Προς το περιεχόμενο

Αριστεροχειρια.Ποσοι ειμαστε τελικα κ κατα ποσο διαφερουμε αληθεια?

htps

Είστε:  

127 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Είστε:

• Δεξιόχειρας.
    • Αριστερόχειρας.
    • Αμφίχειρας.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

για το poll η επιλογή είναι βάση του χεριού που γράφουμε ή γενικά για όλες τις χρήσεις? :P

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεξιοχειρας εγω, αλλα οταν παιζω καποιο αθλημα με μπαστουνι (hockey, lacrose, golf, tennis, baseball κτλ) ειμαι "αριστεροχειρας". Αντε βγαλε ακρη..

Εγω προσανατολιζομαι πανευκολα, μια φορα να παω σε μια πολη η να ακουσω οδηγιες και μπορω να βρω τον δρομο μου. Αλλα δεν νομιζω να χει σχεση αυτο με το οτι ειμαι δεξιοχειρας :P

Δημοσ.

Παρων!

Και τα 3 που ανεφερες λιγο πολυ τα χω κι εγω.

Παντως, ενα παραξενο πραγμα, ενω ειμαι αριστεροχειρας, το "καλο" μου ποδι ειναι το δεξι.

Οσο για τους διασημους αριστεροχειρες:

Τζωρτζ Μπους

Damn:confused:

Δημοσ.

εγω δε μπορω να καταλαβω τι ειμαι. οσοι με εχουν μελετησει εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα.

με το δεξι χερι

1) γραφω

2) πιανω το mouse

3) πιανω το πιρουνι

με το αριστερο χερι

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!

1) πιανω το κινητο, γραφω μυνηματα κτλ

2) παιζω κομπολοι με δυσκολα ακροβατικα που δε μπορω ουτε να το πιασω με το δεξι

3) παιζω....

μιλαμε με το αριστερο μπορω να κανω οτι δε κανουν οι δεξιοχειρες και ακομα καλυτερα.

τι ειμαι?????

Δημοσ.
για το poll η επιλογή είναι βάση του χεριού που γράφουμε ή γενικά για όλες τις χρήσεις? :P

Δεν το εβαλα εγω το poll, κ οποιος μοντ το εβαλε σωστα εκανε κ διορθωσε την παραλειψη μου.

Παντως νομιζω οτι συμφωνουν οι επιστημονες οτι η πιο πολυπλοκη λειτουργια του χεριου ειναι η γραφη...Αρα ως κριτηριο μπορουμε να βαζουμε αυτο η ας μας πει ο μοντ που το εβαλε..

@aledjo δεξιοχειρας...με καθε επιφυλαξη

Δημοσ.
εγω δε μπορω να καταλαβω τι ειμαι. οσοι με εχουν μελετησει εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα.

με το δεξι χερι

1) γραφω

2) πιανω το mouse

3) πιανω το πιρουνι

με το αριστερο χερι

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!

1) πιανω το κινητο, γραφω μυνηματα κτλ

2) παιζω κομπολοι με δυσκολα ακροβατικα που δε μπορω ουτε να το πιασω με το δεξι

3) παιζω....

μιλαμε με το αριστερο μπορω να κανω οτι δε κανουν οι δεξιοχειρες και ακομα καλυτερα.

τι ειμαι?????

Κοιτα, κι εγω που ειμαι αριστεροχειρας πιανω το ποντικι με το δεξι, πιανο το κινητο γραφω μηνυματα με το δεξι και παιζω.... παλι με το δεξι.

Λογικα εισαι δεξιοχειρας με αριστεροφιλικες τασεις:P:p

• Moderators
Δημοσ.

Εντωμεταξυ γελασα πολυ με αυτο που ειπες για τον προσανατολισμο..ομοιοπαθης μεχρι εκει που δεν παιρνει..ειδικα στο σημειο που μου δινουν οδηγιες για να προσανατολιστω.Ειναι σα να μου μιλανε κινεζικα :eek:

Αχ αυτο το GPS, ολο το αναβαλλω... Καποια στιγμη πρεπει να το αποφασισω.

Τις προαλλες "τολμησα" να πάω νωρις στο παρκιν του The Mall, και να κατεβω/επιστρεψω οταν τελειωσε η ταινια, στις 3 το βραδυ (= ειχε αδειασει πια), απο διαφορετικο ασανσερ μαλιστα...

Ε απλα εψαχνα το αυτοκινητο πανω απο 20 λεπτα...!

Δεν θελω να φανταστω για ποσο θα το εψαχνα αν κατεβαινα και ηταν ακομη τιγκα :fear:

Δημοσ.

Ε απλα εψαχνα το αυτοκινητο πανω απο 20 λεπτα...!

Δεν θελω να φανταστω για ποσο θα το εψαχνα αν κατεβαινα και ηταν ακομη τιγκα :fear:

Εγω το ειχα χασει στην Χαλκιδα μια απο τις πολλες φορες που το χανω...Μιλαμε ημουν αποθεωση!!2 ωρες το εψαχνα κ η πλακα ειναι οτι το ειχα προσπερασει τουλαχιστον δυο-τρεις φορες στο ψαξιμο

Δημοσ.

Αριστερόχειρας και εγώ , μέχρι τα 14 δεν ήξερα σε τι χρησιμεύει το δεξί έως ότου πήρα υπολογιστή .

Ο χειρισμός του ποντικιού είναι το μόνο που μπορώ να κάνω καλύτερα με το δεξί σε όλα τα άλλα το δεξί δεν το χρησιμοποιώ καθολου μιλαμε για εντελώς κουλαμάρα :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Να φανταστείτε πως αρμόνιο πιτσιρικάς έπαιζα μόνο με το αριστερό , το ίδιο κάνω και τώρα που πληκτρολογώ το κείμενο χρησιμοποιώ μόνο το αριστερό , μια φορά το είχα σπάσει και ήταν τραγική εμπειρία !!!!

Ααααα εκτός από αριστερόχειρας είμαι και αριστεροπόδαρος δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο απλά το αναφέρω :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Μάλλον είμαι η εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους αριστερούς να χάνονται εύκολα!

Μια φορά να βρεθώ σε μια πόλη και θυμάμαι ότι σημείο έχω περάσει όπως μια συσκευή gps.

Και μπορώ πολύ εύκολα να βρώ τον δρόμο μου κι ας μην έχω πέρασει απο κάπου.

Δημοσ.

εγω νομιζω οτι ειναι θεμα συνηθιας για το εχω ζισει.

καποτε στα 14 επιανα το κινητο, το κομπολοι, και το ...... με το δεξι.

τοτε ειχα παθει ατυχημα και το δεξι χερι επρεπε να μεινει ακινητο για μεγααααλο χρονικο διαστημα.

τοτε χρησιμοποιοθσα το αριστερο γιατι δεν ειχα αλλο :)

με το αριστερο επιανα το κινητο, το κομπολοι.......

οσπου συνηθισα και οταν εγινε καλα το δεξι, δε μπορουσα να πιασω το κινητο με το δεξι και το κομπολοι.

γραφω ομως με το δεξι γιατι τοτε δε χρησιμοποιουσα το αριστερο για να γραφω.

πιστευω οτι αμα χρειαζοταν να γραψω και πηγενα με το αριστερο τοτε θα ειχα συνηθησει.

ΔΕ ξερω κανεναν δεξιοχειρα να χειριζεται το κινητο του με το αριστερο.... κομπολοι και .....

ειμαι ο μοναδικος?

Δημοσ.

Αριστερόχειρας (αριστεροποδαρος,και οτι αλλο αριστερο...ειμαι) τόσο πολύ...που τη δεξιά μου μεριά την εχω απλά για να ειμαι αρτιμελής :)

με το δεξί, μόνο το ποντίκι, και στα παλια....ηλεκτρονικά, τον μοχλό!

Δημοσ.

Δειτε λιγο αυτο (γνωστο τεστακι): http://iparxei-mageia.pblogs.gr/2007/11/poio-tmhma-toy-egkefaloy-testaki.html

Οι αριστεροχειρες χρησιμοποιουν περισσοτερο το δεξι ημισφαιριο, οι δεξιοχειρες το αριστερο. Αρα εγω σωστα το βλεπω (με τη φορα του ρολογιου). Παντως αν προσπαθησετε, κλεισετε τα ματια σας για 1 δευτερο και το κοιταξετε επιμονα μπορειτε να δειτε και την αλλη κατευθυνση απο αυτη που ειδατε αρχικα (τουλαχιστον εγω τη βλεπω).

Δημοσ.
Αριστερόχειρας (αριστεροποδαρος,και οτι αλλο αριστερο...ειμαι) τόσο πολύ...που τη δεξιά μου μεριά την εχω απλά για να ειμαι αρτιμελής :)

με το δεξί, μόνο το ποντίκι, και στα παλια....ηλεκτρονικά, τον μοχλό!

Βρηκα την αδερφη ψυχη :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Ακριβως το ιδιο και εγω . τωρα που θυμαμαι ενα τραγελαφικο περιστατικο στο γυμναστηριο που σηκονα στους δυκεφαλος 30 κιλα με το αριστερω και στο δεξι ουτε 5 :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...