Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 WALDO, όταν λες ότι καθαρίζονται δύσκολα(οι φακοί οι ειδικοί για τον Υπολογιστή), δηλαδή πόσο δύσκολα εννοείς; Χρειάζεται τίποτα ειδικά υγρά για να καθαρίσει; Γενικά τι παίζει καθημερινά με το καθάρισμα;Και στα αλήθεια βοηθάνε και στην οδήγηση; Δεν είναι μόνο η φωτεινότητα...είναι γενικά το μάτι...μου το είχε πει ο οπτικός μου και μετά το πρόσεξα και εγώ ο ίδιος...αν τα φοράω καταρχάς δεν κοκκινίζει το μάτι μου..ενώ πολλές φορές όταν σηκωνόμουν το βράδυ κατα τις 3-4 ως συνήθως τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα. Για το pc υπάρχουν και οργανικά και κρύσταλλα...τα κρύσταλλα δεν έχουν πρόβλημα..αλλά είναι πανάκριβα..οι περισσότεροι έχουν οργανικά (πλαστικά). Οι οργανικοί καθαρίζουν πολύ δύσκολα θέλει γενικά να το τρίβεις καλά με πανί ή χαρτί...και φυσικά έχει και υγρό καθαρισμού. Δηλαδή έτσι και το πιάσεις με το δάχτυλο το τζάμι έστω και απαλά πάει..έχει μείνει πάνω αποτύπομα και δεν βλέπεις τίποτα. Στην οδήγηση τη βραδυνή βοηθάνε...δεν σε τυφλώνουν τα φώτα των άλλων.
SOWHAT Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν είναι μόνο η φωτεινότητα...είναι γενικά το μάτι...μου το είχε πει ο οπτικός μου και μετά το πρόσεξα και εγώ ο ίδιος...αν τα φοράω καταρχάς δεν κοκκινίζει το μάτι μου..ενώ πολλές φορές όταν σηκωνόμουν το βράδυ κατα τις 3-4 ως συνήθως τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα. Για το pc υπάρχουν και οργανικά και κρύσταλλα...τα κρύσταλλα δεν έχουν πρόβλημα..αλλά είναι πανάκριβα..οι περισσότεροι έχουν οργανικά (πλαστικά). Οι οργανικοί καθαρίζουν πολύ δύσκολα θέλει γενικά να το τρίβεις καλά με πανί ή χαρτί...και φυσικά έχει και υγρό καθαρισμού. Δηλαδή έτσι και το πιάσεις με το δάχτυλο το τζάμι έστω και απαλά πάει..έχει μείνει πάνω αποτύπομα και δεν βλέπεις τίποτα. Στην οδήγηση τη βραδυνή βοηθάνε...δεν σε τυφλώνουν τα φώτα των άλλων. Εννοώ απλά ότι δεν έχει τραγική διαφορά λόγω του φίλτρου για Η/Υ... Γιατί και εγώ οργανικούς φακούς έχω αν σε έχω καταλάβει καλά(άθραυστους ζητάω, οπότε οργανικοί είναι λογικά...δεν ήξερα το όνομα για αυτό) Θα το συζητήσω με τον οπτικό όταν με το καλό πάω γιατί και εγώ θα το προτιμούσα αν είναι έτσι! Απλά ελπίζω να μην με"στείλει" και να μην τους ξέρει! Απλά η ανησυχία μου είναι μήπως πρέπει να είσαι αγκαλιά με ειδικά υγρά για καθάρισμα, γιατί πραγματικά δεν θα το άντεχα! Είμαι πρακτικός τύπος και δεν μπορώ τέτοια "φασαρία" κάθε τρεις και λίγο!
Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ έχω ένα σπρέι...ψεκάζω μια φορά απο κάθε πλευρά και μετά καθαρίζω με χαρτί κουζίνας. Με σκέτο νερό δεν καθαρίζουν.
Lioner Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Με λίγα λόγια τα κρυστάλλινα καλύτερα (αλλά ακριβότερα) από τα οργανικά?
Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς...έχουν μεγάλη διαφορά πάντως στην τιμή να ξέρεις.
Lioner Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς...έχουν μεγάλη διαφορά πάντως στην τιμή να ξέρεις. Μάλιστα, και πόσο έχουν τα κρυστάλλινα περίπου? 200-300€? Αξίζουν τα λεφτά όμως?
Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλιστα, και πόσο έχουν τα κρυστάλλινα περίπου? 200-300€?Αξίζουν τα λεφτά όμως? Δεν έχω πάρει ποτέ..και εγώ οργανικά έχω...αλλά κοντά έπεσες στη τιμή... Εμένα μου είχε πεί 130ευρώ ο φακός..κάτι Αμερικάνικοι. Αλλά πρέπει να είναι καλύτερα λογικά..
SOWHAT Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μόνο που λογικά τα κρυστάλλινα θα είναι και αρκετά πιο επικίνδυνα έτσι και σπάσουν.... Ενώ τα οργανικά δεν κάνουν θραύσματα και δύσκολα σπάνε.... Για αυτό πιστεύω ότι τα προτιμάμε κατά κύριο λόγο.... Λίγες φορές είναι που σας έχουν γλιστρήσει και έχουν πέσει στο πάτωμα... Για να ήταν από κρύσταλλο....
Labfrog Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μόνο που λογικά τα κρυστάλλινα θα είναι και αρκετά πιο επικίνδυνα έτσι και σπάσουν.... Ενώ τα οργανικά δεν κάνουν θραύσματα και δύσκολα σπάνε.... Για αυτό πιστεύω ότι τα προτιμάμε κατά κύριο λόγο.... Λίγες φορές είναι που σας έχουν γλιστρήσει και έχουν πέσει στο πάτωμα... Για να ήταν από κρύσταλλο.... Κοίτα δεν ξέρω αν αυτά που έχω εγώ και είναι μυωπίας επιρρεάζουν αλλά μου χουν πέσει ουκ ολίγες φορές και δεν έχουν πάθει τίποτα. Έχουν φάει μπουνιές όταν έπαιζα μπάσκετ πάλι τίποτα. Δεν σπάνε τόσο εύκολα τα γυαλιά όσο λένε. Δηλαδή θα πρέπει να τα πατήσεις ή να κάτσεις πάνω τους.
Lioner Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μόνο που λογικά τα κρυστάλλινα θα είναι και αρκετά πιο επικίνδυνα έτσι και σπάσουν.... Ενώ τα οργανικά δεν κάνουν θραύσματα και δύσκολα σπάνε.... Για αυτό πιστεύω ότι τα προτιμάμε κατά κύριο λόγο.... Λίγες φορές είναι που σας έχουν γλιστρήσει και έχουν πέσει στο πάτωμα... Για να ήταν από κρύσταλλο.... Ε εντάξει, θα το έχω μόνο για τον Η/Υ, δεν θα τα φοράω συνέχεια Θα δώσω τόσα λεφτά, αφού έχει να κάνει με υγεία. Το θέμα είναι ότι πουλάνε τέτοιου είδους γυαλιά σε όλα τα οπτικά καταστήματα? Η σε κάποια συγκεκριμένα. (Μπήκα στο http://www.eye-shop.gr αλλά δεν βρήκα τίποτα). Δεν θα τα αγοράσω από το ίντερνετ απλά μπήκα να δω μήπως τα έχουν εκεί.
tarantules Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Με λίγα λόγια τα κρυστάλλινα καλύτερα (αλλά ακριβότερα) από τα οργανικά? Ακριβώς...έχουν μεγάλη διαφορά πάντως στην τιμή να ξέρεις.? Άμα δεν ξέρετε να μην πετάτε μπούρδες. Τη δουλειά που κάνει ένα κρύσταλλο την κάνει ακριβώς ίδια και ο οργανικός φακός. Ίσα ίσα που ο οργανικός έχει και 2-3% περισσότερη διαπερατότητα σαν υλικό οπότε είναι κατά ένα μικρό (αλλά όχι πάντα αντιληπτό στο χρήστη) βαθμό καλύτερος. Όσο αφορά το φίλτρο κάποιος είπε οτι είναι τελείως διάφανο. Όχι δεν είναι.Έχει μια πολύ ελαφρυά μπλέ απόχρωση. Η διαφορά στην τιμή που παρατηρείται είναι οτι κατασκευαστικά στο κρύσταλλο μπαίνει πιο δύσκολα η συγκεκριμένη επίστρωση απότι στο οργανικό. Είναι δηλαδή θέμα κατασκευής φακού και ΟΧΙ ποιότητας απόδοσης ή ποιότητας υλικού. Το οργανικό είναι πιο ελαφρύ σαν υλικό απότι το κρύσταλλο αλλά χαράσεται πιο εύκολα (γι'αυτό μπαίνουν συνήθως και αντιχαρακτικές επιστρώσεις για πρόσθετη προστασία) και δεν σπάει (ειδικά το polycarbonate είναι πρακτικά άθραυστο). Το κρύσταλλο από την άλλη είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τις γρατζουνιές αλλά είναι πιο βαρύ σαν υλικό. Τώρα σαν αποτελεσματικότητα για αυτούς που δουλεύουν σε μόνιτορ θα έλεγα οτι δεν έχει και τόσο μεγάλη.Ειδικά στις μέρες μας με τις TFT οθόνες. Στις παλαιού τύπου οθόνες CRT όντως έχουμε τεράστια ακτινοβολία να "πυροβολάει" τα μάτια μας ΑΛΛΑ μην ξεχνάτε οτι η ακτινοβολία δεν είναι κάτι που έρχεται μόνο από...μπροστά.Το μάτι είναι ακάλυπτο από το πλάι οπότε οτι ακτινοβολία είναι να φας θα την φάς.Απλά με τα γυαλιά με αυτό το είδος φίλτρου σου περιορίζουν κάπως το ποσοστό της ακτινοβολίας. Είναι σαν να λέει κάποιος οτι αν φορέσει γυαλιά μυωπίας και βουτήξει το κεφάλι του μέσα στο νερό , τότε το μάτι του δεν θα βραχεί.Πράγμα που φυσικά ΔΕΝ ισχύει. Επίσης ΟΛΕΣ οι άλλες ακτινοβολίες από κινητά , τηλεοράσεις και κάθε είδους συσκευές που εκπέμπουν στο σπίτι , κάνουν εξίσου ζημιά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτές. Όποιος έχει πρόβλημα με την πολύωρη χρήση σε οθόνες και νοιώθει κουρασμένα τα μάτια του τον συμβουλεύω 2 βασικά πραγματάκια.Όχι πάνω από 2 ώρες συνεχόμενη χρήση του μόνιτορ (ειδικά εαν έχει CRT να την πετάξει...) και όταν κάνει διάλλειμα να βρίσκει και να κοιτάει μακρυά.Πχ έξω από ένα παράθυρο,μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι του.Αυτό όσο και αν σας φαίνεται γελοίο ξεκουράζει το μάτι. Το μάτι είναι ένας μύς σαν μπαλόνι.Όταν κοιτάμε κοντά φουσκώνει και τον ζορίζουμε.Όταν κοιτάει (εστιάζει) μακρυά ξεφουσκώνει και χαλαρώνει. Ειδικά εαν βλέπετε το βράδυ τηλεόραση χωρίς κανένα άλλο φως στο δωμάτιο,είσαστε υποψήφιοι για πρόωρο καταρράκτη. Αυτό το αναβόσβησμα που κάνει η εναλλαγή των σκηνών ή πχ μεταξύ των διαφημίσεων που κάνει αναλαμπές,τρελαίνουν το μάτι όσο τίποτα άλλο. Είναι σαν να υπεργυμνάζεις ένα μυ.Ε κάποια στιγμή θα κλατάρει. Εαν προσέχετε αυτά τα λίγα πραγματάκια,τότε εκεί που ήταν να πάτε για καταρράκτη στα 40 σας θα πάτε στα 60 ή 70 σας. Δυστυχώς τελείως αναπόφευκτο ακόμα δεν είναι.Μόνο την καθυστέρησή του μπορούμε να ελέγξουμε.Αυτά
Lioner Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Άμα δεν ξέρετε να μην πετάτε μπούρδες.Τη δουλειά που κάνει ένα κρύσταλλο την κάνει ακριβώς ίδια και ο οργανικός φακός. Ίσα ίσα που ο οργανικός έχει και 2-3% περισσότερη διαπερατότητα σαν υλικό οπότε είναι κατά ένα μικρό (αλλά όχι πάντα αντιληπτό στο χρήστη) βαθμό καλύτερος. Όσο αφορά το φίλτρο κάποιος είπε οτι είναι τελείως διάφανο. Όχι δεν είναι.Έχει μια πολύ ελαφρυά μπλέ απόχρωση. Η διαφορά στην τιμή που παρατηρείται είναι οτι κατασκευαστικά στο κρύσταλλο μπαίνει πιο δύσκολα η συγκεκριμένη επίστρωση απότι στο οργανικό. Είναι δηλαδή θέμα κατασκευής φακού και ΟΧΙ ποιότητας απόδοσης ή ποιότητας υλικού. Το οργανικό είναι πιο ελαφρύ σαν υλικό απότι το κρύσταλλο αλλά χαράσεται πιο εύκολα (γι'αυτό μπαίνουν συνήθως και αντιχαρακτικές επιστρώσεις για πρόσθετη προστασία) και δεν σπάει (ειδικά το polycarbonate είναι πρακτικά άθραυστο). Το κρύσταλλο από την άλλη είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τις γρατζουνιές αλλά είναι πιο βαρύ σαν υλικό. Τώρα σαν αποτελεσματικότητα για αυτούς που δουλεύουν σε μόνιτορ θα έλεγα οτι δεν έχει και τόσο μεγάλη.Ειδικά στις μέρες μας με τις TFT οθόνες. Στις παλαιού τύπου οθόνες CRT όντως έχουμε τεράστια ακτινοβολία να "πυροβολάει" τα μάτια μας ΑΛΛΑ μην ξεχνάτε οτι η ακτινοβολία δεν είναι κάτι που έρχεται μόνο από...μπροστά.Το μάτι είναι ακάλυπτο από το πλάι οπότε οτι ακτινοβολία είναι να φας θα την φάς.Απλά με τα γυαλιά με αυτό το είδος φίλτρου σου περιορίζουν κάπως το ποσοστό της ακτινοβολίας. Είναι σαν να λέει κάποιος οτι αν φορέσει γυαλιά μυωπίας και βουτήξει το κεφάλι του μέσα στο νερό , τότε το μάτι του δεν θα βραχεί.Πράγμα που φυσικά ΔΕΝ ισχύει. Επίσης ΟΛΕΣ οι άλλες ακτινοβολίες από κινητά , τηλεοράσεις και κάθε είδους συσκευές που εκπέμπουν στο σπίτι , κάνουν εξίσου ζημιά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτές. Όποιος έχει πρόβλημα με την πολύωρη χρήση σε οθόνες και νοιώθει κουρασμένα τα μάτια του τον συμβουλεύω 2 βασικά πραγματάκια.Όχι πάνω από 2 ώρες συνεχόμενη χρήση του μόνιτορ (ειδικά εαν έχει CRT να την πετάξει...) και όταν κάνει διάλλειμα να βρίσκει και να κοιτάει μακρυά.Πχ έξω από ένα παράθυρο,μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι του.Αυτό όσο και αν σας φαίνεται γελοίο ξεκουράζει το μάτι. Ευχαριστώ πολύ, καλύφτηκα πλήρως μπορώ να πω. Μάλλον θα προτιμήσω τα οργανικά στις μέρες μας. Και για το τελευταίο που λες δεν είναι καθόλου γελοίο, το είχα διαβάσει σε πολλές τοποθεσίες στο ίντερνετ όταν είχα κάνει αναζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει να κοιτάει ο χρήστης τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα κάπου μακριά μετά από 2 ώρες χρήση στον υπολογιστή. Ευχαριστώ και πάλι.
Waldo_Vrs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το κρύσταλο είναι πιο ακριβό κατασκευαστικά ΦΥΣΙΚΑ γιατί δεν συγκρίνετε η διάυγεια του με τον οργανικό...και προς θεού ούτε μπλε ούτε πράσινα άλογα είναι ο φακός στον οργανικό... Είναι εντελώς ΔΙΑΦΑΝΟΣ!!!... Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Πάνε ρώτα 5-6 μαγαζιά οπτικών και τέλειωσε...
tarantules Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το κρύσταλο είναι πιο ακριβό κατασκευαστικά ΦΥΣΙΚΑ γιατί δεν συγκρίνετε η διάυγεια του με τον οργανικό...και προς θεού ούτε μπλε ούτε πράσινα άλογα είναι ο φακός στον οργανικό...Είναι εντελώς ΔΙΑΦΑΝΟΣ!!!... Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Πάνε ρώτα 5-6 μαγαζιά οπτικών και τέλειωσε... Ρε φίλε μαγαζί έχω και ξέρω...Μην συνεχίζεις το βιολί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.