stoum Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 ...για ενίσχυση του σήματος της ενσωματωμένης κάρτας Wi-Fi. Τι μου προτείνεται να κάνω, δεδομένου ότι θέλω από το σπίτι να "δω" ρούτερ(Connex Sagem 1540WG) που βρίσκεται στο χώρο της δουλειάς μου, σε απόσταση περίπου 6-7 χλμ; Μεταξύ των δύο σημείων δεν υπάρχουν εμπόδια και υπάρχει οπτική επαφή. Δεν θέλω να κάνω αγορά ασύρματου μόντεμ-ρούτερ, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό του φορητού. Οι διαθέσιμες θύρες στο φορητό είναι, 4 USB 2.0, 1 Ethernet, 1 τηλεφωνική RG11, 1 mini firewire, και μία PCMCIA express, ευχαριστώ.
The_Judas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 6-7 χιλιόμετρα; Δύσκολο... χρειάζεσαι μια πολύ ισχυρή κεραία. Ισως σαν και αυτή--> http://cgi.ebay.co.uk/24DBi-Grid-Antenna-Wireless-2-4GHz-24DB-802-11b-g-/400073870465?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2642cc81 Πρακτικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει εκτός και αν μιλάμε για ανοιχτό χώρο στην εξοχή.
WoodSell3r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μεταξύ των δύο σημείων δεν υπάρχουν εμπόδια και υπάρχει οπτική επαφή. αν υπήρχε πραγματική οπτική επαφή δηλαδή απο ταράτσα σε ταράτσα θα σου προτεινα κεραια τύπου panel αλλά δεν πιστεύω να σε αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο στην δουλειά σου. υποθέτωντας βεβαια πως διαθετεις κατάλληλο router και στα συο σημεία καθώς τα panel πανε ζευγάρι
ArisG88 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Οπτικη επαφη; Μονο ετσι γινεται. Αλλιως το ξεχνας
stoum Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 6-7 χιλιόμετρα;Πρακτικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει εκτός και αν μιλάμε για ανοιχτό χώρο στην εξοχή. Ναι τέτοιος χώρος είναι(Βόχα Κορινθίας) και μάλιστα παραλιακός. Σήμερα ήρθε φίλος με τοπογραφικό αποστασιόμετρο λέιζερ, μέτρησε την απόσταση και είναι με απόκλιση +-2 μέτρων, 3273 μέτρα από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Είχε πολύ αγωνία - και γέλιο - το εγχείρημα γιατί, αν περνούσε το αφεντικό τυχαία, τι θα έλεγα με τον ηλεκτρονικό στόχο στο χέρι, πως του το μετράω γιατί θα του το απαλλοτριώσουν;;; Και είναι και πολύ δύσκολη εποχή για νέα δουλειά... αν υπήρχε πραγματική οπτική επαφή δηλαδή απο ταράτσα σε ταράτσα θα σου προτεινα κεραια τύπου panel αλλά δεν πιστεύω να σε αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο στην δουλειά σου. υποθέτωντας βεβαια πως διαθετεις κατάλληλο router και στα συο σημεία καθώς τα panel πανε ζευγάρι Ούτε στο σπίτι μου μπορώ να το κάνω αυτό, πόσο δε μάλλον στη δουλειά. Με κεραίες omni, μία στο γραφείο και μία στο σπίτι, μιας που τελικά η απόσταση βγήκε τελικά σημαντικά μικρότερη, θα επιτύχω αυτό το σκοπό; Και με πόσα db είναι καλύτερα; Κεραία πως θα βάλω στο λάπτοπ για να επεκτείνω τη λήψη της ενσωματωμένης κάρτας wi-fi αφού, δεν έχει το ανάλογο βύσμα;
WoodSell3r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Και είναι και πολύ δύσκολη εποχή για νέα δουλειά... Αυτό ξανα γράψτο στον φορητό λίγο δύσκολα να βάλεις κεραία σε τετοια φάση, παρε μια ασυρματη κάρτα usb με αποσπώμενη κεραία και πάρε μια κεραια μεγαλύτερου κέρδους αλλά αμφιβάλλω αν θα πετύχει τον σκοπό σου. Γενικά η omni είναι εσωτερικού χώρου, για εξωτερικό χώρο πας σε yagi και σε panel που θέλουν ανάλογο εξοπλισμό.
ArisG88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Σε τετοια αποσταση με Onmi ακομη και με δυνατα μηχανηματα εξωτερικα δεν θα κανεις αυτο που θες. Οποτε panel, grid κλπ μονο και με εξωτερικο AP και εξωτερικο client μηχανημα. Αστο το laptop
ArisG88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Σε τετοια αποσταση με Onmi ακομη και με δυνατα μηχανηματα εξωτερικα δεν θα κανεις αυτο που θες. Οποτε panel, grid κλπ μονο και με εξωτερικο AP και εξωτερικο client μηχανημα. Αστο το laptop
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπον, κατ' αρχην για αυτη την αποσταση στα ορια θα εισαι, ακομη και με τα καλυτερα μηχανηματα. Αναγκαστικα θα πας σε κεραιες τυπου Grid σε οτι μεγαλυτερο υπαρχει. Η δικη μου προταση ειναι της Pacific wireless, που ειναι απο τις καλυτερες, και θα πας στις 24αρες http://lamos.com/products/wireless/pacific/index.htm Επισης οσον αφορα απο τη μερια του φορητου, μιας και δεν υπαρχει οπως λες βυσμα για τοποθετηση κεραιας, η δικη μου γνωμη θα ηταν να πας σε ενα AP το οποιο θα βαλες στο μπαλκονι σου παρεα με την κεραια, και μεσα στο σπιτι να φερεις μονο ενα καλωδιο Lan που ειναι και πιο ευκαμπτο και πιο βολικο. Κεραια που να ειναι εξω στο μπαλκονι με καωδιο που να φτανει μεσα στο δωματιο, πανω σε καποια pcmcia η usb καρτουλα, ουτε που να το σκεφτεσαι, το καθε μετρο καλωδιου κεραιας εχει τρομερες απωλειες.
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπον, κατ' αρχην για αυτη την αποσταση στα ορια θα εισαι, ακομη και με τα καλυτερα μηχανηματα. Αναγκαστικα θα πας σε κεραιες τυπου Grid σε οτι μεγαλυτερο υπαρχει. Η δικη μου προταση ειναι της Pacific wireless, που ειναι απο τις καλυτερες, και θα πας στις 24αρες http://lamos.com/products/wireless/pacific/index.htm Επισης οσον αφορα απο τη μερια του φορητου, μιας και δεν υπαρχει οπως λες βυσμα για τοποθετηση κεραιας, η δικη μου γνωμη θα ηταν να πας σε ενα AP το οποιο θα βαλες στο μπαλκονι σου παρεα με την κεραια, και μεσα στο σπιτι να φερεις μονο ενα καλωδιο Lan που ειναι και πιο ευκαμπτο και πιο βολικο. Κεραια που να ειναι εξω στο μπαλκονι με καωδιο που να φτανει μεσα στο δωματιο, πανω σε καποια pcmcia η usb καρτουλα, ουτε που να το σκεφτεσαι, το καθε μετρο καλωδιου κεραιας εχει τρομερες απωλειες.
stoum Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για εξωτερικούς χώρους υπάρχουν "αδιάβροχες" AP συσκευές; Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιήσω κεραία & AP με υποστήριξη και για πρωτόκολλο n, ή θα είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή την περίπτωση;
stoum Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για εξωτερικούς χώρους υπάρχουν "αδιάβροχες" AP συσκευές; Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιήσω κεραία & AP με υποστήριξη και για πρωτόκολλο n, ή θα είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή την περίπτωση;
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για εξωτερικούς χώρους υπάρχουν "αδιάβροχες" AP συσκευές;Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιήσω κεραία & AP με υποστήριξη και για πρωτόκολλο n, ή θα είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή την περίπτωση; Υπαρχουν αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβες, εγω εδω και χρονια χρησιμοποιω εσωτερικου χωρου, μεσα σε ενα ηλεκτρολογικο κουτι, και ειναι τελεια. Για n δεν ξερω πολλα πραγματα (αποστασεις, αν κανουν οι ιδιες κεραιες κλπ), αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι παλι ανεβαινει κατα πολυ το κοστος, συν του οτι αν ηδη εχεις απο τη μερια του γραφειου σου αγορασει AP, θα επιβαρυνθεις πιο πολυ με την αγορα αλλου ενος n.
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για εξωτερικούς χώρους υπάρχουν "αδιάβροχες" AP συσκευές;Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιήσω κεραία & AP με υποστήριξη και για πρωτόκολλο n, ή θα είναι πεταμένα λεφτά σε αυτή την περίπτωση; Υπαρχουν αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβες, εγω εδω και χρονια χρησιμοποιω εσωτερικου χωρου, μεσα σε ενα ηλεκτρολογικο κουτι, και ειναι τελεια. Για n δεν ξερω πολλα πραγματα (αποστασεις, αν κανουν οι ιδιες κεραιες κλπ), αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι παλι ανεβαινει κατα πολυ το κοστος, συν του οτι αν ηδη εχεις απο τη μερια του γραφειου σου αγορασει AP, θα επιβαρυνθεις πιο πολυ με την αγορα αλλου ενος n.
wgibson Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 και σκεψου να τα κανεις ολα αυτα και να σου κολλησει το Sagem.... βαλε παιδι dsl σπιτι σου, τα λεφτα για τις κεραιες και το αγχος να το στησεις μεσα θα μπεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.