profitis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτώντας για δίσκους θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας. Στο top των επιδόσεων των μηχανικών δίσκων απ' όσο έχω καταλάβει είναι ο WD 1TB black, o Samsung F3 1 TB και ο WD 2TB Caviar black. Υπάρχει ανάγκη για αρκετό αποθηκευτικό χώρο λόγω συλλογής ταινιών (ήδη πλησιάζουν τα 800GB) Επίσης τώρα την έχω βγάλει με 2x640gb που έχουν γεμίσει περίπου στο 95% oπότε χρειαζεται οπωσδήποτε επιπλέον GB. Τα data εκτός των ταινιών σκέφτομαι να κάνω ένα raid 1 ώστε να υπάρχει ενα επίπεδο ασφαλείας. Οι δύο 640GB που έχω είναι 2 ετών. Είναι καλή ιδέα να τους κάνω αυτους raid 1 ή είναι αρκετα γηρασμένοι; Τους είχα αγοράσει με διαφορα 2-3 μηνών οπότε ίσως να μην είναι ίδια παρτίδα...Σ' αυτή τη περίπτωση θα αγοραστεί ενας 2tb wd black. Επίσης ο wd black έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι απο το e-shop.gr οπότε θα έχω και service στη πόλη μου. Οι samsung F3 είναι διαθέσιμοι μόνο απο το e-gate.gr και παρόμοιου βεληνεκούς καταστήματα. Σε θερμοκρασίες, θόρυβο κτλ πως τα πάει ο WD 2TB Black και ο Samsung F3 1TB ; Eσείς τι θα προτείνατε, τον WD ή 2Χ1TB SpinPoint F3. Eπίσης το RAID 1, θα γίνει απο τη μητρική. Είναι hardware λύση ή τελειως software;
akisk Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Σίγουρα θα σου προτείνουν να πάρεις κάτι σε 5400rpm αφού θέλεις δίσκο για αποθήκη. Εγώ επειδή δεν είμαι φίλος των "πράσινων" υποσυστημάτων χαμηλών επιδόσεων θα σου πρότεινα να χτυπήσεις 2χ spinpoint. Τελικά raid θα κάνεις; Αν πάρεις μόνο τον 2tb black πώς θα το κάνεις το raid;; Για θόρυβο που είπες τσέκαρε τα παρακάτω λινκς. http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1033.html http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html
profitis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Eυχαριστώ για την απάντηση σου Green δεν ακουμπάω ούτε για αστείο διότι έχω ακούσει άπειρα failures απο κόσμο στο Internet και γνωστούς. Επειδή κιόλας θα είναι αποθήκη αλλα ειδικά αν είναι 2 TB θα φιλοξενεί υλικό που θα δουλευω (ταινίες full HD, μουσική) ας είναι 7200rpm ώστε να έχουμε πάντα τις καλύτερες επιδόσεις. Raid 1 σκεφτομαι να κάνω είτε με τους 2 spinpoint αν τους πάρω είτε με τους δύο τωρινους wd 640 αν πάω στον WD 2TB black. Aυτό που φοβάμαι είναι την παλιότητα των 640 διότι είναι δύο ετών ήδη και ότι αν χτυπήσει ένας δίσκος 2 TB απλά τη μάμησες .
bluesattack Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Eυχαριστώ για την απάντηση σου Green δεν ακουμπάω ούτε για αστείο διότι έχω ακούσει άπειρα failures απο κόσμο στο Internet και γνωστούς. Επειδή κιόλας θα είναι αποθήκη αλλα ειδικά αν είναι 2 TB θα φιλοξενεί υλικό που θα δουλευω (ταινίες full HD, μουσική) ας είναι 7200rpm ώστε να έχουμε πάντα τις καλύτερες επιδόσεις. Raid 1 σκεφτομαι να κάνω είτε με τους 2 spinpoint αν τους πάρω είτε με τους δύο τωρινους wd 640 αν πάω στον WD 2TB black. Aυτό που φοβάμαι είναι την παλιότητα των 640 διότι είναι δύο ετών ήδη και ότι αν χτυπήσει ένας δίσκος 2 TB απλά τη μάμησες . Παντως ο green 2Τ εχει γυρω στα 120 Ε ενω ο black στα 170 Ε.Με την διαφορα 50,60 Ε παιρνεις αλλον ενα 1Τ (αναλογες διαφορες και στα 1Τ ) .raid και τα σχετικα δεν μου λενε κατι, θα εμπιστευομουνα μονο backup σε αλλο δισκο ,που μολις θα γεμισει θα κατσει να επαναπαυτει σε ενα συρταρι. Επιδοσεις δεν χρειαζονται στις ταινιες .Οπως καταλαβες ειμαι 'πρασινος'
tarantules Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ ήδη παράγγειλα τον 2ο Samsung spinpoint F3 αφού έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τον 1ο. Βγάζω τον F3 από το multi-bay και είναι δροσερός.Αντίστοιχα βγάζω από το ίδιο muli-bay τους WD και ζεματάνε....
dkmaster Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Για να μην ανοίγω νέο thread, θέλω και εγώ να τσιμπήσω ένα hdd για backup κυρίως, αλλά θα ήθελα να είναι και φορητός. Επειδή διαβάζω πολλά για τον F3 προσανατολίζομαι προς τα εκεί αλλά δεν θέλω λύση multibay. Κάποια καλή θήκη για να τον κάνω εξωτερικό υπάρχει; Επίσης αξιόπιστο κατάστημα για αγορά του F3;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.