getpaidgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ίσως αρκετοί από εσάς να έχετε ακούσει για το MLM (Multi Level Marketing). Πρόκειται για μια δομή marketing, κατά την οποία η προώθηση των προϊόντων γίνεται από στόμα σε στόμα. Συνήθως, παρουσιάζεται με τη μορφή κάποιας πρωτότυπης και μεγάλης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής ευκαιρίας στα υποψήφια μέλη. Το σκεπτικό πίσω από τη βασική ιδέα αυτών των σχημάτων είναι το εξής. Γιατί ως καταναλωτής να πληρώνετε τη διαφήμιση και το κόστος προώθησης των προϊόντων που αγοράζετε; Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα δίκτυο καταναλωτών, από το οποίο όχι μόνο θα γλιτώνετε αυτά τα έξοδα, αλλά θα έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να κερδίσετε προμήθειες από τη συμμετοχή σας στη διαδικασία προώθησης. Τι κάνετε; Γράφεστε στην αλυσίδα και προσπαθείτε να γράψετε όσους περισσότερους μπορείτε. Αυτοί με τη σειρά τους κάνουν το ίδιο. Στο πολυεπίπεδο marketing κερδίζετε προμήθειες όχι μόνο από αυτούς που γράφετε, αλλά και από τα επόμενα επίπεδα της αλυσίδας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, γράφοντας 5 άτομα, που το καθένα θα εγγράψει άλλα 5, που με τη σειρά τους θα κάνουν το ίδιο, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται μέχρι τα 6 επίπεδα συνήθως, φτάνετε στο σημείο τα άτομα που βρίσκονται κάτω από εσάς να πλησιάζουν σε αριθμό το πληθυσμό μιας μικρής πόλης. Μια μικρή πόλη, λοιπόν, σας προσφέρει προμήθειες για τα αγαθά που διακινούνται. Πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν νομίζετε; Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εκφράζεται η άποψη πως το MLM δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κεκαλυμμένη πυραμίδα. Κινείται στα όρια της νομιμότητας, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να απαγορευτεί. Στοχεύει σε ευκολόπιστους και απελπισμένους, που νομίζουν πως επιτέλους η τύχη τους χαμογέλασε, θεωρώντας πως βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους. Ποια είναι τα στοιχεία που ενισχύουν την άποψη πως ένα MLM δίκτυο θυμίζει ένα σχήμα Ponzi; 1.Στα περισσότερα MLM για να συμμετέχετε, είσαστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε έξοδα εγγραφής ή να αγοράσετε προϊόντα της αλυσίδας κάποιας συγκεκριμένης αξίας. 2.Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, όπως και εσείς, ενδιαφέρονται επειδή διακρίνουν την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα και όχι επειδή τους συμφέρει ως καταναλωτές. Αν δεν ήθελαν τόσο να πετύχουν στην αλυσίδα, θα αγόραζαν τα προϊόντα τους από το κλασσικό εμπόριο. Βρίσκετε βιώσιμο ένα σύστημα με περισσότερους εμπόρους από ότι τελικούς καταναλωτές; 3.Τα επίπεδα που κερδίζουν προμήθειες είναι περισσότερα από δύο. Είναι θεμιτό να λαμβάνετε αμοιβή για κάποιον που εγγράφετε και στη συνέχεια αγοράζει προϊόντα, αφού οι πωλήσεις έγιναν χάρη σε εσάς. Από εκεί και πέρα, οι προμήθειες δευτέρου επιπέδου δικαιολογούνται, αφού θα πρέπει να ανταμειφθείτε όχι μόνο για την πώληση των προϊόντων αλλά και τη γνωστοποίηση της αλυσίδας. Αν αυτός που γράψατε πραγματοποιήσει πωλήσεις, πρέπει και εσείς να πάρετε ένα ποσοστό της προμήθειας που κερδίζει. Αν δεν υπήρχε η δευτέρου επιπέδου προμήθεια, θα υπήρχαν ενδιαφερόμενοι να πουλήσουν προϊόντα, αλλά κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να προωθήσει το δίκτυο. Έτσι, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει γνωστό. Από το σημείο αυτό και μετά, έρχεται ο απόλυτος παραλογισμός και η πυραμιδοποίηση των MLM με τις προμήθειες πολλών επιπέδων. Αντί το κέρδος να λαμβάνεται από αυτόν που πραγματοποιεί την πώληση, μοιράζεται κυρίως στα ανώτερα επίπεδα. 4.Αν ποτέ βρεθείτε σε συγκέντρωση μιας MLM αλυσίδας, θα νομίσετε πως βρίσκεστε σε συνάντηση αίρεσης. Αντί να παρουσιάζονται ξεκάθαρα επιχειρήματα για τα οφέλη που θα έχετε, σας παρουσιάζουν εικόνες με σπίτια, πισίνες, αυτοκίνητα και ζωή χαρισάμενη για να χτυπήσουν τις ευαισθησίες σας. Μέλη που κλαίνε από συγκίνηση επειδή κατάφεραν αυτό που δεν φαντάζονταν ούτε στα καλύτερα όνειρά τους, σας προκαλούν να κάνετε το ίδιο με αυτούς. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι οι νεοεισερχόμενοι πληρώνουν τα ανώτερα επίπεδα. Ζημιώνονται θεωρώντας πως προχωρούν σε μια προσοδοφόρα επένδυση. Με τον καιρό πιστεύουν πως θα καταφέρουν να ανέβουν επίπεδα και να αρμέγουν αυτοί τους νεοεισερχόμενους. Ο μόνος τρόπος να σταθεί ένα τέτοιο σύστημα πυραμίδας, είναι να μεγαλώνει συνεχώς με νέα μέλη για να μην καταρρεύσει. Το MLM, με τον τρόπο που έχει επικρατήσει είναι κάτι άρρωστο. Μια σύγκριση με το Affiliate Marketing, που είναι υγιές θα σας πείσει για αυτό. Στο Affiliate Marketing δεν χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μια δραχμή για να συμμετέχετε στην προώθηση ενός προϊόντος. Δεν πληρώνετε ποτέ και μόνο λαμβάνετε προμήθειες. Δεν είσαστε υποχρεωμένοι να αγοράζετε προϊόντα. Η αγορά προϊόντων και η προώθησή τους είναι δυο ξεχωριστές διαδικασίες. Δεν υπάρχουν μέλη αλυσίδας. Πελάτες των προϊόντων μπορεί να είναι όλος ο κόσμος μέσα από τα υπάρχοντα eshops, ενώ η προώθηση γίνεται από όποιον το επιθυμεί. Οι προμήθειες είναι συνήθως ενός επιπέδου, ενώ φτάνουν μέχρι το δεύτερο αν εκτός από τον προϊόν επιχειρείται και η προώθηση του affiliate προγράμματος. Έτσι, οι προμήθειες είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού δεν τις αφαιμάσσουν τα 6 ανώτερα επίπεδα όπως στο MLM Γράψτε την άποψή σας για το MLM. Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν και πολλοί υπέρμαχοι. Πολλοί από εσάς θα ασχολείστε με αυτά ή θα έχετε ασχοληθεί σε κάποια περίοδο της ζωής σας. Ωραία θα ήταν να γίνει μια κούβέντα πάνω στο θέμα, ώστε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη. Αλλά επίσης, άτομα που έχουν χάσει λεφτά ή σύμφωνούν με την κατάντια αυτών των δικτύων να τα χώσουν... Τα πιο γνωστά MLM δίκτυα στην Ελλάδα είναι η Amway και η Herbalife.
isay Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το MLM Marketing είναι μια εξελιγμένη μορφή του Affiliate Marketing αλλά και οι δυο αποτελούν μια μορφή κεκαλυμμένης πυραμίδας (με ότι σημαίνει αυτό). Αυτό είναι αρκετό για να χαρακτηριστούν και οι δυο μεθοδοι ως κατακριτέες και παρασιτικές μεθόδους εμπορίου.
getpaidgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το MLM Marketing είναι μια εξελιγμένη μορφή του Affiliate Marketing αλλά και οι δυο αποτελούν μια μορφή κεκαλυμμένης πυραμίδας (με ότι σημαίνει αυτό). Αυτό είναι αρκετό για να χαρακτηριστούν και οι δυο μεθοδοι ως κατακριτέες και παρασιτικές μεθόδους εμπορίου. Καλά είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν το affiliate marketing ήρθε αργότερα με την ανάπτύξη του ιντερνετ;; Τι ισωπεδωτισμός; είναι δυνατόν να τα βάζεις και τα 2 στο ίδιο καλάθι;
isay Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ρώτησε τους γονείς σου αν ξέρουν τι θα πει "αεροπλανάκι" (η λαϊκή έκφραση για την πυραμίδα) και από πότε το ξέρουν. Θα δεις ότι χρονικά φτάνει πολύ πριν την έλευση του internet. Το aff mark δεν είναι μια μορφή πυραμίδας; (προσοχή στη σύγχυση του aff mark με την μεταπώληση προϊόντων)
getpaidgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 με συγχωρείς, ξέρεις τι είναι το affiliate marketing και το κατηγορείς ως πυραμίδα;
Gigenis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή το άρθρο που έβαλες δεν έχει καμιά σχέση με την υπογραφή σου; Δεν πας παραπέρα να βρεις πρόβατα-θύματα; Ελπίζω οι διαχειριστές να σβήσουν το παρόν θέμα για να μη την πατήσουν τίποτα αδαείς.... 1
getpaidgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή το άρθρο που έβαλες δεν έχει καμιά σχέση με την υπογραφή σου; Δεν πας παραπέρα να βρεις πρόβατα-θύματα; Ελπίζω οι διαχειριστές να σβήσουν το παρόν θέμα για να μη την πατήσουν τίποτα αδαείς.... για εξήγησε λίγο καλύτερα ποία είναι τα πρόβατα και γιατί. Υπογραφή έχεις και εσύ. Όσοι σε διαβάζουν είναι πρόβατα; Απορώ καν αν έκατσες να διαβάσεις τι γράφω για να μάθεις ποιοι είναι τα πρόβατα. Είδες ένα MLM και άρχισες να γράφεις ότι σου κατεβαίνει;
2arkoudi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το Affiliate marketing ειναι πυραμίδα , θα μας τρελάνετε εντελώς! Διαβάστε λιγο.. καμια σχεση δεν εχει το MLM με το Affiliate marketing http://en.wikipedia.org/wiki/Affiliate_marketing Δηλαδη το Amazon και τα λοιπα eshops ειναι πυραμιδες? Π.χ μια μεγαλη διαφορα του MLM σε σχεση με το Affiliate marketing ειναι οτι στο MLM σε "αναγκαζουν" να γινεις πελατης τους και να αγορασεις προιοντα ενω στο Affiliate marketing π.χ Amazon απλα προωθείς τα προϊόντα χωρις να τα αγοράσεις και φυσικα υπαρχουν και αλλες διαφορες...
kx5 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Το γνωστό link περί MLM για να μη ξεχνιόμαστε.
Gigenis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Ο καθένας μπορεί να ξοδέψει τον χρόνο του και τα χρήματα του όπως θέλει... μου είναι αδιάφορο. Η κουτοπονηριά του νεοέλληνα όμως με εξοργίζει όσο τίποτα άλλο!!! Ανέβασες ένα άρθρο με τίτλο "Γιατί να αποφύγετε τα MLM δίκτυα" και λίγο πριν το τέλος του κειμένου γράφεις "Το MLM, με τον τρόπο που έχει επικρατήσει είναι κάτι άρρωστο. Μια σύγκριση με το Affiliate Marketing, που είναι υγιές θα σας πείσει για αυτό." Δηλαδή δεν φτάνει που τα χώνεις στα MLM αλλά μας δίνεις και το υποκατάστατό του που εντελώς τυχαία συμπίπτει και με το site που έχεις στην υπογραφή σου. τεσπα... αρκετά ασχολήθηκα με τις μπούρδες. Όποιος έχει μυαλό νομίζω κατάλαβε τον σκοπό του thread.
getpaidgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 φίλες γιγενή, πρόκειται για το θέμα που με ενδιαφέρει. Δηλαδή είμαι υποχρεωμένος να γράψω για PHP; Υπογραφή έχεις και εσύ. Αυτό σημαίνει πως ό,τι γράφεις γίνεται για να προσελκύσεις κόσμο. Ο λόγος που κάνεις την παρατήρηση είναι για να επικεντρώσεις την κουβέντα πάνω στις υπογραφές και ο κόσμος τελικά να πατήσει και πάνω στη δικη σου. Επιτέλους, εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τόσο χαζά. Σημασία έχει ένα post να είναι ολοκληρωμένο, να προσφέρει στην κοινότητα του insomnia και να μην παραβιάζει τους όρους χρήσης. Εδω μέσα υπάρχουν ένα σωρό χρήστες που κάνουν προτάσεις για σελίδες, υπηρεσίες κτλ. Ξέρεις, πόσοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτές; Στο τέλος για να αποκλείσουμε τη δυνατότητα του καθενός να επωφελείται του φόρουμ, θα μπουμε στη διαδικασία να απαγορεύσουμε όλες τις αναφορές για το οτιδήποτε και στο τέλος τέλος να καταργήσουμε το ίδιο το φόρουμ. Αμαν πια, αντί να βλέπει κανείς το περιεχόμενο και τη δυνατότητα να γινει μια όμορφη συζήτηση βλέπει φαντάσματα παντού. Στη τελική, εγώ έρχομαι και γράφω στα ίσια 5 πράγματα και δεν κρύβω το ποιος είμαι. Λες και κάποιος αν θέλει να μάθει για το affiliate marketing, ντε και καλά στο δικό΄΄μου site πρέπει να μπει. Για το αν affiliate marketing είναι κάτι το υγιές και μια διέξοδος για αυτούς που έχουν κολλήσει στο MLM δεν λες τίποτα. Εσύ κολλησες στην υπογραφή μου...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Κοίταξε...προφανέστατα έγραψες όλο αυτό το κατεβατό...στο οποίο συμφωνώ, όχι για να γλιτώσεις τους κακόμοιρους ανέργους που θα επενδύσουν χρήμα, χρόνο και ελπίδες σε μια απάτη...αλλα για να προσελκύσεις πελάτες. Μπορεί το πόστ σου να είναι μέσα στα πλαίσια των κανόνων του φόρουμ...αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι μεσα στα πλαίσια ηθικής. Ναι οκ...ο καθένας προωθεί κάποια πράγματα μέσα απο το φόρουμ...αλλά δεν το κάνει με τόσο προκλητικό τρόπο.
getpaidgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 ποια είναι η πρόκληση αγαπητέ; Και που είναι το ανήθικο; Υπογραφές έχουν οι περισσότεροι εδώ μέσα και με αυτό τρόπο διαφημίζουν τις σελιδες τους. Το κατά πόσο τα κίνητρά τους είναι εγωιστικά ή όχι, δεν είμαστε μέσα στο μυαλό τους για να το ξέρουμε. Μου θυμίζεις τους κομμουνιστές που βγάζουν σπυράκια με το κέρδος, και έφτασαν στο σημείο να πεθαίνούν από την πείνα επειδή δεν ήθελαν με τίποτα να δουν επιχειρηματία να κερδίζει. Κέρδος μπορεί να έχεις και εσύ από τις γνωριμίες που μπορείς να κάνεις εδώ μέσα; Και μπορεί να το κάνεις και κρυφά. Εγώ δεν έκρυψα ποιός είμαι και δεν παραβίασα κανένα κανόνα. Αν θες το πιστεύεις, πως περισσότερο με ενδιαφέρει να συζητάω για αυτά που με ενδιαφέρουν. Σέβομαι τους κανόνες τού foroum και δεν προκειται να παρακούσω σε αυτους. Δεν κατακρίνω το πλαίσιο λειτουργίας. Απλά, αν ήμουν ιδιοκτήτης θα ήμουν περισσότερο ελαστικός. Θα ήταν χαρά μου τα μέλη μου να κερδίζουν και θα έδινα σημασία στη ποιότητα του περιεχομένου. Καμιά φορά οι περιορισμοί βοηθούν την ποιότητα, και θα τους επέβαλα μόνο τότε. Εκεί κινείται σήμερα το ιντερνετ. Σε λίγο θα κατηγορήσεις για ανήθικο και το ίδιο το insomnia για τα χρήματα που βγάζει. Μια χαρα κάνουν οι άνθρωποι και βγάζουν αφού είχαν την έμπνευση και έφτιαξαν όλο αυτό. Δεν είναι πρώτη μου προτεραιότητα να κάνω γνωστή τη σελίδα, αλλά να επικοινωνώ. Αν μου ζητηθεί να μην ξανα ανοίξω τέτοιο θέμα δεν θα το ξανα κάνω. Το ανήθικο, που είναι και βαριά κατηγορία, που το βλέπεις; Και ναι με ενδιαφέρει που υπάρχουν απετεώνες που υποσχονται ψεύτικα κέρδη και θέλω να τους τα χώσω Πόσοι webdesigners και επαγγελματίες υπάρχουν εδώ μέσα που δίνουν συμβουλές και κρατάνε το φορουμ. Γιατί το φόρουμ έχει αξία χάρη σε αυτούς πρώτα και έπειτα σε όλους αυτούς που ρωτούν. Όλοι αυτοί που δίνουν συμβουλές εδώ μέσα είναι ανήθικοι;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Υπογραφές έχουν οι περισσότεροι εδώ μέσα και με αυτό τρόπο διαφημίζουν τις σελιδες τους. Το κατά πόσο τα κίνητρά τους είναι εγωιστικά ή όχι, δεν είμαστε μέσα στο μυαλό τους για να το ξέρουμε. Μου θυμίζεις τους κομμουνιστές που βγάζουν σπυράκια με το κέρδος, και έφτασαν στο σημείο να πεθαίνούν από την πείνα επειδή δεν ήθελαν με τίποτα να δουν επιχειρηματία να κερδίζει. Άλλο η υπογραφή, άλλο η μαύρη διαφήμιση...άσε που δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι υπογραφές σαν τη δική σου επιτρέπονται. Πόσοι webdesigners και επαγγελματίες υπάρχουν εδώ μέσα που δίνουν συμβουλές και κρατάνε το φορουμ. Γιατί το φόρουμ έχει αξία χάρη σε αυτούς πρώτα και έπειτα σε όλους αυτούς που ρωτούν. Όλοι αυτοί που δίνουν συμβουλές εδώ μέσα είναι ανήθικοι; Δίνουν συμβουλές...δεν λένε "τι δεν ξέρεις να φτιάξεις το τάδε module...δώσε μου 500€ και θα το κάνω". Δίνουν συμβουλές γιατί εισπράτουν την ηθική ικανοποίηση ότι προσέφεραν βοήθεια. Εσύ δεν θέλεις να προσφέρεις βοήθεια...θέλεις οι άλλοι να σου προσφέρουν χρήματα. Το ανήθικο της υπόθεσης είναι το παρακάτω: 1. Δίνεις συμβουλες με απώτερο σκοπό το άμεσο κέρδος σου - άρα αμφιβόλου ποιότητας συμβουλές. 2. Κάνεις μαύρη διαφήμιση. Ουσιαστικά δυσφημίζεις ένα είδος εταιριών (χωρίς να λέω ότι έχεις άδικο), προκειμένου να προωθήσεις το δικό σου. Είναι η πιό ανήθικη μορφή διαφήμισης που υπάρχει. Βλέπεις πολλές τέτοιες διαφημίσεις στη τηλεόραση; Όταν βλέπεις κρατάνε 1-2 βδομάδες, τρώνε αγωγή και σταματάνε...ακριβώς επειδή είναι ανηθικες και αντιδεοντολογικες. Και για να δώσω και εγώ συμβουλή: Όπου βλέπετε εταιρεία ή οτιδήποτε που διαφημίζει ότι σου δίνει λεφτά...είναι 99,99% ΑΠΑΤΗ. π.χ getPAID...είναι προφανέστατος ο τίτλος για να ψαρώσεις και να ξεκινήσεις. Αν ήταν αν μοιράζουν έτσι λεφτά καλά θα ήταν.
getpaidgr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί ζήτησα από κανένα λεφτά. Προφανώς δεν έχεις πάρει γραμμή το τι είναι το site, και για τι μιλάει. Ούτε νομίζω να έχεις καταλάβει τι είναι το affiliate marketing. Λοιπόν, πριν αρχίσεις να ρίχνεις κατηγορίες αριστερά και δεξιά, κάνε τον κόπο 1λεπτό να ασχοληθείς για να στοιχειοθετήσεις της κατηγορίες σου. Που είδες πως πουλάω υπηρεσία; Και ποιές είναι οι τέτοιες διαφημίσεις που τρώνε αγωγή; Υποσχέθηκα πουθενά σε κανένα πως μοιράζω λεφτά; Κοίτα να ξεμπερδέψεις τα πράγματα στο μυαλό σου πρώτα, να καταλάβεις τι γίνεται και μετά θα χαρώ να σε ακούσω. Αν και το θέμα μας εδώ είναι άλλο και θα ήθελα περισσότερο να ακούσω τη γνώμη σού για αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις