανες edit.. και μάλλον είναι όπως τα λέει ο Nik.K πρόβλημα στην ψύξη της cpu

Δημοσ.

Τελικά είναι δηλαδή η CPU και όχι η GPU.Οπότε η επόμενή μου κίνηση θα είναι να πάρω καινούργια ψύχτρα για τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Φίλε επιμένω γιατί είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Αν τα ποδαράκια της ψύκτρας σου είναι έτσι (βλ. εικ.) τότε έχουν φθαρεί από το βάλε-βγάλε και όταν τα βιδώνεις δεν έχουν την κατάληλη δύναμη να "κολλήσουν" την ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή. Έτσι δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας και ο επεξεργαστής σου πάει μέχρι κάποια θερμοκρασία π.χ. 80 βαθμ. και μετά (για να μην καεί) το σύστημα κλείνει (επανεκκίνηση).

Αγόρασε μια άλλη ψύκτρα και θα φτιάξει.

12144009.jpg

---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:26 ----------

Μια πολύ καλή ψύκτρα και φτηνή (25 ευρώ) είναι αυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Επίσης ξέχασα να σου πω να μην ξαναπάρεις ψύκτρα με την ίδια βάση γιατί αργά ή γρήγορα θα ξαναφθαρεί. Να πάρεις μία που για να τοποθετηθεί να πρέπει να βγάλεις την μητρική (όπως η παραπάνω) για να πιάνει από πίσω με παξιμάδια. Είναι η πιο σίγουρη λύση. Ή όποια άλλη εσύ θέλεις.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ.Πάντως την δικία μου ψύχτρα την ξεσκόνησα πριν απο περίπου 3 βδομάδες με πιστολάκι και δεν την έχω βγάλει ποτέ από τότε που αγόρασα τον υπολογιστή μου.Πολύ καλή η ψύχτρα που μου δίχνεις αλλα θα χωράει στην MOBO μου γιατί απ'ότι βλέπω η δικία μου ψύχτρα έχει διαστάσεις 8,8,2.5(μήκος,πλάτος,βάθος σε cm)?

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πολύ.Πάντως την δικία μου ψύχτρα την ξεσκόνησα πριν απο περίπου 3 βδομάδες με πιστολάκι και δεν την έχω βγάλει ποτέ από τότε που αγόρασα τον υπολογιστή μου.

Δεν έχει σημασία. Οι ψύκτρες ξελασκάρουν από τους κραδασμούς. Κάνε ένα πείραμα: Ανοιξε το κουτί και σπρώχνε την ψύκτρα (από το κέντρο πάντα) με το δάχτυλό σου πάνω στον επεξ. Και με το CPUID κοίτα αν θα πέφτει σιγά-σιγά η θερμοκρασία. Και βάλε του καινούργια thermal paste. Αυτές αντέχουν 6-7 μήνες και μετά θέλει καινούργια (ξεραίνονται και χάνουν τις ιδιότητές τους).

Δημοσ.
Πολύ καλή η ψύχτρα που μου δίχνεις αλλα θα χωράει στην MOBO μου γιατί απ'ότι βλέπω η δικία μου ψύχτρα έχει διαστάσεις 8,8,2.5(μήκος,πλάτος,βάθος σε cm)?

Δεν έχει σημασία τι διαστάσεις έχει η΄παλιά σου ψύκτρα. Οι 4 τρύπες της βάσης παίζουν ρόλο. Αν φοράς τον επεξεργαστή που μας γράφεις παραπάνω τότε ταιριάζει 1000%.

Δημοσ.
Φίλε επιμένω γιατί είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Αν τα ποδαράκια της ψύκτρας σου είναι έτσι (βλ. εικ.) τότε έχουν φθαρεί από το βάλε-βγάλε και όταν τα βιδώνεις δεν έχουν την κατάληλη δύναμη να "κολλήσουν" την ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή. Έτσι δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας και ο επεξεργαστής σου πάει μέχρι κάποια θερμοκρασία π.χ. 80 βαθμ. και μετά (για να μην καεί) το σύστημα κλείνει (επανεκκίνηση).

Αγόρασε μια άλλη ψύκτρα και θα φτιάξει.

12144009.jpg

---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:26 ----------

Μια πολύ καλή ψύκτρα και φτηνή (25 ευρώ) είναι αυτή:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Επίσης ξέχασα να σου πω να μην ξαναπάρεις ψύκτρα με την ίδια βάση γιατί αργά ή γρήγορα θα ξαναφθαρεί. Να πάρεις μία που για να τοποθετηθεί να πρέπει να βγάλεις την μητρική (όπως η παραπάνω) για να πιάνει από πίσω με παξιμάδια. Είναι η πιο σίγουρη λύση. Ή όποια άλλη εσύ θέλεις.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι για το προβληματικό σύστημα push-pins της intel ;)

πολύ_κακός:

Δοκίμασε να κάνεις και μια αλλαγή θερμοαγώγιμης και επανατοποθέτηση της ψύκτρας, ειδικά αν δεν έχεις τα 25 ευρώ... αλλά και γιατί κανένας δεν σου τα δανείζει.

Δημοσ.

οι 70 βαθμοι στο cpu είναι πολλοί αλλά όχι τόσο όσο να κάνει επανεκκίνηση.

αλλά το pc επανεκκινεί όταν του το λέει το bios της μητρικής,δηλαδή αν το bios είναι ρυθμισμένο

να κάνει επανεκκίνηση όταν το cpu φτάσει τους 70 βαθμούς τότε θα κάνει.

μια λύση είναι να ρυθμίσεις το bios να επανεκκινεί στους 80

αλλά η επιβεβλημένη λύση είναι να ρίξεις τις θερμοκρασίες.

στειλε λογαριασμό τραπέζης με κωδικό κλπ να σου βάλω μέσα τα 30 ευρώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...