Προς το περιεχόμενο

joomla και κόλλημα από την αρχή αρχή

v5net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγκατέστησα το WAMPSERVER στον υπολογιστή(windows7 ultimate 64bit) στον default φάκελο στο c

όταν πατάω το localhost ο chrome μου βγάζει:Ωχ! Φαίνεται ότι αυτός ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί.

δεν δουλεύει το localhost στο pc μου

μια βοήθεια παρακαλώ,μήπως φταίει κάτι στο αρχείο hosts στα windows/system32/drivers/etc ? δεν βλέπω όμως εκεί τίποτα περίεργο

Δημοσ.

κοίταξα το αρχείο host στην δική μου εγκατάσταση windows 7 και από default είναι έχει μόνο σχόλια, όποτε αν και σε σένα είναι έτσι γράφεις η το κάνεις uncomment άμα το έχει:

>127.0.0.1 localhost

edit*: δεν είδα ότι δεν σου τρέχει το 127.0.0.1

---------- Προσθήκη στις 23:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:49 ----------

Δεν ξέρω πως είναι το wamp, αλλα παλιά που είχα χρησιμοποίηση xamp, άνοιγα ένα gui του xamp και είχε να ξεκινάς τον apache, τη mysql. Πλέον έχω στήσει ένα linux server σε ένα παλιό pc και δεν χρησιμοποιώ xamp

Δημοσ.

Αν δεν απαντά ούτε το 127.0.0.1 σημαίνει δυο πράγματα. Είτε ο apache δεν ξεκινά, είτε κάποιο firewall το κόβει, με πιο πιθανό το πρώτο.

Δημοσ.

λύθηκε το πρόβλημα.

η πόρτα 80 ήταν πιασμένη από το Microsoft IIS/7.5 και δεν μπορούσε να γίνει εγκατάσταση του apache server

επίσης παρόμοιο πρόβλημα δημιουργεί και το skype.

εγω έβγαλα το IIS (Internet Information Services) μεσω του add remove windows futures

αλήθεια αυτό το service είναι απαραίτητο η όχι; για την ώρα δε βλέπω πρόβλημα.

Δημοσ.

@isay

γιατί άχρηστος; και γω που έχω στήσει php 5 στον ΙΙS 7 επειδή σε windows server 2008 R2 η 64bit-η PHP σκίζεται;

@v5net

θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο...πλέον η microsoft σου δίνει την δυνατότητα με ένα click να βάλεις και php αλλά και Joomla...

P.S. μαζοχισμός ε;

P.P.S δεν με πιστεύω με αυτά που λέω...σε λίγο και microsoft fanboy...lol

Δημοσ.
@isay

γιατί άχρηστος; και γω που έχω στήσει php 5 στον ΙΙS 7 επειδή σε windows server 2008 R2 η 64bit-η PHP σκίζεται;

@v5net

θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο...πλέον η microsoft σου δίνει την δυνατότητα με ένα click να βάλεις και php αλλά και Joomla...

P.S. μαζοχισμός ε;

P.P.S δεν με πιστεύω με αυτά που λέω...σε λίγο και microsoft fanboy...lol

natural_sgf διακρίνω κάποιες μεταμεσονύχτιες διαταραχές προσωπικότητας; :lol::lol::lol:

Η καλή και γρήγορη δουλειά γίνεται με το εργαλείο που είναι σχεδιασμένο για αυτή τη δουλειά και όλοι ξέρουμε ότι php πάει πακέτο με apache. Θα σκεφτόμουν το συνδυασμό IIS-PHP μόνο αν το τελικό project έτρεχε σε IIS web server

Δημοσ.

Περασμένη και η ώρα και ο κώδικας που χτυπάει δεν βοηθάει... :D

Αναγκάστηκα να καταφύγω σε αυτή τη λύση αφού σε custom WAMP installation, η PHP αρνείτο να παίξει...

Κατά τα άλλα, πολύ σωστά τα λες...έχει μεγάλη σημασία το development περιβάλλον σου να ταιριάζει με αυτό του deployment, προκειμένου να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις...

Δημοσ.

php με jooomla προσπαθώ να μάθω και αφού και ο server είναι linux και τρέχει apache τότε το IIS περισσεύει.

---------- Προσθήκη στις 03:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:35 ----------

Προέκυψε σφάλμα!:

Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με τη βάση δεδομένων. Επεστράφη ο αριθμός σφάλματος: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

και τώρα τι κάνουμε;

Δημοσ.

στη MySQL από cmd μπορείς και συνδέεσαι; τρέχει πρώτα απ' όλα;

αν τρέχει και μπορείς και συνδέεσαι, θα πρέπει να κοιτάξεις ότι έχεις δημιουργήσει τις σωστές βάσεις/ passwords...

πώς εγκατέστησες το joomla; το setup (ή όπως αλλιώς λέγεται) το έτρεξες;

Δημοσ.

σκατά,έφταιγε ένας περίεργος χαρακτήρας που έβαζα στο password,το θαυμαστικό συγκεκριμένα δεν του αρέσει..

μα γιατί δεν τα λένε αυτά;

εντάξει όλα τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...