Προς το περιεχόμενο

linksys wrt54gl ή wireless repeater ?

DIMPRO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το προβλημα το οποιο εχω ειναι οτι θελω να μοιρασω το internet του πρωτου οροφου στα pc που βρισκονται στο ισογειο με ικανοποιητικο σημα!

Το ερωτημα μου ειναι κατα ποσον το linksys wrt54gl μπορει να αναμεταδωσει ασυρματα το δικτυο του πρωτου οροφου και κυριως το internet και αν ναι πως...?

Μπορει να γινει κατι με καποιο custom firmware...? (π.χ.dd-wrt, tomato klp...)

ή μηπως τελικα μου κανει καλυτερα καποιο wireless access point?

επιπλεον σας λεω οτι το adsl router που εχω στον πρωτο οροφο ειναι το thomson tg585v7

ευχαριστω!

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς για wifi repeater ή wrt54g. Θα σου πρότεινα κάτι που λειτουργεί out of the box wifi repeater (μιας και η τιμή των 2 είναι παραπλήσια), εκτός και αν διαθέτεις ήδη το θρυλικό wrt - οπότε με ένα dd-wrt firmware το κάνεις να λειτουργεί σαν repeater ( και μάλιστα σου δίνεται η δυνατότητα να μπορείς να εκπέμπεις και πάνω από το επιτρεπτό όριο ακτινοβολίας).

Δημοσ.

συγγνωμη για τη λαθος διατυπωση! Οχι το wrt δεν το εχω παρει απλα το σκεφτομαι σοβαρα...

Θα ηθελα ομως πριν το αγορασω να ξερω σιγουρα αν μπορω να το χρησιμοποιησω κ ως repeater...

Υπαρχει μηπως και καποιος οδηγος για το πως θα το κανω..?

θα εχω προβληματα με τις ip του adsl router και του wrt και τις γενικοτερες ρυθμισεις...?

ειναι ευχρηστο το περιβαλλον του dd-wrt και αν δω τα σκουρα θα μπορεσω να το απαναφερω στα αρχικα του..

σορρυ... πολλες ερωτησεις...!!!

Δημοσ.

Και εγώ είμαι της άποψης ότι με έναν repeater θα κάνεις ευκολότερα τη δουλειά σου (και κυρίως πιο οικονομικά, μιας και οι routers είναι πιο ακριβοί συνήθως). Τώρα αν έχεις όρεξη για πειραματισμό ορίστε η λίστα με τις συμβατές συσκευές για dd-wrt. To site εμπεριέχει και ότι μπορεί να χρειαστείς για τα πρώτα σου βήματα. Επίσης αυτό το εισαγωγικό άρθρο θα σου δώσει μία πρώτη γρήγορη ιδέα του τί να περιμένεις. Απλά έχε το νου σου και στην έκδοση (πέρα από το μοντέλο) του ρούτερ που θα αγοράσεις γιατί διαφέρουν.

Υ.Γ.: Εγώ πάντως δεν θα χαράμιζα flashαρισμένο ρούτερ για δουλειά καθαρά repeater.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...